Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szült a H1N1-es kismama – a baba egészséges 2011. február 24. csütörtök 8:20 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Kaposváron – Nem fertőződött meg a H1N1-el a kisbaba, akit egy vírussal fertőzött nő hozott világra Kaposváron. Az édesanyát ott, a kicsit pedig a pécsi klinika intenzív osztályán ápolják jelenleg is.

Szerdán a TV2 Tények számolt be arról, hogy a kismama hétvégén, 40 fokos lázzal került kórházba Kaposváron. Mint kiderült, H1N1-es vírussal fertőződött meg, nem volt beoltva. Miután bevitték, császármetszéssel világra segítették kisbabáját. Az anyukát Kaposváron, gyermekét pedig Pécsen ápolják. Azt szerdán még nem lehetett tudni, hogy a kicsi megfertőződött-e.

Schaffer Károly, megyei tisztifőorvos a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta: a kismamát szerda délután lélegeztetőgépre tették, arról, hogy ez a helyzet azóta változott-e, egyelőre nincs információja. A babán közben elvégezték a szükséges vizsgálatokat, eszerint nem fertőződött meg a H1N1-es vírussal. A kicsi a körülményekhez képest jól van.

Schaffer Károly emlékeztetett: a H1N1-es vírusban meghalt betegek háromnegyede nem volt beoltva, pedig a vakcina megvédené őket a veszélyes fertőzéstől. Épp ezért az oltás fontosságára hívja fel a figyelmet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szüljetek a köpcösnek! 2013. szeptember 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos