Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat! 2011. július 29. péntek 2:07

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat!

Az RTL-csoport, Európa vezető médiavállalata megvásárolja a magyarországi RTL Klub kereskedelmi csatorna részvényeinek 31 százalékát, valamint 7 kábelcsatorna – Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV – tulajdonrészének száz százalékát – írták a csütörtöki bejelentésre hivatkozva az RTL Klub honlapján.

A közlemény szerint a tranzakcióhoz még szükséges a média- és a versenyhatóság jóváhagyása. A megvásárolt csatornaportfólió a magyar nyelven sugárzó egyik legjelentősebb kábelcsatorna-család, amely a legnézettebb kábelcsatornák közül kettőt – Film+, Cool – is tartalmaz.

Andreas Rudas, az RTL-csoport közép- és kelet-európai régiójáért felelős elnökhelyettese úgy nyilatkozott: ez a tranzakció lehetőséget biztosít az RTL Group számára, hogy alkalmazza a más európai országokban már jól bevált stratégiáját a magyar piacon. “Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat, az RTL Klubot, és a kábelcsatornákkal együtt komplett csatornacsaládot építünk fel” – tette hozzá.

Közlése szerint a folyamatosan szegmentálódó magyar televíziós piacon ennek számukra kiemelkedő jelentősége van abból a szempontból, hogy a televíziós vállalat piacvezető maradhasson Magyarországon.

“Az RTL-csoport tovább folytatja magyarországi együttműködését az IKO cégekkel olyan nagy jelentőségű területeken, mint például a műsorgyártás, valamint Rákosi Tamás továbbra is tagja marad a Magyar RTL Zrt. igazgatóságának” – mondta az elnökhelyettes.

A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van. A Társaság 1997. április 8-án alakult meg azért, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) által magyarországi, földfelszíni, országos, kereskedelmi televíziós csatorna megalapítására kiírt pályázatra jelentkezzen. A felajánlott két engedély közül az egyiket az M-RTL Rt. nyerte el. A kezdeti koncessziós időszak 15 év. A Műsorszolgáltatási Megállapodás aláírására 1997. július 9-én került sor, ez az időpont tekinthető az engedély kezdőnapjának. A Társaság által működtetett RTL Klub televíziócsatorna a kísérleti adást 1997. október 6-án kezdte meg, majd október 27-én indult a hivatalos műsor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Már most borítékolom , hogy nem fog menni, ha csak nem vállalják hogy beállnak abba a sorba ahol a hít-echo tv-nek nevezett valamik vannak !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. bocs,bolygó,véletlenül mínuszotam,teljes mértékben igazad van!Bocs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Agymosás széllessávon, mikor szüntetik be ezt a csatornát a tv2-vel együtt?Miért jó a kormánynak az ,hogy az emberek elhülyüljenek??valóvilág ,barátokközt,szappanoperák egymás hátán.Szánalmas…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Bolygó:
    Nem hinném
    Az RTL egy világméretű hálózat , nem hiszem hogy ezt a ” kutyát ” csóválni tudná a farok.
    Pillanatnyilag az RTL az egyedüli nézhető csatorna Magyarországon. A híradásai is kiegyensúlyozottak.
    Persze leszámítva a hülye sorozataikat meg egészdélelőttös Ezó-TV adásaikat. Csakhogy ők nem önös ötletek alapján sugározzák ezeket , hanem gondosan felmérik mikell a magyarnak. Amíg pl. a német RTL.-en napi egy óra az EZO-TV addig nálunk egész délelőtt nyomatják.
    Mert megérdemeljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Ha rajtam múlna a jó drága TV-met is kihajítanám az ablakon, de sajnos a férjem nagyon szeret TV-zni. Én meg jártamban keltemben, mjivel nem egy nagy lakásban lakunk állandóan beleütközöm, valami vérforraló hülyeségbe. Olyankor megáldom az adott Tv-t is meg a férjemet is és menekülök, még a közeléből is.
    Persze azért van olyan mikor tényleg nézem, most például megy a GYűrúk ura, amit kétszer egymásután olvastam el (csekély 1200 oldal) az ilyen filmeket nagyon szeretném, de ritka mint a fehér holló. Bármennyire nem mondom ki szívesen, de ha már mindenképpen hír jellegű műsort nézek az csak is az ATV, még mindég. Más kérdés, hogy megírtam a magamét nekik a kollaborációjuk miatt. Sokra mentem vele. El kéne nevezni őket villámhárító TV-nek. Itt még lehet valamennyit pofázni, egyelőre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Más módszereket kell követni :
    Fel kell lökni tetőre egynehány parabólát és ingyen nézni jó műsorokat , valós tájékoztatást.
    Najó..nem magyarul megy. Minden nem lehet tökéletes !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Kedves Zsofka!
    A tv-műsorok nézhetetlenségével kapcsolatos problémát én már tavaly nyárelőn megoldottam! Kiköttettem a kábeltévét és azóta egyáltalán nem nézünk semmiféle műsort.
    A Családomra és főleg a fiaimra (7-10-13 évesek) kezdetben ez rosszul hatott (“elvonási tünetek”), de mivel a kiköttetés napjától bevezettem az esti meseolvasást, hamarosan megbékéltek a dologgal. Azóta dvd-n nézünk minőségi filmeket, s mivel nem fizetjük a szemtelenül drága havi díjat (a kínált és fizettetett cca 150 csatornából szerintem 140-et a kutya nem néz!) telik is megvásárolni havonta 2-3 jó lemezt. És ami a lényeg: nem szennyezik az agyunkat sem kormány- sem kereskedelmi propagandával, agresszívitást keltő “gyermekfilmekkel” és rendkívül ostoba, kukkolós és celebes műsorokkal.
    Ami az RTL magyarországi terjeszkedését illeti: két pocsék kereskedelmi csatorna van ma Magyarországon, az egyik a fideszbenyali TV2 (ezt az elképesztő szervilizmust már 2010 legeleje óta szakmányban gyakorolja a nevezett adó – mindezt NORVÉG! tulajdonossal), a másik pedig az IQ-Debil másorokat sugárzó Retek Tv (RTL Klub), mely a híranyagainak összeállításában kínosan kerüli a politikumot, a közéletet, helyette ömlik belőle az “összeütközött-kigyulladt-megölte-meghalt-felrobbant-lezuhant-elsűlyedt”-típusú havaria-jelentések, meg a “ki-kit-mikor-miért-hányszor-hogyankefélt meg”-lényegű bulvár (“könnyűbulvár”) tudósítások.
    De hát nekünk ez is jó lesz! Hiszen viseljük, bámuljuk, nahátozunk és van olyan itt kommentelő, aki ezt a trágyadombot még meg is dícséri! … persze igaza van abból a szempontból, hogy “mihez képest”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. szendam :
    Naná hogy igazam van :D
    A Hetihetes az ETL .-en követődik el ! !
    Márpedig azt kinem hagynám soha , semmipénzért. ( Egyelőre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Tisztelt Geyza! Az észérveket figyelembe véve én is ugyanúgy gondolom mint Ön !
    No de hol vannak itt ésszerű dolgok már majd másfél éve ? És ha jól tudom hamarosan lejár a frekvenciaszerződésük ! “Láttam már éjjeliőrt nappal meghalni !”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról 2013. május 26. vasárnap

Nem volt újabb zsidóverés 2012. június 13. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos