Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leégett egy világörökség-listás svájci épület 2011. február 21. hétfő 6:44 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Bern – Leégett egy 19. századi óragyár épülete a svájci La Chaux-de-Fonds városban – közölte vasárnap este a polgármesteri hivatal szóvivője.

Remy Gogniat szerint az ENSZ világörökségéhez tartozó városközpontban álló épület hét lakásnak és két üzletnek is otthont adott, ám az eddig ismeretlen eredetű tűz miatt porig égett. Az épületben 14 ember tartózkodott, amikor felcsaptak a lángok, ám mindegyiküknek sikerült sértetlenül kimenekülnie – tette hozzá a szóvivő.

A városháza szerint a tizenkilencedik században épült óragyár “jelentős eleme” volt a városközpontnak. Becslésük szerint a tűz által okozott kár több mint hárommillió svájci frank (627 millió forint). La Chaux-de-Fonds városközpontját 2009-ben vette fel az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a világörökség-listára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Copyrightot kaptak a toszkán ciprusfák 2011. július 11. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos