Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kis buddhák a brit családokban 2012. április 15. vasárnap 0:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kis buddhák a brit családokban
Manchester – Egyes brit középosztálybeli családok úgy sürögnek-forognak gyermekeik körül, hogy valóságos kis buddhákká változtatják őket, fogalmazta meg aggodalmát egy brit pedagógusszervezet vezetője.
.
Ennek a bánásmódnak aránytalanul komoly következményei vannak a gyerekek iskolai viselkedésére nézve, figyelmeztetett Mary Bousted, brit tanárok és egyetemi előadók szövetségének (ATL) főtitkára. Mint ajánlotta: a szülőknek meg kell tanulniuk nemet mondani a gyerekeknek.
.
A kérdést a minap az ATL manchesteri konferenciája tette ismét aktuálissá, amelyen felvetődött, hogy a korábbi eszközök, mint az iskolai bezárás, a felfüggesztés vagy kizárás nem alkalmasak a magatartásbeli problémák kezelésére, emlékeztetett a BBC hírportálja.
.
Bousted kifejezetten a szülőkre hárította a felelősséget mind a szegényebb, mind a középosztályból kikerülő gyerekekkel kapcsolatos iskolai gondokért. „Ha a gyerekek előtt nincsenek korlátok otthon, az iskolai korlátokat nem fogják elfogadni. Tudnunk kell, meddig mehetünk el az engedékenységben, és tudnunk kell mi az ésszerű”, hangsúlyozta a főtitkár.
.
Túl sok gyerek kap teljes kiszolgálást otthon. „Vajon hány szülő kéri meg a gyerekét, hogy rendszeresen besegítsen a házimunkában?”, tette fel a kérdést Bousted. „Ha kis buddhákká változtatjuk őket, azzal nem teszünk neki szívességet. És természetesen az iskolában sem tesz nekik jót”, szögezte le.
.
A konferencián felszólalók kiemelték, hogy a tanárok kezében nincs hatékony fegyelmezés módszer, pedig az órákat zavaró diákok viselkedése lehetetlenné teszi a hatékony tanítást és tanulást. Mint az egyik résztvevő, Julian Perfect mondta: természetesen nem az 1986-ban megszüntetett testi fenyítést sírják vissza, arra azonban nagy szükség van, hogy a rendzavarókkal szemben legyenek meghatározott szankciók a pedagógusok kezében. Méghozzá olyanok, amelyeket nem befolyásolnak a pénzügyi megfontolások és mind az iskolák, mind a főiskolák és egyetemek vezetőinek teljes támogatását bírják.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. MO-on ez csak a felső 100ezer család problémája. A leszakadók örülnek, ha etetni tudják a gyerekeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Gets, nem értek egyet. Egy szegény család is lehet túl engedékeny a nevelésben, és gazdag szülőknek is lehet szigorúbb nevelési stílusa.
    Az a baj, hogy ma már minden fegyelmezési eszközt hajlamosak gyermekbántalmazásnak tartani, aztán csodálkoznak, hogy a gyerek a tanárát is megveri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Klerikálfasizmus férkőzik az iskolákba 2012. március 22. csütörtök | AN

Hoffmann Rózsának a pápa lett Lenin 2012. január 2. hétfő | AN

Perelik a rasszista pedagógust 2011. május 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos