Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Professzorok Batthyány Köre nagyon aggódik 2013. október 4. péntek 10:21 Forrás: AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Professzorok Batthyány Köre nagyon aggódik

Budapest – 2006-ban, amikor Gyurcsány bábut égettek a derék hazafiak és felgyújtották fél Budapestet, a következő felhívást tette közzé a  Professzorok Batthyány Köre.

A közélet eldurvulása ellen

 

Akiknek gyengék az érveik, hisztérikus gyűlölet felkorbácsolásával próbálnak úrrá lenni az emberek meggyőződésén.

 

A szombati tömeggyűlés és mutatvány azt szemléltette, hogy a politikai célú durvaság nem ismer határt. Az erőszakra bujtó trágárság és gyűlölet ilyen túlcsordulása tűrhetetlen. Mentséget nem találva ítéljük el a történteket, éppúgy, mint az országgyűlésben vagy bárhol másutt elhangzó uszító szónoklatokat. Vajon a tömeglélektan avatott szakértői sugallták az erőszakos fellépést, azt remélve, hogy a merész szavak és mutatványok tetszenek az embereknek? Mi azonban azt reméljük, hogy az ilyen akciók túllőnek a célon: a keltett hatás a kezdeményezőkre üt vissza. Az ismert mondás szerint a stílus maga az ember, egy politikai mozgalom stílusa pedig az ő szellemi és erkölcsi színvonalukat fejezi ki.

 

A jóérzésre és a józan észre hivatkozva felszólítjuk a versengő pártokat, hogy ne tömeghisztéria szításával, hanem eredményeikre és terveikre építve küzdjenek a választópolgárok szavazataiért. Mi, választópolgárok pedig ne engedjük, hogy a csatazaj elhomályosítsa ítélőképességünket. Mert nemcsak országunk következő négy éve a tét, hanem demokráciánk jövője is!

 

A Professzorok Batthyány Körének elnöksége

Hazudtunk az olvasónak a bevezetőben, megtévesztettük őt, hatásvadászatból kifolyólag. A fenti szöveget ugyanis nem 2006-ban, hanem 2013-ban tette közzé a Professzorok Batthyány Köre, Orbán Viktor hungarocell szobrának ledöntése kapcsán.

2006-ban, amikor kellett volna, sunyin hallgattak. A Professzorok Batthyány Körének egyetlen szava sem volt az erőszakhoz, a romboláshoz, a korábban semmi máshoz nem hasonlítható pusztításhoz. Nem szóltak akkor sem, amikor Magyarországon cigányembereket végeztek ki Tatárszentgyörgyön és máshol, amikor magukat hazafinak nevező gazemberek összerondították a nemzeti ünnepeket.

Most megszólaltak. Lelkük rajta, ha hülyének nézik a saját politikai közösségüket, és megpróbálják elhitetni velük azt, hogy a jelenlegi ellenzék erőszakos és agresszív. Nyilván ők maguk sem hisznek ebben a baromságban, röhögnek rajta odahaza, hogy mekkora marhaságot mondtak már megint.

A Professzorok Batthyány Köre megbukott a vizsgán. Erkölcsből, tisztességből, elégtelent kaptak.

Normális országban nemhogy professzorok, de még tanársegédek sem lehetnének.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (73 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +113 ( 121 szavazatból)
A Professzorok Batthyány Köre nagyon aggódik, 4.8 out of 5 based on 73 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    …és akkor a NEMŰ (Nemzeti Művészeti Akadémia) még meg se szólalt a szobornak, mint mű. alkotásnak a védelmében…
    .
    Ugyanis ha megszólalnának, akkor kihagyhatatlan az a tény, hogy ez a
    b r o n z a l i n o . stílust idéző, térbeli iszonyat, bizony valójában korunk magyari szellemét tükrözi, miközben hatékonyan tekint vissza az elmúlt évszázad más, még ennél nagyobb diktatúráira és diktátoraira is, méghozzá a szinte tökéletes szellemidézés eszközeivel.
    .
    Amennyiben tehát a Fekete Györgyék megszólalnának, kénytelenek lennének ennek a szoborványnak a kvalitásbeli nagyságát elismerni, mely nagyság miatt azt műemléki védelem illetné meg – különösen az általuk nagyrabecsült rendszergazda iránti hálából – a Horthy és Orbán fejét egyránt magába ötvöző szobor fejre való tekintettel.
    .
    Az ilyen szobornak bajtársak, mint annyi más, ma készült “alkotás”, stílusában ezzel tökéletesen egyező (Wassalbert, Horthy, Tóthilonka, Telekypál, stb) portré szobortársának a MÜA tulajdonába helyezett milleniumi Műcsarnok épület a múzsák csarnokában, és bizony nem a kukában vóóóna a helye…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    helyesbítés:
    .
    mű.alkotásnak helyesen: műalkotásnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Mate, Ivan Tibor

    A professzorok az otvenes-hatvanas evek jol szervezett spontan es egyontetu tetu rendszerpartolo fellepesukkel hitet tettek az egypartrendszer ambicioju diktatura mellett. Ja, ahol esznek, oda nem… Jo etvegyat, professzorocskak.
    Az egesz Batthanyadek csoduletben nem akadt egy ellenvelemeny sem, bar normalis korulmenyek kozott, normalis akademiai korokben a legtrivialisabb kerdes is heves vitakat valt ki. Itt szerencsere teljes az osszhang, meg visszhangnak sincs helye.
    Csak igy tovabb, fiuk. Egy velemeny. Egy a tabor, egy a zaszlo. Egy nep, egy vezer.
    Majdnem elfelejtettem: egy falu, egy nota.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. girbegurba 8,31 !
    *
    “Én nem dicsérni jöttem Cézárt, hanem temetni” ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Azer kellene aggódniuk, hogy miket beszél az ország vezetője vagy ők sem akarnak az EU állampolgárai lenni?
    Ha igen, akkor nem kellene hagyni, hogy a magyar embereket az EU ellen uszítsa és az össze-vissza beszédével megzavarja az 1xű zembereket, akik a rádióban meghallgatják pénteki hablatyait!
    -
    Európa lefelé húz bennünket – van bőr a képén, vagy már valóban elmentek neki otthonról?! EU-nak megint küldött egy sallert:

    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=223190&database_id=681992&forum_forbidden=0&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Kedves barátai, ezt olvassák el.
    Ezt Ma Magyarországon kilehet adni közleménybe:
    .
    http://index.hu/belfold/2013/10/05/nacik_elott_szabad_naculni/
    .
    Mire számíthat ebben az országban az ember?
    .
    Igazi Náci kormányunk van, igaz próbálja titkolni, de kilóg a Ló Láb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. De ez sem semmi!
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=223223&database_id=682082&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. *
    Madár Zoltán !
    *
    Régi jelenség ez a Mephysto szindróma, amit Klaus Mann majd-száz éve papírra, de Szabó István talán még tökéletesebben vetítővászonra ecsetelt: ez, a “szakember”, aki a . s z a k m á j a . á l a r c a . m ö g é . próbál bújni kora politikai és történelmi igazsága elől, miközben az ellen semmit nem hajlandó tenni. Végül persze és természetesen őt is bedarálja a rendszer gépezete…
    *
    Mondhatnánk erre, úgy kell neki, csakhogy különleges és kiemelt helyzeténél fogva egyelőre ő a rendszer – a diktatúra – egy jó hivatkozási alapja. Ebben az esetben a tudós – akinek véleményére mindenki kíváncsi – aki esetleg, ha csak hallgatásával is, de kiáll a diktatúra mellett.
    *
    Mások mondják, van e más választása egy szakmájával elfoglalt de állását mégiscsak féltő szellemi nagyságnak ? Hadd említsek itt két tudóst a múltból: Szentgyörgyi Albertet és Albert Einsteint, de a színész filmrendezőt is Charlie Chaplin személyében, akik nemcsak “jótékonykodással”, hanem harcos nyíltsággal hitet tettek az emberiesség mellett és a fasizmus ellen… Bartók Béla távozása pedig abból az országból, ahonnan művészete sarjadt és ahol az virágba borult, a legszebb példája a szabadság és a demokrácia melletti szilárd kiállásnak. Pedig nála magyarabb magyart nehéz lenne találni széles e hazában…
    *
    Üdv ! KB

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. http://www.hirhatar.hu/hir/a-fidesz-az-evszazad-valasztasi-csalasara-keszul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Amit akkor nem értek el, azt mos elérik:
    http://youtu.be/JQibjOx0xIc
    .
    És elérnek minden olyat amit akkor nem mertek megtenni vagy nem volt idejük.
    A Fidesz egyértelműen bűnszervezet, így is kell bánni vel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. *
    Ezt a Batthyány kört nyilván azért gründolta össze a Fid SS, mert az MTA-ban a még mindig jelen lévő és valóban független tudósokra nem építhették goebbelsi propagandájukat, kirugdosni pedig mégsem lehetett az összeset…
    Így aztán létrehoztak egy új “akadémiát”, nem független, ámde szakmájukban talán mégis tekintélyt szerzett professzorokból, amely “ellen-akadémia” minden ilyen sunyi megmozdulásra bármikor hajlandó némi – milliós – apanázs fejében.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Professzorok Batthyány Köre = g i t t e g y l e t .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Ezek olyan professzorok amilyen doktor Schmitt Pál volt. Valamelyik hozzászóló írta,hogy egyikük-másikuk a tudomány területén nagyot alkotott,ezzel mint nyugger ex favágó nem tudok vitatkozni hiszen egyet sem ismerek közülük. De ,hogy politikailag egy nagy nullák azt bátran állítom,hiszen nekik kellene példát mutatniuk az ország lakossága felé. Egy másik hozzászóló azt írja; ők is csak emberek. igen,ez így igaz de kérdés,hogy milyen emberek? Úgy érzem a választ mindenki tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. http://nol.hu/lap/allaspont/20131005-kenyes_izles?ref=sso#
    Megyesi Gusztáv: Kényes ízlés
    “SZABADRÚGÁS
    Csak a szoborról nem beszél senki. Hogy még ha hungarocellből készült is, mennyire kifejező. Én biztos nem vertem volna szét, inkább el tudtam volna képzelni, hogy lelkes menet élén fölviszik a Gellért-hegy tetejére, s a pálmafaágat tartó nő helyébe teszik, hadd tudja meg a világ, amit már amúgy is tud.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. http://nol.hu/belfold/a_lenyulas_ot_nagy_hullama?ref=sso
    A lenyúlás öt nagy hulláma
    “Nagy Huszein Tibor Gyurcsány Ferenc pártjában vállal újra politikai szerepet
    Visszatér a politikába Nagy Huszein Tibor, aki a rendszerváltozás idején az Agrárszövetség főtitkáraként vált országosan ismertté. Később – nem kis részben szakértelemre és valóságismeretre alapozott szókimondása miatt – kikerült nemcsak a politikából, hanem különféle gazdasági vezetői állásokból is. 2009 óta a Szegedhez közeli Balástyán él, és fóliás kertészként dolgozik. A jövőben a Demokratikus Koalíciót erősíti – nyilatkozata szerint azért, mert Gyurcsány Ferenc képviseli a legkövetkezetesebben, hogy mindenképpen le kell váltani az Orbán-kormányt. Szerepvállalása kapcsán a politikai helyzetről kérdeztük.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Sok lökött, hisztizik a szobor döntés miatt.
    EZT KELLETT CSINÁLNI.
    Remélem valóságban is megtörténik, még akkor is, ha a baloldal béna kacsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Normális országban a három hatalmi ág prominensei még diplomát sem kaptak volna, – itt is csak azért, mert ilyen a professzorok krémje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. girbegurba,

    jólvan, na….
    szeretettel,
    Tóri

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hetvenhét év után látta viszont gyermekét 2012. január 4. szerda | AN

A Strauss-Kahn-ügy fejleményei 2011. május 16. hétfő | AN

Vallásháború kezdődött az iskolákban 2011. április 23. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos