Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az agglegények országa lehet Kína 2011. szeptember 3. szombat 1:28 | AN Forrás: The Guardian

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az agglegények országa lehet Kína

Peking – A kínai családmodellnek és hagyományoknak köszönhetően mára férfiak millió kénytelenek szembenézni a ténnyel: feleség és család nélkül kell leélni életüket, mert egyszerűen nincs elég nő az országban.

Kínában gyereket vállalni hagyományosan szinte kötelező, egy ember életében a legnagyobb jelentőséggel bíró „feladat”. Ezért is okoz gondot a túlzott népszaporulat miatt bevezetett korlátozás, mely miatt az a bizonyos egy gyerek szinte mindenhol fiú kell, hogy legyen.

Persze a nemek szerinti abortusz tiltott az országban, ám szinte mindennapos gyakorlat, hogy a terhességet azért szüntetik meg, mert a magzat nem fiú. Ebből fakadóan pedig mára jóval nagyobb a férfi lakosság Kínában, mint a női, amely fiatal férfiak millióinak okoz válságot életében.

A legtöbbeket pedig feszélyez az agglegény élet, hiszen a társadalmi nyomás megnő a feleség nélkül maradt férfiakon. A férfi így csak félember a társadalom szemében, de esetleg a család szemében is. A hagyományos szerep szerint a férfi viszi tovább a család „vérvonalát”, így a nők a házasság után hagyományosan a férfi családjához költöznek, és annak tagjai lesznek.

A fent említettekből következik, hogy fiút szülni sokkal „értékesebb”, mint lányt. Amióta pedig ultrahanggal megállapítható a születendő gyermek neme, a törvényi akadályon kívül semmi sem vet gátat a nőnemű magzatok elhajtásának.

A számok is magukért beszélnek; a világban tapasztalható, normálnak mondható születési arány a nemek közt 106 fiúra 100 lány, ám Kínában 116 fiúra jut ennyi lány. Ez azt jelenti, hogy 30-50 millió férfi női társ nélkül marad a következő két évtizedben az ázsiai országban.

Ez pedig olyan súlyos társadalomromboló következményekkel járhat, melyet már most jelez a szexuális bűncselekmények elszaporodása, vagy az emberkereskedelem „felfutása”. Bizonyos falvakba állítólag emberkereskedők szállítanak máshonnan elrabolt nőket az agglegények számára.

A nők gyakran otthagyják szegényes szülőfalujukat, és mivel kevesebben vannak a férfiaknál, könnyen megadatik nekik a lehetőség, hogy „felfelé” házasodjanak, azaz a társadalmi ranglétrán magasabban álló férfihoz menjenek hozzá. Az is megesik, hogy szegény falvakból még szegényebbe mennek feleséget keresni a férfiak, mivel tudják, csak ott lehet esélyük.

Olyan esetről is tudni, hogy egy szegény farmer eladta a vérét, hogy nagyobb házat építhessen, mivel egy felmérésben megkérdezett nők nagy többsége az ingatlant jelölte meg elsődleges anyagi preferenciájaként. Ha folytatódik a tendencia, szakértők szerint a rossz nemi arány, és az abból fakadó bonyodalmak nemcsak a társadalomban, hanem a gazdaságban is nehézséget okozhatnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Az agglegények országa lehet Kína, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. A ny-európai országok az elöregedéssel kevert észak-afrikai és közel-keleti népcsoportok kontrollálatlan beözönlésével hagyták jóval saját kultúrájuk. értékrendjük sőt országuk egységének kihalását. Kína ennél kacifántosabb demográfiai öngyilkosságot követ el, amely még a középkori értékrendszerük szemében még követendő is maradt és addig is az lesz, amíg tovább nem lépnek ezen a nőgyűlölő szemléleten. Addig be kell majd érni jó sok szingli férfival és a homoszexualitás növekedésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. A baj abból fakad hogy az ilyen szextől megfosztott emberekből olyan fanatikus haderőt lehet kovácsolni akik a szabadrablás és erőszakolás reményében bármire kaphatóak.
    Lásd : iszlám élet-szemlélet a Korán tükrében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Szép példeája a nőellenes kulturális örökségnek. Meg a hülyeségnek. Akkor is folytatják, ha ők maguk szenvednek tőle.De haszna is van, csökken a népesség, mert nincsenek nők, akik szülnek.30-50 millióval kevesebb embert kell majd eltartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. És ők a mi új barátaink?
    Anyósomat adom szívesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. LE a nőkkel !
    Éljen a vegytiszta ERKÖLCS !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. latam tv programot hogynöket rabolnak el delkinaban es eszaki orszagrszen
    adjak a felesegnek valo nöket es a falukban ahova kerulnek vigyaz rajuk ez egesz telepules mint egyscience fiction az egesz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Majd lesz, többférjüség.
    Egyik vezeti a háztartást, a másik gondozza a kertet ….. és keresik a nejük kegyeit. :-DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ez az egyik nagy tarsadalmi problemaja kinanak. Ezen kivul meg akad neki par, pl a tarsadalom anyagi szetszakadasa, es az ezzel parhuzamosan jelen levo hatalmas korrupciao . Ezek alapvetoen irritaljak a tomegeket, ahol is valoban TOMEGEKROL beszelhetunk. Ameddig az orszag szekere megy elore addig van mivel betomni a nep szajat. Azonban amikor ez megall akkor ezek a tarsadalmi problemak viszont azonnal es elementaris erovel tornek majd fel. Illetve valszeg csak elkezdenek feltorni mert bevalt recept szerint ilyenkor az uralkodo rend amelyik felti az uralmat azonnal egy kulso ellenseget keres hogy a tarsadalmi gyulolet es agresszio fokuszpontjat onmagarol erre az orszagra, csoportra vallasra akarmire helyezze at.

    Magyaran es egyszeruen ha a gazdasagi valsag komolyabbra fordul az egyenlo azzal hogy kina valakivel haboruuba szall. A kornyeken mindenkinek vannak szovetsegesei egy kettotol eltekintve ( pl Vietnam meg egyik szovetsegesi taborhoz sem csatlakozott ) igy ez a fajta jatek a tuzzel konnyen egy nagyobb konfliktushoz vezethet.

    Ezt a terseg orszagai is tudjak. Az elmult ot evben olyan szintu fegyverkezes indult be arra fele hogy az dobbenetes. Boldog boldogtalan vasaroloja a repuloket hajokat tengeralattjarokat mert erzik hogy a szavak mar nem lesznek elegek a jovoben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Magyar adatok szerint 1000 férfira 1105 nő jut .

    (http://borsa.hu/magyarorszag_ferfiak_nok_aranya/20110308)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

London, a második legnagyobb magyar város 2013. szeptember 4. szerda

Kínai ellenzéki író kapta a Békedíjat 2012. október 15. hétfő | AN

Komcsi pénze sose büdös 2012. június 19. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos