Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bulgária is beelőzte Magyarországot 2011. július 22. péntek 13:40 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bulgária is beelőzte Magyarországot

Budapest – Egy fokozattal Magyarország negatív kilátású besorolása fölötti szintre, stabil kilátásúra javította Bulgária szuverén adósságbesorolását a londoni Moody’s hitelminősítő.

Az alapszintű befektetői sávon belül felminősítette Bulgária kormányadósság-osztályzatát a Moody’s Investors Service hitelminősítő intézet. A lépést a folytatódó költségvetési fegyelemmel és az intézményrendszer erősödésével indokolták. A hitelminősítő szerint a bolgár pénzügyi rendszer viszonylag jól teljesít a “szeszélyes nemzetközi környezetben”.

A bolgár szuverén adósság besorolása a Moody’s listáján az eddigi “Baa3″ szintről egy fokozattal “Baa2″-re javul, stabil kilátással. Bulgária adósosztályzata így most egy fokozattal jobb Magyarországénál, amelyre a Moody’s “Baa3″ besorolást tart érvényben, negatív kilátással.

A felminősítéshez fűzött indoklásában a hitelminősítő kiemelte, hogy Bulgária szerkezeti reformokkal kiegészített, hatékony államháztartási konszolidációt hajtott végre. A Moody’s ennek alapján azzal számol, hogy a bolgár államháztartási hiány az idén a hazai össztermék – GDP – 3 százaléka alá süllyed. Várakozásaik szerint a legutóbbi nyugdíjreform és az új pénzügyi stabilitási paktum révén közép- és hosszú távon egyensúlyhoz közeli helyzetbe kerülhet a közfinanszírozási mérleg. A Moody’s kiemeli azt is, hogy Bulgária már több mint egy évtizede erős teljesítményt mutat a közfinanszírozás kezelésében. A döntéshozók egyértelműen elkötelezettek e fegyelem jövőbeni fenntartása mellett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Majd jól meszálljuk a süket bulgárokat oszt nézhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Így könnyű! Egy éve megmondta nekik -barátilag- a csuti pöcs a négy napos nyaralásán (ahonnan képeslapon megüzente a lézer janinak, hogy sicc pali kell neki aláíró embernek. + egyúttal tanítsák is meg neki a nevét leírni), hogy mit és hogyan kell csinálni, hogy a haza fényre derüljön. Szórja az észt mindenfele. Még jó, hogy nem fogadták meg a tanácsát! Itt az eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Akkor többé ne beszéljünk sötét Balkánról! Orbán és a pénzügyi zseni Matolcsi mehet Szófiába tanulni!. Csodálkozom, hogy ezt a bolgár sikert még nem próbálták Gyurcsány nyakába varrni valamilyen hazaárulás címen. Mert a hamis vádaskodáshoz és a romboláshoz értenek,de az építéshez nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Magyarországot sorra leelőzi mindenki, mert a antidemokratikus módszerekkel versenyben maradni nem lehet. A NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM győzelemre vitele óta mi nem is kívánunk versenyezni, mi a harcot választottuk, minden és mindenki ellen. Erre adott 2/3-os felhatalmazást a fülkeforradalmároknak a választasra jogosultak 1/3-a. Köszönet ezért a választásoktól távolmaradt felelőtlen polgároknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Görögország is le fog előzni, haez folytatódik, ami most van Hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Orbán András Lajos

    Amíg a kisgömböc garázdálkodik hazánkban előfordulhat, bárki leelőz minket…………..Most is igaz Apám mondása ,,onnan tudod, hogy itthon vagy, ami kerek azt viszik, ami szögletes azt gurítják,, ezt Apám még a kádári cocilizmusban mondta, de ahogy látom most visszatért az elmúlt kor…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Nekünk az a bajunk, hogy a Zord – Bán nem csak a jobboldalról vette magát körül a tőle butábbakkal, hanem a szociktól is azokat hívta meg a brancsba. Ott van a Martonyi a Pozsgai, a Strumf, stb. Min is morfondírozunk? Ráadásul a többi pártból is összeszedte a selejtet. Az MDF – ből ugye a Balsai a Font, aki egy fabatkát sem ér. Aztán a Nagy Pofájú Kisgazdákról ne is beszéljünk.
    Elfáradnék a felsorolásba. Bulgária tanult tőlünk: Így nem szabad csinálni! Figyelnek és mindent másképp csinálnak, mint a kis durcás és kész a fejlődés.
    A Fidesz és hívei pszichésen megragadtak a gyerekkor szintjén. Erre szokták azt mondani, hogy “koravének”. Nem volt “emberkoruk”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Igen !
    Ha a mai Európában sikeres akar lenni egy ország , akkor ideküld tanulmányútra egy szakértőt , majd mindent homlokegyenest ellenkezőleg csinálnak.
    A siker garantált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. alugy

    pont igy van, talan tamasgaspar is megirta mar, hogy azok alltak melle, akik meg kommunistaknak is tehetsegtelenek voltak, de azert ott buzgolkodtak szorgosan a part korul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Lassan hozzánk helyeződik át a Balkán középpontja.Minden jel erre vall.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Ha így megy és valami rossz lesz,akkor nem azt mondják,hogy: ” balkáni állapot”,hanem azt,hogy: “magyar állapot”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Moody’s leminősítheti Amerikát 2012. szeptember 12. szerda | AN

Akik megértik Orbán Viktort 2012. január 9. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos