Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán nem tartja a szavát – Kónya Péter lemondott 2011. május 27. péntek 18:39 | AN Forrás: hirszerzo.hu

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán nem tartja a szavát - Kónya Péter lemondott

Budapest – Orbán Viktor – ígérete ellenére – nem megy el a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Szövetségének hétfői ülésére, brüsszeli útjára hivatkozva. A szövetség elnöke, Kónya Péter a hír hallatán lemondott. A szövetséget csütörtökig biztosan Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke vezeti.

A Facebook-on pénteken megjelent levél szerint Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke lemond tisztségéről.

A levélben a volt elnök kifejti: „A mai napon a sztrájkbizottság tudomására jutott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök – az előzetes ígéret ellenére – hétfőn mégsem tárgyal a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetekkel. Egyéb elfoglaltsága miatt a miniszterelnök állítólag csütörtökre tette át az egyeztetés időpontját” – áll a levélben.

Majd így folytatja: „A kormány tervezett intézkedés-csomagjának elfogadhatóságával kapcsolatban olyan többségi vélemény alakult ki a sztrájkbizottságban, amely számomra emberileg nem vállalható. Hivatásos katonaként arra tettem esküt, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, az állampolgárok jogait bátran, az Alkotmány és más törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is megvédem. A sztrájkbizottság vezetőjeként, a résztvevő szervezetek vezetői által kialakított többségi véleményt kellett mindig képviselnem. Az elmúlt napokban és a mai napon kialakított többségi véleményt képviselni nem tudom, az a lelkiismeretemmel összeegyeztethetetlen. Mindig is a konfliktusok tárgyalásos rendezésének híve voltam, ugyanakkor olyan tárgyalást, ahol jégre viszik az egyik felet, míg a másik a száraz parton áll, támogatni nem tudok. Ezért a mai napon sztrájkbizottsági vezetői tisztségemről lemondok” – áll a Facebook-on közzétett levélben.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette a lemondás hírét. A Hírszerzőnek elmondta, hogy péntek délelőtt közölte a korábbi elnök velük a hírt, majd kivonult az ülésről. Árok Kornél azt is elmondta, hogy végül meggyőzték őt, vállalja el  az elnökséget, egyelőre csütörtökig szól a mandátuma, utána majd meglátja. Szerinte a volt FRDÉSZ elnöknek elege lett a kormány hitegetéséből, az „értelmetlen tárgyalásokból”, ő a „radikálisabb” vonalat képviseli. Árok bízik abban, hogy visszavonulása ellenére számíthat Kónya kapcsolataira és szakmai tapasztalataira.

Mint ismeretes, Pintér Sándor belügyminiszter kedden, a kormányülést követően arról tájékoztatta a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának érdekképviseleti tagjait, hogy a kormány, kisebb módosításokkal, elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő, a szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést. A koncepció részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök, az országos parancsnokok bevonásával, 2011. május 30-án, személyesen egyeztet a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Orbán nem tartja a szavát - Kónya Péter lemondott, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy Kónya urat valamivel megfenyegették. Nincs, aki megvédje…senkit sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Most láttam Londonban Orbánt az angol Liberális Cleggel – ezt hogy fogja kimagyarázni a szóvivője. Mit szól majd ehhez pl. a Wittman Mária és mondjuk a Semlyén. Márminthogy egy Liberális pártfőnökkel az Orbán Nemzetvezető? Pfujj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. majd azt mondják, gesztus a libsiknek, érezzétek, a vezér nem ellenség,Cinikus, semmitől vissza nem riadó banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Nem fogadok veled, mert így történt. Talán majd elmondja egyszer nyilvánosan is.
    az, hogy orbán – finoman szólva -nem szavahihető, volt-é valaha is kétséges valaki előtt?
    Viszont a focit szereti, láthattuk Platini mellett.
    Amire kell, arra tud időt szakítani. Az igazán fontos dolgokra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Az egyenes gerinc már régen ismeretlen fogalmak a jobboldalon.Tisztelet a kivételnek remélem ott is akad. Attól függ pillanatnyilag mit diktálnak az érdekeim.A magyarok 2/3 meg úgy sem érti miről is van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Orbánt zalaegerszegi katonáskodása idejéből ismerjük. Totálisan öntörvényű, irányíthatatlan, lelke mélyén agresszív és bosszúálló, sikereket magáénak elkönyvelő kudarcokat másra hárító, összességében gyenge jellemű egyenruhába bújtatott civil volt. Vajon mit is várhatunk tőle. Információink szerint (elnézést a forrás meg nem nevezéséért) nem is volt cél a rendvédelmisek szerzett jogainak elvétele, hanem kimondottan a nyugdíj megadóztatása. Ugyanis kb. 180000 nyugdíjas 16%-os megadóztatása tesz ki annyi összeget amennyivel a 30000 rendvédelmis nyuggdíját fedezni lehet. Azonban az országban a 3 000 000 nyugdíjassal számolva, őket 16% adóval terhelve megközelítőleg 17 szer nagyobb összeg marad az államkasszába mint amit a rendvédelmisektől elvehet. Senkinek ne legyen kétsége affelől, hogy a rendvédelmisek nyugdíjkorhatárának tervezett 65 évre emelése után ez mindenkire fog vonatkozni. Senkinek ne legyen kétsége affelől, hogy a rendvédelmisek nyugdíjának megadóztatása után ez minden nyugdíjasra fog vonatkozni. Végül kívánom minden honfitársamnak, hogy bátran álljon ki a demokratikus jogok védelmében mint térdeljen egy zsarnok elé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. alezredes! Jelentkezem!
    Csütörtök reggel, Pesten!!!!
    Kossuth tér!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Alezredes úr ! kérek engedélyt egyetérteni ! minden nyugdíjasnak a nyugdiját adó alá fogja vonni a kormány, de ezzel a cécóval, majd a rendvédelmisek lesznek az “”"okai”"”, az általános nyugdij-adóztatásnak !!!
    márpedig búnbakokra szükség van.
    tisztelettel:simplemind alpolgár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. http://www.youtube.com/watch?v=XqT6R0qwH-I&feature=share

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. http://www.youtube.com/watch?v=XqT6R0qwH-I&feature=share
    Gondolom ez csak vicc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. a fenti videőnál a kommentek sem moderáltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. itt a folytatás ma:
    http://www.origo.hu/itthon/20110530-megkezdodott-a-rendvedelmisek-tuntetese-a-kossuth-teren.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos