Ronai and Ronai
AMERIKAI

A világsajtó Geréb Ágnes peréről 2011. március 26. szombat 13:59 | AN/AP

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A világsajtó Geréb Ágnes peréről

Budapest – Az amerikai Assosiated Press részletesen foglalkozik Geréb Ágnes börtönbüntetésével, aminek köszönhetően a nemzetközi sajtó is felkapta a témát.

A brit Guardian például kiemeli, hogy nem sokkal azután született meg az ítélet, hogy a magyar törvényhozás több éves késéssel szabályozta az otthonszülést. Az új törvény ugyan életbe is lép május elsejével, ám a bábán ez már aligha fog segíteni.

A brit lap megjegyzi azt is, hogy Geréb és egykori munkatársai hiába fogalmaztak kegyelmi kérvényt Schmitt Pál köztársasági elnöknek, az államfő hivatala eddig nem méltatta érdemi válaszra őket.

Idéz a hírügynökség egy, az otthonszülést támogató magyar szervezetet, amely szerint „egy civilizált országban az otthonszülést vezető bábákat szakmai alapon, kompetens szervezetek, nem pedig a bíróság ítéli meg.” Azt is felhozzák érvként, hogy olyan orvosok bírálták szakmailag Gerébék tevékenységét, akik kizárólag a kórházi szülés folyamatában szereztek tapasztalatot.

A jelentés végén megjegyzi az AP, hogy Geréb Ágnes nemrég az „Évtized Nője” díjat nyerte el egy népszerű hetilaptól, illetve, hogy brit és amerikai orvosok és bábák egyaránt követelték már rehabilitálását a magyar kormánytól. Feltehetőleg azonban “süket és pökhendi fülekre találtak” ezek a nemzetközi szavak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.8/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
A világsajtó Geréb Ágnes peréről, 2.8 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Felhaborito!
    Arra senki nem figyel? hogy korhazi korulmenyek kozott sokkal tobb gyermek es anya!!! hal meg.
    Sajnos elofordulnak nem vart komplikaciok, de hat a szules sosem volt kiszamithatatlan tragediak nelkuli.
    A dedikem 12 gyerekeket szult otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. Ha kórházban hal meg a gyerek vagy az anya, akkor az kivédhetetlen balszerencse. A hálapénz nélkül már fingani sem tudó orvos persze abszolute vétlen. Miért is kellett ezt a szerencsétlen asszonyt bilincsben vezetgetni háromajtós fogdmegekkel? Mert rontaja a hálapénz bizniszt tisztelt doktor urak! Szégyeljék magukat! A véleményemet aláhúzza az orvosi kamara és az orvostársadalom hozzáállása a témához, és ez az én szememben bizonyító erejű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Véleményem szerint mindenkinek saját joga eldönteni, hogy hol és milyen körülmények között akarja világra hozni gyermekét.
    Nem tudom megítélni, hogy mennyire bünös vagy nem Geréb Ágnes, hogy követett-e el olyan hibát, amért felelnie kell, de azt tudom, hogy orvosi műhibák törtlénnek kórházakban is. Akkor, ott a kórházi vezetés az orvos személyétől függővé téve dönt, hogy kiáll-e érte, vagy hagyja, hogy a törvényhozás megbüntesse. Sosem a bűün a meghatározó, hanem a kórház érdeke.
    De ettől elhatárolódva, merem kijelenteni, hogy az ismertek tudatában döntsenek azok a szülés előtt álló nők, akik vállalják a vele való együttműködést, vagy pont azért nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Egy újabb apró lépéssel távolodtunk a civilizált világtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Nem vagyok az otthonszülés híve, de a mocsok bírókat nagyon utálom.
    Az általuk képviselt “független” igazságszolgáltatást.
    Hülye, primitív banda, akiknek sejtelmük nincs amiről ítéletet
    mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Kedves hozzászólók és a “nemzetközi visszhan” ?
    Nem kellene elolvasni legalább azt az ítéletet?
    Utána nehezebb csúsztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  7. HA RÉGEN NEM LETTEK VOLNA BÁBAASSZONYAINK,MI SEM LETTÜNK VOLNA LEHET ITT, NAGYON NAGYON SZOMORÚ VAGYOK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Szeretnem latni, hogy azok a tisztelt doktor urak, akik a korhazban tolnak el dolgokat, ok mikor allnak mar a biroseg ele????????
    Ja ertem, konnyu a Gereb Agira mutogatni, konnyu preda, nem all mogotte senki.
    Nehogy’ma beleronditson a nagy halapenzes bizniszbe, mert ehen halnak a doktor urak!
    Egyebkent elmondom, miert nincs abbol “ugy”, ha bent a korhazban eltol valamit a doki: szerencsetlen szulo, azt sem tudja hova fusson, szaladjon a beteg/halott gyerekevel/nejevel, mire lecsillapodik, es elkezd gondolkodni, akkor szembesul azzal, hogy egy igazsagugyi orvosszakertoi velemeny netto 150ezer Ft!!!!!! Es az ugyved szinten ott kezdodik!!!!!! Ugyhogy a tobbseg csendben gyaszol tovabb vagy rohangal orvostol-orvosig, hogy-jobb esetben-rendbehozassa azt, amit odabenn elqrtak…ha lehet. Es az sincs ingyen.
    Tudom, ez nalunk is megtortent.
    Szoval ha ez a Gereb Agi egy bunozo, akkor a tobbi is az…csak attol felek, ki fognak urulni a nogyogyaszatok, ha a tisztelt doktor urak is bortonbe kell, hogy vonuljanak.
    Szegyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Szép dolog az érdek évényesítés, de azért ártatlanok börtönbezárása előtt leállhatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Létezik egy honlap, ahol azok a történetek is felkerülhetnek, ahol a kórházi szülés alatt volt komplikáció, tragédia. talán a szülés.hu-n, nem tudom, de ha valaki szeretné, hogy mások is okuljanak, vagy csak egyszerűen meg szeretné mutatni, hogy a kórház sem biztonságos úgy, ahogy sokan gondolják, legyen kedves a szüléssel, otthonszüléssel foglalkozó honlapokon érdeklődni. Sajnos még ma is ez a helyzet, hogy a szülő nők önként és dalolva, bízva dugják a fejüket a kórházi hurokba. Első alkalommal én is így tettem. Másodjára már nem, és örökké hálás leszek Geréb Ágiéknak a gyógyító szülésért….. Még eltelik néhány évtized, amíg igazság, szabadság lesz valójában itt. Nem tudom a fiaim gyerekei vajon szabad embernek születnek-e majd, mindenesetre az, hogy a kisebbik gyerekem már lelkiekben is egészségesen születhetett, azoknak a hétköznapi hősöknek köszönhetem, akik között Geréb Ági is ott van, és akit nem csak én választottam az évtized kedvencének.:-))), és akik most bíróság előtt állnak amiatt, hogy a hivatásuknak élnek. Borzasztó szégyen ez az ítélet a magyar jogrendszerre nézve. Egyértelmű most már, hogy nincs egyenlő bánásmód. Nincs igazságszolgáltatás ma Magyarországon, sőt úgy tűnik jogszolgáltatás sem…. szomorú…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Orbán számít Önre: ne hagyja magát! 2014. február 19. szerda

Jutalomjáték 2014. február 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos