Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közös európai fellépést sürget a keresztények védelmében a francia külügyminiszter 2011. január 5. szerda 14:47 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közös európai fellépést sürget a keresztények védelmében a francia külügyminiszter

Párizs – Közös európai fellépést sürgetett a francia külügyminiszter a Közel-Keleten élő keresztények elleni támadások ügyében. Michele Alliot-Marie kedden közölte a Europe 1 rádióban, hogy néhány nappal az egyiptomi kopt keresztény közösséget ért merénylet után levelet írt Catherine Ashtonnak, amelyben arra kérte az Európai Unió külügyi főképviselőjét, hogy Európa közösen kezelje a problémát.

A miniszter szerint a téma napirenden lesz az uniós külügyminiszterek január 31-i megbeszélésén is. Mint mondta, fel kell mérni, hogy hogyan lehet “konkrét segítséget nyújtani” a térségben élő keresztényeknek, és menedéket kell ajánlani azoknak, akik fenyegetve érzik magukat.

A Közel-Keleten élő keresztény közösségekkel kapcsolatos aggodalom azt követően erősödött fel, hogy szilveszterkor pokolgépes merényletet hajtottak végre egy kopt templom előtt az egyiptomi Alexandriában, 21 ember halálát okozva. Októberben pedig egy bagdadi templomot támadtak meg fegyveresek, 46 keresztény hívőt megölve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Kövérnek megint elgurult a gyógyszere 2014. január 24. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos