Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Mit is hazudtam? 2011. February 8. Tuesday 23:32

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Mit is hazudtam?

Orbán Viktor jövőbe néző beszéde lendületes és szellemes volt. Vagy sikerült egy tehetségesebb beszédírót találni, mint az eddigiek, vagy annyira felpörgött, hogy magától is kitalált valamit, ami ugyan nem jellemző rá, de adott helyzetben elképzelhető. Orbán Viktor egy szerethető, lelkes és tehetséges politikus képét mutatta. Kár, hogy ismerjük.

Tökéletes és népszerű kezdés volt, hogy a jelenleg miniszterelnökként üzemelő Orbán Viktor, Fülig Jimmyt idézett a bevezetőben, miszerint aki háromszor barna kőre köp, azt nem érheti rontás.

Miért fontos ez?

Fülig Jimmy a Bolondság szigetek átmeneti uralkodója volt egy tévedésből kifolyólag, mivel az uralkodó éppen az ólmosbot használatát sajátította el egy borzalmas külvárosban, ahol az ököl uralkodott, és az embereket eladták matróznak, pedig nem szerettek volna azok lenni.

Borzalmas helyek vannak. Például a Boldogság szigetek, ahol átmenetileg idióták uralkodhatnak, képesítés, elképzelés és gazdasági program nélkül, de szerencsére Magyarország nem ilyen. Magyarország nem a Föld nevű bolygón van, ezt már régóta tudjuk politikusainktól, nem vonatkoznak rá a szabályok, például nincs gravitáció.

Ideje tehát rátérnünk a miniszterelnök országértékelő beszédére, ami tulajdonképpen nem is országot értékel, mert ez fennhéjázó és túlzó elnevezés, ő mindössze felvázolja nekünk a jövőnket, köszönjük szépen.

Magyarország 2010-ben egy bombatölcsér volt, sivár vidék, totális ugar, ahonnan a gonosz kommancsok kilopták még a vetőmagot is a földből, és amit hagytak, az a tökéletes nulla, egy felszántatlan föld, városok és falvak nélkül, még szerencse, hogy maradtak emberek, akik, ugye, kétharmad.

Volt nyolc évünk, amikor a tehetségtelen és koncepciótlan szocialisták próbálkoztak kormányzással, és bizony-bizony, loptak is mint állat, nem fogták vissza magukat, ha sarokházakat vagy egész utcákat kellett eladni, ezért majd biztos letöltik a kiszabott börtönbüntetésüket, senki sem fogja sajnálni őket, rohadjanak meg ott, ahová bevásárolták magukat.

Ezt követően azonban rettenetes támogatottsággal a nyakunkba kaptunk egy tehetségtelen és koncepciótlan új kormányzatot, melynek elnöke éppen beszédet mond, lavinákat említ és úgy tesz, mintha feltöltené a bombatölcsért, amit éppen mélyít. Orbán Viktor nem alkalmas egy ország vezetésére, mert sértettség, düh és bosszúvágy vezérli, ami persze nem jelenti azt, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmasabb lenne, de a hülyék miatt kénytelen vagyok ezt kihangsúlyozni.

Európa összeomlóban, gyakorlatilag egy rettenetes hófal alatt álldogálunk mi magyarok, és azt latolgatjuk, hogy mit is kéne tennünk. Mindenek előtt be kéne hajtanunk azt, amivel Európa tartozik nekünk, mert megállítottuk a törököt. Forintosítva ezt most momentán nem tudom kifejteni, de jó sok, tessék átutalni a számlánkra, kösz.

Lavina készülődik, elsöpri Svájcot, Ausztriát és Franciaországot, csak mi maradunk itt, a gyümölcsöző fehérorosz kapcsolatainkkal, Portugáliát pedig elmossa az emelkedő tengerszint. Hollandia dettó.

Nem az a baj, hogy Orbán Viktor egy működőképes és prosperáló országot szeretne teremteni, hanem az, hogy ehhez nincsenek meg az eszközei, sem a képességei. Hülyékkel veszi körbe magát, tehetségtelen, de szervilis idiótákkal, akik megtapsolják minden mondatát, de a szakmájukhoz nem értenek, mert inkább fideszesek, mint szakemberek, ami pedig alapkövetelmény ebben a rohadt és hazug nemzeti együttműködési rendszerben.

Hülyékkel nem lehet forradalmat csinálni, de még csak reformokat sem, mert a hülyék megfelelni akarnak, nem javítani az ország – egyébként letagadhatatlan – borzalmas helyzetén.

Ez a beszéd arról szólt, hogy én (Orbán Viktor) egy tehetséges és ambiciózus politikus vagyok, de azt vagyok kénytelen hazudni, hogy minden eddigi elődöm az ország tönkretételén ügyködött, márpedig ennek vége, mert most izé lesz, ami javít a helyzeten. Magyarország nagyobb lesz, gazdagabb és működőképesebb, mert a Fidesz vezeti.

Ez sajnos nem igaz.

Magyarország pontosan ugyanaz az ország lesz, mint eddig, ugyanazokkal a lehetőségekkel és kilátásokkal, ugyanazzal a gazdasággal, és ugyanazzal a hiánnyal. Egy Jézus-komplexusos miniszterelnök ezen nem változtathat, csak dolgozhat, amit viszont eddig elfelejtett megkezdeni, csak pofázott, és hülye látszatintézkedésekkel próbálta a maga kedvére formálni a lakosság hangulatát.

A helyzet tényleg durva. A szocialisták tötyörésztek, lapátolták a semmit ide-oda, a Fidesz pedig kölcsönkérte a lapátot, és folytatta a semmittevést. Elég volt tehát a lendületes és okos beszédekből, a Fülig Jimmy idézetekből, és a borzalmas metaforákból, amiért első évfolyamon is kidobják az igyekvő bölcsészt. Talán el kellene kezdeni kormányozni, megkezdeni a halaszthatatlan reformokat, és hallgatni arra a néhány fideszesre, akik még képesek önálló gondolatokra. Mert meg kéne érteni, hogy nem a korrupt és idióta szocialista kormányt várjuk vissza, hanem bármilyen kompetens irányítást, embereket, akik tudják, hogy mit csinálnak, és akik el tudják képzelni, hogy esetleg húsz év múlva is lesz Magyarország.

Nem mintha számítana.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Mit is hazudtam?, 4.2 out of 5 based on 21 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. kellemes meglepetés, maga nem is ír rosszul :-) gyorsan megjegyzem, mielőtt ideérnek kommentelni a balos nyugdíjasok, hogy teljesen egyetértek a sommázással: “nem a korrupt és idióta szocialista kormányt várjuk vissza, hanem bármilyen kompetens irányítást, embereket, akik tudják, hogy mit csinálnak”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (21 szavazatból)
  2. ödy
    Mi az hogy balos nyugdíjasok? Mert Te ki vagy? Magyar vagy? Mert a balos nyugdíjasok is magyarok!Nem kellene felvenned azt az attitűdöt, ami az idiotizmushoz vezet!
    Ebben a hazában egyformán vagyunk bajban,ha nem tűnt volna fel még eddig!

    Para – Kovács Imre
    Mi az hogy: “Nem mintha számítana”???
    Azzal együtt hogy valós amit írt, ne tegyünk már úgy, akár itthon élünk, akár a világ másik végén, mintha nem számítana mi lesz az országgal.Csak ez számít! Nekünk, akik itt vagyunk! Ez mindenünk!Nem mindegy hogy milyen közérzettel, és körülmények között!
    Belátom, aki távol él a hazájától, tehet ilyen kijelentéseket… Aki viszont itt éli meg a mindennapok nyűgeit, annak ne tessék már ilyet mondani,mert bántó…
    Bántó a flegmasága a tartalomnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  3. Para-Kovács Imre Budapesten él.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  4. Valamelyik hozzászólásomban megjegyeztem, hogy a miniszterelnök és stábja mindenkit gyűlölve szemlél, aki nem azt hajtogatja, amit ő. Ezzel a gyűlölettel nem lehet kormányozni. Ahhoz fel kellene nőni, felelősséget vállalni – legelsősorban saját magáért, – utána pedig mindenkiért, mert a mi életünk, jövőnk forog kockán. Tojok Európára, mert Európa is tojik rám – ránk, a gyerekeimnek nem látom a jövőjét. Csak a múltját!

    A húsz év múlva, majdan lévő Magyarország pedig ugyanúgy nem fog számítani, mint most. Pontosan azért, mert ugyanezekkel a problémákkal fogunk küzdeni. Hacsak valami csoda nem történik. Szokták mondani némely szakmában, hogy “hozott anyagból dolgozunk”…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Most van ~ 70 Mrd államadósságunk…ez a húsz év ámokfutás, fosztogatás, naplopás, adóelkerülés eredménye! Egy kérdés lehet: ki fizeti ezt vissza? A becsületesen adózó vállalkozók (~50%) adóbefizetése erre nem elég, sem az állam működtetésére! Valóban igaza van Parának, olyan vezetésre van szükség, aki következetesen végrehajtja azokat a gazdasági lépéseket, amik elkerülhetetlenek! Ehhez első lépésként meg kell mondani, hogy miről szólt a húsz év, és mennyi az adósság amit vissza kell fizetni, no és vége a naplopásnak, a mutyinak, az iparszerű adóelkerülésnek, a vidáman viruló korrupciónak ! Az állam kiadásait is radikálisan csökkenteni kell, ez többek között azzal jár, hogy totálisan rosszul működő állami szférát radikálisan csökkenteni kell! Meg kell szüntetni azoknak az ingyenes egészségügyi ellátását, akik életükben egy fillér járulékot, adót sem fizettek! Ez természetesen a gyerekekre, és a megfelelő jogosultsággal rendelkező nyugdíjasokra nem vonatkozik! Ezek az intézkedéseket ha következesen végrehajtják, akkor 15-20 év múlva elmondhatjuk, hogy kimásztunk a gödörből! Én nem látom, hogy az Orbán kormány erre képes, és elkötelezett lenne, ezért nagy valószínűséggel megyünk a lecsóba! Az nem lehet véletlen, hogy néhány hónap alatt 1100 fiatal orvos jelezte, hogy nem kíván tovább itthon dolgozni; a többi szakma krémje is így gondolkodik, és tovább áll! Marad a semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Bocsánat, egy kiegészítés: ~ 70 Mrd NETTÓ (!) Euró államadósság! Nekünk nem kell az IMF, EU kölcsöne ~ 4-5% kamattal, helyette állampapír kibocsátással (6-8 % kamattal) veszünk fel további FEDEZET nélküli hitelt! Drágábban, tehát sokkal többet kell majd visszafizetni, ha lesz miből? Tovább növeljük az államadósságot, s folytatódik a vég nélküli pazarlás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Elég bárgyú írás.
    Para-Kovács Imre arra vár, hogy valaki jöjjön elő valahonnan, aki majd tudja mit kell tenni és hamar jobb lesz, mer egyébként itt mindenki hülye, csak Ő nem, mert Ő tudja, hogy egy új ember kell akit még mi sem ismerünk.
    Szerintem írjon inkább szép meséket gyerekeknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (20 szavazatból)
  8. “Az nem lehet véletlen, hogy néhány hónap alatt 1100 fiatal orvos jelezte, hogy nem kíván tovább itthon dolgozni; a többi szakma krémje is így gondolkodik, és tovább áll! Marad a semmi!”

    Ezzel bánjunk csínján!
    1. A magyar orvosi kar koránt sem olyan jó, mit ebből az állításból következne. Itt mindenki tudja, hogy 10 orvoshoz kell elmennie mire helyes diagnózist, jó terápiát és emberséget kap valakitől. Tehát ha ezt nézem azt mondom menjenek Isten hírével külföldre.
    2. Ide viszont rengeteg Ukráni, Kínai, Üzbegisztáni stb. stb. orvos pályázik, aki a hiedelemmel ellentétben koránt sem olyan rosszak, mint azt híresztelik itt. Csak az a különbség, hogy náluk még ennél is rosszabbul fizetik meg őket.
    Tehát azt mondom barátaim, hogy bánjunk csínján ezzel az orvos kérdéssel.
    Jah és még annyi, hogy a hazai orvosképzés színvonala folyamatosan romlik, ahogy a többi képzésé is, amióta boldog boldogtalan mehet egyetemre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  9. Emberek, néha nevetni is kell! Ha Para írásain nem, akkor min??? Én értem/érzem, hogy nyomás van, de önmagával tol ki, aki néha nem tud lazulni.
    Én azt mondom, inkább Parát a Millenárisba.
    Ödy: sem balos sem nyugdíjas sem vagyok. Megjegyzem, s ezt nem magamról írom, ha bölcs emberek bölcs hozzászólásait olvasod itt, ők nem biztos, hogy nyugdíjasok! Van, aki ebben koraérett, s van, aki soha nem érik meg…
    Bumburi, a nem mintha számítana, nekem azt mondta, hogy mindegy ki ül majd oda, mert a hatalom úgyis megrontja előbb-utóbb. Meg kicsit azt, hogy egyik kutya a másik eb. Ezen kár besértődni!
    Billiy, nem csak Para várja, hogy “valaki jöjjön elő valahonnan”. Akit az orbán-kormány tönkretett, az mind ezt várja. S ezek száma rohamosan nő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Hanna,
    teljesen igaza van, humor és önkritika, ezek biztosan hiányoznak a mi serény hozzászólásainkban.
    itt egy idézet valakitől, tessék kitalálni, melyik miniszterelnökről beszél a semleges fiatalember, a letűntről, vagy a letűnőfélben valóról :-)
    “…remélem kinyílik a szemük ezeknek a szerencsétleneknek is, akik még hisznek benne… az agyament antidemokratában”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Kedves Ödy!
    Ha egy semleges fiatalember agyament antidemokratának nevezi Gyurcsány Ferencet, akkor nem is olyan semleges!
    Én számos önkritikával találkoztam ezeken az oldalakon, lásd Kuncze-beszéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. A korrupciónak nincs szine!!!! Ott emberek játszanak szerepet. Ezért aztán általánosítani az megbocsájthatatlan hiba, ráadásúl a volt főügyészre hivatkozva hagy mondjam el, hogy a kleptokratikus viktokraták ellen több eljárás volt (van???), mint szoci ellen, sőt a jogerős itéletekben is messze vezetnek. Nem kell ahhoz balos nyuggernek lenni, hogy az ember a tényeket próbálja vizsgálni! Kedves P-K I. nézzen csak utánna, amit leírtam. Amúgy nagyon egyetértek Önnel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Látott már valaki miniszterelnököt gordont bontani a Kossuth téren? Ő mindig annak érezte magát, mondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. kordonnak? ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Kedves Barataim! Folyamatosan olvasom a cikkeket es a hozzaszolasokat a Magyarorszagon kialakult helyzetrol. Azt mar tudom hogy mindenki “hulye”.Mindenki okosakat mond: Rendben van! Sajnos senkitol nem olvastam, hogy mi lenne a megoldas es ki lenne aki MEG TUDNA OLDANI. Talan ezen kellene gondolkodni Tisztelt Para-Kovacs Imre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. Kedves Teremto,

    itt nem a hülyeségről van szó, hanem arról, hogy akik itt élünk tudjuk, látjuk és a bőrünkön érezzük, hogy eddig /1989 – től/ mindegyik kormány emberei, a vezetők, akiket megválasztottunk, nem az őket megválasztók, hanem a saját érdeküket nézték. Minden szempontból. A mostani kormány elnökétől bónuszként kapjuk a gyűlöletet. Egész más külföldön élő magyarként hozzá – bele – szólni. Ha jelen pillanatban lenne valaki, akire lehetne bízni embereket, életeket, aki felelősen tud gondolkozni, irányítani, biztosan tudnánk róla. Egyelőre nincs ilyen, de ez nem azt jelenti, hogy “ha ló nincs, szamár is jó!” Mert ez egyáltalán nem így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Telitalálat,megint,nem meglepő.
    Aki nem érti Para-Kovács Imre írásait,az inkább ne olvassa,mindenkinek jobb ez így.
    Én naponta többször is,ha lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Tiszteletben tartva a cikk írójának véleményét, kérem Para-Kovács Imrét, nézzen utána, hogyan is alakultak 1998 és 2002 között az alábbi statisztikai adatok.
    Úgy mint a munkanélküliség, az infláció, az államháztartási hiány, vagy az államadóság, esetleg a GDP-re is vethetne egy rövidke pillantást.
    S ha már itt tart, kérem, emlékezzen a 2002-es választási harcban mit mondott és írt az akkori ellenzék (MSZP, SZDSZ) a gazdaság helyzetéről. Igaz dorgálólag hozzátették “lehet ezt jobban is csinálni” illetve “több pénzt az embereknek”, vagy “mi rendbe tesszük az egészségügyet”.
    Ha ezt meg teszi, akkor már nem nagy fáradság összehasonlítani a 2002-es kormányváltás utáni adatokkal a fent említett négy év adatait.
    Szeretném Para-Kovács Imrét emlékeztetni, hogy a számok melyeket találni fog, tények, s mint tudjuk azok makacs dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Én is azt mondom, aki nem érti őt, ne akarja megmagyarázni! Para-Kovácsnak sok mindenben igaza van. Én – sose tagadtam – balos vagyok és Fidesz-szlogenben = egy nyugger! Ennek ellenére semmi bajom nincs az igazi, hagyományos jobb oldallal, akik másképpen oldanák meg az ország problémáit, mint a baloldal, de erről lehet velük vitatkozni, akiknek ugyanolyan fontos az ország, azonos az érdek = hogy mindenkinek jobb legyen. De hol ez a jobb oldal? Nem ez a mostani hatalmon levő, ez biztos. Kész lennék elfogadni egy normálisan gondolkodó, a társadalom jobb életéért dolgozó konzervatív vezetést is, ha a fentebb mondott célokért dolgozna, ha másképpen is, mint egy balos kormány. Ez a mostani nem az! Ezt nem tudom elfogadni! Az elmúlt balos kormányok sem azok voltak, bár ehhez nagyban hozzájárult a Fidesz mindent romboló ügyködése.
    Abban igazat adok Teremto-nek, hogy írjuk a véleményeket, szidjuk a szidni valót, szörnyülködünk, siránkozunk, de nem tudjuk a tutit, a megoldást. Több kommentben leírtam már én is, hol van az az ember, akire szükség lenne, hol a megoldás? A kommentjeink tömkelegéből ez sajna nem derül ki. Én sem tudom a megoldást, csak azt, hogy nem lesz változás abból, hogy mi itt koptatjuk a billentyűzetet. Én azt tapasztalom, hogy mindenki a másiktól várja, hogy tegyen már végre valamit (nyugi, mielőtt valaki is nekem ugrana = én is így vagyok ezzel, beismerem!), de őszintén! Mire jutunk ezzel? Nem sokra, legfeljebb annyira, hogy van egy hely, ahol kulturált körülmények között kiengedhetjük a gőzt, nem kell az ocsmánykodók gyalázkodásaitól tartanunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Emberek!
    Hadd emlékeztessek már minden amnéziás fülkeforradalmár jobboldali olvasót: a “csipetcsapat” 3/4 éve uralkodik az országon!
    Ennyi idő alatt (egy szakértő kormánynak) már fel kellett volna tudni állítani egy jó mérleget, diagnózist, érdemi tervet és már régen hozzá kellett volna látni a gyakorlati végrehajtáshoz!
    De mintha erről még mindig nem lenne szó, csak visszafelé mutogatásról!
    No persze ott van a megszorítás a mondatban: “szakértő”. Nem hozsannázó kórus, talpnyaló aparatcsik (fityiszcsik), hanem SZAKÉRTŐ !!! Ilyet pedig én, bármennyire meresztem a szememet, de nem látok!
    Rosszul látom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Tetszett, de a balos nyugger az ritka, mint a kukoricán nevelkedett csirkefarhát.
    A mi családunkban mindenképp!
    Pl.:
    Leány:…3000 huf-fal kevesebbet kaptam mint decemberben…
    Anya (ff): Az nem lehet, elnézted lányom…
    Leány: De, kevesebb. (Nem 82 ezer, csak 79…)
    Anya (ff): Az pedig nem lehet, azt mondta, hogy mindenki jobban fog járni.
    Leány: Akkor hazudok, anyám.
    Anya (ff): Nem hazudsz lányom, de megígérte….

    Ennyi. Kis valós történet.
    Ja! Az anya nyugdíja cirka 30 ezerrel több, mint a lány nettója, ugyanazért a munkáért!

    A kifliszopó még had jöjjön!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Gyerekek!

    Gugyerák 15.36-ig bezárva.Nahát!Azért Tuskó Hopkins gatyáját még meg kéne ideologizálni.JÓ a Para cikk,de Orbán nagyon is pontosan tudja mikor indult meg honnan és hová.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos