Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama felkeresi Panmindzsont 2012. március 23. péntek 12:32 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama felkeresi Panmindzsont
Washington – Barack Obama amerikai elnök vasárnap felkeresi a két Koreát elválasztó demiltarizált övezetet, közölte az elnök szöuli utazásának küszöbén Ben Rhodes helyettes elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó.
.
Az elnök az amerikai haderők főparancsnokaként és a Dél-Korea iránti szövetségesi szolidaritás jeleként keresi fel az övezetet. Obama csaknem napra pontosan két évvel azután tesz látogatást a két szemben álló országot elválasztó övezetben, hogy a Sárga-tengeren elsüllyedt a Cseonan dél-koreai korvett, 46 tengerész halálát okozva. A katasztrófával kapcsolatban több vizsgálat Észak-Koreát tette felelőssé, amely tagadja, hogy köze lenne az esethez. Dél-Koreában jelenleg több, mint 28 ezer amerikai katona állomásozik.
.
Obama a március 28-27-én a nukleáris biztonságról tartandó szöuli csúcstalálkozóra utazik Dél-Koreába. A félszáz ország vezetőinek részvételével megrendezendő tanácskozásra ráveti az árnyékát, hogy Észak-Korea bejelentette: április közepén újabb rakétakísérletre készül.
.
A szöuli csúcsra Phenjan képviselői nem kaptak meghívást, azon csak olyan országok képviseltetik magukat, amelyek elkötelezték magukat az atomfegyverek elterjedésének megakadályozása és a nukleáris anyagok biztonsága mellett.
.
A csúcstalálkozót megelőzően Obama külön is találkozik Ri Mjong Bak dél-koreai elnökkel, aki sajtójelentések szerint az észak-koreai rakétakísérletre való tekintettel, kezdeményezni fogja annak a Washington és Szöul közötti egyezménynek a felülvizsgálatát, amely 300 kilométerben szabja meg a dél-koreai rakéták hatótávolságának felső határát.
.
Észak-Korea problémája téma lesz azon a kétoldalú megbeszélésen is, amelyet Obama Hu Csin-tao kínai elnökkel fog folytatni.    Elnöki minőségében az amerikai vezető Dél-Koreában találkozik majd utoljára Dmitrij Medvegyevvel, akivel sikerült tető alá hoznia a hadászati nukleáris fegyverek számát korlátozó új START-egyezményt.
.
A Szíriáról szóló ENSZ BT-határozatot megvétózó Kína és Oroszország vezetője után Obama az erőszakba süllyedt arab állammal határos Törökország kormányfőjével, Recep Tayyip Erdogannal is külön megbeszélést folytat majd.
.
Észak-Korea és Szíria mellett a kétoldalú és a multilaterális megbeszéléseken nyilvánvalóan nagy hangsúlyt kap majd az iráni nukleáris program megvitatása is.
.
A vizitet megkülönböztetett figyelemmel készítik elő Washingtonban, mert az elnök külpolitikájában prioritást élvez mind az atomfegyverek elterjedésének megakadályozása, mind pedig az ázsiai-csendes-óceáni térség. Várhatóan mindkét témakör hangsúlyosan szerepel majd Obamának abban a beszédében, amelyet hétfőn a világpolitikai tanulmányokra szakosodott szöuli Hankook Egyetemen fog tartani.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Obama felkeresi Panmindzsont, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Csak ne hogy valamelyik “agyas” ugy gondolja ott eszakon hogy ha esetleg ortenne “valami” az USa elnokevel akkor a rothado kapitalista orszag osszeomlana es akkor DK tamasz nelkul marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Északkórea ENNYIRE azért nem hülye.
    Sőt..pontosan arra játszanak hogy pénzt élelmiszert kapjanak az atomzsarolás fejében.
    Véleményem szerint amúgysincs hadrafogható atomtöltetük.
    Más dolog a szabadtéri laboratoriumi robbantás és más az alkalmazható hadfelszerelés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Geyza

    “Északkórea ENNYIRE azért nem hülye.”

    Egy lelkes vagy inkabb elvakult megvezetett katonai parncsnok vagy egyszeru katona aki lehetoseghez jut boven eleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Ne is legyen hadrafogható atomfegyverük, nem saját maguknak szánnák.
    Az ifjonc “nagy vezető” kaja-tárgyalási zsarolása legalább néhány másodrangúnak tartott polgárnak is élelmet biztosítana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos