Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vadászati múzeumot gründol a KDNP fővadásza 2011. június 2. csütörtök 8:08 Forrás: Népszava, AN

 • Hozzászólások(9)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Vadászati múzeumot gründol a KDNP fővadásza

Budapest – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes márciusban jelentette be, hogy Országos Vadászati Múzeum nyílik. A terveket hét lakat alatt őrzik, annyit tudunk, hogy a kiállítás Hatvanban nyílna meg a Grassalkovich kastély helyreállítása nyomán. Az épületben a vadászat, halászat bemutatása mellett a Hatvany család és a kastély múltja is megjelenne.

A lepusztult épület több milliárdos felújítását európai uniós források segítségével a regionális operatív program keretében tervezi a nemzeti erőforrás minisztériuma. A hatvani polgármester, Szabó Zsolt szerint már kora ősszel megkezdődnek a munkálatok, s egy-két év múlva megnyílik az intézmény. Úgy tudni, már a kiállítás koncepcióját is kidolgozták.

Az azonban nem világos, milyen anyagra épülne a kiállítás, a nagy vadászati gyűjteményekkel rendelkező múzeumokat, a Természettudományi Múzeumot, Mezőgazdasági Múzeumot, Mátra Múzeumot, a keszthelyi Vadászai Múzeumot nem keresték meg ez ügyben. A Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója, Fehér György kezdeményezte, hogy, amíg meg nem nyílik az új intézmény, annak töredékéért az ő európai hírű vadászati gyűjteményüket bővítenék, felújítanák.

Keszthelyen is jelentős kollekció, 800 millióért épített vadonatúj múzeumban 200 faj, több mint félezer trófeáját őrzik, köz- és magángyűjteményekből. Pedig, ha valóban országos múzeum jön létre, nem csupán egy kiállítás, akkor ezeket a gyűjteményeket át kellene adni az új intézménynek, ezzel a régiek egyes kiállításai kiürülnének. Ám lehetséges, hogy magánszemélyek trófeái kapnak majd helyet az intézményben.

A vadászati lobby és Semjén kapcsolatát mutatja, hogy áprilisban a miniszterelnök-helyettes több védett madár- és emlősfaj vadászhatóvá tételét kérte Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a természetvédők legnagyobb megdöbbenésére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

 • Hozzászólások(9)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

 1. Tömjén Zsoltika állatok vadászatát akarja lehetővé tenni?
  Tömjénke! Emlékszel egy Biblia című sajtótermékre?
  Ne ölj!
  Semjén úgy keresztény, mint én. Én pedig ATEISTA vagyok!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 2. Ez volt az a Semlyén,aki azt nyilatkozta,hogy ő kapta feladatként annakidején Gyurcsány “levadászását” ????
  Alattomos ember – alattomos módszerek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 3. Sunyi ember, sunyi viselkedés.
  :evil:

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 4. Pedig Gyurcsány nem is védett!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 5. Remélem, idővel majd tömjén (szentfazék) zsoltárt is ebben a múzeumban fogják kiállítani… (Gondolom, kitömött állapotban…)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 6. Örömteli doloh, ha az ország gyarapodik! De mi köze ehhez Semjén Zsoltnak?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 7. Kedves Diogenész. Ez a Ön által Tömjén Zsoltikának nevezett egyén leánykori neve: Semilyen Zsófika. Ennek a hite: semmilyen. Nézze meg okával, nézze meg a mosolyát, értékelje gesztikulálását, nézze meg az összbenyomást, aztán menjen el egy “vigyorgóba” és értékeljen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 8. Érdekes, hogy a szerencsétlen ország vezetői azt hiszik, a hatalom arra való, hogy közpénzen kiéljék személyes hobbijukat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 9. Jobb lenne,ha ez a karvaj az országgal foglalkozna.Igaz,ahoz sem ért.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

Lázár lesz Orbán után a miniszterelnök 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos