Ronai and Ronai
AMERIKAI

Luxusétteremből pizzéria lett az olasz futball 2011. augusztus 4. csütörtök 13:52 Forrás: AN, MTI, Gazzetta dello Sport

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Luxusétteremből pizzéria lett az olasz futball

Milánó – Az olasz labdarúgás hanyatlását elemezte keserű szavakkal Adriano Galliani, a bajnoki címvédő AC Milan alelnöke.

“Luxusétteremből lecsúsztunk pizzériává” – jelentette ki Silvio Berlusconi tulajdonos jobbkeze. “Várhatóan tovább süllyedünk a többi európai topligához képest, a 2016-os Európa-bajnokságra építendő stadionokkal a franciák meg fognak előzni bennünket.”

A Gazzetta dello Sport csütörtöki tanulmánya rámutatott, hogy 2000-ben a Serie A üzleti forgalma 0,9 milliárd euróra rúgott, ezzel szinte egyenértékű volt az angol Premier League-gel (1,1 milliárd). Akkor a harmadik helyen a német Bundesliga állt 0,53 milliárddal. Tavaly viszont a szigetországi bajnokság már 2,4 milliárdnál tartott, és a Bundesliga (1,55) is megelőzte az olasz pontvadászatot (1,53).

A német bajnokság ráadásul a Bajnokok Ligája helyeket tekintve is felülmúlta a Serie A-t, miután a Bayern München Internazionale elleni tavaszi sikerével eldőlt, hogy a németek négy, míg az olaszok csak három csapatot indíthatnak a BL 2012-13-as szezonjában.

Galliani szerint a gondok fő okát az elöregedett stadionokban kell keresni. Miközben ugyanis a 2009/10-es szezonban a Real Madrid 129,1, a Manchester United pedig 122,4 millió euróra tett szert az arénához köthető bevételekből, az Internazionale csak 38,6-ot, a Milan pedig 31,3-at kasszírozott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Már füvesítik a felcsúti stadiont 2013. november 24. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos