Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Kohányi Társaság bemutatása 2011. június 17. péntek 8:13

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

A Kohányi Társaság célja az Amerikai Népszava és a lap által közvetített értékrend támogatása, képviselete, terjesztése, népszerűsítése. Szellemiségét kifejezi a névadó által állított két szobor: Kossuth Lajos szobra Clevelandben és George Washington szobra Budapesten.

Az Amerikai Népszava az 1848-as liberális polgári hagyomány követője. Kossuthot, mint a legnagyobb magyar szabadelvű, liberális politikust tiszteli, akit amerikai magyarként is nyilvántart az emigráció, és akit amerikai útján lelkesen üdvözölt az amerikai nép. Kossuth Lajos a feudális kiváltságok felszámolásáért, a felekezeti egyenlőségért, az egyház és állam szétválasztásáért, a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar politikai újságírás megteremtője. George Washington szabadságharcos, a világ demokráciái számára mintául szolgáló amerikai alkotmány egyik megalkotója, az amerikai szabadság egyik szimbóluma, az Egyesült Államok alapító atyja, első elnöke. Kohányi – mint a két szobor felállításának kezdeményezője – lapjában egyesítette a két történelmi személyiség által vallott értékeket.

Az Amerikai Népszava elutasítja a rasszizmus minden fajtáját, a faji, vallási, nemzeti alapon álló diszkriminációt, a tekintélyelvűséget, a vallási-ideológiai államot, a szabadság csorbítását, az emberi jogok korlátozását, a demokratikus kontroll nélküli hatalmat, a hatalmi ágak megosztásának felszámolását, elítéli az autokratizmust, az önkényuralmat, a diktatúra minden formáját, az egypártrendszert, a jogállami normák megsértését.

Vallja a hatalmi ágak megosztását, a fékek és ellensúlyok rendszerének fontosságát a parlamentáris demokráciákban. Védelmezi és szorgalmazza a lelkiismereti szabadságot, a jog előtti egyenlőséget, a tulajdon szabadságát és védelmét,  az információhoz való jogot, a sajtószabadságot, a közmédia pártoktól való függetlenségét, a bírói függetlenséget, a szólás, a gyülekezés és a vélemény szabadságát, a sztrájkhoz való jogot, a vállalkozás szabadságát.

Az Amerikai Népszava támogatja a magyarországi szabadság és demokrácia ügyét. Csalásnak tartja a “fülkeforradalmat”, hazugságnak a “NENYI-t”, törvénytelennek és antidemokratikusnak a Fidesz új alaptörvényét.

Az Amerikai Népszava elutasít minden együttműködést a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett hazugsággal, elveti a politikai pluralizmust felszámoló “centrális erőtér” doktrínáját.

A Kohányi Társaság a jövőben egyesületként és társadalmi mozgalomként is kíván működni, tevőlegesen részt kíván venni a magyar nemzet felemelkedésének, felvilágosításának munkájában, a demokratikus értékek és a velük járó felelősség képviseletében, a magyar szabadság védelmében.

A Társaság székhelye New York. Tagja lehet a világ bármely részén élő magyar magánszemély, társaság vagy jogi személy, aki és amely a Társaság alapeszméit elfogadja és befizeti a tagdíjat.

A Társaság a tagok listáját titkosan kezeli.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 21 szavazatból)
A Kohányi Társaság bemutatása, 4.1 out of 5 based on 10 ratings

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. A “magyar maganszemely” fogalmat azert pontosabban kellene definialni.. Etnikai magyarrol, magyar allampolgarrol, magyar nyelvet beszelöröl vagy magat magyarnak vallorol van-e szo?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  2. Szerintem elegendo lenne:

    Tagja lehet magánszemély, társaság vagy jogi személy, aki és amely a Társaság alapeszméit elfogadja és befizeti a tagdíjat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Elolvastam. Egyetértek! Támogatom! Sőt az első 1/4 éves tagdíjat a holnapi nappal a megadott forint számlára átutalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. A Kohányi Társaság Bartus Úr által a cikkben összefoglalt és megfogalmazott életre hívásával, annak céljaival maradéktalanul egyet értek. Egyet ért vele szűkebb környezetem, de még a tágasabb ismeretségi körömben is elismerik, retorziók nélkül ilyen szabad és a kormánytól független társaság vagy szervezet szülőföldünkön, hazánkban nem alakítható és nem lenne működtethető!

    Természetesen rengeteg ötlet vetődik fel a Társaság működésével kapcsolatban. Ilyen például a szabad magyarság képviselete minél több nemzetközi szervezetben, de leginkább az Európai Unióban és minél több szabad állam kormánya mellett, igy az USA kormánya mellett is!

    Az Orbán kormány országunkat lejárató kül és belpolitikája ellensúlyt kíván, különben egész nemzetünket fogják elmarasztalni. Nem akarunk több és újabb Trianont, pedig ennek a veszélye mind nagyobb, miután országunk jelenlegi kormánya az elmebetegséggel határos magatartásával folyamatosan provokálja az állampolgárait, és külpolitikájával az egész környezetünket.

    A Társaság ezen a területen teheti a legtöbbet Nemzetükért! Ha meztelenül, hazugság nélkül bemutatja ennek a kormánynak a tevékenységét remélhetőleg hamarabb kikerülünk a fasisztoid, bolsevik módszereket használó kormányunk hatása alól.
    Ehhez a tevékenységhez kívánunk erőt, egészséget és sok támogatót, bel és külföldön egyaránt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  5. e-Vita!
    Kérd el Bartus Lacitól az email címem, mert amit Laci megírt nekem, az visszajött!
    Szép napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. rupcsi, vettem. Kis türelmedet kérjük, mert mindketten nyakig vagyunk a tennivalókban. Egyébként: a blogom impresszumában is fel lehet velem venni a kapcsolatot: http://evitae.wordpress.com/about/ (Ármánykodóknak: a WP spamszűrése elég jó lábakon áll. És én is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. 1600 Ft utalva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. Negyedév fizetve..:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Bocsika! 1600 Ft utalva, későn néztem a váltási arányra, az asszony már elutalta.
    A jövő havit megnyomjuk. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  10. Az AN logó megjelent a DKP.HU honlap többi ajánlott linkje között! :)
    A megnevezéssel kiegészített logóra kellene cserélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos