Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyílt levél az Európai Parlament képviselőinek 2012. január 20. péntek 1:39 | AN Forrás: nepszava.hu

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyílt levél az Európai Parlament képviselőinek
Budapest – A budapesti Népszava szerkesztőségének vezetői nyílt levélben fordultak az Európai Parlament képviselőihez, amelyben tájékoztatást adtak a magyar demokrácia állapotáról, nehezményezték, hogy sokan pártpolitikai csatározások martalékává tették a magyarországi demokrácia ügyét, és emlékeztették az EP képviselőit arra, hogy mint uniós állampolgárokat, a magyar polgárokat is kötelesek megvédeni egy elnyomó rendszertől. Tegyük hozzá, még az Európai Néppárt képviselőinek is. Kötelességei nemcsak a tagállamoknak vannak, hanem visszafelé is.

Tisztelt Európai Parlamenti Képviselők!

Mi, az Európai Unió polgárai, a Magyar Köztársaság polgárai, Magyarország legrégibb napilapjának a vezetői különösen nagyra értékeltük, hogy az Európai Parlament a napirendjére tűzte mindazt, ami most hazánkban történik. Ám a strasbourgi ülésen elhangzottak arra késztettek bennünket, hogy levélben forduljunk Önökhöz.

Önök is tisztában vannak azzal, hogy a legutóbbi szabad választásokon a leadott szavazatok valamivel több mint felével kétharmados többséget szerzett a jobboldali-populista Fidesz-KDNP. S tudhatják azt is, hogy abszolút többségükkel visszaélve lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét. A független hatalmi ágakat képviselő intézmények hatáskörét vagy elvonták, mint az Alkotmánybíróságét vagy a Költségvetési Tanácsét, vagy az élükre több kormányciklus idejére, leválthatatlanul, a Fidesz hűséges embereit ültették.

Jelentősen korlátozták a sajtószabadságot. Az adófizetők pénzéből fenntartott közmédiát tökéletesen a saját uralmuk alá hajtották. Az ellenzéki, vagy akár csak a független sajtót anyagilag is el akarják lehetetleníteni. Miközben állami cégek bőven támogatják reklámokkal, szponzorációkkal a kormányhű lapokat, másnak egy fillér sem jut.

A parlamenti szabályokat úgy változtatták meg, hogy az ellenzéknek szinte semmiféle joga nem maradt a napirend meghatározására. A törvények futószalagon készülnek, nagyon sokszor egyéni képviselői indítványra, amelyet pénteken délután beadnak és a rákövetkező hétfőn-kedden már el is fogadnak. Érdemi konzultáció, az érdekeltekkel való egyeztetés vagy akár hatásvizsgálatok nélkül. Így fordulhat elő, hogy a vízközművekről szóló törvényben határoznak arról, hogy az orvosokat kötelezni lehet a munkára. Ez csak egy példa, s hasonló gyakran fordul elő.

Mindeközben gyakorlatilag megszűnt az érdekegyeztetés rendszere, jelentősen korlátozták a sztrájkjogot.

Lehetetlenné teszik a független oktatási intézmények működését, ellehetetlenítik az alternatív iskolákat – újra, mint a kommunizmusban, csak központi tantervekből lehet oktatni.

Felszámolják az egyetemi autonó­miát, a kulturális intézmények élére saját embereiket rakják. (Éppen február elsejétől kapja meg az egyik budapesti színházat egy közismert náci politikus, Csurka István szellemiségét képviselő színész-rendező.)

Néhány nagy egyház privilégiumokhoz jut – elsősorban olyanok, amelyek vezetői nyíltan támogatják a kormányt -, miközben komoly karitatív munkákat végző egyházakat ellehetetlenítenek, egyházi státusukat elvonják.

És a sort még hosszan folytathatnánk.

Mi, akik csak a rendszerváltás után kerültünk vissza a szabad, demokratikus világba, különösen büszkék voltunk arra, amikor hazánk az Európai Unió tagja lett. Magyarország mindig is Európa része volt, természetesen, de az intézményes kapcsolatot, az eszmék, a munkaerő, a tőke szabad áramlását különösen fontosnak tartottuk, tartjuk. Miután mi tudjuk, milyen egy zárt, egypárti országban élni, különösen értékesnek és fontosnak tartjuk a demokráciát, a szabadságot.

Ugyanakkor szomorúan látjuk, hogy éppen a szabadon választott parlament kormánypárti tagjai, a kormánypártok azok, amelyek elveszik tőlünk ezt a szabadságot.

Tudjuk, ezt visszanyerni csak saját erőnkből tudjuk.

Ugyanakkor elvártuk volna az Európai Parlament minden demokratikus érzelmű tagjától, hogy kiálljon a magyar demokrácia mellett. Még akkor is, ha esetleg saját pártcsaládjának egy tagja ellen kell állást foglalnia.

Akik a legutóbbi tárgyaláson kiálltak az orbáni diktatórikus rendszer mellett, azok vagy tájékozatlanok voltak, vagy odadobtak minket koncként a pártpolitikai csatározásokban.

Miután biztosak vagyunk benne, hogy Önök, mint igazi, régi európai polgárok, ízig-vérig demokraták, ezért szívesen segítünk Önöknek megismerni a mai magyar valóságot, hogy fel tudják ismerni mindazt a sok hazugságot, amely Orbán Viktortól és körétől származik.

Az önök demokratikus tapasztalatai, tanácsai számunkra különösen értékesek lehetnek.

Nem beszélve a hitünkről. Arról, hogy Európa a szabadság, a demokrácia hazája. És ezért az európai politikusok készek felemelni a hangjukat.

Képesek túllépni a párthovatartozásukon és visszaadni nekünk a reményt, hogy nem fordulhat elő még egyszer itt Európában, hogy egy autoriter rendszer két vállra fektesse a demokráciát.

Tisztelt Képviselők!

Nagy az Önök felelőssége; védeniük kell minden egyes uniós polgár szabadságjogait.

A mienket is.

Tisztelettel a Népszava szerkesztőbizottsága:

Németh Péter, Bocskay Zsolt, Dési János, Sebes György

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (97 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +140 ( 184 szavazatból)
Nyílt levél az Európai Parlament képviselőinek, 4.6 out of 5 based on 97 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Legalabb valaki sikit …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (82 szavazatból)
  2. Le a kalappal ez elott a level elott!!!
    Csak igy tovabb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (102 szavazatból)
  3. Nagyon jó!
    .
    Admin: a címbe valami hiba csúszott viszont. Hiányzik a birtokos vagy a jel rossz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  4. Hogy meg hallják e az attól függ hogy mennyivel tömte be a csutipatás a fülüket.
    De szégyen hogy megvédenek fasiszta államot építő diktátort , SZÉGYEN !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (71 szavazatból)
  5. Tisztelt uraim.
    Mit várnak a néppárti képviselőktől? Attól a “csoportosulástól”, ahol az Orbán és az a Tőkés, aki a nehéz időkben mellette kitartó családját ott hagyja, alelnökük lehet? Vajon milyen a többi? Az az erkölcsi normájuk, mint Szájer, netán Áder, aki a parlamentben a titkos szavazás “ellen őre” volt? Ideje felnőni a mese a gyerekeké!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (66 szavazatból)
  6. Na végre, hogy egy hazai sajtóorgánum ki meri mondani az igazat, az őszintét! Sokat nőtt a szememben a négy aláíró ! Nyílt levelükhöz csak gratulálni lehet !!! Csak így tovább !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (90 szavazatból)
  7. Ez nem egyszerűen magyar kérdés, Orbán nem hagyott soha kétséget afelől, hogy európai befolyásra akar szert tenni.

    Ráérezve az EU felhalmozódott gazdasági, és ebből adódó társadalmi feszültségeire, Orbán nem kevesebbet csinál, mint vaktölténnyel lövöldöz………. a lavina alatt.

    Semmihez nincs sem ereje, sem tehetsége, egyszerűen csak felfogta a helyzetet és lavinát akar elindítani. Aljas, számító manőver amelynek következményei beláthatatlanok.

    A cikk nem hagyott kétséget afelől, hogy mi magyarok nem megváltást kérünk hanem aktívan együtt akarunk működni. Kérjük az EU-t, az EP-t, hogy vegye figyelembe a helyzet komolyságát és az őszinte együttműködési szándékot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (66 szavazatból)
  8. Virtuálisan aláírtam a levelet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (65 szavazatból)
  9. Az ilyen akciók fájnak az MSZP-nek és Tabajdi úrnak. Nem tudják elviselni, hogy az értelmiségnek és a liberális értelmiségnek nagyobb tekintélye van a világban mint az önmaguk által lejáratott, többször nevetségessé tett hiteltelen pártjuknak.Nem nehéz megjósolni, Tabajdi az EP-ben ennek a levélnek is megpróbálja elvenni az élét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (48 szavazatból)
  10. Dicséretes a levél megírása, de szerintem süket fülekre fog találni.
    A móka nem most kezdődött a kormány részéről. Már a média törvénynél figyelmeztetve lett az unió,és mi történt?
    Reménykedtünk, hogy visszavonatják, ehelyett pár ponton kiigazíttatták, ami a lényegen nem igazán változtatott.
    Most Orbán elmondta a mindig hazug beszédét,és volt hozadéka a dolognak. A néppárt összezárt, mintha azért ülnének ott, hogy megvédjék brancsbéli barátjukat!
    Mert a Néppárt nem hallott Mong Attiláról, nem hallott Nagy Navarróról,és nem monitorozta a köz-tv adásait, mert egyszerűen nem érdekelte, hogy mi történik ebben az ügyben nálunk… Mint ahogy az sem érdekelte, hogy a demokráciát olyan aljas módon csúfolja meg a fidesz, ahogy erejéből telik. És telik az erejéből!!
    Európában meg lehet tenni, hogy alkotmányellenesen alaptörvényt gyártsanak!!! Hát hol élünk??? Minden ebből vezethető le!
    Az unióhoz nem jutott el a kötcsei beszéd, ahol Orbán egyértelműen elmondta a szándékait???
    Orbán Barosso úrral, mint néppárt beli tagtársával kedélyesen el mismásolja a dolgokat, közben a kőkemény diktatúra alapja le van rakva!!! A kedves vezető a múlt év végén bejelentette, hogy a MŰ kész, csak bevezetésre vár!!!
    Ez sem tűnt fel senkinek?
    Annyira nem ismerik Orbánt, mint párttársukat, hogy nem figyelik éberen a ténykedését?
    Most is csak arra megy ki a játék, hogy a hitelt megkapja az IMF-től, aztán majd a mi pénzünkön fullaszt bele a diktatúrájába,mert meg tudta vezetni az uniót is, meg az IMF-et is!
    Ébresztő már ott a közösségek házában!! Az évezred legnagyobb átverése zajlik, és nem tűnik fel senkinek???
    Néppárt!!Arról szól ez a szövetség, hogy elvtelenül védenek az urak valakit, csak azért, mert közéjük tartozik???
    Sok felszólalónál egyértelmű volt, hogy azt sem tudja mit beszél! Aki Padániát emlegette pl!
    Szégyen, ami ott történt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (64 szavazatból)
  11. Egy lemaradt a levél végéről. Szerintem a lényeg.
    *

    ui: menjetek Ti a büdös fenébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  12. “Az adófizetők pénzéből fenntartott közmédiát tökéletesen a saját uralmuk alá hajtották.”
    Ebben a mondatban a “tökéletesen” szó helyett a “teljesen” szó használata szerencsésebb lett volna, ugyanis csak a FIDESZ-nek volt ez tökéletes tett.
    Ez a mondat úgy hangzik így, mintha helyeselnénk tartalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  13. Nem nagyon értem az Uniós csodavárást. Egy átlag Ny-Európainak elképzelhetetlen, hogy az megtörténhet ami most történik nálunk. Ezzel az EP képviselői sincsenek másként. Ők is csak a sajtóból értesülnek a Magyarországi eseményekről. Tudjuk, a magyar sajtó menyit ér. A nemzetközi sajtót a napokban próbálta hiteltelenné tenni az Orbán-Tabajdi páros a plenáris ülés nyilvánossága ellőtt. Amíg a Fidesz tökéletesen felkészítette barátait, addig az ellenzékinek nevezett képviselők semmit sem tettek. Szerintem ez sem volt véletlen.Még arra is képtelenek voltak, hogy megemlítsék, a Fidesz kistestvére Uniós zászlót égethetett rendőrökkel körülvéve, büntetlenül Budapesten.Most olvasom, a FT szerint még napirenden van a 7. cikkely szerinti eljárás megindítása Magyarország ellen.Nem fogják megindítani. Annak ellenére, hogy néhány napja még az EP szocialista frakciója is támogatta az eljárás megindítását.Nem fogják megindítani, mert nem lesz aki megszavazza a Tabajdi nyilatkozat után.Ennek az országnak és a demokráciájának legnagyobb katasztrófája a Fidesz- MSZP háttéralkuk sora.Ezen bukott el a KE választástól kezdve a DK parlamenti frakcióalakításáig sok minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  14. Tegnap vidéken jártam és dolgom akadt egy virágboltban is. Amikor magunk maradtunk a boltos hölggyel, aki igen felhős ábrázattal, ingerülten tette a dolgát, tűnődtem is rajta, hogy mi baja lehet, ezért aztán ki is szaladt a számon a kérdés, mi bántja? Felkapta a fejét és áradni kezdett belőle a panasz! Nagyon indulatosan kifakadt, pedig soha nem láttuk egymást korábban: Mi a bajom? Még kérdi? Ez az idióta tolvaj banda a bajom! Uram ezt is nekem, nekünk vállalkozóknak kell majd megfizetnünk! Azt, hogy a vezér füttyére megint Budapestre utaznak a fideszes marhák tüntetni a kormány mellett! A megyéből hat buszt indítanak! De nem ám a hívek fizetik a kirándulásunk költségeit, nem Orbán az összelopott tekintélyes vagyonából, hanem az önkormányzatokkal, vagyis a helyi vállalkozókkal fizettetik ezt is! Meg még zsebpénzt is kapnak megint a kiruccanáshoz. Úgy hallottam 5-5000 Ft-ot fejenként. Mint a korábbi kormány alatti vekkeres, kereplős, síppal, dobbal kísért demonstrációk esetében is. Amíg én itt gürcölök kora reggeltől napestig, az adómból Pestre kirándulnak bizonyítani ország-világnak, hogy hülyék, mint a segg és képtelenek gondolkodni! Hát ez az én bajom! Most rendeltek virágokat, meg rengeteg mécsest! A mi pénzünkből fizetik azt is! Micsoda család ez? És miféle ganyé népség ez az Orbán társulat? Meddig akarják még feszíteni a húrt, hogy bizonyítsák a nyugatnak, itt minden rendben, a nép többsége egyetért a jogtiprással! Higgye el, ha csak tíz évvel fiatalabb volnék követném a gyerekeimet, meg a többi fiatalt, akik már tavaly elmentek nyugatra élni, dolgozni! De 50 éves vagyok, hová menjek? Pedig nem nekem kellene elmennem, hanem ennek a sok gazembernek, akik teljesen tönkretették az országot!
    Hát nagyon jó lenne tudatni az EU-s képviselőkkel az ország 84 százalékának ilyen módon megfogalmazódó véleményét is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (80 szavazatból)
  15. “Így fordulhat elő, hogy a vízközművekről szóló törvényben határoznak arról, hogy az orvosokat kötelezni lehet a munkára.”
    Ezen elsőre hatalmasat nevettem, mert komikus. Utána már inkább a szándékos rosszindulatot, a kettős beszédet láttam benne. Ha ugyanis valaki figyeli a magyar törvényalkotást, akkor figyelme megakad a közgyógyellátást, vagy diplomások foglalkoztatását szabályozó törvényeken, de gyorsan továbbugrik a vízközművekről szóló törvénytervezeten – “ugyan mi fontos lehet abban” felkiáltással. Ha kifogásolja az EP, hogy az egészségügyi, vagy más fontos törvényben mi van, akkor még esetleg hajlandóak is kijavítani, utána pedig lehet rezzenéstelen arccal mondani, hogy az orvosok munkára kötelezhetőségét másik törvényben szabályozták, amivel az EP-nek semmi baja nem volt.
    Alattomos, álnok, hazudozó, görény társoság ez a fidesz. Akik nem ilyenek voltak a soraikban, már rég kihullottak közűlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (48 szavazatból)
  16. Visszakézből
    2012. január 20. péntek
    09:52
    Gyönyörű példa a gazemberségre! +++++++++++++++++++++
    Végre a magyar népszava is beszállt a ringbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  17. Ezt minden nap el kéne küldeni nekik, amíg nem tesznek valamit érdemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  18. A levél kiváló!

    Ezt még meg kellene tetőzni egy össznépi aláírás gyűjtéssel!

    Reméljük történni fog valami, de nekünk itthon rendületlenül végezni kell a dolgunkat! Összefogás-összefogás, demonstrációk akár a polgári engedetlenségig is!
    Mindaddig, míg fel nem szedik a sátraikat és el nem tűnnek végleg a horizonton!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (47 szavazatból)
  19. Na negatív aktivisták, úgy látszik ti előbb értek ide, mint bárki más!

    Nem kéne inkább az ország jólétén fáradoznotok!

    Vagy ti csak a vízszintes vonalat ismeritek!
    Tényleg az mit jelent a rovásírásban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (41 szavazatból)
  20. Ha lehetne alairnam ! Remelem ez tobb nyelven elment az EP-nek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  21. én is aláírom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  22. Kedves AN Olvasók!

    Bár én is örülök, hogy vannak bátor, gerinces emberek akik kiállnak Európa elé, DE!!! Mindnyájan tapasztaltuk, hogy ha egyénileg nyilatkoztak a néppárti képviselők eléggé elítélve orbánt, de mint testület kiálltak mellette!!!!!!!!
    A Néppárt képviselői amúgy azonos elven vannak orbánnal: emlékezzünk, év szerint nem tudom meghatározni mikor, az EUs alkotmány készült, már akkor bele akarták venni a keresztényi gyökereket, amit az akkor többségben levő liberális parlament elutasított. NE GONDOLJUK, HOGY ERRŐL ŐK LETETTEK.! A katolikus egyház hívei az európai népességben többségben vannak. Magyarország egy kísérleti hely, mit hogyan és meddig lehet az emberekkel megtenni. Tehát az EU néppárt nem igen fog “hatékonyan” fellépni orbánékkal szemben, mert a cél amit Benedek pápa képvisel: “Európa ujra evangelizálása.” Sajnos a liberalizmus mint ideológia, lejáratódott és az emberek többsége elfordul tőle.
    Az új ideológiát a pápaság fogja szolgáltatni:

    ” A pápaság hitehagyó lett. Tehát pontosan az történt, amit a prófécia előrevetített (2Thessz 2:3-4). Politikájához tartozik, hogy olyan jelleget ölt, amellyel a legjobban elérheti célját. “Az eretnekeknek és az eretnekséggel gyanúsított személyeknek tett ígéretet nem kötelező megtartani” – mondja. Vajon Krisztus egyházához tartozik az a hatalom, amelynek történelme ezer évig a szentek vérével íródott?
    Nem ok nélkül hangzott el protestáns országokban az a kijelentés, hogy a katolicizmus ma kevésbé különbözik a protestantizmustól, mint korábban. Történt változás, de nem a pápaságban. A katolicizmus valóban sokban hasonlít a jelenlegi protestantizmushoz, mert a reformátorok kora óta a protestantizmus nagy mértékben hanyatlott. ” (erről bővebben itt:
    http://www.adventista.hu/egwhite/honlap/nk/37.htm) Még azok közül is sokan, akik kifogásolják a katolicizmust, veszélytelennek látják hatalmát és befolyását. Azt hangoztatják, hogy a középkor szellemi és erkölcsi sötétsége kedvezett dogmái, babonái és elnyomása terjedésének, de korunk kultúrája, a nagyobb tudás és a növekvő szabadság meggátolja a türelmetlenség és a zsarnokság feléledését. Annak a puszta gondolatát is nevetségesnek tartják, hogy ilyen állapotok létezhetnek ebben a felvilágosult korban. Az igaz, hogy nagy világosság – szellemi, erkölcsi és vallási – sugárzik a most élő nemzedékre. Isten szent Igéjének nyitott lapjairól a menny világossága árad a világra. De nem szabad elfelejteni, hogy minél nagyobb a világosság, annál nagyobb azoknak a sötétsége, akik azt meghamisítják és elutasítják.
    Ha a protestánsok imádkozó szívvel kutatnák a Bibliát, meglátnák a pápaság valódi jellegét, megdöbbennének attól, amit látnak, és őrizkednének tőle. Sokan azonban olyan bölcseknek tartják magukat, hogy úgy érzik, szükségtelen ahhoz Istent alázatos szívvel keresni, hogy az igazságot megismerjék. Miközben felvilágosultságukkal büszkélkednek, nem ismerik sem a Szentírást, sem Isten hatalmát. Valamivel azonban el kell hallgattatni lelkiismeretüket, és azt keresik, ami kevésbé lelki és megalázó. Olyan úton akarnak járni, amelyen nem kell Istenre gondolniuk, azt a látszatot keltve, hogy nem feledkeztek el róla. A pápaság nagyon alkalmas ezeknek az igényeknek a kielégítésére. Mindkét osztály igényeinek – és ez a két osztály felöleli szinte az egész emberiséget – megfelel: azokénak, akik saját érdemeik által akarnak üdvözülni, és azokénak is, akik bűneikkel együtt akarnak üdvözülni. Ebben rejlik a pápaság befolyásának titka.
    A sűrű szellemi sötétség kedvezőnek bizonyult a pápaság sikereihez.

    De azt is meg fogjuk látni, hogy a nagy szellemi világosság éppoly kedvező sikerei eléréséhez. A letűnt korokban, amikor az emberek vakok voltak, mert Szentírás híján nem ismerték az igazságot, ezrek estek tőrbe, mert nem vették észre a nekik állított csapdát. Korunkban sok embert elkápráztat az emberi spekulációk hamis csillogása, amit tévesen tudománynak neveznek. Nem veszik észre a kelepcét, és belesétálnak, mintha be volna kötve a szemük. Isten azt akarja, hogy az ember értelmi képességeit Alkotójától kapott ajándéknak tartsa, és az igazság és a szentség szolgálatába állítsa. De ha gőgöt és becsvágyat ápol önmagában, és saját elméleteit Isten szava fölé emeli, akkor a tudás nagyobb kárt okozhat, mint a tudatlanság. Korunk hamis tudományának tehát, amely aláássa a Bibliába vetett hitet, éppúgy sikerül utat készítenie a pápaságnak és tetszetős formaságainak elfogadására, mint a sötét középkorban, amikor a pápaság azzal növelte befolyását, hogy a tudományt háttérbe szorította. ”
    Kaptunk még egy kis időt a felkészülésre, de emberileg nézve a dolgokat, nem számíthatunk semmi jóra a Föld további történetében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  23. A levélben leírtak nagyon az igazságot tükrözik.Orbán Viktor és kormánya mindent
    az uralmuk alá rendelnek,hogy ők legyenek ez egyed uralkodók.Ők aztán tudnak hazudni a nap minden percében.Becsapták azokat az embereket akik bíztak bennük és nagyon sok ember halála és családok nyomorba döntése szárad a lelkükön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  24. Tegnap megnéztem az EPTV-n egy vitát a magyar alaptörvényről. A magyarokat Morvai Krisztina “képviselte”. A többi három külföldi felszólaló Morvai erőszakos dumájának ellenére kiválóan tisztában volt az alaptörvénnyel, annak antidemokratikus tartalmával, és nagyszerűen látják és érzik a nálunk uralkodó állapotokat. Szinte szóról-szóra a fejükben volt a törvény (tehát elolvasták).
    .
    Ennek ellenére minden lehetséges csatornán minden információt meg kell nekik küldeni. Mindennel legyenek tisztában. Mi már lassan elhisszük, hogy mire lehet képes valaki a hatalom miatt. Ők demokraták, ezért még nem hiszik el, de ha megkapnak minden információt, akkor sokkal tisztábban fognak látni.
    .
    És nagyon fontos, hogy lássák, hogy a magyar emberek ellenzik a kormány intézkedéseit. Ezért volt jó január 2. Sok ilyen kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  25. Kedves BMK! Ezt olvassa el. Azért a mai fiatalokban is van kurázsi. Nem hiába fél a jelenlegi hatalom a nemzeti ünneptől. Lefoglalta egész Budapestet – a jelesebb helyszíneket -, hogy nehogy össze tudjon jönni egy-két – százezer? – ember a kormány bírálatára. Azért tanulhatunk idősebbek a fiataloktól. Nem csak fizetett tapsolók vannak közöttük.

    http://www.origo.hu/itthon/20120120-bekiabalasokkal-zavartak-meg-princzinger-peter-az-oktatasi-hivatal-elnokenek-beszedet.html
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  26. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512822

    Bár látnánk!

    DR. G.Rozi

    (időközben megszereztem a nagy doktorit)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  27. GRATULALOK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  28. Szántó István

    Őszinte tiszteletem azoknak, akik merik felvállalni azt hogy ki merjenek állni sok elkeseredett és megfásult embertársuk helyett és nevükben is megfogalmazzák azokat a természetes szabadságjogokat érintő vádakat és követeléseket, amelyeket szemérmetlen pimaszsággal vettek el tőlük a hatalom bitorlói.
    A Fidesz-KDNP becsapta a választókat, és több mint tíz éven át hülyítette azt a népet, amelyeket most jogukban áll anyagi és erkölcsi (lám nem is tudom melyiket vegyem előre) értelemben lemezteleníteni, kiszolgáltatottá tenni, rabságba hurcolni, és – igen egy ok nélküli népirtásra készítik fel ellenük a nemzetközi közvéleményt: Ilyenek a magyarok! Bennünket választottak meg. Ezzel a többség egyet is ért, és mi megmutatjuk, hogy mit lehet megtenni egy Trianonnal megfélemlített, Rákosi korszakkal egymás besúgóivá aljasított, a puha kommunista korszakban tolvajjá nevelt néppel. Mert be kell látnunk, hogy mi, akik szégyenlősen nem mertünk nyíltan a másét ellopni, azért csenegettünk, mert soha nem fizették meg a munkás méltó bérét, mert úgy éreztük, hogy mi, akik több munkával termeljük meg ugyanazt, amit a nyugat fejlettebb technológiával olcsóbban, nekünk is jár az, hogy fejlődjünk, hogy költhessünk egy kicsit kultúrára, ehelyett tömegkultúrával tápláltak minket. Az igazság elhallgatásával, többesszámúságával megzavarták erkölcsi ízlésünket, és most a médiatörvény módosításaival eleve meg is fosztanak minket a korrekt tájékoztatás lehetőségétől. Hogy megnevezhessük hogy ami rajtunk van az bizony lánc és nem szabadságharcosok vagyunk, hanem gályarabok, a szabadulás minden reménye nélkül és nem tudjuk, hogy miért lettünk eladva.
    Az újságírásnak új etikája és felelősségei vannak ma. Nem én fogom megmondani, hiszen nem vagyok újságíró, hanem csak egy pályamunkás a vasútnál, lövésem sincsen arról, hogy hogyan kellene ma igaz és hatékony újságírást vinni végbe a gyakorlatban, de nem is szakmai oldalról, közelítem meg a dolgokat, hanem fogyasztói oldalról.
    Az is nagy dolog, ha az újságíró ki tudja mondani a jelent, amihez korrekt történelmi tudás, széleskörű filozófiai, kultúrtörténeti és etikai, vallástörténeti, közgazdaság-tudományi, pszichológiai, kultúrantropológiai, orvostudományi, és művészeti, ki tudja milyen ismeretekre van szükség, tehát ez nem olcsó, és nem könnyű. Kinek van meg ilyen alapozottsága?De azt is meg kellene tudni mondani az újságírásnak, hogy mit fog hozni a holnap? No de ezt honnan fogjuk megtudni? Mindnyájan nem lehetünk próféták! Ráadásul senki sem lehet próféta a saját hazájában, akkor meg minek? És mégis azt mondom, hogy lehet, és erre van olvasói igény. És ez a felelősség is.Hogy a ma bűneinek milyen következményei lehetnek és lesznek is? Ezért van a szociológia. Ezért van a történész tudomány . A történelem nem véletlenek sorozatából ismétli önmaghát, hanem amiatt, mert az ember önmagától nem tud megváltozni, és ugyanazok a bűnök hasonló eredményeket fognak majd hozamozni. És kinek van meg az a bátorsága, hite, hogy azt amit csinálok, nem fogják megfizetni az emberek, és mégis én kellek nekik, és ők megesznek engem, és a végén keresztrefeszíthetnek is, de én mutatom azt amit igazságnak hiszek, és vallok, de mégis meggyőzhető vagyok, ha perdöntő tényeket ismerek meg és nem leszek egy pártnak sem hűbérese, amivel azt kockáztathatom meg, hogy most az egyik korban jól keresek, de a következő váltásnál mellőzni fognak, és máshonnan kell megkeresnem a családom számára szükséges pénzt. Ennek ellenére még sem hagyom el a pályát, és azokat sem, akiket szolgálok, mert szeretem őket minden hibájuk ellenére, mert hibáik a mi fáradozásaink sekélyessége miatt olyan amilyen. Azután tudnom kell azt, hogy az igazság nem piacképes portéka. Csak kényszerből veszik az emberek, egyszerűen azért, mert nem lehet nélküle élni. Amikor én vagyok igazságtalan, az nekem jó, másnak meg fáj De lehetne kölcsönösen gyakorolt dolog, mert akkor nem lenne sziszifuszi kő az egyik ember számára a másiknak meg tollpehely. Az igazság fáj, ezért be kell csomagolni, mint régen az ostyába tekert keserű pirulát. A legkézenfekvőbb persze a humor, mint csomagolóanyag, de hibája, hogy jelentősen tompítja az igazság gyógyhatását. Betegre nevettethetem munkatársaimat másnap mégis ugyanolyan esendően jönnek be a hivatalba, mint tegnap. Pedig jól megmondtam nekik. Hát ehhez kell aztán az érzék, a patikamérleg. Ki kell mérni mi az amit valaki még el tud viselni, kinek már sok, kit meg sokkol. Néha sokkol a reménytelenség láttatása. Mert igaz hogy a “szebb jövőt!” az hazugság, igaz, hogy a “békesség biztonság” is az, de az a hit kell, hogy lesz erőnk, hogy meg tudjuk csinálni. És hogy meg is akarjuk, mert az idő rugalmas tud lenni. Sok minden belefér, ha jól használjuk ki, és semmi ha csak linkeskedünk.
    Újságírásról beszéltem, és nem értek hozzá, de ugyanez vonatkozik minden papra, lelkészre és minden prédikátorra is csak fokozottabb mértékben. Tőkés Lászlónak pl. lövése sincs a biblikus tanításról és a becsületes hitről, hanem csak a politikáról és az erőszakkal képviselt egyházról van. Nem ítéletet, hanem megállapítást teszek csupán. Most jön el az az idő, amelyben csak két párt fog egymással szemben állni, akik elkötelezettek az igazság megismerésére, és akik szerint a hazugság hasznosabb. Akik megelégszenek az igazságnak csak a látszatával, vagy még csak azzal se. Akiknek az a fontos, hogy az ő akaratuk legyen meg, azok a hazugság atyjával együtt fogják végezni. A kereszténység legnagyobb példaképének legfurcsább, és egyben önsorsrontó kifejezése az volt “Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd,…” És övé lett minden hatalom mennyen és földön,…” És nem adja át sohasem a helyét földi relativ erkölcsi tekintélynek. Istennek nincsen és nem is lehet helyettese (egyedül a minden emberben lakozni képes Szentlélek, aki elvezérel minden igazságra), mert csak Ő tudja betölteni azt a helyet, és ő fogja megvédeni azokat, a legnagyobb veszedelemben is, akik kiállnak a szeretet, a másokért élés, a másokat fiainkká vagy leányainkká fogadásának egyszerű. de mindennél hatékonyabb igazsága mellett.
    Hát ez van most. Csináljuk? …És lesz szabadság, (lesz persze áldozat is) vagy nem csináljuk, és … hát ennél rosszabbat mondani nem tudok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  29. Ezen levél után nagyon FELNÉZEK önökre és minden munkatársukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  30. Az elküldött levél tetszik, de süket fülekre talál. Élőben láttuk, hogy milyen volt ez az EP vita. Sokan azt se tudták, hogy miről is van szó! Ez adott aztán muníciót Orbánnak. Mondhatta joggal, hogy nem ismerik a részleteket, csak a különböző sajtókból tájékozódtak. Mi is ezt állítjuk, csak ellenkező értelemben.
    Egyáltalán nem értem miért van nálunk ellenzék, hiszen nem olyan borzasztó nagy feladat lett volna az alaptörvény, és egyes sarkalatos törvények ominózus passzusainak angolra fordítása. Amennyiben ezeket időben kiosztották volna a t. képviselők között, akkor sokkal értelmesebb, pontosabb vita lehetett volna.
    Pedig ezzel nem úszta meg az unió, hiszen Orbánék ezzel nem állnak le, hanem folytatják ezt az autokrata politikát, ami aztán mint egy rákos burjánzás belülről fogja emészteni a közösséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  31. Jó ez a levél, de túl finom. Már keményebben kell fogalmazni, nem Tabajdi módon. Miért nem akadt Cohn-Bendit mellett senki (magyar), aki kikérje magának azt az aljas néppárti állítást, hogy a magyaroknak sztálinista alkotmánya volt. Ez aljas hazugság. Miért nem akadt senki, aki meghazudtolja mösziő Óhbánt, amikor azt hazudta, hogy a bírók nyugdíjazása csak nyugdíj kérdés, mindenkire az egységes szabályok vonatkoznak. Ez hazugság. Magyarországon egyedül a bíróknak kötelező 62 éves korban nyugdíjba menni. Mindenki más addig dolgozhat, ameddig akar, vagy ahogy a munkáltatójával megegyezik. Miért hallgatnak arról, hogy Magyarország leghitványabb embere az államelnök. Más hang kell, “bartusi”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  32. 2009 decemberében karácsony előtt 1-2 nappal–(hazafelé munkából, idősotthonban dolgoztam) bementem a ferenciek terén lévő templomba. 5perc után felháborodva kijöttem, ugyanis békességért, elmélyülésért ültem be-ehelyett kaptam a szószékről politikai agitpropot. Kire kellszavazni, kik az ellenségek….

    Van még olyan a világon, hogy politikai menedékjog????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  33. Köszönjük a Magyarnépszavának , hogy ki áll mellettünk az igaz magyar emberekért, és nem a hazugok mellett emel szót. Köszönjük, hogy csatlakozik az Amerikai Népszava Igazmondó stílusához és nem hagyja megfélemlíteni magát. Kérjük az EU-t, hogy szigorúan vizsgálják felül a magyarországi helyzetet, milyen szakadékba löknek minket és ellehetetlenítik az itt élő emberek életét, Kivéve a gazdag emberekét mert az ő életüket még jobbá teszik, a többi rétegét pedig mély szegénységbe, öngyilkosságokba taszítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  34. “aki kikérje magának azt az aljas néppárti állítást, hogy a magyaroknak sztálinista alkotmánya volt.”
    Igen!
    Putyinék kikérték maguknak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. Abból különben hihetetlen nemzetközi botrány kerekedhet , ha híre megy hogy pénzért vettek tüntetöket , ezerszám.
    Ekkora pénzt és ennyi embert nem lehet utólag eltagadni , ki fog derülni.
    Majd nézni fog a nagyvilág mind a párszázmillió szemével…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Tibor,
    “Így fordulhat elő, hogy a vízközművekről szóló törvényben határoznak arról, hogy az orvosokat kötelezni lehet a munkára. Ezen elsőre hatalmasat nevettem, mert komikus.” – olvastam válaszodban. Nem értem, hogy mit értesz ebben nevetséges dolognak. Orbán Vezér stílusát lassan minden magyar érti már: logikusan varázsolt fából vaskarikát a népnek. Vagyis: A vízközművekről a VIZELÉSRE asszociált gondolatában. Na már most, akinek vizelési problémája van, annak előbb- utóbb orvosokhoz kell menni, gyógyításra. Hogy menjen a letaglózott pára orvoshoz, ha nem dolgozik. Nyilván ez a vezérvonala és az észbontó zsinór mértéket, hogy „AZ ORVOSOKAT KÖTELEZNI LEHET A MUNKÁRA.”
    .
    Tibor, talán most már jobban érted az orbanicuus idiotus szindrómát, mely az általa hangoztatott „A csavaros magyar ész” a neurotikusan ellentétes szürkeállomány mozgását követi.
    .
    Köszönöm, hogy meghallgattál és megérted a fejre állított magyar események esszenciáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  37. Kedves Johnnyboy,
    Pontosan ezt a csavarosnak mondott észjárást írtam le a továbbiakban. Az alattomos, gerinctelen szemétládák összekeverik a törvényeket, hogy senki ne tudja, hogy minek hol lehet utánanézni.
    Ha figyeled hozzászólásaimat, akkor már többször olvashattad, hogy én 1989. óta nem hiszek Orbánnak. Már akkor tudtam, hogy nem szabad neki hinni, és azóta csak egyre jobban megerősíti bennem ezt a hitet.
    Azért köszönöm, hogy Te is kicsit hozzátettél a gondolathoz.
    Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Ez a levél nagyon megviselte a turbómagyarok szép lelkét.
    De milyen sz@r lehet hogy itt nem zsidóznak , cigányoznak és nem uszítanak , akkor meg mi a …..mér olvassátok. Büdös nácik fujjjj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. Tisztelt Amerikai Népszava sMAGYARNÉPSZAVA!Sajnos nagyon későnébredtünk rá milyen csunyán elbántak a MAGYAR NÉPPEL rendszerváltás óta.?Mig a Kádári időszakbansem volt a MAGYAR népnek olyan sanyargatott sorsa mint a RENDSZER VÁLTÁS?óta.Én is résztvettem abból az időből amikor mig kézzel ment az aratás s lovas- tehenes szekérrel hordtuk be a learatott gabonát előkészitve a cséplésre.De különösen ez a kormány most a MEGYAR embert nagyon elcsépeli a hozott törvényeivel ezért is egyet értek azzal,hogy azEP képviselő minden tagjának felkell emelni a szavát a további kegyetlenségek elkerűlése miatt!NEMLÁTOM ÉERTELMÉT AZ EGYMÁSRA MUTOGATÁSNAK/MOCSKOLÓDÁSOKNAK/mielőbb rendbekellene rakni az országonbelűl adolgokat mert a halyó nagyon gyorsan megy s a vizfolyása is nagyonkedvező számára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Itt vonulnak éppen a hideg napok elkövetőinek jogutódai: http://www.utv.hu/kamera_nagy/erzsebet_ter/oktogon_fele , nem loop a kép, igazi ! Be kell engedni a szerbeket Budapestre és móresre tanítanak Orbán nyilast és ártatlant egyaránt, mert itt igenis kollektív a bűnözés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. Miért gondoljátok,hogy az egyedüli fegyver ezekkel a mocskokkal szemben a toll?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Kedves Tibor,
    köszönöm a hozzám m intézet soraidat.

    Üdvözlettel:

    Johnnyboy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Alábbi hozzászólást azért hoztam át, mert hozzá szeretnék tenni egy két apróságot. Miközben annyira lényegre törő, hogy csak gratulálni tudok, írójának!
    “alugy.

    Tisztelt uraim.
    Mit várnak a néppárti képviselőktől? Attól a “csoportosulástól”, ahol az Orbán és az a Tőkés, aki a nehéz időkben mellette kitartó családját ott hagyja, alelnökük lehet? Vajon milyen a többi? Az az erkölcsi normájuk, mint Szájer, netán Áder, aki a parlamentben a titkos szavazás “ellen őre” volt? Ideje felnőni a mese a gyerekeké!”
    – (én) Aztán a Figyisz bikája: rájuk bíztuk az ország vezetését, tízmillió ember sorsát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Ez a levél jól van irányozva az EP felé. De sokat nem ér. Az alapoknál kéne kezdeni. Az meg itt van kicsiny hazánkban. Az utcán is meg kell mutatni a demokráciát, ha bár az sem ér sokat. Mindennél jóval több kell. Azokat kell meggyőzni akik a barátaink, szomszédink. A demokrácia értékeit kell láttatni, velük és rámutatni a megváltozott lényegekre és az abból eredő hátrányokra, hogy ők szabadon dönthessenek, hogy ott akarnak e maradni egy épülő akarnok politikai hatalom bábjaiként .
    De egy dolgot feltétlenül szem előtt kell tartani, hogy minden amit csinálunk az felesleges addig amíg ketté van osztva az ország. Az önmérsékletünk nagyon fontos, hisz ha megbántunk valakit az visszabánt minket és itt most nem érdekes ki kezdte, csak a cél a fontos, hogy mindenki lássa az itt épülő antidemokráciát.
    Holnap mi lennék ellenségek,akár kívülről kérünk segítséget, vagy belülről próbálunk erőszakkal fellépni, fizikailag vagy verbálisan.
    Az Orbán kormánynak mennie kell de nem mindegy, hogy mit hagy hátra. Egy ketté szakított országgal, nem csak magunkat zárjuk ki a világ demokratikusabb feléből, de a jövőnk építését is gátoljuk. Egy két irányba rángatott szekérrel nem lehet előre haladni. Most már csak azt kell eldönteni, mi állunk abba az irányba amerre az ö szekérrúdjuk mutat vagy láttatjuk velük azt a demokráciát amiről már azt hitük, hogy itt él közöttünk, hogy itt élünk benne.
    Szerintem ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Még az a szerencse hogy a politikusaink nem tudják még az internetet cenzurázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Ragyogó a levél,fel kell ébreszteni a fűtött EU-termekben szunnyadókat…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. A levél kitűnő,mint fogalmazás,és időzités,de nem csak egyesseket kell megvédeni,hanem az egész magyar nemzetet,hogy mindég is és mindenki tarcsa be a demokráciát,nem lehet két mércét használni,lehet az akárki is,a zőldek és liberálisok tul lepték a tisztellet adást magyarországnak,az országot védeni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyar segítség az ízületeseknek 2014. június 19. csütörtök | AN

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Beperelte Balogot a Népszava főszerkesztője 2013. május 9. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos