Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rafael Benítez már nem az Inter edzője 2010. december 23. csütörtök 9:59 | AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rafael Benítez már nem az Inter edzője

Milánó – A Massimo Moratti elnökölte olasz Inter a gyenge teljesítményre hivatkozva menesztette vezetőedzőjét, Rafael Benítezt. A regnáló Bajnokok Ligája győztes alakulat vezetősége megegyezett a spanyol tréner ügynökével a szerződés felbontásának részleteiről, így a következő évben már új szakemberrel folytatják a kék-feketék.

A nyáron a Liverpooltól érkező Rafael Benítez mindössze hat hónapot töltött az Inter kispadján, miután a klub vezetősége az elmúlt napok tárgyalása után felbontotta a spanyolt tréner 2012-ig érvényes szerződését.

Benítez, aki a spanyol Real Madridhoz távozó José Mourinho helyét vette át a kispadon, klubvilágbajnoki címet szerzett csapatával az elmúlt hétvégén. Az Európai Szuperkupában viszont 2-0-ra kikapott az Atletico Madridtól, valamint a bajnokságban is jelentős, 13 pontos hátrányban van az együttes a városi rivális AC Milan mögött, igaz, a sérülések is hozzájárultak a gyenge őszhöz.

„Az Inter és Rafael Benítez ezúton közli, hogy mindkét fél megelégedésére, közös megegyezéssel megállapodást kötöttek a szerződés korai felbontásáról. Az Inter szeretné megköszönni Rafael Benítez munkáját a csapattal, azt, hogy sikert aratott az együttessel az olasz Szuperkupában és a klubvilágbajnokságon.” – áll a milánói klub hivatalos közleményében.

A spanyol távozása ugyanakkor annak a vezetőség felé tett ultimátuma miatt is betudható, miszerint vagy érkeznek új játékosok a télen, vagy távozik a klubtól. Végül ez utóbbi szcenárió valósult meg, ami nagyságrendileg nyolcmillió eurójába került az olasz bajnoknak.

„Csalódott vagyok, hogy véget ért a kapcsolatunk Benítezzel, de a szakítás volt a végső megoldás, elkerülhetetlen volt” – idézte Moratti elnököt az ANSA hírügynökség.

A 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő Benítez utódja még nem tisztázott. Az olasz sajtó leggyakrabban a városi rivális Milantól az idény végén távozó brazil Leonardót emlegeti, de az angol válogatottat irányító Fabio Capello, valamint az orosz Zenittel bajnokságot nyerő Luciano Spalletti nevét is kapcsolatba hozták már a kék-fekete mezesekkel.

Rafael Benítez rövid milánói karrierje alatt olasz szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, edzői mérlege 25 mérkőzésen 12 győzelem, 6 döntetlen és 7 vereség.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Rafael Benítez már nem az Inter edzője, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos