Ronai and Ronai
AMERIKAI

Merahra várva: tehetetlen a francia rendőrség 2012. március 21. szerda 21:56 | Rákócza Richárd Forrás: CNN

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Merahra várva: tehetetlen a francia rendőrség
Toulouse – Több száz rendőr kerítette körül azt a házat, amelynek egyik lakásában húzta meg magát Mohammed Merah, a 23 éves dzsihádista. A férfi korábban, hajnali fél négykor tüzet nyitott a rendőrökre, és kettejüket megsebesítette, ezért mintha tartanának tőle. A francia rendőrség tehetetlensége kezd nevetségessé fajulni: ők várják, hogy Merah, akinek egyébként jelenleg börtönben kéne lennie, kijöjjön, de mi van, ha nem akar?
.
Áldozatait már eltemették Jeruzsálemben, a francia rendőrséggel, rohamosztagosokkal és kommandósokkal azonban hosszú órák óta dacol az al-Kaida mészárosa, aki egy toulouse-i zsidó iskola tanárát, annak két gyerekét és az iskolamester kislányát gyilkolta meg hidegvérrel, saját állítása szerint azért, hogy palesztin gyerekekért álljon bosszút.
.
.
A hosszúra nyúló szembenállás annál is kínosabb a francia hatóságoknak, a belügyminiszternek, sőt lassan az újraválasztásáért harcoló Nicolas Sarkozy elnöknek is, mert miután a rendőrség és a sajtó erőtlen kísérletet tett arra, hogy a merényletet nácik nyakába varrja, kiderült, hogy az elkövető a gyilkosságok idején is megfigyelés alatt állt mint terrorgyanús személy. Amennyiben ez így van, legkevesebb hét ártatlan ember élete szárad a hatóságok lelkén, ennyi gyilkosságot követhetett el zavartalanul az az ember, akit megfigyelés alatt tartottak.
.
.
A toulouse-i születésű Merah korábban az egyik ejtőernyős ezred három katonáját is meggyilkolta, mégpedig ugyanazzal a fegyverrel, amit a zsidó iskolánál használt. Nekik azért kellett meghalniuk, mert arab származásúak voltak, és Merah felfogása szerint elárulták az iszlámot azzal, amikor beálltak az Afganisztánban – és még számos más külföldi, főleg afrikai országban – katonai erővel fellépő Franciaország hadseregébe. Az orvul meggyilkolt ejtőernyősöket szintén ma, szerdán helyezték örök nyugovóra.
.
.
A férfi nem mindig állt ennyire hadilábon a francia fegyveres erőkkel. Frusztrációja részben abban keresendő, hogy ő maga két ízben is be akart állni, egyszer Lille-ben, ahol bűnöző múltja miatt utasította vissza jelentkezését a reguláris hadsereg, 2010 júliusában pedig Toulouse-ban állított be az Idegenlégió toborzóirodájába, itt viszont alkalmatlansága miatt szuperálták ki már az első rostán – mint most kiderült: teljesen indokoltan.
.
A lakásban elbarikádozva dekkoló gyilkos kidobta ugyan a fegyverét, túsza pedig nincs, a hatóságok ennek dacára féltik a környéket, mert tartanak attól, hogy aláaknázta a lakást, esetleg további arzenál felett rendelkezik. Egy, a lakásba bejuttatott adóvevő útján érintkeznek vele, így most már tudják, hogy semmit nem bánt meg, ha tehetné, tovább folytatná a gyilkolást, és térdre kényszerítené egész Franciaországot.
.
.
Kiderült, hogy Merah két évvel ezelőtt Afganisztánban és Pakisztánban járt; a két ország határvidékén elterülő, ellenőrizetlen törzsi területen, Vazirisztánban kapott terrorista kiképzést az al-Kaida martalócaitól. Állítása szerint egyedül cselekedett. A férfi azonban enélkül is finoman szólva zűrös eset, mint arról Claude Gueant belügyminiszter beszámolt. Gueant elmondása szerint évek óta figyeli a francia elhárítás a férfit, akinek jókora priusza van köztörvényesként is.
.
A multikulti hamisítatlan sikertörténete az övé: tizenötször ítélte el csak a toulouse-i fiatalkorúak bírósága. Utoljára február 24-én ült a vádlottak padján, mert jogosítvány nélkül vezetett és okozott balesetet; de még akkor is csak egy hónapra ítélték. A büntetés végrehajtását azonban nem kellett megkezdenie; nem világos, hogy a hatóságok egyáltalán foglalkoztak-e a végrehajtás elrendelésével. Kiderült az is, hogy már Afganisztánban is szemet szúrt a központi hatalom rendőrségének, akik egy rutin közúti ellenőrzésen állították meg, és mivel gyanúsnak találták, azon nyomban hazazsuppolták – Franciaországba, lévén szó francia útlevéllel rendelkező, francia állampolgárról.
.
.
A palesztin gyereksorson és az afganisztáni francia beavatkozáson kívül az újabb, burkával és csadorral kapcsolatos franciaországi tiltó rendelkezések is felháborították a tömeggyilkost, akinek tettével egyébként Szálám Fájád palesztin miniszterelnök sem vállalt közösséget, és azt gyáva terrortámadásnak nevezte. „Ideje, hogy az ilyen bűnözők ne éljenek többé vissza terrorcselekményeik során Palesztina nevével”, fogalmazott a kormányfő.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Merahra várva: tehetetlen a francia rendőrség , 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Ez már beszéd: „Ideje, hogy az ilyen bűnözők ne éljenek többé vissza terrorcselekményeik során Palesztina nevével”, fogalmazott a kormányfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Miért az izgalom? Holnap manuszkámnak már csak egy hő vágya lesz, egy kicsit aludni. És minden perccel növekszik a vágya, míg egyszer csak egy pillanatra elalszik. :))) Élve akarják elfogni. Meg is értem
    Felteszem a képen látható társaknak már nincs ilyen jókedvük, mint a képen.
    Talán kicsit kérdezgetik őket. Talán gondba vannak. Mi a véleményetek?
    A rendőrség ráér, türelmes. Persze lehet játszani gázzal, ezzel azzal, de minek felfedni lehetőségeket? Egy kis türelem. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Jön még kutyára dér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Ahogy a cikk megfogalmazta,multikulti.
    Itt az eredmenye a politikai korrekcionak.
    5-6 millio muszlim el Franciaorszagban,nem mernek a hatosagok semmit csinalni,tehetetlenek.
    A 7 aldozat a hatosagok szamlajara irando.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Aranyos család.
    Kár, hogy Franciaországban nincs halálos ítélet!
    Van állatkert…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. na azt meg megertem hogy figyelgetik reggota csak az nem ertem hogy a fennebe kappot allamporgarsagot ha tudjak hogy terrorista hajlamu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Likvidálni technikailag igen egyszerű. Láthatóan élve kell a fickó. Azaz, ami benne van. Társak, címek, stb. Ezért lehet még röhögni a rendőrségen. Fontosabb dolgok is vannak. Egy értékes adattár. Tetszünk tudni, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Most erdemes figyelni a muszlim vilag reakciojat, abbol messzemeno kovetkezteteseket lehet majd levonni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. Gáz, villany, víz lekapcsolva, reflektorok világítják meg a házat, 30 kommandos felsorakozott. A fiúcska cseveg egy kommunikációs tiszttel, a megszerzett információkat közben ellenőrzik. Minden perc a fickó ellen dolgozik, még ellenáll a nyomásnak. Mintha drogos volna., olyan jelek vannak. Egyszer az anyag hatása is elmúlik. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. az angolok nem hűbelebalázsok,1975-ben hudegvérrel ponyvával letakarták a híres Knightsbridge-i épületet ami körül napokig folyt a hétköznapi élet és kivárták a végét amikor 6 nap után úgy a terroristák mint túszaik sértetlenül kijöttek – aki nem hiszi nézzen utána:
    .
    http://en.wikipedia.org/wiki/Spaghetti_House_siege

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Mar nem kell sokaig varni, valami felrobbant, talan granat… ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Berobbantotta a rendőrség a lakás ajtaját és megrohamozták a lakást.
    n-tv közvetít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  13. Én a CNN-t nézem. Még nem mondják, hogy vége. Pedig lassan ideje lenne. Meg kell tudni kik a társai, akik majd “hasonló dolgokat fognak elkövetni más európai városokban”. Ez az egyetlen amiért élve kell. Remélem nem fog egyetlen rendőrt sem megölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. “…Ez már beszéd: „Ideje, hogy az ilyen bűnözők ne éljenek többé vissza terrorcselekményeik során Palesztina nevével”, fogalmazott a – palesztin – kormányfő…”

    - Micsoda képmutató ganaj ez is…

    Franciasztán a palesztinok egyik legnagyobb segélyezője. Ha ott történik ilyesmi, ez a gazember egyből sajnálkozik.

    Ha Izraelben, vagy a West Bank területén valami szubhumán felszeletel pár zsidó gyereket egy késsel, a “palesztinok” meg népünnepélyt rendeznek erre, na, ehhez egy szava sincs.

    Ez a fajad, a “palesztin kormányfő” sem több, mint egy újabb, megdöglesztésre jócskán megérett arabnáci.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (19 szavazatból)
  15. A német szakemberek elemzése alapján nem egy mártír alkat, nem öngyilkosságra hajlamos. Mindent elkövetnek az élve elfogás érdekében.
    Elmondása szerint ez csak a kezdet. A róla készült képek alapján azt lehet mondani, egy mániákus psychopata, acut egodiastoléval. Valóban nem öngyilkos alkat. A kifárasztására megy a dolog, ez viszont csak idő kérdése. A környezet, család vizsgálata mát folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. A franciák elég röhejesen állnak hozzá. Átengedik a kezdeményezést, arra várnak, hogy csináljon valamit. Csak nehogy még a végén megadják magukat neki.
    Úgy mellékesen a fogságukban van a pasás bátyja, aki szintén dzsihadista.
    Ilyen felállásban azért el tudnék képzelni mást is, mint azt, hogy hülyén várakozok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  17. Fustbombat, aztan lenyomni az arabot. Ezetleg konnyu sebeket lehetne ejteni a kezen/ laban. Vannak ott is mesterloveszek ugye? Hasznaljanak kis kaliberu golyot az nem öl “annyira”. Remelem jol kivallatjak mielott valami pacifista majom ugyved a vedelmebe veszi. Persze ezeket az ugyveeket is el kellene mar itelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  18. Ezek még nem ismerik a korszerű módszereket. Két pofont neki, és hazazavarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. pedig inkább a franciák kezébe kerüljön, mint a moszadéba. mert ők nem bánnának vele kesztyűs kézzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Ego, az anyuci, meg még néhányan a fogságukban vannak. Miért gondolod, hogy a franciáknak nincsenek szakembereik? Szerintem ott is előfordulnak furcsa sérülések. Nem szeretnék a helyükben lenni. Itt nemzetbiztonsági érdekekről van szó. Értik a dolgukat. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. A neo naci elmélet si azért kellett, hogy ne kelljen stigmatizalni a muszlimokat, nehogy egyböl iszlamista terroristakrol beszéljen a média…
    Ha lelönék, csak ugy, akkor elképzelhetönek tartom, hogy zendülések is lehetnének itt egyes közösségekben, ami elég gyakran fordul elö, bar a külföldi sajto nem mindig beszél roluk, majdnemhogy mindennapos dolog, vannak olyan gettoszerü területek, ahova a rendörség be nem teszi a labat…
    És persze a valasztasok. Mindenesetre a kisokos Mohammed most megnyerte a valasztasokat Sarközynek… …A szocialista mondhat amit akar, itt az arab kérdés fel lesz fujva!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. “…itt az arab kérdés fel lesz fujva!!…”

    - Ez nem “felfújás”

    Hanem immár akut nemzetbiztonsági probléma Franciasztánban, sőt, ami azt illeti, a teljes észak- nyugat európai világban. Több millió, sőt, EU- szintem több tízmillió őrjöngő, ellenséges iszlamistát ne nevezzünk már “felfújt problémának”…

    Még ha nem is mindegyikük ilyen állat (nem mind), akkor sem, hiszen nézzük már meg, mit művelnek ezek az állatemberek évtizedek óta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  23. Na mar el is kezdték : « a közbiztonsag ugye sosem volt a szocialistak prioritasa… » veti Holland szemére Jean-François Copé.
    Félelemkeltés, reggeltöl estig terroristakat fog mutatni a köztévé (TF1- vagy Sarközy TV), én mar évek ota nem nézek tévét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Eldrad, nehogy az gondold, hogy Sarkot egy pillanatig is érdekli a közbiztonsag, ö nyerni akar minden aron, tehat van felfujas, mert az orszagnak egyaltalan nem érdeke szitani az ellenséget a kb 6 millio nem otoktonnal… Persze a statisztika szigoruan tilos «nemzetbiztonsagi» okokbol…
    Ugy hasznalja öket, mint a jobbik meg a fidesz a ciganyokat… csak a romaknal nincs al quaida…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. miaszösz
    2012. március 22. csütörtök
    10:49
    Ez világos okfejtés! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Megint itt volt néhány mínuszoló “Sumér Ella”. Az ilyen okostónik biztos szívesen vennék ha itt is akadna egy ilyen dzsihádfájter. Talán még tüntetnének is mellette amikor a TEK bekerítené.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Az elhárítás, mely évek óta figyelte, nem végzett valami jó munkát, ha nem tudta megakadályozni sem a katonák, sem a gyerekek elleni merényletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Ha évek óta figyelték…nos akkor valakinek le kellene mondania…mert nem kicsit hibáztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Azért egy kiképzett terrorista nem hülye, csak gazember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Egyetértek, az elharitas nem végezte jol a munkajat, de ilyen mint Merah rengeteg van… Az Observateur szerint van 12-15 000 szalafista az orszagban … és azok akikröl nem tudunk…
    Aztan ott vannak a wahabistak… meg stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Azért nehéz a helyzet, mert rengeteg az alvó terrorista. Akik, lehet, hogy isznak mint a gödény, sokkal trendibb életet él mint az átlagember. Pl. partizik, k****zik, az élet császára, hétköznapi partiarc haverjai vannak,mindenki azt hiszi, hogy ennél modernebb ember már nem is lehetne.Aztán amikor eljön az idő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megalázták a nagykövet holttestét? 2012. szeptember 14. péntek | AN

Amerikaiak pénzelték Geert Wilderst 2012. szeptember 11. kedd | AN

Modellgépet akart robbantani a Pentagonnál 2012. július 11. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos