Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már csak Schmittben reménykedhet az UTE 2011. július 27. szerda 15:22 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már csak Schmittben reménykedhet az UTE

Budapest – Nyílt levélben fordult Schmitt Pál köztársasági elnökhöz az Újpesti Torna Egylet, mivel veszélybe került atlétáinak, tornászainak – köztük olimpiai kerettagoknak – a felkészülése. Őze István, az UTE klubigazgatója azt írta az államfőnek, hogy Vígh Lászlónak, a Nemzeti Sportközpontok kormánybiztosának tájékoztatása szerint augusztus 1-jén bezárják a Szilágyi úti sporttelepet, s megtiltják annak használatát.

“A bezárásról szóló értesítés 2011. július 20-án kelt, holott egy nappal korábban, július 19-én az Újpesti Önkormányzat Polgármesterével és Alpolgármesterével együtt tárgyalásokat folytattunk Vígh úrral, a Szilágyi úti Sporttelep és a Megyeri úti jégcsarnok rendezetlen helyzetéről. A tárgyalásokon az Önkormányzat képviselői kifejtették abbéli szándékukat, hogy a Szilágyi úti Sporttelep létesítményét átvennék tulajdonba és üzemeltetésre, a Megyeri úti jégcsarnokot pedig hosszútávon kibérelnék, így biztosítva azt, hogy az Újpesti Torna Egylet sportolói zavartalanul használhassák a létesítményeket, és eredményesen készülhessenek a 2012-es londoni olimpiai játékokra. Az Önkormányzat a szándéknyilatkozatot írásban is megerősítette” – áll a többek között a köztársasági elnöknek címzett levélben.

Őze István hozzátette, a Szilágyi úti pálya és a Megyeri úti sporttelep, ezen belül a jégcsarnok helyzete hosszú ideje rendezetlen. A fővárosi forrásmegosztás következtében ugyanis a kerületi önkormányzatok lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodnak, mint egy ugyanakkora méretű önálló város. Mindkét létesítmény állami tulajdonban van, a Szilágyi úti pályát megépítése, azaz 1970 óta használja a lila-fehér klub, a jégcsarnokért pedig a már lejárt szerződés alapján havi 1,150 millió forint bérleti díjat fizetett. Az olimpiára készülő és így érintett sportolók között van Berki Krisztián világbajnok tornász és Papp Krisztina futó.

Őze úgy véli, a hivatali adminisztráció működésével magyarázható az, hogy a kormánybiztos felmondta a Szilágyi úti sporttelep használatát, hiszen az önkormányzat segítene megoldani a kérdést.

“Miután az Önkormányzat szándéka arra irányul, hogy a kérdéses sportlétesítmények helyzete a Kormánybiztos úr részére is megfelelően megoldódjon, azzal a kéréssel fordulunk Elnök úrhoz, hogy járjon közbe annak érdekében, hogy valamilyen áthidaló megoldást találjunk a kialakult helyzet feloldására. A Szilágyi úti sporttelep bezárását mindenképp el kellene kerülni, mert az helyrehozhatatlan károkat okozna úgy az ott sportoló több száz gyermeknek, mint az olimpiára készülő élsportolóknak.” – olvasható a Schmitt Pálnak elküldött levélben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Már csak Schmittben reménykedhet az UTE , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Csak nem ingatlanpanama készül??? Vagy keveset tettek valakinek a zsebébe???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Nagy gáz lehet,ha a gojostol elvtárs segítségében bíznak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Füstbe ment remények ? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. A remény az nem 100 Forintos érme , Smittpali sem nyerőgép.
    Mégis pont annyi értelme van a remény Smittpaliba helyezésének ,mint a 100 Forintos érméknek a nyerőgépbe hajigálásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Konkrétan mit is tehet egy köztársasági(?) elnöknek látszó ember egy sportklubért?
    Ahogy én látom, legfeljebb annyit, hogy zsebből finanszírozza.
    Minden más hatalommal való visszaélés lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Választási bért kapnak a közmunkások 2014. március 27. csütörtök

Schmitt mégse doktorál 2012. szeptember 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos