Ronai and Ronai
AMERIKAI

Michelle Obama az egészséges éttermi menüért 2011. február 8. kedd 6:57

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Michelle Obama az egészséges éttermi menüért

Washington – A First Lady egészségesebb életmódért folytatott kampányának legújabb célpontja az éttermek által ajánlott gyermek menü.

A felmérések szerint a gyerekek több zsiradékot és kevesebb rostot fogyasztanak, mikor étteremben esznek, ezért Michelle Obama a Walmart után az éttermeket vette célba. A Walmart áruházi lánc már beleegyezett, hogy saját készételeiben kevesebb zsírt, cukrot és sót használjon, ugyanakkor a zöldséget és gyümölcsöt olcsóbban adja.  Ami az éttermek menüjét illeti, Michelle megbeszéléseket folytat az Éttermek Szövetségével, hogy őket is megnyerje kampányának támogatására. A cél, hogy a szervezet nyomást gyakoroljon az éttermekre, hogy azok változtassák meg a szokásos gyerek menüket. Ezek többnyire sült krumplit, rántott csirkemellet, hot dogot, hamburgert, sajtos makarónit és valamilyen desszertet tartalmaznak, a választható ital pedig általában valamilyen szénsavas üdítő. A First Lady célja, hogy minden étterem tartson az étlapján igazán egészséges fogásokat a gyermekek számára is.

Az éttermek gyakran reagálnak a fogyasztók igényeire. Az utóbbi tíz évben szinte minden nagy étteremlánc étlapján megjelentek a vegetariánus és alacsony kalóriatartalmú ételek a fogyókúrázók számára, sőt sok helyen még a szénhidrátok mennyiségét is feltüntetik grammban. Mindez ott sorakozik a nyugdíjasoknak ajánlott olcsó fogások és a gyermek menük mellett. Az éttermek szövetségének szóvivője a First Lady javaslataira is nyitottnak mutatkozott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. mar eppen ideje hogy gondolnak a gyerekekre is. atuto reformot nem konnyu bevezetni, de szukseges, valoban keves zoldseget fogyasztanak ,visszakellene menni idoben a nagymamak koraba ahol igen finom fozelekeket talaltak izletesen es kulonbozo feltetekkel tettek kedvelte peldaul a tokfozeleket, zoldbabot stb .ezt kellene honositani es etterem kalauzban interneten is kozzetenni. ez evszak legjobb etterme a menuk alapjan ahol a gyerekek szavaznanak es itelnek oda a dijjakat , szukseges lenne egy gyerekmenut tartalmazo szakacskonyv ahol a vilag minden reszerol osszegyujtenek szep kiadasban fotokkal kiadnak ezeket a menuket, a konyv sok szolgalatot tenne a nepek kozotti baratsag erositeseben is . nekem is lenne kedvem ilyen projektben reszvenni mint chef es mint apa ,ELJEN A VILAG GASZTRONOMIJA AZ EGESZSEG JEGYEBEN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. rqsszul emlekszel , es ez a hozzaszolas javaslat ebben a temaban aktualis VAGY NETALAN NEM SZERETED CA GYEREKEKET? igy kell belerugni elvenni a kedvet 5tobb jo embernek es akkor olyan okosok lesznek a kulcsfonossagu poziciban mint te. netalan reszvenyeid vannak a hamburger ? vagy a hasbburgonya cegekben. tanacsom hogy MOST ADD EL, 3-6 ev utan ertektelen papir lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obamáék húsz éve házasok 2012. október 7. vasárnap | AN

Egészségesebb lenne a Meki, nem áll jól neki 2011. július 27. szerda | Rákócza Richárd

Obamáék nem terveznek több gyereket 2011. június 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos