Ronai and Ronai
AMERIKAI

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök 20:39 | AN Forrás: Index/Népszabadság/Origo/AN

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI

Budapest – A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Simicska Lajos gazdasági Gestapójaként működhet az elfogadásra váró törvényjavaslat szerint. A törvény titkosszolgálati eszközök felhasználásával lehetővé tenné azt, hogy időhatár nélkül visszamenőleg ellenőrizzen a KEHI bármilyen magáncéget, tőzsdei vállalkozásokat, bankokat, külföldi tulajdonú vállalatokat, amelyek valaha bármilyen üzleti kapcsolatba kerültek az állammal vagy olyan céggel, amelyben az államnak legalább 25 százalékos részesedése volt.

A KEHI élén az a Győri Tibor áll, aki Simicska Lajos strómanjaként számos Fidesz-közeli cégben volt tulajdonos vagy tisztségviselő. Kinevezése óta tudható, hogy a KEHI Simicska érdekszférájába került, a mostani törvény pedig világossá teszi, mire használja Simicska Lajos az állami cégek ellenőrzésére hivatott céget: a KEHI révén korlátlanul betekinthet a gazdasági riválisok és a politikai ellenfelek holdudvarába tartozó cégek belső ügyeibe, szerződéseibe, számláiba.

Az eddig is világos volt, hogy az Orbán-Simicska maffiában a gazdasági vonatkozású törvényeket Simicska Lajos rendeli meg a fideszes parlamenttől. A Fidesz eddig is úgy működött, mint egy maffia, mostantól pedig az egész állam e maffia részeként tevékenykedik. Simicska strómanjaiként dolgoznak az egyes gazdasági tárcák, cinikusan és szemérmetlenül az évtizedek óta Simicskát kiszolgáló, érettségizett Némethné Lászlónét ültetve a legnagyobb gazdasági minisztérium élére.

Simicska a politikai ellenfelekhez közeli, vagy az Orbán-maffián kívül álló vállalkozásokhoz korlátlan hozzáférési lehetőséget kap a KEHI által. Simicska emberei az ő megrendelése és utasításai alapján “akár rendőri segítséggel, előzetes bejelentés nélkül razziázhat, kérhet másolatokat cégek szervereiről, kutakodhat üzleti, banki titkokban”, az Index beszámolója szerint. A Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkárának, Győri Tibornak az irányítása alá tartozó KEHI-t olyan ellenőrző szervvé fejlesztik, amely az adóhatóságnál és a számvevőszéknél is nagyobb szabadságot kap, mindezt közvetlen kormányzati irányítás alatt. Az információk pedig minden bizonnyal egyenesen Simicska Lajoshoz kerülnek. Ezek alapján lehet az üzleti konkurenciát megfélemlíteni, fillérekért felvásárolni, zsarolni, az MSZP vagy más ellenzéki pártok támogatóit, pártpénztárnokait kézben tartani, egyes vállalkozásokat és azok üzleteit pedig megszerezni.

A hivatal eddig a költségvetési körön belül vizsgálta az állami pénzek felhasználását. Ellenőrzési hatáskörét azonban most kiterjesztenék valamennyi olyan gazdasági társaságra, amelyben az állam közvetlenül vagy közvetve jelentős, vagyis legalább huszonöt százalék plusz egy szavazat részesedéssel rendelkezik, vagy rendelkezett az ellenőrzéssel érintett időszakban. A lényeg azonban most következik: a törvénytervezet alapján a hivatalnak arra is lehetősége lenne, hogy visszamenőlegesen ellenőrizze azokat a cégeket és azok szerződéses viszonyait is, amelyekben az államnak korábban volt jelentős részesedése, a KEHI ellenőrzési jogköre ugyanis nincs időbeli korláthoz kötve. Szinte nincs olyan jelentős magyar vállalkozás, amelynek akár közvetett módon ne lett volna valamikor kapcsolata az állammal, vagy olyan céggel, amely kapcsolatban állt az állammal. Simicska titkosszolgálati eszközökkel, az állam erőszakszervezeteit és apparátusát felhasználva, időkorlát nélkül visszamenőleg tetszés szerint vizsgálhatja azokat a cégeket, amelyek az ellenzéki pártok holdudvarába tartoztak, vagy amelyeket olyan személyek tulajdonoltak, akik nem tartoznak az Orbán-Simicska maffia gazdasági érdekeltségei közé. Ezek révén belátnak konkurens cégek számláiba, szerződéseibe, ellenzéki pártokat támogató magánszemélyek és cégek üzleti titkaiba.

Simicska az első Orbán-kormány idején azért lett rövid időre az APEH elnöke, hogy a Fidesz-közeli cégek adócsalásait eltüntesse, és az adóhivatal révén bizalmas információkhoz jusson rivális vállalkozásokról és politikai ellenfelekről. Kövér ezért töltött egy rövid időt a nemzetbiztonsági tárca élén. Utána Simicska hátrahagyta az adóhivatalban saját helyettesét, most pedig a KEHI lesz a Gestapo, amely Simicska irányítása alatt dolgozik. A KEHI tevékenysége nem kap nyilvánosságot, senki nem ellenőrzi, a háttérben azt tesznek tönkre, akit akarnak, az információkkal bárkit zsarolhatnak, megfélemlíthetnek, olyan üzleti vállalkozásokat szereznek meg, amilyeneket csak akarnak.

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, a KEHI hatásköre már nemcsak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, állami tulajdonban álló, és a többségi állami tulajdonú cégeket vizsgálhatja, hanem csaknem minden céget, amely valaha kapcsolatban állt az állammal. A javaslat alapján ugyanis a kormány nem csak a jelentős részben állami tulajdonú cégek üzleti adataira láthat rá, hanem az érintett társaságok szerződéses partnereit is külön indokok nélkül előveheti, lényegében ellenőrizhetővé válik szinte minden hazai, vagy külföldi tulajdonban álló társaság, amelyik valaha kapcsolatban állt az állammal, vagy olyan céggel, amelyben az államnak érdekeltségei voltak.

A jogállamiság megcsúfolása, hogy a KEHI olyan cégeknél is vizsgálódhatna, amelyek valamikor állami tulajdonban voltak. Emiatt levelet írt többek között a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Joint Venture Szövetség, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is. Mi köze van az államnak olyan magáncégekhez, amelyeket privatizáltak vagy eladtak, és jelenleg magántulajdonban vannak? A hivatal fizikai tükörmásolatot készíthet a cég adathordozóiról, átvizsgálhatja az üzleti adatokat. Aki nem működik együtt, az nemcsak bírságot kap, hanem az adószámának felfüggesztését is kezdeményezhetik. Ha az ellenőrzött vállalat akadályozza a helyszíni ellenőrzést, a hivatal munkatársai rendőrökkel az oldalukon térhetnek vissza.

Simicska semmit nem bíz a véletlenre, a Camorra-t és az ukrán-orosz maffiát megszégyenítő módszereket használ: A KEHI-nek igazolnia sem kell semmit, hogy miért vizsgálódik, a közvetlen jogi érdek fennállásának igazolása nélkül indíthat keresetet, kérheti, hogy állapítsák meg az ellenőrzött cég szerződéseinek a semmisségét, kérheti büntetőeljárásokhoz kapcsolódó iratok megismerését. Panaszjogot is kapna arra az esetre, ha feljelentését elutasítanák, vagy az általa kezdett nyomozást felfüggesztenék. Simicska és Orbán maffiája azt a magyar vagy külföldi tulajdonú céget teszi tönkre, kebelezi be, veszi át az üzletét, amelyiknek akarja. Az eljárás gyakorlatilag hasonló a sarkon baseball ütővel álló rablóhoz, aki leüti a járókelőt, kiforgatja a zsebeit és lehúzza a drága cipőjét is a lábáról. Egyetlen cég sem érezheti magát biztonságban Magyarországon.

Az ügy politikai vetülete az, hogy akiket a KEHI ellenőriz, vagy akit az ellenőrzésével fenyeget, azokat Simicska zsarolhatja, kézben tarthatja, és a háttérből irányíthatja. Akár egész ellenzéki pártok is a Fidesz informális irányítása alá kerülhetnek egyes zsarolható emberek, cégek, érdekeltségek által. Bárki megfélemlíthető, hogy ne támogasson ellenzéki pártot, szervezetet, sajtót.

Az Index szerint az Orbán-kormány “szörnyet teremthet” a túlságosan erős, indoklás nélkül bármerre kutakodó hivatallal. Azonban az Orbán-kormány maga is “szörny”, amit létrehozott egy szörnyállam, nem véletlen, hogy ennek megfelelő szervezeteket hoz létre. Simicska KEHI-jének az ügyészségnél is szélesebb, kontroll nélküli jogköre lesz a magyar gazdaság szinte valamennyi szereplőjének ellenőrzésére, üzleti adatainak, kapcsolati rendszerének megismerésére, ez pedig rendkívül veszélyes folyamatokat indíthat el. Az üzleti életben is komoly előnyt jelent, ha valaki olyan iparágak cégeiről tud fontos, belső adatokat megszerezni, ahol ő is érdekelt, és nagy vetélytársak minden féltett titkát ismerik. Az Orbán-Simicska maffia pedig minden iparágban érdekelt, amelyben pénz van. De a titkos nagyvállalati adatok önmagukban is nagyon értékesek a piacon, a cégek nem véletlenül fordítanak rengeteg pénzt az ipari kémkedés megakadályozására. Simicskának nem kell ipari kémeket használnia, mert a rendőr nyitja ki előtte az ajtót.

Az eddigi tiltakozások nyomán annyiban finomították a tervezetet, hogy a KEHI a személyes adatok közül nem tudhat meg mindent, így nem kérhetik ki a családi állapot adatait, a házasság vagy élettársi kapcsolat megkötésének részletes adatait, a nemünket  és azt sem, hogy ha kikerültünk az állami nyilvántartásból (ez általában az elhalálozást jelenti), akkor az miért történt.

Nyilván megkérdezték a Lajost, milyen adatokra nem kíváncsi. Ezt a listát adta. A többit viszont Orbán jobbágyai gondolkodás nélkül megszavazzák a parlamentben, mert ezért tartják és fizetik őket. Ahol ez történik, azt – valami megmagyarázhatatlan oknál fogva – Parlamentnek nevezik. Hasonló ügyleteket éjszakai bárokban, kuplerájokban és géppisztolyok használata mellett vidéki benzinkutak parkolóiban kötnek.

Ennek a törvénynek az üzenete az, hogy akinek magyarországi érdekeltsége van, az adja el, semmisítse meg az összes iratokat, és hagyja el vállalkozásaival az országot, mert ha Simicska szemet vet bármire, ami az övé, akkor börtönben végezheti, kirabolhatják, és élete végéig eltüntethetik a fény elől. Csekély vigasz, hogy nem Szibériába küldik, hanem Sátoraljaújhelyre vagy Vácra.

Győri Tibor, az Orbán személye körüli államtitkár


Mielőtt bárki azt hinné, hogy Simicska maffiaszervezete Orbántól függetlenül működik, emlékeztetünk arra, hogy a KEHI-t felügyelő Győri Tibor nemcsak Simicska gazdasági vállalkozásainak strómanja volt, hanem Orbán tanácsadója és bizalmasa is. A Fideszben úgy tartják, ha ő telefonál, az olyan, mintha Orbán hívna. Győri is Bibó szakkollégista, de nem Orbánnal jártak egy évfolyamra, hanem Vida Ildikóval, Simicska másik kulcsemberével. Győri Simicska strómanjaként a Fidesz gazdasági igazgatója is volt. Ügyvezetője és résztulajdonosa volt a B-Reklám Kft.-nek, a Simicskához került Mahir Rt. vezérigazgatója volt, Győri Simicska szomszédja volt, és Orbán személyes ügyeit is intézi. Az origo.hu szerint Győri Tibor a tanácsadás mellett szerepet vállalt a Fideszhez kötődő Nézőpont Intézet létrehozásában is. A tanácsadó cég a 2005-ben Győri Tibor és az Orbán mellett jelenleg stratégiai tanácsadóként dolgozó Habony Árpád által bejegyzett Europtimus marketing- és tanácsadó cég átalakításával jött létre. Habony 2008-ig, Győri pedig egészen a 2010-es kormányváltás előtti hónapig vezette a Nézőpont Intézetet. A cég az Orbán-kormánytól rendszeresen kap megbízást, a Nézőpont egyik cége, a Médianéző Kft. nyerte például tavaly az egységes kormányzati médiafigyelésre és -elemzésre kiírt évi 360 millió forintos közbeszerzési pályázatot. Felesége Győriné Maurer Amélia bíró a Fővárosi Ítélőtáblán, az elmúlt évtizedekben gyakran szignáltak rá a Fideszt érintő ügyeket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 66 szavazatból)
Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI, 4.9 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. sedona
    Elolvastam, és lehet, hogy mi is úgy fogunk járni. Hol itt, hol ott. Ha az egészség engedi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Én azért nem lennék ezek helyében, mert nyilván rég aláírták már a saját halálos ítéletüket. Tudja valaki lassan 15 év után, hogy a páncélozott 600-as Mercedes-ben a piros lámpánál ücsörgő Fenyő Jánost, az akkor leggazdagabb magyart ki tette el láb alól? A cikkben említett “urak” már biztos a történelem szemétdombján végzik, s még az is előfordulhat -bár ennek esélye kicsi-, hogy előtte börtönben is kell vezekelniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  3. Valószinű tudnak erről az EU vezetői is. Kérdés tesznek e ellene valamit is? Vagy ilyen lett a világ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Gyori felesege is biro? Erdekes ugy latszik tenyleg mindenhol fideszes szemetek ulnek . Ennyit a fuggetlen magyar birosagrol!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. sedona
    Soha nem mondtam, hogy ne aggódjál. Igenis aggódjon mindenki,van miért.
    Én például napi 24 órát aggódok.Én azt mondtam, hogy túl sokat parázol és
    naponta háromszor akarsz kivándorolni! Én a hetvenes évek óta!! dolgozok nagy multi cégeknél.( Összesen 2) Munkám során sokat voltam külföldön,és TAPASZTALATBÓL
    állitom,hogy nyugaton csak a nyelveket kiválóan beszélő,magas képzettséggel rendelkezők találják meg számitásukat. A többiek robotolhatnak,igaz viszonylag magas bérért,de a megélhetés is nagyon drága!
    Van akinek bejön,de a többség csalódni fog .Te pedig maradj itthon!
    Az ilyenekre mint te, itt van szükség. Nem fog ez a rémálom túl sokáig tartani.
    ( Néha mérges vagyok Bartus Lacira, mikor azt jövendöli, hogy ez a zsebre dugott kezű suttyó 20-30 évig marad. Marad egy frászt!! )Az pedig,hogy most el kell viselni ezt a hordát a magyar nép (köztük én is, pedig én nyilván nem rájuk szavaztam) megérdemli. Semmi nincs következmények nélkül!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  6. vélemény
    2012. november 23. péntek
    21:21

    “Valószinű tudnak erről az EU vezetői is. Kérdés tesznek e ellene valamit is? ”
    -
    Nyilván nem tétlenek, kérik a saját százalékukat, a hallgatás ára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. sydney
    2012. november 23. péntek
    17:42
    Én azért nem lennék ezek helyében, mert nyilván rég aláírták már a saját halálos ítéletüket.
    .
    Nem “aggódom” értük.
    Tudják ők már, hogy bukás után hol és miből fogják büntetlenül “eltengetni” a hátralevő életüket. Az ilyesmi jó előre mindig le van zsírozva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. T. telkis a Fidesz nem egy gazdasagi vallalkozas hanem Orban Z RT ! Orbanon kivul is mindegyik lop csal hazudik mint Kosa a Mr 20% , Rogan aki lassan gatlastalanabb lesz min Orban ez a Hodmezovasarhelyi paraszt Lazar aki milliardos volt mar 10 eve ugy hogy politikus volt fiatal kora ota. Ezek lopak csalnak de maguknak a nagy leveses bolebol csak Orban merithet , onnan minden az o penztarcajaba kerul sacc minimum 250 cegben van benne nev nelku!! Ezenkivul annyi foldje van mint senki masnak magyarorszagon persze stromanok nevein ! Ha ezt vki tudna bizonyitani akkor Orban nem is jonne ki a bortonbol mar ebben az eleteben! Sajnos beszari nulla emberekkel csinaltatja ezeket ezert eddig meg nem derult ki semmi pedig regota csal lop hazudik! Annyira atlatszo es megsem latja a tomeg , igaz felre vannak tajekoztatva meg ilyen melysegeben nem is igazan lehet jo oknyomozo riporterek nelkul akik nincsenek . Elobb vagy utobb ki kell derulni tul sok lett a penz tul sok erdeket kell osszetartani Orbannak eleg egy kis bizalmi repedes es lebukhat majd a KERESZTAPA ORBAN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Meg valami az is nevetseges volt hogy raultetteka partkatona total hulye Nemethne nyakara Nyerges allatorvost mint tanacsado! Vajon miben tud segiteni , Nemethne kutyajanak a gyogyitasaban? Errol nem voltak cikkek igazan, pedig felhaborito korrupciorol beszelunk , nyiltan vallaltak ebbol is latszik Orban szerepe! Ezt nem engedhetne meg egy becsuletes miniszterelnok maganak! Orban megengedte! Deal Done!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Megaszonták idejében: több mint kormányváltás, és kevesebb mint rendszerváltás lészen.
    Szerintem ez már rendszerváltástól is több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Tisztelt Hölgyek és Urak! Ha engem gengszternek, másokon átgázolni kész gazembernek neveltek volna, akkor én is része, vagy támogatója lennék az Orbánt és a Fidesz-KDNP-t hatalomra segítő maffiának. A tisztességes ember számára felfoghatatlannak tűnő összefüggésrendszer ilyen végtelenül egyszerű!
    Mi, a humánumban, az erkölcsiségben, a törvénytiszteletben és a felelősségtudatban értékre lelő többség, egyszerűen nem vagyunk képesek felfogni az emberi aljasság mértékének a tényleges határait, mert ezzel nyíltan, szemtől-szemben megnyilatkozva nem találkozunk, csak áttételesen, valamilyen közvetítő tevékenység közbe iktatása útján.
    Azok viszont akik, mint a rendőrök, ügyészek, bírák, ügyvédek és büntetés-végrehajtók, a hivatásuknál fogva találkoznak az aljasság igazi megnyilvánulásaival, azok maguk nem vehetnek részt a köztájékoztatási funkcióban, talán nem is egészen véletlenül.
    Minden esetre a háló, amelyet a Fidesz-KDNP a társadalom egésze fogságba ejtésére már két éve, szemmel látható és felismerhető módon is szövöget, nem sokára végérvényesen összezárul. Mára már túl közel kerültünk ehhez a ponthoz!
    Ennek ellenére az ellenzéki táborok tudatos megosztása, az összefogási kezdeményezések szándékos lejáratása és dezorganizálása “sikeresen” halad a “fülkeforradalmi” és nemzetmegosztó mozgalom igazi célja felé, a társadalmi többséget képviselő tömegek kárára …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Piszkos csavargó tolvaj banda!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Remélem,hogy működni fog a statáriális bíróság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. Tegyük élhetővé !

    előre a lenini úton
    ELŐRE AZ ORBÁNI ÚTON !
    .
    ami sehova sem vezet, csak éhezésbe, szovjet szegénységbe (Órsos apukától Kedves Beteg ezt tanulta)
    Főpöcs nem tudja a hazai megtermelt javakat úgy elosztani,szortírozni, csoportosítani , hogy a hazai gazdaság kicsit előbbre tudjon lépkedni, tudjon akár (unortodox módon) külföldre eladni és termelni .
    Kapunk rengeteg pénzt az uniótól még EZEN FELÜL , és még ekkora segítséggel sem tud/akar az Akarnok javítani országunk helyzetén.
    Ömlik a valag/rengeteg pénz a PÁRTközpontba , de simlicska csak nem tud gazdaságot beindítani. Pedig minden hozzá ömlik . És a Simicska Lajos csak nem tud exportot beindítani, és új munkahelyek is csak Németországban keletkeznek.

    Eltékozolt adó-forintok ömlenek a CÖF-höz . Kivertük (a pénzt is), ők elélveztek. Eredmény nem maradt utána.

    Barom magyar.
    Barom simicska , halálra ítélt orban, balfasz magyar nemzet.
    Ekkora pénzzel már lehetett volna asztfalt fektekő, felmaró gépeket megvásárolni, saját céggel autópályát építeni idehaza (Strabag helyett) és szomszédos országokban is .
    De kotmányunk esze csak a “TERMELŐI” hirdetési piacig terjed.
    szó cséplő ágazat.Sok szavazat, gyenge Forint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. Tegyük élhetővé 2012. november 24. szombat 19:46
    Nem vagy annyira újonc, hogy ne ismernéd az itteni etikettet. Miért nem tartod be a társasági viselkedésnormákat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. Citizen
    2012. november 24. szombat
    16:54

    Általában a megmérgezett személynek ellenmérget ad be az orvos. Minden méregnek van ellenmérge, csak meg kel találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. proaktiv, ez már tényleg őrülten snassz, hogy világraszóló gazemberségeket szenved el az ember nap-nap után, és kínjában igyekezne valami rendet vágni saját gondolatai közt azzal, hogy beleolvas másokéiba, hátha az segít, de nem teheti háborítatlanul, mert unos-untalan beleütközik a monomániásan mindenkit kioktató proaktivba, aki kezecskéit tördelve a nap huszonnégy órájában az etikett miatt sipákol. Most őszintén, kedvesem, ki nem szarja le lieblingjeidet, a “társasági viselkedésnormákat”, amikor egy kés viharos sebességgel közelít a torka felé?
    Bocsáss meg, de engem kimondottan zavar ez a vénkisasszonyos indignálódottság, amivel rendre kikezded a többiek alkalmi szóhasználatát, azaz a formát, míg a közölt gondolatokkal kapcsolatban többnyire semmi nem jut eszedbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Iszonyat ez az ember, ezek az arcok, ez az aljasság, ez az egész bűnszervezet, ezek az elnyomorított gondolkodni és valszeg már érezni sem tudó, lassan zombivá váló országlakók, akik hagyják , hogy kifosszák, megalázzák, terrorizálják őket, iszonyat ez a tehetetlenség. Borzalom, hogy ez újra – a fasizmus és a nácik után megtörténhet egy országgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Lámcsak a cikk vége felé említi a Nézőpont Intézetet és pályázatnyertes leányválalatát a Médianéző kft-t. Íme a politológusokra épülő “tudományos” hálózat egy apró szegmense…
    Ha még egyszer rendszerváltás lesz, akkor az összes politológust ki kell b@ni az út mellé árkot kaparni közmunkában. Semmi szükség rájuk: áltudomány. Mindent elkövetnek, hogy ők csinálják a politikát, holott annak nem lenne más feladata, mint a társadalom életének kohéziót biztosító anyaga… és nem fordítva, amikor már a farok csóválja a kutyát.
    Egyszóval, ez a l’art pour l’art beavatkozásuk a politikába a társadalom minden szintjén, de különösen a felső szinteken rengeteg kárt okoz. Olyanok, mint az elvizesedett beteg emberi szervezetben a víz. Ahogy nő a létszámuk egyre följebb törekednek, miközben direkt beavatkozásaikkal – egyéni érdekekhez kötött tanácsadói minőségükben – elnyomják az organizmus egészséges reakcióit egy mesterséges, tehát természetellenes működés irányába, végül elérve a szívet is megfojtják az egészet…
    *
    Tisztázni kellene, azt is, hogy meddig terjed egy politikai “tanácsadó” hatásköre és mi a kötelessége magának a “megrendelő” politikusnak… Gondolkodhat e egyáltalán helyette a tanácsadója?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. kieg.:
    *
    Hivatkozom, hogy egyre nő a politológusok létszáma…
    Mindenféle botcsinálta, főiskolából lett egyetemek ezerszám bocsátják ki a legkönnyebb potyaszakjukról [egyetlen egzakt tantárgy nincs a tanrendjükben] kikerülő politológus nemzedékeket.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. taotologia

    Hát nálam jobban biztosan nem utálja ezt a rendszert senki. Anyázok is rendesen,mint egy kocsis,néha ezeken az oldalakon is , kicsúszik a számon
    ez-az. Nem akarom védeni proaktivot,de van némi igaza.Azért ne dobjuk a lovak közé a gyeplőt! Saját magunk miatt!!! Nem miattuk! Én például ebben sem akarok hasonlitani a jobboldalra( Ami néhány portáljukon és a sajtójukban folyik attól felfordul a gyomrom. ja meg a dajcs!)Mi ennél kulturabbak vagyunk. Ezerszer különbek!!! Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Többszöri olvasás után ez nekem a vég kezdete.Vége a hazámnak vége a reményeimnek.Gyermekeim unokám menekülnek.Mi lehet még itt a cél ezek után?Nem látok egy rést sem a pajzson csak beletörődést,szomorúságot,depressziót.Mi lesz veled Magyarország???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Barry1
    2012. november 26. hétfő
    00:09
    Kedves Barry1
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    “Hát nálam jobban biztosan nem utálja ezt a rendszert senki”
    Sajnos ebben az egy mondatban tévedsz :(((
    Braun Róbert cíkke elolvasása után totálisan elbizonytalanodtam!
    Merre tovább?
    Ha ez így megy tovább, nem lesz olyan párt 2014-ben akire szavazni lehetne!
    Ez szomorú, még mindig, hogy az Együtt 2014 mozgalom azon vitatkozik ki jöhet és ki nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  24. sedona

    Nyugi, ezek olyan lefelé tartó és egyre gyorsuló spirálba kerültek,hogy az isten sem (bocs kedves kdnp…..) menti meg őket.Ha nem lennének ennyire primitiv suttyók ,ha csak kicsivel több eszük lenne, akkor lennénk bajban igazán. Igy saját magukat nyirják ki, de hát ez egy kis idő még A magyar népre ez a lecke meg nagyon ráfér!!! SAJNOS!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. Mindig azon nyöszörgünk, hogy az adófizetők pénzét ellopják, és nem történik semmi. Nos, ha valaki állami pénzt használ fel, igen a törvényben meghatározott időn belül bár mikor köteles elszámolni! Nincs ezzel semmi baj, remélhetőleg -ha,nem csak ellénzékiek kapnak ellenőrzést-!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kövér és a Fidesz felelőssége a Gyöngyösi-ügyben 2012. november 28. szerda | AN-álláspont/Bartus László

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd | AN

Nem elég betiltani a náci Jobbikot 2012. november 27. kedd | AN-álláspont/Bartus László

A Jobbik először listázná a zsidókat 2012. november 26. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos