Ronai and Ronai
AMERIKAI

Épül a texasi Formula-1-es pálya 2011. január 4. kedd 10:03 | eurosport.com

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Épül a texasi Formula-1-es pálya

Austin – Megkezdődött a vadonatúj Forma-1-es pálya megépítése az egyesült államokbeli Austin mellett, amely a tervezett időpontban, 2012-ben debütál a száguldó cirkuszban.

A megállapodások értelmében az Austin városától délkeletre található Wandering Creek ad otthont az új aszfaltcsíknak, ami minden bizonnyal potenciálisabb helyszíne lesz az Amerikai Nagydíjnak, mint az előzetesen tervezett New York-i szakasz.

A munkálatok megkezdése – amely magába foglalja a különböző kiegészítő létesítményeket, beleértve a látogató központot, gokart pályát, egyebet – minden kétséget elhárított a projekt életképességével kapcsolatban.

A 2021-ig szerződéssel bíró pálya tervezése az F1 állandó pályamérnöke, a német Hermann Tilke feladata volt, akinek célja a szurkolók és a versenyzők számára is izgalmas létesítmény kialakítása volt.

A 250 millió dolláros tervezet Tilke mellett Texas állam egyik legnagyobb építkezési vállalata, az Austin Industries, valamint a szintén amerikai székhelyű építészeti cég, a HKS iroda közreműködésével fog megvalósulni.

Az Austin Industries az építési telek kezeléséért és az alvállalkozók ellenőrzéséért lesz felelős, míg Tilke és a HKS (amely vezető szerepet töltött be a Dallas Cowboys stadionjának megépítésében) a nemzetközi csapatok összehangolt munkáját felügyeli az építkezés során.

Az 5.5 km hosszú, húszkanyaros texasi ring – melynek utolsó módosításait decemberben fogadta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – legalacsonyabb és legmagasabb pontja közt 40 méter lesz a szintkülönbség, emellett két hajtűkanyar, valamint több előzési pont teszi még különlegesebbé.

Az F1-be 2007 után 2012-ben visszatérő Amerikai Nagydíjat összesen 140 ezren nézhetik meg a helyszínen, közülük 50 ezren ülőhelyre válthatnak jegyet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Formula-1 idéző – 2010 2010. december 29. szerda | AP

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos