Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az amerikai tanácsadó szerint Irán páriaállam lesz 2011. december 6. kedd 16:25 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az amerikai tanácsadó szerint Irán páriaállam lesz

Washington/Szöul – Egy magas rangú amerikai tisztségviselő a dél-koreai fővárosban úgy nyilatkozott, Irán nukleáris programja egyre aggasztóbb, és nagyon sürgősen diplomáciai megoldást kell találni a problémára.

Az Egyesült Államok és Izrael nem zárták ki, hogy katonai csapást mérnek Irán nukleáris létesítményeire, amennyiben a diplomácia képtelen arra, hogy valamilyen módon megoldja az atomfegyverkezés problémáját. Irán tagadja, hogy tömegpusztító fegyverek előállítására törekszik, és azzal fenyegetőzik, hogy az ellene irányuló csapásokat az Izraelre és az Öböl-beli amerikai érdekeltségekre mért csapásokkal torolja meg.

„Irán megsérti a nemzetközi kötelezettségeket és normákat. Páriaállam válik belőle”, fogalmazott Robert Einhorn, az amerikai külügyminisztérium leszerelési ügyekben illetékes főtanácsadója egy szöuli sajtókonferencián. „Az iráni szituáció mindinkább aggasztó. Nukleáris programja egyre közelebb van a célhoz, fontos tehát, hogy sürgősségi alapon erőteljes intézkedéseket tegyünk. Ha ezeket nem tesszük meg, a nyomás miatt még erőteljesebb akciókra lesz szükség. Az Egyesült Államok előnyben részesíti a diplomáciai nyomásgyakorlást, de ha hamarosan nem érünk el diplomáciai megoldást, a megkerülhetetlen érdekek másfajta megoldást eredményeznek majd. Ezért kell sürgősen cselekednünk.”

A nyugati világ számos állama további súlyos szankciókat hozott Irán ellen azt követően, hogy Teherán a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség egyértelmű jelentése után sem ismerte el, hogy atomfegyver kifejlesztésén dolgozik. Az új szankciók között egyelőre nincs olyan, amely amerikai részről az iráni olajimportot érintené. Einhorn szerint azért nincs, mert a nyersolaj-szállítások folyamatossága létfontosságú az olyan, energiahordozókkal nem rendelkező országok számára, mint amilyen Ázsia negyedik legnagyobb gazdasága, Dél-Korea is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Az amerikai tanácsadó szerint Irán páriaállam lesz, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. A katonai csapást új, “helyi” háború kitörése követi. :(
    Irán vallási vezetőinek van egyáltalán felelősségérzete???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Az iráni iszlámfasiszta rezsim csak és kizárólag saját magáért érez felelősséget. Ellenzékét, vallási- és sok másféle kisebbségét üldözi, bebörtönözi, kivégzi, az iszlám forradalom eszméiről hadovál éjjel-nappal, miközben a vallási-politikai elit az állampolgárok pénzét fosztogatja, éli luxuséletét. Nem meglepő egy diktatúrától.

    Amúgy ahány nagyhatalom, annyi páriaállam; Amerika szemében Irán, Oroszország szemében Grúzia, Kína szemében pedig Tajvan. Kétségtelen, hogy ebből a sorból Irán kilóg, de sokat mondó közös jellemzőjük, hogy azért szúrja igazán az erősebbek oldalát, mert nincs rájuk biztos befolyásuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. Szerintem meg óriási tömegek állnak az iráni rezsim mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos