Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Dortmundot legyőző Schalkéé a Szuperkupa 2011. július 24. vasárnap 0:06 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Dortmundot legyőző Schalkéé a Szuperkupa

Gelsenkirchen – A labdarúgó német Szuperkupáért zajló küzdelemben a kupagyőztes Schalke 04 tizenegyesekkel legyőzte a bajnok Borussia Dortmundot. A rendes játékidő gól nélküli döntetlent hozott.

Hatalmas vendéghelyzettel indult az összecsapás: egy jobb oldali szöglet után Sebastian Kehl fejelt a kapufára. A folytatásban enyhe mezőnyfölényben futballozott a Schalke, de az igazán veszélyes akciókat a Dortmund szállította. Gündogan és Lewandowski is jó lövéssel vétette észre magát, ám mindkét labdarúgó pechjére a gelsenkircheni kapus, Ralf Fährmann remekül élt együtt a játékkal.

A második játékrészt ott folytatták a sárga-fekete mezesek, ahol az elsőt abbahagyták: Lewandowski ismét célba vette a hazai kaput, de ezúttal is pontatlanul.

Az egyetlen valamire való Schalke-akciót a 74. percben lehetett feljegyezni, ekkor Raúl hozta helyzetbe a csereként beálló Moraveket, akinek kísérletét Weidenfeller lábbal hárította.

Kilencven percnyi játék után következhetett a tizenegyespárbaj, ahol Fährmann két dortmundi büntetőt is hatástalanított, így 4-3-ra a Schalke nyerte a szétlövést – egyúttal története első német Szuperkupáját is elhódította.

Schalke 04 – Borussia Dortmund 0-0 – tizenegyesekkel 4-3

Schalke: Fährmann – Höger, Höwedes, Papadopulosz, Fuchs – Matip, Holtby, Baumjohann (Edu, 89.), Draxler (Jurado, a szünetben) – Raúl, Huntelaar (Moravek, 69.). Vezetőedző: Ralf Rangnick

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Löwe (Leitner, 77.) – Kehl (Bendel, 75.), Gündogan, Götze (Perisic, 75.), Kagava, Grosskreutz – R. Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Tizenegyespárbaj

[youtube -UPCA5kpfAw]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos