Ronai and Ronai
AMERIKAI

Júniustól éjszaka is látogatható a Vidámpark 2011. május 20. péntek 14:46 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Júniustól éjszaka is látogatható a Vidámpark

Budapest – Júniustól szeptember végéig éjszaka is látogatható lesz a Budapesti Vidámpark.

Júniusban, júliusban és augusz­tusban pén­te­ken és szom­ba­ton, szeptembertől pedig szom­ba­ton haj­nali fél 2-ig várja az érdeklődőket az intézmény.

A Vidámpark nem zár be, nem szüntethetik meg, mert igény van rá – hangsúlyozta Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón a Vidámparkban. Mint mondta, az intézmény nehéz pénzügyi helyzetben van, a főváros tervei szerint egyelőre a jelenlegi helyén üzemel, de tervek készülnek arra, hogy a ciklus végéig új területre költözzön. A Vidámpark jelenlegi helyén az állatkert terjeszkedhetne.

A park májusban is különböző kedvezményeket nyújt a látogatóknak, akik a többi között 16-tól 17 óráig az alapjegyárakból 40 százalék kedvezményt kapnak a hónap végéig, hétfőtől csütörtökig.

A parkban a bátrabbak kipróbálhatják a Sky Flyer vagy a Spinning Coaster nevű játékokat, a “Túlvilág Kapuját” vagy az anyósreptetőt, míg a kisebbeket a barlangvasút, a Dzsungel mesepark, bohócos körforgó, csodabringa és gyermekautó is szórakoztathatja. Nem maradhat el a hullámvasút, a dodgem, a panorámakerék, az elvarázsolt kastély és hordó sem, de hajóhinta, mászóvár, tűzoltójáték, vízi dodgem, gokart és lézercéllövölde is színesíti a kínálatot.

A mai Vidámpark története 1950 tavaszáig nyúlik vissza: május 22-én új formában nyitott a park, amelyhez az Angol Park kerítésének lebontásával hozzácsatolták a Vurstlit is. Már 1956-ban 65 attrakció üzemelt, az 1970-es esztendőben 5 külföldről hozott vendégjáték is fogadta a látogatókat. A 80-as években megtörtént a Hullámvasút szerkezetének felújítása, elkészült a Viharvasút sci-fi változata, új pályát kapott a Kanyargó és elkészültek a tervek az Elvarázsolt Kastély újjáépítéséről.

A 90-es években új berendezések kerültek a parkba, a többi között az óriáscsúszda vagy a Break Dance, 2000 tavaszán a Looping Star nevű hullámvasutat húsz kamion szállította a Vidámparkba. A fémvázas, átforduló hullámvasút időnként 75 kilométeres sebességgel száguld, 24,5 méteres a legnagyobb hurok a pályáján, amelyben egy pillanatig fejjel lefelé utaznak a látogatók. A Gólkirály és a Fényvadász nevű játékokat 2004-ben adták át.
A Budapesti Vidámpark 2005-ben rangos nemzetközi szakmai elismerésben, a Golden Pony díjban részesült.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Júniustól éjszaka is látogatható a Vidámpark, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Bástya elvtársék kezükbe vették…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Remélem a költöztetés nem város határain túlra történik!!!!!!!!!!!A helyre meg már van vevő, na nem az állatkert, bár annak lesznek új lakói ha a fityiszek beköltöznek oda a végleges helyükre………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos