Ronai and Ronai
AMERIKAI

A karaván nem akar ugatást hallani 2011. június 17. péntek 7:28 Forrás: AN, Népszabadság, Klubrádió

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A karaván nem akar ugatást hallani

Budapest – Talán még emlékeznek azok, akiknek az agya nem írja felül napról napra a memóriáját, hogy a kormánypárti politikusok hogyan hurrogták le a szégyenteljes médiatörvény hazai és külföldi kritikusait. A vissza-visszatérő szlogen szerint majd a gyakorlat dönti el, hogy jó-e vagy rossz ez a törvény. Ma már kijelenthetjük: félelmeink korántsem voltak megalapozatlanok.

Persze már a múlt év végén, a törvény elfogadásának pillanatában is kilógott a lóláb, s azt nem sikerült eltakarni a későbbi kényszerű kozmetikázással sem. Legfeljebb az Európai Unió formális követelményeit lehetett egy-két lényegtelen pontban beilleszteni, csak hogy fogják már be végre. A lényeg nem változott, és ez a kormány önkéntesen nem is fog változtatni rajta.

Ez bizonyosodott be tegnap is, a Klubrádió ügyében tartott nyilvános meghallgatáson. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság budapesti Ostrom utcai épületében mintegy félszáz civil is részt vett. Ám a hosszú nevű cenzúrahivatal törvényi kötelezettségének csak a formális külsőségek tekintetében volt hajlandó megfelelni, a tartalmi kérdésekben jottányit sem tért el régen kidolgozott koncepciójától, vagyis a szabad sajtó maradékának elnémításától. Tehát az úgynevezett illetékesek meghallgatták a Klubrádió képviselőit és az utolsó szabad adóért aggódó civileket, átvették a rádió által kidolgozott, írásban benyújtott javaslatokat. Közben a civilek aggodalmait elengedték a fülük mellett, az írásos javaslatok pedig talán még aznap a papírkosárban végezték.

Kiricsi Karola, a hatóság szóvivője ugyanis még csütörtökön, dicséretes ügyintézési sebességgel azt látta szükségesnek nyilatkozni az MTI-nek: „törvénytelen, és a többi pályázóval szemben igazságtalan a rádió követelése, amely kizárólag azt célozza, hogy rájuk szabják a hatóság frekvenciapályázatának kiírását”.

– Megrázó volt – kommentálta a Népszabadságnak a történteket Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztője. – A rádió lelkes hívei közül mintegy félszázan személyesen is jelen akartak lenni a rendezvényen. Azért jöttek, hogy kifejthessék a véleményüket, hangot adjanak aggodalmuknak. A felszólalók kikérték maguknak, hogy abból a rádióból, amelyet otthon és az autójukban reggeltől estig hallgatnak, zenei adót akar csinálni a hatóság. Ezért többen szenvedélyesen arra kérték a felügyeleti szerv jelen lévő képviselőit, hogy ne vegyék el tőlük ezt a rádiót. Értsék meg, hogy több százezren ebből tájékozódnak.

Felszólalt Molnár Péter is, aki az Egymillióan a sajtószabadságért egyesület képviseletében arról beszélt, hogy a magyar demokrácia hagyományainak legfontosabb eleme a szólásszabadságért való küzdelem. Nem véletlen, hogy az 1848-as 12 pont is ennek követelésével kezdődik. Molnár hangsúlyozta, hogy a Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére! elnevezésű petíciót csütörtökig 19 ezren írták alá. Sajnos minden jelenlévő nem szólalhatott fel, mert a közmeghallgatásra szánt idő lejárt.

A közmeghallgatás végén a Klubrádió jogi képviselője átadta a hivatal képviselőjének azt a 22 pontos javaslatot, amely tartalmazza a rádió álláspontját: a tervezetthez képest hogyan kellene megváltoztatni a frekvencia kiírását. Ennek lényege, hogy a 95,3-as frekvencián ugyanolyan jellegű – nem zenei, hanem beszélgetős – rádió működjön tovább, mint amilyen most a Klubrádió.

A hivatal képviselői átvették a javaslatokat. Az NMHH annak a törvényi kötelezettségének tett eleget, amely szerint a civilek és a pályázók is megjegyzéseket tehetnek, s a végleges kiírásnak ezeket a véleményeket is tartalmaznia kellene.

Bár ne lenne igazunk, de mi a magunk részéről autodafénak, nyilvános kivégzésnek láttuk ezt az úgynevezett közmeghallgatást, amelynek egyetlen állami üzenete az volt: „beszéljetek (gorombábban: ugassatok) csak nyugodtan, de a karaván nem áll meg”. Sőt: már ugatni sem fogtok sokáig, inkább szóljon csak az éteri zene, ami sokkal szebben hangzik. Az orbáni, szalaiannamáriai cenzúra pedig szép lassan, vagy éppen nagyon is gyorsan eltapos ebben az országban minden, a Szijjártóétól különböző hangot. Aztán nézhetitek a falat, hallgathatjátok a madarak csicsergését napestig.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
A karaván nem akar ugatást hallani, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. A jovo elkezdodott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Arra kérem az amerikás magyarokat, hogy járjanak el az amerikai kormánynál az ügyben, hogy az európai demokráciákkal közösen újra létre kellene hozni a diktatúra elleni szabad rádiót. Ennek megvalósítása lehetne, hogy a határok mentén felállított adókról a 95,3-as frekvencián, vagy ehhez közeli frekvenciákon a jelenlegi Klubrádió munkatársai által szerkesztett adást kellene Magyarország egész területére sugározni. Az adókat Nato katonai őrizet alá helyezni. Fasiszta diktatúra ellen akár ilyen eszközök is bevethetők. Tenni kell amíg nem késő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  3. Egyetlen adót hallgatok mert idegesít a zene, most ezt is elveszik tőlem.
    Nyereségem 20 méter vezeték lesz, ekkora drótot áldoztam fel antennaként, hogy hallgatni tudjam.
    Boldog leszek a rohadt nagy csendben, mert nem fogok beszélgetős adón kívül máshova kapcsolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. A Klubrádióban nem volt kitéve Orbán poszter,nem osztogattak Fideszes bögréket,nem álltak vigyázzba ha Orbán neve elhangzott,stb.

    Nagy hiba volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Azért lehetett volna egy “B”-terv, hiszen fidesz a (kiismerhetően) a saját stílusában nyomul, és túl drága árat kéne fizetni, ha sikerülne elhallgattatnia a Klub rádiót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Ha zenés rádiót csinálnak a Klub rádióból, azzal Orbánék csak veszítenek.
    Ugyanis megspórolhatnák a nemzeti konzultációs levelekre kidobott pénzt, ha ők is rendszeres hallgatói lennének a Klubrádiónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Az épülő náci állam látszat-demokráciájának mintapéldája, pillanatnyilag a kultúra területén
    Szegény Klubrádió, attól tartok, ezzel a bagázzsal szemben annyi esélye sincs, mint harmatcseppnek a pokolban (utóbbi remélhetőleg előbb-utóbb rájuk szakad!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Miért éppen ebben az ügyben ne hazudtak volna?
    Van még valakinek kételye a felől, hogy itt vége a jogállamnak?
    A Klubrádió egyszer már megnyert frekvenciáját elvették törvénytelenül, most meg égető szükség van zenére. Azért szünt meg a Danubius meg a Sláger.
    A vicc az egészben az, hogy a bíróságok (ha más nem Strasbourg) úgyis nekik ítéli, mint ahogy a visszamenőleges jogalkotás se létezik jogállamban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Nem csodálkozom a Fidesz győzelmén, amikor már nem számít a logika, a tények , a számok. Amennyire zavaró volt a Fidesznél, hogy mindenről ugyanaz jut eszébe, itt ugyanezt bemutatja 1 +vélt” másik oldal.
    Meggyőződéem, hogy a kommentelők még ha el is olvasták a 22 pontot, biztos, hogy meg nem értették.
    Döntés még nem született, a kiírás nem inkorrekt és a rádió “illetékesei” és prókátorai már prjudikálnak és nagyon fel vannak háborodva.
    De akciójuk eredményes, hiszen a hallgatókkal már összedobatták az emelt díjnál is magasabb összegű támogatást és tovább folyik a lejmolás.
    Ezekről nincs semmi elszámolás? Ez természetes, hisz ilyenkor kereskedelmi a rádió, üzleti titok.
    Állítják, hogy nem régionális, pedig az, főleg a fővárosról tájékoztatnak.
    Tudniillik pl. engem nem érintenek a fővárosi közlekedési hírek, a fővárosi ingatlanárak, a fővárosi kultúrális események.
    Viszont érdekelnének országos megmozdulások, tiltakozások stb.
    De az ellenzékinek kikiáltott rádió nem képes sem élőben, sem később felvételről, de nem szerkesztett tudósításokat összehozni.
    Mutyi van a háttérben? Persze, hogy az.
    Gondok vannak a médiapiacon, kevesebb a hirdetés? Persze. Ám mindenhol.
    Okosan gazdálkodók ilyenkor kicsit visszavesznek a költségekből. És a KR?
    B-terv van? Láthatóan nincs. Csak nincs borítékolva az eredmény?
    Színház a népnek? Mint a petíció. Semmitmondó szöveg az egész.
    Aminek csak a negatív döntés után van értelme. Előtte nevetséges.
    Mint az egész cirkusz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. T. Álnaív!

    Még igazad is lehetne, ha el tudnánk vonatkoztatni az OVisék megszámolhatatlan hazugságaitól, a szabad sajtót ellehetetlenítő akcióiktól = de nem tudunk elvonatkoztatni ezektől. Nem hallgattad véletlenül a Klubrádióban ma délután, amikor Bolgár György faggatta Kiricsi Karolát (a Szalai szóvivője) ? Nagyon nagy kínban volt, nem voltak érvei, kiragadott statisztikákkal jött, mellébeszélt, nem voltak érvei. Végső kínjában csak azt mondogatta, hogy ne vitatkozzunk, meg különben is a Bolgár úr biztos nem is olvasta, tehát nem is tudja mi van a pályázatban, vagy ha olvasta, akkor nem érti, félreérti. Szemrebbenés nélkül belehazudott a képünkbe. Szóval nem volt meggyőző. Alig tudta megállni, hogy a hallgatók képébe ne vágja = ne ugassatok!
    Te még bízol benne, hogy nem irtják ki a Klubrádiót, aztán majd az ATV-t, később meg a Népszavát, Népszabadságot? Nem lehetsz ennyire naív!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Csatlakozom Papához, állítsák vissza a Szabadeurópa Rádiót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. ..”gleischaltol- unk európaivá,..”
    ennyit találtam erről a kifejezésről a google-ban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos