Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ráunt a média az anarchistákra 2011. október 26. szerda 18:49 | RR Forrás: AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ráunt a média az anarchistákra

New York – Egyre kevesebb adásidőt foglal el a Foglaljuk el a Wall Streetet! mozgalom a tévékben és a lapok sem foglalkoznak annyit a globálisnak szánt antiglobalista tiltakozáshullámmal, mint kezdetben.

Az Occupy mozgalom a Twitteren és a Facebookon megingathatatlanul tartja pozícióit, a virtuális világ uralása azonban nem elegendő ahhoz, hogy a valódi világban is fenntartsák a feléjük irányuló médiaérdeklődést.

Ez kezdetben meglehetősen nagy volt, és önmagában is növelte az Occupy-mozgalom fontosságát és létszámát. Médiaszakértők szerint azonban túlságosan sok minden történt az elmúlt időszakban egyszerre, ami fontosabbnak bizonyult az antikapitalistáknál, főként Moamer Kadhafi líbiai vezető erőszakos halála.

Az érdeklődés megcsappanásán túl a hideg beállta is megtépázta a szabadban táborozók elszántságát. Október 15-én, a nagy ellenállás világnapján a mozgalom főhadiszállásán, a manhattani Zuccotti Parkban majdnem annyi volt a sajtós, mint a tüntető.

A média érdeklődésének elhalása nem olyan rég még nem tűnt fenyegető veszélynek. A Pew Research Center által hetente kiadott News Coverage Index tanúbizonysága szerint az október 16-ával végződő héten volt a csúcs, amikor az Occupy a hírek tíz százalékát foglalta el. A múlt héten azonban ez az arány 4 %-ra esett vissza, azaz pontosan ugyanannyit lehetett róluk olvasni, mint az Ohióban elszabadult egzotikus állatokról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Ráunt a média az anarchistákra, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Elnézést, nem pont ide tartozik, de most hallottam az egyik fidesz ihlette komoly-zenés rádióban az MTI Hírcentrum hírét, miszerint “erősödött a forint… … az euro ára 299,90 forintra csökkent” (azaz 10 fillérrel). Nevetséges lenne, ha nem tudnám, hogy az ilyen mézesmadzag-optimizmusra a fideszfalók akár a legyek úgy tapadnak.
    .
    Ui: Nem a rádió komoly, hanem a zene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A rendőrség ellen masíroztak az anarchisták 2011. október 19. szerda | RR

Foglaljuk el a tundrát is 2011. október 17. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos