Ronai and Ronai
AMERIKAI

Placido Domingo 70 éves 2011. január 22. szombat 17:02 | FH

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Placido Domingo 70 éves

Madrid – Évekig szeretne még énekelni Placido Domingo – ezt maga a spanyol tenor mondta péntek este a madridi Teatro Real operaházban, ahol 70. születésnapja alkalmából nemzetközi operasztárok köszöntötték a művészt. A tenor szülővárosában rendezett gálán a világ legkeresettebb operaszólistái léptek fel, 15 áriát énekelve Domingónak – közölte az estet szervező Teatro Real.

“Nagyon boldog és nagyon szerencsés vagyok, és hálával tartozom mindazért, amit világszerte kapok a közönségtől, nagyon sok bátorítást adnak nekem” – fogalmazott az énekes az esten. “Hatalmas kiváltságot jelent számomra, hogy énekelve tölthetem be a hetvenet, és kiváltságot jelent az is, hogy még mindig örömet okozhatok a közönségnek” – tette hozzá.

“Nem tudom, hány évig énekelhetek még… de most még képes vagyok rá” – mondta Domingo, aki tavaly márciusban vastagbél-műtéten esett át. “Ha fizikailag elég erős leszek és hiteles maradok a színpadon, akkor még néhány évig folytathatom az operaéneklést” – fogalmazott, utalva arra, hogy rendkívül fárasztó, napi nyolc-tíz órás munkát jelent egy előadásra való felkészülés. A rajongóit ugyanakkor azzal nyugtatta meg, hogy egy-egy koncert jóval kevesebb megterhelést jelent, így az efféle fellépéseket tervei szerint még hosszabb ideig vállalja majd.

A tenor tiszteletére rendezett ünnepségen a Teatro Real énekkara mellett – többek között – fellépett Deborah Polaski amerikai és Ainhoa Arteta spanyol szoprán, Rene Pape német basszus és Erwin Shrott uruguayi bariton is. Az előadást Placido Domingo a nézőtér erkélyéről élvezte, családja társaságában, míg a közönség a színház előtti téren felállított kivetítőn követhette nyomon a gálát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nagyon jó műsor volt, szép hangokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyarmati Fannit köszöntjük születésnapján 2013. szeptember 8. vasárnap

Randolph Braham 90 éves 2013. január 7. hétfő | AN

Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása 2012. december 20. csütörtök | Kohányi Társaság

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos