Ronai and Ronai
AMERIKAI

A jövő nyugdíjasai csökkentették az államadósságot 2011. június 21. kedd 16:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A jövő nyugdíjasai csökkentették az államadósságot

Budapest – Orbán Viktor a mai kormányülés után, sajtónyilatkozatot tett. Bejelentette, hogy az államadósságot 81%-ról 77%-ra csökkentette a kormány – a magán-nyugdíjpénztári vagyonból.

„Legutóbb akkor tettünk sajtónyilatkozatot, amikor Magyarország visszaszerezte a Mol-részvénycsomagot. Ma is egy hasonló súlyú ügy miatt kértem Önöktől a találkozás lehetőségét”, kezdte beszédét délután kettőkor Orbán Viktor.

Az éves nemzeti össztermék 81 százalékáról 77 százalékra, 1345 milliárd forinttal csökken az államadósság, „a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításából származó pénzt fordítja a kormány az államadósság csökkentésére” – mondta a miniszterelnök.

„Magyarország fordulóponthoz érkezett. A mai kormányülésen született döntéssel jelentősen csökkentettük Magyarország államadósságát. Megnyitottuk a stabil, csökkenő államadósság előtt az utat”, mondta a kormányfő.

„Egy ország sikeressége azon áll vagy bukik, hogy melyek képesek csökkenteni az államadósságukat. Nagyjából 20 éve annak, hogy a megszálló szovjet hadsereg elhagyta az országot. Az eltelt 20 évben keservesen kellett megtapasztalnunk azt a régi bölcsességet, miszerint egy nemzetet a karddal vagy adóssággal lehet legyőzni. Az államadósság nem egy közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amit le kell győznünk, különben az győz le bennünket”, ismételte meg egy korábbi kijelentését Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ekkora adósságcsökkentés rekordnak számít az Európai Unióban.

„A végső cél, hogy 50%-ra csökkenjen az államadósság”, utalt arra, hogy az új alaptörvény 50 %-ban maximalizálja az államadósság GDP arányos szintjét.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) keddi közlése szerint a magán-nyugdíjpénztárak összességében 2.946 milliárd forintnyi vagyont adtak át az Államadósság Kezelő Központnak, amelyből mintegy 140 milliárd forintnyi volt a készpénzállomány.

Alapvetően az átvett magán-nyugdíjpénztári vagyon mintegy 50 százalékát kitevő állampapír részéből csökkentik az államadósságot, mondta Barta György, a CIB Bank vezető elemzője az MTI-nek. Az államadósság idei csökkenése az átvett nyugdíjpénztári vagyonnak tudható be. A CIB vezető elemzője úgy vélekedett, hogy a kormány fiskális rátermettsége jövőre derül ki igazán, amikor nem lesznek ilyen nagy egyedi bevételek, mint például a nyugdíjvagyon. A csökkenés be van árazva, erre a piac számít, inkább az lesz az érdekes, hogy az adósság milyen mértékben tud majd csökkenni 2012-ben – tette hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 11 szavazatból)
A jövő nyugdíjasai csökkentették az államadósságot, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. A lopás akkor is lopás marad, ha államadósság csökkentésre keresztelik át és az elkövető maga a miniszterelnök.
    Ma a Magyar (csakazértis) Köztársaság legfőbb legyőzendő ellensége maga a miniszterelnök, I.törpehitler fáraó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  2. “A CIB vezető elemzője úgy vélekedett, hogy a kormány fiskális rátermettsége jövőre derül ki igazán, amikor nem lesznek ilyen nagy egyedi bevételek, mint például a nyugdíjvagyon. ”
    Jövőre a megtakarítások következnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Bocsánat, biztonságba helyezik a zemberek megtakarításait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Siklósi Attila

    Éljen az intézményesített pofátlanság új világcsúcsa. Életünket és bérünket a kis orbánkáért :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. Siklósi Attila

    Vajon orbán saját maga elhiszi azt a sok hülyeséget, amit beszél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  6. Orbán követi a Chaucheskui útat. Annak tudjuk a végét. A párhuzamok egyre jobban felismerhetők. A Nagy Budiforradalom utáni Nagy Ébredést követően csak remélheti hogy elszaladhasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  7. „Egy ország sikeressége azon áll vagy bukik, hogy melyek képesek csökkenteni az államadósságukat.”
    Igen , ezt a sikerességet láthattuk Romániában akik sikeresen csökkentették az államadósságot csak éppen mélyszegénységbe és jogfosztottságba taszította az állampolgárokat.
    Pálinkaagyúak ,lehet tovább tapsolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  8. Az államadósságot akkor is lehetne csökkenteni, ha a bruttó nemzeti össztermék mennyiségét növelnénk. Lassan írom le: NÖVELNÉNK!
    Érdekes dolog, hogy eddig erről sehol nem esett szó!
    Amíg csak olyan tevékenységekre fordít a kormányzat pénzt, amelyek nem állítanak elő új -és a piac által is elismert- értéket, addig lehet itt kis honunkban ámítani a -lassan nyiladozó-értelmű- embereket, gazdasági eredménye nem lesz.
    Vasút, magánerdő és vizesárok takarításából nem lesz egy darab tojás, egy kiló krumpli, egy liter tej, egy fej káposzta sem! A többiről nem is beszélve.
    A maszlagot meddig fogják elhinni az emberek?
    A módszeresen tönkretett magyar gazdaságot és azon belül a húzóerőt képviselő mezőgazdaságot fel kéne építeni. Megint. Módszeresen.
    De ennek halovány gondolatát sem érzékeljük mi, a vidék gazdasági és mezőgazdasági szakemberei.
    Ne feledjük, hogy a jó mezőgazdaság igényli a jó kiszolgáló ipart is.
    Végezetül: a semminek bármily kevésről is van szó, az a semmi száz százaléka.
    A vasút takarítását meg végezzék el a vasutasok, és így tovább!
    Sajnos a végnek csak elején vagyunk! lesz még szőlő … ! (?)
    A magyar lágy kenyeret meg most sütöm. Szlovák lisztből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  9. 78% volt amikor kontárkodni kezdtek. 81% lett. Lecsökkent 77%ra.
    Eltűnt 12 év megtakarítása és a jövőbeni kormány teherviselési kötelezettsége nyugdíjakra 25%-al nőtt.
    Gratula matekzsenik!Gratula a csuti disznópásztornak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  10. A legkönnyebb nap tegnap volt. Lassan minden napra jut valami. Ezt a pénzt véletlenül nem kell kifizetni évek múltán a nyugdíjasoknak? A z állam akkor ezzel a pénzzel nem tartozik az állampolgárainak? Mennyivel csökkent ezek szerint az állam adóssága?

    Mindenesetre jól hangzik azok számára akik nem gondolkodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  11. Két hüvelyujját a Vezér gatyakorcába akasztotta ! Szájtártó az élvezettől csuklani kezdett és a szürkebarmok tömege extázisban kezdett üvölteni: Viktor B,.zd mög!
    Mög! Viktor elkezdett rikácsolni: Na sok Marha! Most egy hónapi fizetésetek és nyugdíjatok következik! Önként fölajánljátok , mert úgyis evesszük ! Pofa be, mocskos MSZP-sek Panelprolikés nyug……. a dörrenés alig hallatszott, csak
    Viktor torkán kezdett a vér bugyogni. A TEK-esek felugrottak, de a következő
    dörrenésre 30-an buktak a földre.
    A téren néma csend lett. A város ban minden irányból fegyverek dörögtek és
    egy bősz üvöltés remegett a légben.
    Nyuggerek pufajkában, elszánt arccal indultak az utcákon.
    Fiatal fiúk, lányok szégyentő égő pofával. lehajtott fejjel álltak és sírtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  12. Az aljasság az aljasság 81, vagy 77% nál is. Úgy csökkenti az államadósságot, hogy másokat ültet csupasz fenékkel a csalánba Ő meg havi ötszázezerrel többet keres. Ez a felpántlikázott aljasság! Ez az út vezet a kötélpályához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  13. Gratulálok Viktátor, most basztad el a nyugdíjamat, sok velem egykorú emberrel egyetemben, de ne az én és társaim farkával verd a csalánt, hanem apádéval, nem kértelek rá hogy öregségemre (ha meg éljük) eltüntesd azt a pénzt amit hosszú évek óta befizettet velünk az állam, ráadásul a fiatalokat is nyúzza, mert nem teremt nekik munkahelyet, ezáltal nem lesz aki a mi nyugdíjunkat megtermelje, és befizesse,nekik meg nincs pénzük, amit meg mi befizetünk, azt elcseszi, csak azért hogy a rekordok könyvébe bekerülhessen, mint a világ leghülyébb elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  14. Ha sok szám szerepel egy beszédben , akkor mindent meglehet magyarázni.
    Föleg ha az előadó hazaffyas pátosszal a hangjában szól a szájtátiakhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. a mocsok arra büszke,hogy a lopott pénz egy részét nem lopja el?Szemétláda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. Igen. A nyugdíj, és a nyugdíjalap.
    Most a mai középkorúak is megélték, és meg fogják élni azt, amit mi. Ugyanis az állam anno már egyszer felhasználta a nyugdíjalapokat a napi gazdaságra. Ez után mondják, sulykolják azt, átmosva az agyakat, hogy az aktívak tartják el a nyugdíjasokat. Csak épp az okokat nem vezették fel. Most felvezették, és én csak szerényen kérdezem:
    Emberek! Ugye most már megértitek, ok nélkül bántottátok a mai nyugdíjasokat! Mer ha lesz még nyugdíj, ami a „munka alapú társadalom” bejelentéssel már korántsem biztos, de ha lesz, akkor benneteket is az aktívak befizetéseiből kell fizetni.
    A magán-nyugdíj befizetéseknek legalább 20-25 évet dolgoznia kötvényekben, állampapírokban, hitelkamatokban, ahhoz, hogy minimál nyugdíjat adjon. Vagyis normál nyugdíjnál még vegyes, magán-, és állami kettős kifizetésű nyugdíj konstrukcióval. Majd 30- 35 év után tud önmaga eltartani egy befizetőt. Vagyis csak a most kezdő fiatalok tudnák újratermelni az alapokat. Addig bizony az aktívaknak kell eltartani minket, és azokat, akiktől most vették el az önfenntartás lehetőségét.

    Ezt azért írtam le, mert ahelyett, hogy egymást bántanánk, egymástól akarnánk elvenni, együtt kellene lépnünk, tennünk valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. Feneketlen mély aljasság amit Orbán csinál! Remélem egyszer elveszik benne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  18. Orbán András Lajos

    B@szhatod csutiszörny evvel nem vagyunk kínt a veremből, ez semmi csak bohóc tréfa, csak annak meg túl drága, főleg azoknak akiknek elvetted a megtakarítását, ritka nagy szemétláda vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Remélem hamarosan Zalán futása helyett csutiszörny futás lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. elsírtam magam, ahogy végigolvastam, sajnálom…:-(
    túl a módszeren, az elv is kétségbeejtő.
    meg az is, ahova ez a nyereség eljuttat.

    nincs jövő, ezt éreztem.

    én, aki fiatalkoromban nagy honszeretetemnek köszönketően nem bírtam disszidálni.

    később két gyerekkel sem, pedig már megvolt a repjegy és minden…

    most gondolkodás nélkül indulnék, ha lenne hova.
    ..és nagyon nem marad más választásom, mint megtalálni….

    csak az a baj, hogy amíg egy icipici halvány remény van rá, hogy itt lehet valaha valami, ami nem ez, kitartok..:-(
    óbasszus, de a gyerekeim!!! nekik nem akarom ezt.

    szánalom.
    42 éves vagyok, sose hittem volna, hogy ide jutok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Husz János Puszita

    Az adósság nem tűnt el csak átütemezték arra az időre, amikor majd ki kell fizetni a nyugdíjakat. Annyi a különbség, a saját állampolgárainak tartozik vele az állam. Nagyon fog még hiányozni a büdzséből egyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Jó, 1345 milliárd. Hol van a nagyobb rész, 1600 és néhány milliárdocska?
    Hol van? HOL ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. Orbán Viktor, nyald ki a seggem!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. Ez nem veszi észre,mennyire gyűlöli a nép?Nem süllyed el szégyenében?A kölykei mit szólnak hozzá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Gonoszka!
    Hát ez az!
    Ha már elcseszik a zemberek jövőbeni nyögdíját, akkor legalább fordították volna az egészet az államadósság csökkentésére. Mert akkor ez duplán “világrekord” lehetett volna, ugyanis az adósságmutató kb. 72%-ra csökkent volna. De nem, nekik MOL részvényeket meg repteret kellett venni, meg párt és magán zsebekbe csurgatják…
    Ütánuk a vízözön. A sarkalatos törvényeikel megkötik a jövő kormányok kezét, hogy azok nehogy már bármit is tudjanak tenni… Szerencsére egy valamiről még megfeledketek: olyan törvényt még nem hoztak, hogy őket nem lehet bitófára küldeni!
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Tönkreteszi a jövő nyugdíját, és még a saját mellét döngeti!

    Meddig! meddig! nem lesz képes összefogni a nép, hogy ezt a közveszélyes Őrültet megállítsa!

    Nem értem ha valamely népet, vagy akár idehaza valahoha természeti csapás sújt, egyből képes a Nemzet balrol jobbra egyesülni és önfeláldozó módon segíteni!

    Magyarok! és környező országok, Európa!

    Nemzetünket Orbán és a Fidesz-Kdmp önkényuralmával a legnagyobb csapás érte!

    Itt az ideje hogy mindenféle visszás rákfene pártvillongásokat félredobva mindenki a gátra, a törésekre jöjjön, mert NAGY VESZEDELEM VAN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Mostmár valóban létre kéne hozni az ORBÁNŰZŐK társaságát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Kaptam, megosztom….

    A nagymama lélegzet visszafojtva állt az ajtó mellett, két ráncos
    kezével erősen szorította a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat
    gondosan bekeretezett példányát és várt. Az ajtó lassan kinyílt és
    kirajzolódott a farkas sziluettje. A nagymama megvárta,
    míg a farkas belopózott és irdatlan ütést mért a fejére a Nemzeti
    Együttműködés Nyilatkozatával. Az ordas azonnal kimúlt.
    Na, erre legalább jó volt ez a szar – gondolta a nagymama. Behúzta a
    konyhába és szakszerűen nekiállt földarabolni az ordast, évek során
    elég rutint szerzett. A vadász jó pénzt ad az irhájáért
    a többi meg hosszú ideig elég lesz kajának, hiszen Piroskát is meg
    kell vendégelni, mert három diplomával sem tud elhelyezkedni.
    Közben a rádióból halkan szólt a Miniszterelnök hangja, amint
    vívmányként a szabad pálinka főzést hirdette.
    A….d – gondolta a nagymama, az öreg is abba halt bele, hogy otthon
    raklapból főzte a cefrét. Özvegyi nyugdíjat nem kapott,
    egészen pontosan semmilyen nyugdíjat se kapott, mert még nem volt 105
    éves, ami a nyugdíjkorhatár.
    Miközben a farkas darabjait gyömöszölte a fazekakba, csendesen átkozta
    azt a percet, amikor visszatért az állami nyugdíjrendszerbe,
    mert azt a kis pénzt, ami ott volt, örökölhette volna Piroska, ha
    esetleg nem érné meg a 105. évét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Emlékszem amikor Selmeczi Gabriella mondta, hogy az embereknek vissza kell lépniük a biztos állami nyugdíj rendszerbe.
    Hát az már biztos, hogy a pénzt eltapsolták amiből nyugdíjat kellene holnap fizetni. Ráadásul nem is a mai nyugdíjakat fizették ki belőle. Tulajdonképp ez is egyfajta biztosság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Örülünk, hogy segíthettünk Orbán Viktornak abban, hogy ünnepeltesse magát.
    A példa azonban továbbgondolásra érdemes:

    Ellopom a szomszéd bácsi nyugdíját, abból kifizetem a számláimat és elvárom, hogy örüljön neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. orbánc-victor-miháJ

    Csak a kezem tessék figyelni – lopok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. A MINDENBEN REKORDER MINISZTERELNÖK ismét sikerpropagandát folytat. A mutatvány azonban primitív trükközés.
    Az államadósság – általa levezényelt – 3 %-os emelése, majd 4 %-os csökkentése ugyanis nem a fülkeforradalmi gazdaságpolitika, hanem a győztesek embereket megsarcoló, magánnyugdí-megtakarításaikat elkobzó, erőszakos politikája egyetlen intézkedésének a következménye. A NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM KÉRDŐÍVES KORMÁNYA államadósság csökkentésének mintegy 3 millió ember a kárvallottja.
    A NAGY ÁTVERŐ SHOW mutatványa a legegyszerűbb, valós teljesítmény nélküli szemfényvesztés. Nem történt gyakorlatilag más mint, hogy az adós (állam), túlhatalmával visszaélve, egy törvény megalkotásával a magánnyugdíj pénztárak helyett önmagát tette saját adósává. Az adósság így egyszerűen köddé vált, a magánnyugdíj pénztári tagok biztos nyugdíjával együtt. Egyszerűbben: a kormány kivonja a magánnyugdíj pénztárak által vásárolt, általuk államosított állampapírokat a piacról, s ezzel megszünik az állam, e papírok tekintetében fennálló fizetési kötelezettsége. Az így kieső nyugdíjpénztári vagyon pedig csökkenti a nyugdíjakra fordítható összegeket, azaz ismét az emberek fizetik meg a kormányuk tehetetlenségének árát.
    A kormány a gazdaság fellendítésében ugyanis sikertelen. Nem a GDP beígért emelkedésével teremtette meg az államadósság csökkentésének a forrásait.
    A NAGY BÖLCSELŐ címre is pályázó Vezénylő tábornok népkábításként újra felemlegette, hogy :
    - “Nagyjából 20 éve annak, hogy a megszálló szovjet hadsereg elhagyta az országot.” – aminek semmi köze bejelntésének tárgyához.
    - “Az eltelt 20 évben keservesen kellett megtapasztalnunk azt a régi bölcsességet, miszerint egy nemzetet a karddal vagy adóssággal lehet legyőzni.” – amihez hozzá teszem, hogy már az I. világháborúban sem volt a kard a győzelemhez vezető út sikeres fegyvere. Újítania kellene, mert a érvrendszerét már 100 éve meghaladta az élet. Megyjegyzem: Magyarországot a saját kormányain – benne az I.Orbán-kormánnyal kívül – senki nem akarta eladósítani.
    - “Az államadósság nem egy közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amit le kell győznünk, különben az győz le bennünket” – ami viszont egyszerűen hülyeség, mert bizony az államadósság, de különösen annak felhalmozása, de a kezelése is komoly közgazdasági probléma éspolitikai felelőtlenség, amelyet csak felelős politikával és komoly közgazdasági ismereteken alapuló, hozzáértő gazdaságpolitikával lehet orvosolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Az igazság a magán-nyugdíjpénztári vagyonról

    http://atv.hu/cikk/video-20110623_gere_adam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fújjátok meg a nyergeket, kürtöljetek! 2014. február 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos