Ronai and Ronai
AMERIKAI

Barroso a Rózsa Sándor-különadók miatt is szorongatja Orbánt 2011. január 7. péntek 16:58 | MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Barroso a Rózsa Sándor-különadók miatt is szorongatja Orbánt

Budapest - Nemcsak a médiatörvény, hanem a különadókkal sújtott külföldi cégek lerablása miatt is napi téma Magyarország a világsajtóban. A külföldi cégek úgy értékelik, hogy őket nem a válság miatt, hanem Orbán betarthatatlan ígéretei miatt sújtják aránytalanul magas különadókkal. Azt akarják megfizettetni velük, hogy Orbán nem akar népszerűtlen döntéseket meghozni. Egyszerűbb elvenni tőlük.

Ez a megoldás nem igazán jogszerű és európai, ezért a multinacionális cégek tiltakoznak. Az Unió pedig választ vár az ezzel kapcsolatos kérdéseire. Orbán Viktor azt kérte az átmenetinek nevezett, egyelőre három évig válságadó alá vont cégektől, hogy ne legyenek érzéketlenek Magyarország problémái iránt.

A különadó ügyében az Európai Bizottság José Manuel Barroso elnök közlése szerint január végéig várja a hivatalos magyar választ. A miniszterelnök ezt magyar újságírói kérdésre válaszolva mondta José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével tartott pénteki sajtótájékoztatóján, a Parlamentben. A különadókat firtató felvetésre Orbán Viktor azt mondta: ez a kérdés még előttük van, korábban azonban már érintették.

Ez azt jelenti, hogy az Európa Bizottság nem ért egyet a magyar kormány Rózsa Sándor-adójával, de megvárja a magyar kormány hivatalos álláspontját, és majd arra reagálnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Barroso a Rózsa Sándor-különadók miatt is szorongatja Orbánt, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Gyimesi László

    Ha az únió szabály ellenesnek tartja a különadót, akkor Orbán Viktor nagy bajba kerül mert borul a költségvetés. Akkor lessz új választás?
    Mi lessz ha újból megválasztják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ne reménykedj László,az Eu-nak fontosabb a hiánycél tartása az igazságnál!!! A politika nem csak nálunk mocskos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. ha a lopott holmik visszakarülnének oda,ahonnan lopták,nem lenne ilyen nyomorult az ország.El lehetne kezdeni,Orbán úr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos