Ronai and Ronai
AMERIKAI

A legtöbb államban nőtt a nyomor 2011. szeptember 29. csütörtök 17:53 | RR

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A legtöbb államban nőtt a nyomor

Washington – Csaknem az összes amerikai államban, még a szövetségi fővárosban is nőtt a szegénység a gazdasági válság miatt, de a legrosszabb a helyzet Délen, olvasható a héten kiadott kongresszusi jelentésben.

A déli államokban 3,3 millióval nőtt a létminimum alatt élő emberek száma, állapítja meg a Közös Gazdasági Bizottság, amely a 2007-es statisztikákat vetette össze a tavalyi népszámlálási adatokkal. Ugyancsak Délen a legmagasabb a szegénysorban élők aránya: 16,9 százalék.

Nyugaton 2,4 millió, Közép-Nyugaton 1,6 millió, Északkeleten 912 ezer fővel gyarapodott az elmúlt három évben a szegények száma. A nyomor negyvenhat államban és Washington D. C.-ben tört előre, négy államban pedig stagnált – ezekben tehát ha jobb nem is, de legalább rosszabb sem lett a helyzet. Az életszínvonal legnagyobbat Nevadában és Floridában zuhant.

A szegénységben élő gyermekek aránya negyvenkét államban és a szövetségi fővárosban növekedett; ebből öt államban és D. C.-ben öt százalékot meghaladó mértékben.

A 2007-ben kezdődött – és hivatalosan 2009-ben véget ért – recesszió két legnagyobb kárvallottja, Nevada és Florida elsődlegesen az ingatlanbuborék kidurranását viselte rosszul. Nevadában a munkanélküliség 2007 januárja és 2010 januárja között megháromszorozódott: 4,3 %-ról 14,6 %-ra nőtt, jelentette a Munkaügyi Minisztérium. Ugyancsak Nevadában estek a legnagyobbat a jövedelmek is, 11,9 százalékkal, ezt követi Florida és Arizona.

Ami Washington D. C.-t illeti, a főváros már régen kettészakadt azokra, akiknek a megélhetését az államigazgatási gépezet és az itteni egyetemek biztosítják, és azokra, akikét nem. Itt nőttek a jövedelmek, mégpedig országosan a legnagyobb mértékben, 6,2 százalékkal; és a szövetségi főváros azon kevés helyek közé tartozik, ahol bővült az álláskínálat, mégpedig 15 ezerrel; ez a második legjobb eredmény Észak-Dakota után, ahol 20 ezerrel több a foglalkoztatott.

Washington azonban a harmadik legrosszabb szegénységi rátát (19,2 %) és a gyermekszegénység legnagyobb mérvű növekedését (7,7 %) is produkálta; utóbbi jelenleg 30,4 százalékra rúg, vagyis közel minden harmadik washingtoni gyermek a létminimum alatt él.

Gyakorlatilag csak Észak-Dakota mondhatja el magáról, hogy nem sok vizet zavart arrafelé a recesszió. A munkanélküliség ebben az államban a legalacsonyabb, és egyedül Észak-Dakota mutatott fel gazdasági növekedést megszakítás nélkül az elmúlt három évben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A legtöbb államban nőtt a nyomor , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Az USA létminimum felett Magyarországon kb. 2millió ember él, míg az USA-ban kb. 250 millió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Természetesen ez is szomorú. De kíváncsi lennék, hogyan számolják a létminimumot Amerikában, milyen kritériumok alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Axl
    ….
    Egy korábbi cikkböl másoltam ide neked. Többet én sem tudok.
    “Négytagú család esetén a gyermekek akkor számítanak szegénysorúaknak, ha a két szülő nem keresi meg a szövetségi éves létminimum, 43 ezer 512 dollár dupláját, azaz 87 ezer 24 dollárt. Ennek alapján ma 31 millió amerikai gyermek él létminimum alatt, vagyis az összes 42 százaléka.”
    ;;;
    http://nepszava.com/2011/08/amerika/szegenysorban-minden-otodik-amerikai-gyerek.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. hát azért szeretnék úgy élni itt Magyarországon úgy nyomorogni(munka mellett mint az éhező néger kisgyermekek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Minden nézöpont kérdése de tény, hogy más a sztenderd itt az USA-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Hát kérem én csak csodálom és pl:Auszrália.A mai benzin ára 145Ft. Érdekes,hmm.Kint a fejekben és szivekben is magukévá valják az országot.Itt a fejekben és a szívekben is káosz uralkodik.Már értem,hogy miért útálják az 56-os magyarok az itt lévőket.Itt minden fajta nemzetnek JÓ,de a magyarnak Vége!Ezt is meg kellene vizsgálni Brüsszelnek és nem csak a roma ügyet.A legkisseb etnikumok vagyunk,de félő,hogy ki halóban a világon.Talán ott tudja,hogy lusta és nem akar dolgozni és azért hal éhen.Itt meg csak dolgozik valaki és már azért is éhet döglesztik.1kg kegyér 300Ft az átlag fizetés napi 10 órában 120000Ft.1KW áram 65Ft 1 liter benzin 380Ft,hát kérem ennyit demokratikus országról.Amit ez a OV csinál.Embertelen.Újra és újra azoktól vesz el akitől már nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. OV sok “dakota” mondást felhasznált beszédeiben, tehát példaképe.
    A megtartott életszinvonalukat miért nem utánozza ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kedves János.,
    Értelek én téged és igazat is adok neked. De! Vigyázzunk az összehasonlitásokkal. Nehéz körtét összehasonlitani uborkával. A benzin ára 1-2% eltéréssel ugyanannyi Magyarországon, az USA-ban és Ausztráliában. Mondom a benzin ára. Az arra rárakódó adó már nem. A magyar benzinnek a kutas árában 55-60 % az adó. Az amerikaiban ennek csak a töredéke. Mint ahogy az amerikai “ÁFA” is csak 0-9% körül van államoktól függöen. Viszont, az állam nem ad ingyenes egészségügyet, lakástámogatást, gáztámogatást, felsöoktatás támogatást, utazási kedvezményt … és a polgár 66-67 évesen megy nyugdijba…stb. Amerikában ezeket a kiadásokat a te dolgod fizetni a benzinkútnál zsebedben maradt összegböl. Az állam is kevesebbet lop, mert kevesebb adóból gazdálkodik. Az a gazdaságos, amit te magad finanszirozol a zsebedböl.
    Természetesen igazad van. Összességében a franc sem cserélne a Magyar viszonyokkal. Neked gyakorlatilag mindegy, hogy milyen komponensei vannak a magyar benzin árának, mert te a teljes összeget fizeted. Ez tény. Mindössze csak arra akartam felhivni a figyelmedet, hogy az összehasonlitás hamis. Ha hasonlitani akarsz akkor a teljes gazdasági profilt kell összehasonlitanod. Az meg nagyon babrás egy ekkora fórum-felületen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Meg tudjátok határozni a szegénység fogalmát? Én ágyban alszom, fejem felett fedél van
    Aki a padon alszik és feje felett felhő vav, at szegényebb.
    Aki egy nagy ház egyik szobájában alszik az gazdagabb nálam.
    aki nem eszik, én eszem, aki feleslegeket és “luxus” cikkeket,…
    Nagyon bonyolult.
    Madách falanszter jelenetében mindenki eszik Ugyanazt
    És mindenki széklábat farag. Michaelangello is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Hááát,… ha nagyon kisarkitom,… minden ember szegénynek vallja magát ha megkérdezed, mert többre vágyik. Persze ez korántsem ennyire egyszerü, mert pl. van akinek csak egy felesége van és van akinek több. Most ki a szegényebb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Én gazdag vagyok, elégedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Ügyes válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Elégedett vagyok avval, amim van, ami megmaradt. Akkor gazdag is vagyok valamilyen erkölcsi értelemben, ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Kedves vikus!
    2011. október 2. vasárnap
    13:46
    Vigyázni kell a hazai kijelentésekkel, de még a kérdésekkel is, mert Ovi és rablóbandája még az erkölcsi gazdagságot is képes megadóztatni úgy, hogy belegebedünk!!!!!!!!! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tarlós elvtárs betiltotta az éhezést 2014. január 17. péntek

A hajléktalanok is bűnbakok lesznek 2012. december 5. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos