Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pénzt mostak a szövetségi ügynökök 2011. december 5. hétfő 11:58 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pénzt mostak a szövetségi ügynökök

Washington – Az Egyesült Államok kormányának dolgozó kábítószer-ellenes ügynökök dollármilliókat mostak és csempésztek annak érdekében, hogy kövessék a pénz útvonalát és megállapítsák, mi módon működik a mexikói drogkartellek rendszere, jelentette a New York Times.

A meg nem nevezett forrásokra hivatkozó lap szerint az ügynökök, akiknek legtöbbje a Drug Enforcement Administration (DEA) szövetségi hivatalnak dolgozik, több százezer dollárt csempésztek ki az országból. A cél az volt, hogy a 2006 óta tomboló, 45 ezer ember életét követelő drogháború viszonyai között követni tudják a pénz útját, megállapítsák, milyen eszközökkel mozgatnak nagy összegeket a bűnöző szindikátusok, hol tartják a pénzüket, és ami a legfontosabb: kik a vezetőik.

A DEA más országokban már évek óta követi ezt a gyakorlatot, míg Mexikóban csak az utóbbi néhány évben kezdték el. A DEA, miközben pénzt most, gyakorta hagyja, hogy a kartellek hónapokig, egyes esetekben évekig folytassák műveleteiket, mielőtt lecsap a vagyonukra vagy a vezetőikre.

A DEA nyilvánosan nem kíván reagálni ezekre az értesülésekre, miután nem szeretné veszélyeztetni a folyamatban lévő nyomozásokat, de Michael Virgil, a cég volt magas rangú dolgozója, aki jelenleg a Mission Essential Personnel nevű magáncég alkalmazásában áll, azt nyilatkozta: „Megpróbáltunk tenni afelől, hogy mindig közelről kísérjük figyelemmel ezeket a műveleteket, hogy céljainkat elérjük, s az ügynökök a pénzmosást soha nem magának a pénzmosásnak a kedvéért űzték.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Pénzt mostak a szövetségi ügynökök, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Ez aztán a diszkréció. Megadják a vezető, és a cég nevét is.
    Utalják át az én számlámra, két napon belül nem lehetne nyomon követni a pénz mozgását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ez a Misi gyerek biztosan egy jó nőt akart kábítani. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Hat Igen. Ademokraciaban kicsit nehezebb a szamonkeres. Regebben csak kiment volna egy team rendet rakni. Persze a demokraci az ugyvedeknek kedvez. MIndig akad egy egy verszivo akik hajlandok a gyilkos gonosztevoket vedeni a birodagon. Szerencsere a dronok utan mar nincs szukseg birosagra.
    Nem lehetne valami olyasmi torvenyt hozni, hogy ha az ugyved segiti a bunozot a felderites akadalyozasaban, akkor ot is eliteljek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. CommonSense! :”Hat Igen. Ademokraciaban kicsit nehezebb a szamonkeres.”

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. amúgy,csak amennyi a képen látszik megoldaná a gondjaimat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szavazatvásárlás Mexikóban? 2012. július 5. csütörtök | AN

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Hitler, cicimutogatás, hűtlenség 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos