Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiakadtak a “professzorok” Orbán oligarcháin 2012. május 10. csütörtök 18:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiakadtak a "professzorok" Orbán oligarcháin

Budapest – Közleményt tett közzé a jobboldali értelmiségeket tömörítő, s korábban Orbán Viktor kormányával feltétel nélkül mindenben egyetértő Professzorok Batthyány Köre. A professzorok világnézete nem változott, ám vannak dolgok, amelyeket az ő kényes, polgári ízlésen szocializálódott gyomruk nem tud már megemészteni.

Íme a közlemény:

A magyar mezőgazdaság akkor fejlődik egészségesen, ha a családi gazdaságok is fejlődésnek indulnak. Ezt a megállapítást támasztja alá a 2005-ben megjelent Szent István-terv, ezt tükrözi a kormányprogram és a földről szóló, 2010-ben született két törvény is.

A családi gazdaságok teszik ugyanis leginkább lehetővé a táj sajátságainak megfelelő, környezetkímélő gazdálkodást, és használják ki a legjobban a falusi munkaerőt, valamint az EU-tól kapott támogatást. A gazdálkodó családok és nem a tőkés társaságok adják az európai agrármodell és gyakorlat alapját is. Az elvek a Nemzeti Földalap bérbeadási pályázatai révén válhatnak gyakorlattá.

A 2011-ben meghirdetett pályázat 2012-ben megszületett eredménye rácáfol a várt eredményre. A földterület zöme nagybirtokosoknak jutott, nem pedig a helyben lakó gazdáknak, családot alapító fiataloknak. Az eredmény alakulását nagyban befolyásolják a pályázati feltételek és a bírálati módszerek. A helyben lakás kívánalma könnyen kijátszható volt, és a bírálati kritériumok egy részének puhasága a befolyásos pályázóknak kedvezett. Az állattartás megkövetelése ugyancsak a tőkeerős birtokosoknak adott előnyt.

Az állatállomány növelése igen fontos cél, de úgy látszik, hogy a birtokpolitikával egyszerre nehezen érvényesíthető. A nemzeti közép kormánya azzal tudna ígéreteihez visszatérni, ha a Földalap még meglévő földjének bérletét olyan feltételekkel pályáztatná meg, melyek nem okoznak hátrányt a tőkeszegény gazdáknak.

Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Kiakadtak a "professzorok" Orbán oligarcháin, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Csak a még meglévő földek bérletét juttatnák a gazdáknak? Egyébként minden maradjon, ami már megtörtént? Miért nem lehet felülvizsgálni az eddig megkötött szerződéseket? A Fidesz igazán élen jár a visszamenőleges jogalkotásban. Itt csupán a törvényeket, rendeleteket és az annak súlyosan ellentmondó gyakorlatot kéne összevetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  2. Langyoska ellenkezésecske. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Nem elég, hogy későn ébrednek, de akkor is csak félig. Korábban azt reméltem ennél széles látóbbak!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  4. Magyarország mentális állapotát, erkölcstelen feudális viszonyainkat mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Professzorok Batthyány Köre hosszú-hosszú évek óta jószerivel egy szó ellenvetés nélkül képes őrült és botrányos hatalmi törekvéseiben Orbán mellé állni, őt támogatni, mellette agitálni.
    Az ország szellemi elitjének egy meghatározó része segítette és segíti ma is Orbánt a totális diktatúra kiépítésében.
    Ha az iskolázott elit ilyen, akkor mi a frászra számíthatunk a tanulatlan egyszerű tömegektől!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  5. A segédmunkások és az egyetemi tanárok között ugyanolyan arányban találunk intelligens, unintelligens, jószándékú, gonosz, és baromi hülye embereket. Az egyetemi tanárok közül az utóbbiak – megkülönböztetve magukat a többi professzortól – külön egyletbe tömörültek, mintegy figyelmeztetve a közvéleményt mentális állapotukról. A segédmunkások ennél kulturáltabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  6. Budai úr HAHÓ…, ÉBRESZTŐ !!! :-)))))
    Munka van, nem tavasz végén kell téli álmot aludni! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Na kérem ezt hívják nem mutyizásnak.Mindent a havernak ,szomszédnak, ismerősnek.Aki meg számon meri kérni az labanc politikus” értettem”. Ha nem, az se baj pár napig elrágódtok rajta ti birkák, addig is megy a telek spekuláció tovább.Ha meg nem tetszik valami kinyalhatjátok a seggemet azt mehettek ahova akartok úgyis mindenhol a mi emberünk ül azt jó napot.Visszanézve az elmúlt két évet lassan minden seggnyaló megkapja a maga kis morzsáját a cégért tett sok jó miatt a baj csak az hogy nincs amit ezek után fel tudnánk kínálni bárkinek , mert mindenhol csak a ganék kaptak mindent.Most miért nem mondja a Fide-SS hogy ne fogalmazzunk meg politikai dolgokat mikor nekik minden egyes indíttatása ebből fakad , de ha valaki erre rávilágít nekik mindjárt belázad a hazaáruló bagázs.Milyen emberek azok akiknek apja anyja pártitkár volt azt éveken át komcsizik mint akinek elgurult a gyógyszere.Ez kérem a magyar nép legalja aki még a saját családján belül se volt képes leszámolni a saját szellemeivel.Javasolnám nekik Csernus doktort aki nagyon jó tanácsokat add idiótáknak (igaz hogy a saját életében neki is kéne egy doki). ÉN azt hittem ez egy demokratikus ország volt minden hibájával együtt , de rá kellet jönnöm hogy ez a Mónika show lett röpke két év alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Kedves professzor urak, mi a véleményük ezekről a tulajdonosokról, bérlőkről és egyéb gazemberekről ?

    http://atlatszo.hu/2012/05/10/talpalatnyi-fold-i-alcsut-es-bicske-kozott-terjeszkedik-az-orban-uradalom/

    Ferenczi Krisztina valódi tényfeltáró újságíró, örülök, hogy visszatért a hivatásához, hiába igyekeztek ellehetetleníteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. “Professzor Úr, a nemzet Önnel tart !” – a “nemzet”, mind az ötvenen :-(

    (http://nol.hu/belfold/angyan_mellett_tuntettek_a_kossuth_teren

    Ha ennyire telik az érdekeltek részéről, akkor nem csodálom, hogy mindent meg mernek tenni, ennyi tiltakozó akad csak ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. zorka

    Köszi a cikket, “tanúlságos” volt :-( .
    Ha egyszer eljön majd az NFV (Nemzeti Felelősségre Vonás), nagyon-nagyon SOK MINDENRE KELL MAJD EMLÉKEZNÜNK, nehogy egy bűn, s nehogy egy bűnös is kimaradjon az elszámoltatásból.
    Lehet, hogy maradék kis pénzecskénket CAVINGTON-ba kell majd fektetnünk ennek érdekében :), de üsse kavics a, “befektetett összeg” busásan meg fog térülni. Erre garanciát vállalok :-))))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. A professzorok balf..tthyányi köre későn ébredő fajta. Vagy az eddigiekből jutott nekik is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Hogy miért teszi ezt OV, arra magyarázat található Debreceni József “A politika fertője” címú könyvében, mégpedig éppen OV-tól.
    OV-ról készülő riportkötetéhez kapcsolódó beszélgetésen OV rosszallotta, hogy Antall József miniszterelnökként nem tőkésített fel 8-10 jobboldalhoz húzó nagytőkést, hogy legyen anyagi támogatójuk ellenzéki helyzetben is.
    OV nem buta ember, tanult ebből. Most éppen feltőkésíti a fideszhű vállalkozókat, részben, hogy törlessze az adósságát, másrészt előrelátásból. Ki tudja mi lesz 2014-ben??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Teljesen megertem a volt allamtitkar es a “professzorok” felhaborodasat es aggodalmat.
    Mint a mezogazdasagabol nagymertekben élö, termekeit sokfele a vilagba exportalo orszag lakosa csak annyit tudok mondani, hogy az urak “el vannak maradva egy brossuraval”. A csaladi gazdasagoknak befellegzett, a mezogazdasag iparra valtozott, ahol nagygazdak a legujabb technologia es gepesites segitsegevel tudjak elerni azokat az erdemenyeket, amellyel versenykepesek maradnak. Sajnalom – a vilag “videken” is megvaltozott..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Professzorovics bátyuskák felébredovnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Kibic!
    Teljesen igazad lenne ha nem arról lenne szó, hogy egy bizonyos érdekcsoporthoz, konkrétan Orbán és bűntársaihoz tartozó embereket hoznak behozhatatlan előnybe az egyszerű emberek kárára. Nem csak a mezőgazdaság de minden területen. A nagyüzemi mezőgazdasági termelést meg lehet oldani úgy is, hogy a gazdák összeállnak és közösen veszik meg a termelőeszközöket gépeket, mit általában a normális országokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Mit háborognak? Családi gazdaság a nagybirtok is. Nem ?Orbánéké is családi gazdaság. Ha közleményt adnak ki legalább ne ostobaságokat írjanak.Így csak saját magukat járatják le. Véletlenül sem a valós gondokat írják le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. “Professzor Úr, a nemzet Önnel tart !” – a “nemzet”, mind az ötvenen :-(
    .
    A nemzet politikai mélyiszonyban szenved és a mélyszegénység felé halad, azért. Nem ér rá kivonulni vagy tüntenti, mert három helyen dolgozik és azok között ingázik, hogy valahogyan megéljen a családja.
    Jól ki lett ez találva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Professzor urak, röhög a vakbelem, egyes osztályzat és évismétlés az egész bandának. Ezt a sunyi süketelést a diákjaitoknak sem mernétek előadni. Az állami földek bérbeadása körüli mutyizás nem az agrárszerkezet hatékonysági kérdése, hanem korrupciós bűnügy. A cél a haverok megjutalmazása volt, nem pedig a “táj sajátságainak megfelelő, környezetkímélő gazdálkodás, a falusi munkaerő legjobb kihasználása” . Hát nincs a Professzorok Battyhány Körében egy valamire való irodalomtanár, aki elmondaná nektek, hogy miről szól Móricz Zsigmond “Rokonok” című regénye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. tóthlili – bizony, ez a lényege az egésznek! mármint hogy nem kívánják bolygatni a már elsíbolt földek sorsát. A büntetőjogban ezt hívják pszichikai bűnsegélynek.
    ten
    megmondanád mire alapítottad a reményedet? EGYETLEN normális megmozdulásuk sem volt az elmúlt években.
    emigrant
    egyetértek, mentális állapotuk alapján tömörültek, előbb-utóbb dicsőség lesz az életrajban, hogy NEM VOLTAK a tagjai!
    Kibic
    persze úgy is lehet nézni, hogy az Eszterházyaknak is “családi” gazdasága volt.
    Meg úgy is, hogy ez egy ritka mocsadék szemét hazudós bagázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Ezek még mindig a téli álmukban leledzenek!
    “Mondd mit érlel annak a sorsa?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. bumburi – bocsika, de hogy jön ez ide? Mert erősen kétlem, hogy nekik a versbeli sors jutott. Kiemelt nyugdíj mellett ki van csukva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Magyarország jogállam: JÖNNEK A JOGÁSZAINK – OSZT’ JÓNAPOT!
    Hol Polt, hol nem Polt + a Handó – és már minden rendben is lesz….
    Ehhez jön még a választási törvényt kikalkuláló ke.!
    Annyi nekünk!
    Sok-sok év kell majd a rendbetételre és nem is biztos, hogy lenne rá vállalkozó – kötélidegek, összefogás, valódi támogatók (nem hátba támadók) és tiszta kezek – hát nem is tudom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. @avi: “egy bizonyos érdekcsoporthoz, konkrétan Orbán és bűntársaihoz tartozó embereket hoznak behozhatatlan előnybe”

    Ebben teljesen egyetertunk, de szandekosan nem akartam belemenni ebbe a temaba, mert ez szerintem agyon van csépelve, “köreinkben” mindenki tudja. Kizarolag azr akartam bemutatni, hogy az elmult 20-25 evben a mezogazdasagi termeles rohamleptekkel iparosodott, mig az idezett urak a csaladi gazdasagok romantikajara hivatkoznak. Parasztember az eke szarvanal, mig asszonya delben kosarban kihozza az ebedet a mezore..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. es meg egyszer avinak: “hogy a gazdák összeállnak és közösen veszik meg a termelőeszközöket”
    Errol egy szakallas vicc jut eszembe.. Janos gazda atmegy a szomszed Geza gazdahoz, hogy kolcsonkerje az ekéjet. Geza gazda egy nap gondolkodast ker.. Masnap azt mondja – “nezze Janos gazda, ha odadom az eket az nekem rossz, mert kopik, ha nem adom kolcson az maganak rossz, mert nem tud szantani. Valasszuk az arany kozeputat – Menjen a budos p…..ba!
    MO-n az emberek keptelenek megegyezni a legaprobb napi reszeletekben, nemhogy osszeallni kozos termeloeszkozok vasarlasaban..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Professzor urak itt tenni,tenni kellene!Kiakadni kevés cselekedni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Javaslom a professzoroknak, még az alábbi témákat:
    vallásügyi törvény, média törvény, nemzeti alaptanterv, felsőoktatás, választási törvény, Fidesz törvénykezési gyakorlata, Alkotmánybíróság, Alkotmány, Közgép – Simicska, és még hosszan sorolhatnánk, de legfőképp nézzen szembe önmagával, közelmúltjával, és lakáj hozzáállásával ez a professzoroknak mondott társaság. A végén vonja le a következtetéseket, oszlassa fel önmagát, mivel nem tudta, nem akarta betölteni feladatát és méltatlanná vált a nemzet bizalmára és megbecsülésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. kekec 2012. május 11. péntek 07:29
    Kiemelt nyugdíj mellett ki van csukva.
    .
    A fidesz ünnepélyeken parádézó, O.V. hűségéről ismert Kudlik Juli (akit egyébként mint remek tv-st nagyon sajnálok) sorsát tekintve, ha nincs már valakire szükség, ki lesz rúgva és ez BÁRKIVEL megtörténhet. Még a tudós professzorokkal is.
    Egyre határtalanabb lesz az étvágy, ámde fogy az osztogatható lé!
    Sokszor eszembe jut a mondás: A halottas ingnek nincs zsebe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Kik vagytok Ti, Istenek?
    Felháborító, aljas és undorító, hogy 2012-ben a MTA tagjai még mindig kapják életük végéig járó 3-500 e.ft havi állami tiszteletdíjukat, amit a MÚLT rendszer hallgatásukért adott nekik cserébe.

    Kapják ezt akkor, amikor az ország a gazdasági csőd szélén áll (Kósa – Szijjártó- Varga, 2010), gyerekek halnak éhen (Demján, 2011), amikor már nem maradt rajtuk kívül senki, akit nem ért volna valamilyen kormányzati megszorító szankció, ők továbbra is sütkéreznek az élet napos oldalán.

    Kaphatják ezt akkor, amikor kivétel nélkül az átlagnál magasabb nyugdíjjal rendelkeznek, a magas nyugdíj mellett hatalmas versenypénzekért dolgoz (gat) nak, kutat (gat) nak és még „pofátlanul” felveszik a lassan koldussá váló ország vérrel-verejtékkel megdolgozott adóforintjából nekik juttatott összeget is.

    Kaphatják ezt akkor , amikor csupán az erre a célra szánt évi cca. 5 milliárd forintnyi összegből ezrek munkahelyét lehetne megmenteni, vagy több ezer gyermek éves étkeztetését lehetne megoldani.

    Ha valaki „AKADÉMISTA” akar lenni, az nálunk gazdagabb országok mintájára vegye azt erkölcsi megtiszteltetésnek, az akadémia pedig ne legyen LUXUSSEGÉLY felvevő hely!

    Azonnal elvonni tőlük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újabb földek a Fideszhez közeli csókosoknak 2012. május 24. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos