Ronai and Ronai
AMERIKAI

Uruguay a Copa America rekordbajnoka 2011. július 25. hétfő 0:17 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Uruguay a Copa America rekordbajnoka

Buenos Aires – Uruguay labdarúgó-válogatottja nyerte az Argentínában rendezett 2011-es Copa Americát, miután a vasárnapi, Buenos Aires-i döntőben 3-0-ra legyőzte Paraguay együttesét. A “celeste” 15. diadalát aratta, ezzel rekorder.

Esélyeshez méltóan kezdett a tavalyi világbajnokságon negyedik Uruguay: a 12. percben Suárez és Lugano kihagyott ziccere után ismét a liverpooli támadó került helyzetbe, aki ezúttal nem hibázott, és 14 méterről megszerezte a vezetést csapatának (1-0).

A támadásban addig teljesen passzív Paraguay kezdte felvenni a játék ritmusát, de az uruguayi védők gondoskodtak róla, hogy ne tartson sokáig a lendület. Félórányi feledhető játékkal és számos sárga lappal később már kettővel mentek az “uruk”, köszönhetően Arévalo remek labdaszerzésének és passzának, valamint Diego Forlán pazar bombájának (2-0).

A fordulás után Paraguay is megvillant, de Valdez távoli kapáslövését Muslera hatalmas bravúrral a lécre tolta. Az amúgy tetszetős jeleneten kívül semmi nem utalt arra, hogy a piros-fehérek visszajönnek a meccsbe, mert bár próbálkoztak becsülettel, helyzetük nem akadt.

Nem úgy a túloldalon, ahol Cavani, Suárez és Forlán összjátéka után utóbbi a kegyelemdöfést is bevitte, kialakítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

A legutóbb 1995-ben győztes uruguayiak 15. diadalukat aratták a dél-amerikai kontinenstornán, s ezzel immár egyedül vezetik az örökranglistát. Eddig az argentinokkal közösen álltak az élen 14-14 sikerrel.

A bronzérmet Peru szerezte meg, amely – még szombaton – 4-1-re nyert a helyosztón Venezuela ellen.

[youtube 89_txzdJnnk]

Eredmény, döntő:
Uruguay-Paraguay 3-0 (2-0)
g: Suárez (12.), Forlán (42., 90.)

a 3. helyért:
Peru-Venezuela 4-1 (1-0)
g: Chiroque (42.), Guerrero (65., 90., 93.), illetve Arango (78.)
kiállítva: Rincon (59., Venezuela)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos