Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem szolgálunk és védünk: büntetünk 2012. április 26. csütörtök 18:16 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem szolgálunk és védünk: büntetünk

Budapest, Fidesztán – Rendes körülmények között rémhírnek tartanánk, ám tudjuk, a fülkeforradalom győzelme óta minden megtörténhet. Mert a mostani, normálisnak nem mondható viszonyok között még annak a máskor képtelennek tűnő információnak is lehet valós alapja, ami napok óta terjed az interneten: hogy a rendőrség utazik az autósok elsősegélydobozára, és akinél lejárt készletet találnak, azt súlyosan megbüntetik. A rendőrség cáfol, ám ettől az autósok még inkább úgy érzik, hogy van okuk tartani az egyenruhás pénzbehajtóktól.

A rendőrség nem rendelt el, és nem is tervezi, hogy országos ellenőrzést tart az elsősegélydobozokkal kapcsolatban – erősítette meg csütörtökön Budapesten az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a rendőrség szerdai bejelentését.

Garamvölgyi László szerint egy ilyen ellenőrzés méltatlan is lenne a rendőrséghez. A mostani megerősítéssel azt a pánikot szeretnék megakadályozni, amely az elmúlt napokban alakult ki az elsősegélydoboz-vásárlással kapcsolatban, hiszen kifogytak a készletek – tette hozzá.

Az ORFK szóvivője hangsúlyozta: az elmúlt egy hétben 140 ezer intézkedése volt a magyar rendőrségnek, ebből 84 esetben bírságoltak a helyszínen, mert gond volt az elsősegélydobozzal. Garamvölgyi László hozzátette: ezeket a járműveket sem azért állították meg, hogy a dobozokat ellenőrizzék. Mint elmondta, a legalacsonyabb, ötezer forintos büntetést szabták ki a rendőrök.

A rendőrség türelmi időt adott az elsősegélydobozok beszerzésére. Garamvölgyi László szerint ez nem konkrét időpontot jelent, hanem a készletek feltöltéséig tart.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 10 szavazatból)
Nem szolgálunk és védünk: büntetünk, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Felénk nyolc kilométeres szakaszon három ellenőrzési pont is volt.
    Biztos véletlen :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Lefordítom fidesz újmagyarról magyaránra:
    A szemét tollforgató terrorista újságírók megfosztották a jogos prédájától a Pintér-műveket, amikor már az első pár tucat bírságolás után befújták az autósoknak, hogy mire készülnek.
    Bár mentségükre legyen mondva, hogy valószínűleg az egészet valamelyik FizeSS-közeli vállalkozó indíthatta, aki meg akart szabadulni a még raktáron levő elsősegély-dobozoktól,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Már bocsánat!
    Mindenki előtt ismertek a közlekedésbe részvevőkre vonatkozó szabályok, egyszerű, be kell tartani. (Fizettem már én is büntetést, és jogos volt a szerv részéről amiért levett lóvéval.)
    Ami a lényeg, amióta a pártpolitika betette a lábát a rendvédelmi állomány közzé, és ezt a vezetőik szó nélkül tűrték, behódoltak a mindenkori politikai vezetésének, azóta, az egészet megette a fene!
    Azért hozzá tenném, ebbe az MSZP-SZDSZ kormány járt “jó” példával Keleti vezetésével.
    Még a fideSS is óvatos volt ebben a témába, majd megjött az étvágyuk.
    “Nyugodtak” lehetünk, a jelenlegi rendévelmei állomány velünk együtt szív.
    Rúgja őket a politika balról, jobbról, és legyünk őszinték, megtesszük mi is az utca embere, de, ha bajba vagyunk azért jó, hogy vannak.
    Így látom, és bízom nem tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  4. Hát ez a Pintér Művek terméke. Ők csak ezt tudják.
    Én még emlékszem arra, amikor – legalább is – e téren kielégitő volt a helyzet.
    Ezek a fiúk tudják a dolgukat. Hiába fejétől bűzlik a hal.
    A hal nem Wanda, ő Pintér! (jó szakma lenne az is, ha neve után hozzákezd)
    Nekünk másra van szükségünk nem Pintérekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Tessék, itt a politika “áldásos” tevékenységének egyik igazolása:
    .

    “Szétkergetik az őrezredet.
    Az Országgyűlési Őrség létrehozásával, január 1-jével várhatóan jogutód nélkül megszűnik a rendőrség Köztársasági Őrezrede (KÖE) – értesült a Népszava.
    A nemrég elfogadott jogszabály (az országgyűlési törvény) szerint az őrség a házelnök irányítása alatt álló fegyveres, de nem rendvédelmi szerv. Mint arról lapunkban beszámoltunk, szinte minden, a rendőrség számára biztosított joggal felruházták – nyomozati jogkörrel azonban nem. Ez a szabályozás szakértők szerint elbukna egy alkotmánybírósági vizsgálaton.
    A civilizált Magyarország történetében példátlan ugyanis, hogy olyan fegyveres szerv működjön, mely független a végrehajtó hatalomtól, azaz a nem kormány, illetve valamely szakminisztere irányítja.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=544130&referer_id=friss
    .
    Ehhez az egészhez Pintér Sándornak, és Hende Csabának nincs hozzáfűzni valója.
    Pedig egyszerű lenne.
    Na ezt, azért már ne!
    Ez pedig még csak a kezdet!
    Ez az “átszervezés, leépítés” ezerszer durvább, mint azt bárki is gondolná.
    Hogy jön ez a fenti cikkhez?
    Sehogy!
    Vagy mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Bohém – tessék mondani, amikor az MSZP-s elnököl, akkor is alá van rendelve a házőrség? Mert akkor érdekes időknek nézünk elébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. Csak egyszer lépjen valaki, persze autóval a tyúkszemükre, majd abbahagynák az ellenőrizgetést. Már mindenki tudja, ha igazoltatások vannak, akkor az azt jelenti a rendőrségnek szüksége van egy kis pénzre. Én simán nem fizetném ki sem akkor sem máskor, inkább leülném a büntetést. Nem lehet olyan nagy etvasz, más is kibírta én is kibírnám, már csak azért is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. kekec!
    Üdvözöllek!
    Kérdésed piros pontot érdemel.
    Nem tudom!
    Esetleg te tudod a választ arra, ha Vona Gábor mint egy parlamenti párt elnöke, a gárdát felfegyverzi, és személyes testőreiként tünteti fel őket, védeti meg magát egyenlőre a parlamenten kívül, ki fog elnökölni?
    Lehet, ez is érdekes lesz majd.
    Válaszlépésként, megnézik a kocsidba a mentődobozt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Amikor Orbánék 2010-ben megjöttek, olyan sebességmérés razzia volt, hogy le kellett állítsák a felháborodás miatt. Engem egy hónap alatt háromszor lőttek le, 60-65, 110-118, 40-50 sebességátlépésekkel.

    Ki is jött szépen a 3-szor harmincezer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. A rendőrség egyszerű pénzbehajtóvá vált. Utcán nem látni járőröket, mint régen. Ha valamilyen esemény történik nehéz előkeríteni őket. Természetesen erről nem a közrendőrök tehetnek, hiszen ők azt teszik, amit parancsba adnak nekik. Ahol egy rabló a pandúrok főnöke nincs min csodálkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Szerintem a szolgálati szabályzatuk (biztos az is lesz), két mondatból fog állni.
    “Mindenkor és minden körülmények között csak Kövér László házelnök úr parancsait, és utasításait kell maradéktalanul végrehajtani.
    Orbán úr parancsait, meg Pintér úr útján hajtatja végre a maradék állománnyal.”
    Orbán úrnak a legutolsó parancsa, mely visszavonásig érvényes!
    Pénz kell, de azonnal!
    Mi meg fizetünk.
    Bocs!
    Húzok, fáj a téma, meg már túl lihegem magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. “Természetesen” nem azért állították és állítják meg az autókat, hogy az egészségügyi csomagot ellenőrízzék (amit mellesleg szerencsére soha senki nem használ baleset során, hiszen sokkal több kárt okoznának a hozzánemértésükkel és pánikukkal), hanem azért állítják meg az autót, hogy találjanak bármit, ami miatt megbüntethessék. Ha már minden mást végigvizslattak, és még egy petákot se tudtak volna büntetésként kivetni, csak akkor térnek rá az EÜ-csomagra. Mert azt ugye, hogy “jóember, adakozzon most azonnal hetvenezret…” mégse mondhatják, hiszen annak nem lenne kényszerítő ereje.
    … Roppant érdekes viszont, hogy amíg az egyéb (vagyon elleni, élet elleni) bűnelkövetések tekintetében a büntetési tételek megszigorításában nem vélnek felfedezni semmilyen visszariasztó lehetőséget, addig ezt az útonálló rablást éppen megelőzési céllal indokolják.
    Egyébként pedig az elkövetőket teljesen fölösleges arról faggatni, hogy elkövették-e. vagy sem a cselekményt. Rendőrségi szóvivő soha nem fogja a belső utasításaik ténylegességét elismerni, nekik nem az elmagyarázás, hanem a témáról elterelés, a ködösítés a feladatuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. Ez nem csak pénzbeszedés, hanem a terrorizálás kiterjesztése.
    -
    Feltehetően Orbán, a Fidesz a hatalom felismerte, hogy a magyar nép fegyelmezetlen, minden törvényt, szabályt kijátszik, úgy gondolja, hogy ilyen körülmények között nemhogy az országépítés, de a szükséges nadrágszíj megszorítás is nehezen fog menni, ezért terrorizál, fegyelmes ahol tud. Persze ezt a lakóssággal fizetteti meg.
    -
    Két dolgot szándékosan elfelejt.

    1. Nincs már miből fizetni, nincs mit szorosabbra húzni.

    2. Ha fegyelemre akarja nevelni a népet, ahhoz előbb meg kell adni a lehetőséget, hogy fegyelmezett, nem ügyeskedő életmódba kapcsolva is túlélő lehessen és nem utolsó sorban, legelőször a kormányzatnak kell fegyelmezetté válni, betartani a szabályokat és a törvényeket és nem újra írni őket kényük kedvük szerint. Amit a kormány művel annak a veszélyességi szintje és a károkozás nem hasonlítható az autósok kisebb mulasztásaihoz.-

    -
    Ennek a vége csak lázadás, lehet, vagy az emberek önhatalmúlag kezükbe veszik a törvényt és saját védelmüket ami a társadalom teljes széteséséhez vezet majd.
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Azt mond Garamvölgyi amit akar. Gyógyszerész barátnőm szerint több megbüntetett is elpanaszolta,hogy ezért kaptak büntetést, és a készletük ennek következtében kiürült, de a környékünkön sem találni másik gyógyszertárat ahol nem ez lenne a jellemző.
    A nagy elvonásokat ezzel pótolják.Hogy hazugsággal takarják? Eddig is ezt tették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Volt szerencsém néhány országban járni gépkocsival. Sehol nem találkoztam ezzel a jelenséggel, ami nálunk a mindennapok gyakorlata lett. Minden ok nélkül ellenőrzés címén lépten nyomon megállítanak. Volt olyan nap, hogy egy 40 km-es szakaszon négyszer.Ez szerintem vastagon kimeríti a zaklatás fogalmát. Minden autóst bűnözőnek tekíntenek és sokszor olyan hangnemet is használnak. Ez nem feltétlenűl az ” intézkedő rendőr hibája. Elmondják,ez a parancs. Az intézkedés kultúráját pedig, nem lehet elvárni a 3 hónapos átképzőt végzettektől. Itt is a fejétől bűzlik a hal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. És mi a bánat tud lejárni?
    Az olló? A ragasztó? Koszos lesz a fóliázott kötszer?
    Ha az árokban hentereg egy töröttlábú csupasár balesetes, akinek a sebét ki se tudom tisztítani mert nincs mivel, bekötözöm a csupakosz kezecskémmel a kötszer minden centijét összetapperolva, hát ahhoz tényleg baktériummentes steril cuccok kellenek a kocsiba.
    Annyit esetleg megígérhetek, hogy ha kizárólag lejárt kötszer áll rendelkezésre, Fideszest nem fogok vele bekötözni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Kerpács Winnetou

    FIDESZ= Felejthetetlen Időszakot Dermesztek Ezen Szolgalelkűekre !
    Pintér 1 húzással megoldotta a Bohóc-forradalomkori szimpátia végleges szétzúzását és a “pörsölybe” is jut így pénz! Ezért adta ki az utasítást!
    Az elsősegélyes doboz lejártáért való kizárólagos büntetés etikátlan!!! Ezt kimondottan pénzbehajtásnak, méltánytalannak tartom!
    Ha ennyire pénz beszedés a cél, tessék azokat bírságolni, akik irányjelző használata nélkül kanyarodnak, sávot váltanak, hiányzó rendszámtáblával közlekednek, vezetési stílusuk az agresszív előzésben nyilvánul meg!
    Az utóbbi halálos balesetek 95 % -melyek frontális ütközésekből erednek-azért következik be, mert kanyar, illetve ívmeneteknél az autósok a nagyobb sebesség miatt, tartanak a kisodródástól, így a felezősávot “lovagolják”! Nos, ha a szembejövő is így cselekszik, minden esély megvan a frontális ütközésre! Az a baj, hogy ez a magatartás divattá nőtte ki magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. A rendőrség nem rendelt el ellenőrzést, de türelmi időt adnak a készletek feltöltéséig. Akkor mi vagyunk hülyék, vagy ők??
    A drasztikus sarcok, bírságolások az egykulcsos adóval a gazdagoknak adott százmilliárdok pótlására szolgálnak.
    A 11-es út melletti város 2,5 m széles járdáján parkoltunk 3 kocsival. 3*30EFt büntetés. másutt nem volt megállási lehetőség, tábla sem tiltotta, iker babakocsi is bőven elfért.
    Sárga lámpa.
    Rokonom sárgán hajtott át, 50 EFt-ra büntették. A rendőrségi fényképekből időadataiból, rendőrségi tanulmányból vett reakcióidő és fékút adatokkal kiszámoltuk részletesen: a sárga jelzés 13 m-rel a féktávolságon belül jött. Ha akkor elkezd fékezni, pontosan a keresztező forgalmi sáv közepén tud megállni.
    Kétszer is fellebbeztünk, kifejezetten kérve, hogy a vonatkozó paragrafus alapján állapítsák meg a féktávolság értékét. Mindkétszer lakonikus válasz: ” A fényképekből megállapítható, hogy meg tudott volna állni”.
    A rendőrség szerint ez a jogállam.
    Rokonom a bírósági szakaszt már nem merte bevállalni, mert egy ismerősének hasonló ügyében cégét a bírósági nyerését követően 2 hónapon belül megszállta az adóhatóság.
    Ez nem lehet véletlen.
    Ez már kísértetiesen hasonlít Orwell 1984-ére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Kerpács Winnetou

    mobiltelefonálás vezetés közben!
    Hasonlít a cigarettázás vezetés közben, de az nem szabálysértés! Pedig egy kezet lefoglal, szájban pedig a füst a szembe kerülhet. Mondhatom a magnókazetta keresését is vezetés közben, ugyan az!
    A mobiltelefonálást éppen ezért nem tiltanám!
    Úgyis mindenki telefonál, a magas büntetések ellenére is. Aztán örök vita lesz, hogy a rendőr a járőrkocsiban, ha rádión hívják, ő / a mai duplex/ rendszerű rádiókon, ha másért nem is, az adáskori nyomogomb benyomása miatt a “beszélőt” meg kell fognia, le kell akasztania a tartóhelyről Ez pedig felér a mobiltelefonálás szabálysértési magatartásával. /ez olyan, mint mobilon egy gyorshívásgomb működtetése. Van amikor a rendőr, mentős egyedül ül a kocsiban, vagy fogoly kísérés, mentőnél eü.ellátás miatt a társa nem tudja a rádiót kezelni, vagy lefedettség hiánya miatt a központ is mobilon hívja a beosztottakat/ Este elárulja ŐKET a kivilágított képernyő és billenytyűzet!!
    Szóval ez csak vitákhoz, igazságtalan eljárásokhoz, ellenszenvhez vezet!
    A kihangosító azért nem egy kimondottan jó megoldás, mert utas esetén nem kívánatos információkat kell megosztanom másokkal, esetleg épp az üzleti konkurenssel, vagy éppen azt nem akarom megosztani, hogy utazok Had settek zöme drága, fülön, fülben van, nem hallom a közlekedés zaját, netánidegesít a fentléte!
    Tehát, telefonáljon, aki akar, DE
    -ha baleset során felmerül annak gyanúja, hogy valamelyik fél, vezetés közben telefonált -ezt a rendőrség kerestesse ki, a cellainformáció alapján a telefon társaságtól- ennek díját is számítsák a súlyosbító körülményként kivetett bírság összegéhez!
    Ezt igazságosabbnak találom, a jelenlegi megoldásnál!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Poros vidéki utcákban száguldoznak a qadosok és a crossmotorosok,rengeteg autónak hiányos a világítása,sokan akkor indexelnek,amikor már úgyis látom,hogy hova kanyarodnak,eszetlenek előznek jobbról,sokan kanyarodnak balra kis ívben,sok gyalogos “meggondolja magát” az út közepén és visszafordul stb.
    A felsoroltak nyugodtan legyenek,mert ezeket a rendőrség nem bünteti,nekik Orbán és Matolcsi most sokkal fontosabb pénzügyi feladatot adott !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Jól gondolom, a pénzzel kitömött polgár nagy ívben nem veszi figyelembe a szabályokat, a kisemberre pedig rákenik azt is amit el sem követett ha úgy tetszik?
    Ez az egész, az irreális büntetési tételekkel és kiszabási rendszerrel egy rendőrállam része!
    Demokratikus országban létezik jogi fórum az eljárásban ahol meghallgattatik a másik fél és csak ha egyértelműen bizonyított a vétkesség akkor büntetnek!
    Kiszolgáltatják az embereket a hatalom kénye kedvére, félelmet és megalkuvást gerjesztve! Elmebeteg vezetőnk nem megnyeri, hanem megalázza és leigázza a lakosságot a birodalmi korbácsos embereket pedig busásan megfizeti. A hatóság szabad rablást és teljhatalmat kap a szolgálati nyugdíj helyett amivel törvényesen visszaélhet ha akar. Mi ez ha nem korrupcióra való felszólítás, amivel ellentételezik a kokit amit a jogok megkurtítása jelentett!
    Kiszolgáltatva, egyenes gerinc megtörendő, a félelem a mindennapok része, törvényes járandóságot a kegy váltja fel, ez marad orbánisztánban a népnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

Simon Gábor egyedül viszi el a balhét 2014. február 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos