Ronai and Ronai
AMERIKAI

Japán bejelentése ellenére erősödnek az ázsiai piacok 2011. április 13. szerda 9:47 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Japán bejelentése ellenére erősödnek az ázsiai piacok

BEIJING (AP) – Az ázsiai papírok piaca szerdán felfelé mozdult annak ellenére is, hogy a Wall Street gyengült, és Japán a nukleáris állapotokat az 1986-os csernobili katasztrófához hasonlította.

A bejelentést követően a Nikkei 225, Tokió vezető indexe alacsonyabban, 164.44 ponton zárt, 1.7 százalékot csúszva vissza.

Az ázsiai olajárak a hordónkénti 106 dollár felett mozognak, miközben a kereskedők össze vannak zavarodva és nem tudják, vajon a magas üzemanyagárak csökkentik-e a nyersolaj iránti keresletet és ezzel megakad-e a két hónapja tartó erősödés.

A devizapiacon a dollár a jennel és euróval szemben erősödött.

“Ázsia nagy része jelentős mértékben visszanyerte erejét” – mondta Ben Potter, a melbournei IG Markets szakértője. “Úgy látszik, az emberek nem nagyon estek pánikba. Érthető ugyanakkor, hogy nagy a nemzetközi kétség és bizonytalanság az ázsiai piacokkal kapcsolatban, hiszen közel vagyunk Japánhoz.”

Tokió keddi bejelentése után – miszerint a helyzet olyan, mint Csernobilban volt 1986-ban – a Japánnal kapcsolatos aggodalmak az ázsiai piacokat is befolyásolták. Szerdán a kabinet alacsonyabbra értékelte a Japán gazdasági feltételeiről szóló eddigi jelentéseket.

A kínai befektetők a pénteki inflációs és gazdasági növekedési adatok közzétételére várnak. Az elemzők arra számítanak, hogy a februárban mért 4.9 százalékos infláció márciusban kissé alábbhagyott.

Az amerikai értékpapírok gyengültek miután Washington egy eddig nem várt exportzuhanást jelentett be és az Alcoa Inc. csalódással telve közölte, hogy eladásai csökkentek, miközben nagyobb amerikai vállalatok pedig bevételeket értek el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Ha Orbánon múlik, sosem lesz magyar euró 2013. november 22. péntek

Lesz még magyar-japán közös határ 2012. november 18. vasárnap | AN

Arccal Ázsia felé 2012. augusztus 14. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos