Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Milan vendégeként tudott nyerni az AS Roma 2010. december 19. vasárnap 18:06

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Milan vendégeként tudott nyerni az AS Roma

Milánó – Esélyesként, azzal a céllal léphetett pályára a listavezető milánói gárda, hogy egy esetleges sikerrel kilenc pontra ugorhat meg üldözői elől az olasz bajnokságban, Marco Boriello azonban keresztülhúzta a hazaiak számításait. A Juventus együttese a hosszabbításban bukott pontokat a Chievo otthonában, a „zebrákat” így a Lazio és a Napoli gárdája is beelőzte a tabellán.

A téli évszakhoz képest kifejezetten kellemes időben léphettek pályára az együttesek Milánóban, az első félidőben mutatott játék színvonala ugyanakkor messze elmaradt az előzetesen vártaktól. A Milan ugyan többet kezdeményezett a mezőnyben, de gólt érő akcióra nem volt képes, hasonlóképpen az AS Roma sem.

A fordulás után megélénkült a játék, majd egy gyors helyzetváltás után a vendégek találtak a kapuba: a 68. percben a jobbszélen elfutó Menez adott be laposan, a labda a menteni igyekvő Abate suta mozdulatát követően Boriellóról pattant a kapuba. A Milan Ibrahimovic és Ronaldinho révén is egyenlíthetett volna, ezek végül kimaradtak, 1-0-ás római siker született a derbin.

A Juventus mindössze másodpercekre volt attól, hogy a listavezető botlását kihasználva három pontra zárkózzon fel a Milan mögé, a lehetőség végül kihasználatlan maradt. Michele Marcolini büntetőt hibázott el a hazai pályán játszó Chievo csapatában, a torinói alakulat ezután Fabio Quagliarella ollózós mozdulatával került előnybe. Egygólos fórját egészen a 93. percig sikerült megtartaniuk a zebramezeseknek, ekkor azonban Sergio Pellisier talált a vendégek kapujába, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Ami nem jött össze a Juventusnak, sikerült Lazionak és a Napolinak. Előbbi együttes az Udinese csapatát látta vendégül és egy szerencsés gólnak köszönhetően tartotta otthon a három pontot. A rómaiak Hernanes góljával korán előnybe kerültek, a második félidő elején Sánchez egyenlítette ki a mérkőzést. Csak három perccel járt később a meccs, mikor Biava visszavette a kékek vezetését, az Udinesenek azonban erre is volt válasza, a 61. percben Germán Denis bólintotta a labdát a kapuba. A mérkőzés hajrájában harmadszorra is vezetést szerzett a házigazda, igaz, ehhez Zapata is kellett, aki egy szöglet után az öt és felesről fejelt a saját kapujába, 3-2.

Szintén a hajrában dőlt el a Napoli – Lecce találkozó, ahol a hazaiak Edinson Cavani 93. percben lőtt bombagóljával győzték le riválisukat, s ezzel a tabella második helyére ugrottak.

1-1-es döntetlennel ért véget a Bari és a Palermo összecsapása, ahol a vendégek Ilicic révén jutottak előnyhöz a 45. percben, a fordulás után azonban Masiello gólja pontot mentett a sereghajónak.

Azonos eredménnyel, 1-0-ás állással zárult a Catania – Brescia és Cesena – Cagliari találkozó, előbbi meccsen Maxi López döntötte el a három pont sorsát, míg utóbbin Jiménez találata ért győzelmet.

A Parma – Bologna mérkőzésen gólnélküli döntetlen született, a Sampdoria – Genova rangadót az időjárási körülmények, míg a Fiorentina – Inter találkozót a milánóiak klubvilágbajnoki szereplése miatt halasztották el.

Serie A, 17. forduló:

1. Milan 36
2. Napoli 33
3. Lazio 33
4. Juventus 31
5. Roma 29
6. Palermo 27
7. Internazionale 23
8. Sampdoria 23
9. Udinese 23
10. Chievo 21
11. Genova 21
12. Catania 21
13. Cagliari 20
14. Bologna 20
15. Fiorentina 19
16. Parma 19
17. Brescia 15
18. Cesena 15
19. Lecce 15
20. Bari 11
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos