Ronai and Ronai
AMERIKAI

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök 20:39 | AN Forrás: Index/Népszabadság/Origo/AN

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI

Budapest – A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Simicska Lajos gazdasági Gestapójaként működhet az elfogadásra váró törvényjavaslat szerint. A törvény titkosszolgálati eszközök felhasználásával lehetővé tenné azt, hogy időhatár nélkül visszamenőleg ellenőrizzen a KEHI bármilyen magáncéget, tőzsdei vállalkozásokat, bankokat, külföldi tulajdonú vállalatokat, amelyek valaha bármilyen üzleti kapcsolatba kerültek az állammal vagy olyan céggel, amelyben az államnak legalább 25 százalékos részesedése volt.

A KEHI élén az a Győri Tibor áll, aki Simicska Lajos strómanjaként számos Fidesz-közeli cégben volt tulajdonos vagy tisztségviselő. Kinevezése óta tudható, hogy a KEHI Simicska érdekszférájába került, a mostani törvény pedig világossá teszi, mire használja Simicska Lajos az állami cégek ellenőrzésére hivatott céget: a KEHI révén korlátlanul betekinthet a gazdasági riválisok és a politikai ellenfelek holdudvarába tartozó cégek belső ügyeibe, szerződéseibe, számláiba.

Az eddig is világos volt, hogy az Orbán-Simicska maffiában a gazdasági vonatkozású törvényeket Simicska Lajos rendeli meg a fideszes parlamenttől. A Fidesz eddig is úgy működött, mint egy maffia, mostantól pedig az egész állam e maffia részeként tevékenykedik. Simicska strómanjaiként dolgoznak az egyes gazdasági tárcák, cinikusan és szemérmetlenül az évtizedek óta Simicskát kiszolgáló, érettségizett Némethné Lászlónét ültetve a legnagyobb gazdasági minisztérium élére.

Simicska a politikai ellenfelekhez közeli, vagy az Orbán-maffián kívül álló vállalkozásokhoz korlátlan hozzáférési lehetőséget kap a KEHI által. Simicska emberei az ő megrendelése és utasításai alapján “akár rendőri segítséggel, előzetes bejelentés nélkül razziázhat, kérhet másolatokat cégek szervereiről, kutakodhat üzleti, banki titkokban”, az Index beszámolója szerint. A Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkárának, Győri Tibornak az irányítása alá tartozó KEHI-t olyan ellenőrző szervvé fejlesztik, amely az adóhatóságnál és a számvevőszéknél is nagyobb szabadságot kap, mindezt közvetlen kormányzati irányítás alatt. Az információk pedig minden bizonnyal egyenesen Simicska Lajoshoz kerülnek. Ezek alapján lehet az üzleti konkurenciát megfélemlíteni, fillérekért felvásárolni, zsarolni, az MSZP vagy más ellenzéki pártok támogatóit, pártpénztárnokait kézben tartani, egyes vállalkozásokat és azok üzleteit pedig megszerezni.

A hivatal eddig a költségvetési körön belül vizsgálta az állami pénzek felhasználását. Ellenőrzési hatáskörét azonban most kiterjesztenék valamennyi olyan gazdasági társaságra, amelyben az állam közvetlenül vagy közvetve jelentős, vagyis legalább huszonöt százalék plusz egy szavazat részesedéssel rendelkezik, vagy rendelkezett az ellenőrzéssel érintett időszakban. A lényeg azonban most következik: a törvénytervezet alapján a hivatalnak arra is lehetősége lenne, hogy visszamenőlegesen ellenőrizze azokat a cégeket és azok szerződéses viszonyait is, amelyekben az államnak korábban volt jelentős részesedése, a KEHI ellenőrzési jogköre ugyanis nincs időbeli korláthoz kötve. Szinte nincs olyan jelentős magyar vállalkozás, amelynek akár közvetett módon ne lett volna valamikor kapcsolata az állammal, vagy olyan céggel, amely kapcsolatban állt az állammal. Simicska titkosszolgálati eszközökkel, az állam erőszakszervezeteit és apparátusát felhasználva, időkorlát nélkül visszamenőleg tetszés szerint vizsgálhatja azokat a cégeket, amelyek az ellenzéki pártok holdudvarába tartoztak, vagy amelyeket olyan személyek tulajdonoltak, akik nem tartoznak az Orbán-Simicska maffia gazdasági érdekeltségei közé. Ezek révén belátnak konkurens cégek számláiba, szerződéseibe, ellenzéki pártokat támogató magánszemélyek és cégek üzleti titkaiba.

Simicska az első Orbán-kormány idején azért lett rövid időre az APEH elnöke, hogy a Fidesz-közeli cégek adócsalásait eltüntesse, és az adóhivatal révén bizalmas információkhoz jusson rivális vállalkozásokról és politikai ellenfelekről. Kövér ezért töltött egy rövid időt a nemzetbiztonsági tárca élén. Utána Simicska hátrahagyta az adóhivatalban saját helyettesét, most pedig a KEHI lesz a Gestapo, amely Simicska irányítása alatt dolgozik. A KEHI tevékenysége nem kap nyilvánosságot, senki nem ellenőrzi, a háttérben azt tesznek tönkre, akit akarnak, az információkkal bárkit zsarolhatnak, megfélemlíthetnek, olyan üzleti vállalkozásokat szereznek meg, amilyeneket csak akarnak.

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, a KEHI hatásköre már nemcsak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, állami tulajdonban álló, és a többségi állami tulajdonú cégeket vizsgálhatja, hanem csaknem minden céget, amely valaha kapcsolatban állt az állammal. A javaslat alapján ugyanis a kormány nem csak a jelentős részben állami tulajdonú cégek üzleti adataira láthat rá, hanem az érintett társaságok szerződéses partnereit is külön indokok nélkül előveheti, lényegében ellenőrizhetővé válik szinte minden hazai, vagy külföldi tulajdonban álló társaság, amelyik valaha kapcsolatban állt az állammal, vagy olyan céggel, amelyben az államnak érdekeltségei voltak.

A jogállamiság megcsúfolása, hogy a KEHI olyan cégeknél is vizsgálódhatna, amelyek valamikor állami tulajdonban voltak. Emiatt levelet írt többek között a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Joint Venture Szövetség, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is. Mi köze van az államnak olyan magáncégekhez, amelyeket privatizáltak vagy eladtak, és jelenleg magántulajdonban vannak? A hivatal fizikai tükörmásolatot készíthet a cég adathordozóiról, átvizsgálhatja az üzleti adatokat. Aki nem működik együtt, az nemcsak bírságot kap, hanem az adószámának felfüggesztését is kezdeményezhetik. Ha az ellenőrzött vállalat akadályozza a helyszíni ellenőrzést, a hivatal munkatársai rendőrökkel az oldalukon térhetnek vissza.

Simicska semmit nem bíz a véletlenre, a Camorra-t és az ukrán-orosz maffiát megszégyenítő módszereket használ: A KEHI-nek igazolnia sem kell semmit, hogy miért vizsgálódik, a közvetlen jogi érdek fennállásának igazolása nélkül indíthat keresetet, kérheti, hogy állapítsák meg az ellenőrzött cég szerződéseinek a semmisségét, kérheti büntetőeljárásokhoz kapcsolódó iratok megismerését. Panaszjogot is kapna arra az esetre, ha feljelentését elutasítanák, vagy az általa kezdett nyomozást felfüggesztenék. Simicska és Orbán maffiája azt a magyar vagy külföldi tulajdonú céget teszi tönkre, kebelezi be, veszi át az üzletét, amelyiknek akarja. Az eljárás gyakorlatilag hasonló a sarkon baseball ütővel álló rablóhoz, aki leüti a járókelőt, kiforgatja a zsebeit és lehúzza a drága cipőjét is a lábáról. Egyetlen cég sem érezheti magát biztonságban Magyarországon.

Az ügy politikai vetülete az, hogy akiket a KEHI ellenőriz, vagy akit az ellenőrzésével fenyeget, azokat Simicska zsarolhatja, kézben tarthatja, és a háttérből irányíthatja. Akár egész ellenzéki pártok is a Fidesz informális irányítása alá kerülhetnek egyes zsarolható emberek, cégek, érdekeltségek által. Bárki megfélemlíthető, hogy ne támogasson ellenzéki pártot, szervezetet, sajtót.

Az Index szerint az Orbán-kormány “szörnyet teremthet” a túlságosan erős, indoklás nélkül bármerre kutakodó hivatallal. Azonban az Orbán-kormány maga is “szörny”, amit létrehozott egy szörnyállam, nem véletlen, hogy ennek megfelelő szervezeteket hoz létre. Simicska KEHI-jének az ügyészségnél is szélesebb, kontroll nélküli jogköre lesz a magyar gazdaság szinte valamennyi szereplőjének ellenőrzésére, üzleti adatainak, kapcsolati rendszerének megismerésére, ez pedig rendkívül veszélyes folyamatokat indíthat el. Az üzleti életben is komoly előnyt jelent, ha valaki olyan iparágak cégeiről tud fontos, belső adatokat megszerezni, ahol ő is érdekelt, és nagy vetélytársak minden féltett titkát ismerik. Az Orbán-Simicska maffia pedig minden iparágban érdekelt, amelyben pénz van. De a titkos nagyvállalati adatok önmagukban is nagyon értékesek a piacon, a cégek nem véletlenül fordítanak rengeteg pénzt az ipari kémkedés megakadályozására. Simicskának nem kell ipari kémeket használnia, mert a rendőr nyitja ki előtte az ajtót.

Az eddigi tiltakozások nyomán annyiban finomították a tervezetet, hogy a KEHI a személyes adatok közül nem tudhat meg mindent, így nem kérhetik ki a családi állapot adatait, a házasság vagy élettársi kapcsolat megkötésének részletes adatait, a nemünket  és azt sem, hogy ha kikerültünk az állami nyilvántartásból (ez általában az elhalálozást jelenti), akkor az miért történt.

Nyilván megkérdezték a Lajost, milyen adatokra nem kíváncsi. Ezt a listát adta. A többit viszont Orbán jobbágyai gondolkodás nélkül megszavazzák a parlamentben, mert ezért tartják és fizetik őket. Ahol ez történik, azt – valami megmagyarázhatatlan oknál fogva – Parlamentnek nevezik. Hasonló ügyleteket éjszakai bárokban, kuplerájokban és géppisztolyok használata mellett vidéki benzinkutak parkolóiban kötnek.

Ennek a törvénynek az üzenete az, hogy akinek magyarországi érdekeltsége van, az adja el, semmisítse meg az összes iratokat, és hagyja el vállalkozásaival az országot, mert ha Simicska szemet vet bármire, ami az övé, akkor börtönben végezheti, kirabolhatják, és élete végéig eltüntethetik a fény elől. Csekély vigasz, hogy nem Szibériába küldik, hanem Sátoraljaújhelyre vagy Vácra.

Győri Tibor, az Orbán személye körüli államtitkár


Mielőtt bárki azt hinné, hogy Simicska maffiaszervezete Orbántól függetlenül működik, emlékeztetünk arra, hogy a KEHI-t felügyelő Győri Tibor nemcsak Simicska gazdasági vállalkozásainak strómanja volt, hanem Orbán tanácsadója és bizalmasa is. A Fideszben úgy tartják, ha ő telefonál, az olyan, mintha Orbán hívna. Győri is Bibó szakkollégista, de nem Orbánnal jártak egy évfolyamra, hanem Vida Ildikóval, Simicska másik kulcsemberével. Győri Simicska strómanjaként a Fidesz gazdasági igazgatója is volt. Ügyvezetője és résztulajdonosa volt a B-Reklám Kft.-nek, a Simicskához került Mahir Rt. vezérigazgatója volt, Győri Simicska szomszédja volt, és Orbán személyes ügyeit is intézi. Az origo.hu szerint Győri Tibor a tanácsadás mellett szerepet vállalt a Fideszhez kötődő Nézőpont Intézet létrehozásában is. A tanácsadó cég a 2005-ben Győri Tibor és az Orbán mellett jelenleg stratégiai tanácsadóként dolgozó Habony Árpád által bejegyzett Europtimus marketing- és tanácsadó cég átalakításával jött létre. Habony 2008-ig, Győri pedig egészen a 2010-es kormányváltás előtti hónapig vezette a Nézőpont Intézetet. A cég az Orbán-kormánytól rendszeresen kap megbízást, a Nézőpont egyik cége, a Médianéző Kft. nyerte például tavaly az egységes kormányzati médiafigyelésre és -elemzésre kiírt évi 360 millió forintos közbeszerzési pályázatot. Felesége Győriné Maurer Amélia bíró a Fővárosi Ítélőtáblán, az elmúlt évtizedekben gyakran szignáltak rá a Fideszt érintő ügyeket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 68 szavazatból)
Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI, 4.8 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. a kirablás nem most fog kezdődni. már elkezdődött. ezért eszembe sincsen vállalkozást csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Vállalkozni is már csak “külhonban” lesz muszáj és érdemes. :(((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  3. Tegyük élhetővé !

    MINUSZterelnökünk (a felcsúti szerencsétlen beteg) hamarosan elszámolhat a magyar nemzet előtt, mennyi (mennyivel kevesebb) – regnálása következtében – MEGVONT kohéziós MINUSZ szabadságharcos pénzt hozz HAZA Brüszelből.
    .
    Mi addig viszont nem öncélúan- hiszen nem akarunk polgárháborút, NEM TűRűNK UTCAI AGYMOSÁST (főleg nem adófizetői, munkahelyteremtő pénzekből elvonva) – átragaszthatunk,UTCAILAG KOMMENTELHETÜNK (kormány által megtörtént meg először a felhívás a táncra ), átértelmezhetjük adófizetői pénzekből KÉSZÍTETT feliratokkal, a magyar adófizető pénzéből felragasztott politikai véleményt közlő buszra , vagy simicska által lepisilt, birtokba vett hirdető táblára kiragasztott pártvéleményünket.
    Ez így jó. Elvették a frenkvenciát, a médiát. Plakátragasztani MÉG SZABAD ?
    .
    Legyen az utcának művészete ! Legyenek szolidálisak a BKV buszvezetők is ! ha a buszmegálókban orbán-lázár-rogán-simicska-pintyér pribékek vagy közmunkások kaparják le a hazugságra ragasztott igazság csíkokat, akkor a BKV buszvezetők a két megálló között a felírat elhelyezése idejére LASSÍTSANAK , hogy fel lehessen helyezni 90% népesség véleményét.
    Legyen az utcának filmesei. Lássuk a ‘Youtubon’, hogy kaparja le a DIKTATÚRA a megállókban a nép véleményét. Vagy hogy akadályozza meg az aktivistáknak , hogy a simicska néprontó-hazúg-diktatúrát zárványozó-reklám közelébe mehessenek egyáltalán.

    .
    Genya , egypárti, a külvilág lényegét fel nem fogó , tehetségtelen vezetése van Magyarországnak ! a FŐPÖCS munka alapú társadalomról pofázik küföldön. Mennyit dolgoztál életedben kishaver ?
    .
    Smidth egy buta szarházi volt.
    Te egy számító ,tanult, aljas , mindent kirabló szarházija vagy a nemzetnek.

    .
    DÖGÖLJ ! ! ! Most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  4. Rettenetes a helyzet!
    Ha azt akarjuk, hogy hazánk fennmaradjon és mi emberhez méltó életet élhessünk benne, akkor ezeket a rohadék maffiózókat haladéktalanul profi “szakemberek”-re kell bíznunk!!!
    Hölgyeim és Uraim NINCS MÁS MEGOLDÁS!!!
    Ők pár tucatnyian, vagy mi, a nemzet!
    Tessenek eldönteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (57 szavazatból)
  5. Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI.
    keh-keh-keh
    Kehegnem kell .
    A 2/3 visszaköszönt, erre szavazott a magyar nép.
    És még mindig nem fogja fel, mire megy a játék.
    Majd egy, vagy két évtized múlva leesik a tantusz.
    Ha leesik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  6. Undorító, aljas, mocskos maffia banda !!! Végezze mindegyik életfogytiglani börtönben, vagy jöjjön rájuk Isten ítélete !!! Ez az ország így már élhetetlen ! Az ellenzék még mindig megigézve alussza álmát. Semmi ellen nem tiltakozik áttörő erővel. Orbánék ellenállás nélkül, gátlástalanul garázdálkodhatnak. Náluk van a jog, a gazdaság, a hatalom és a hamis vallás arany pálcája ! Meneküljön innen aki csak tud !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  7. Ha eljön az idő, sok dolga lesz a rögtönítélő bíróságoknak és az ítéletvégrehajtóknak. orbánnal és simicskával kell kezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  8. Az alábbi Ady Endre idézetet a Facebookon találtam. Kertész Ákos véleménye ehhez képest semmi :

    Ady Endre születésnapjára, akit százszor elátkozott már Pusztaszer – és még százszor el is fog. Ezekért a szavakért is:

    “Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

    Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

    Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (56 szavazatból)
  9. Mindenki figyelmebe!
    A lenyeg a VEN van!
    Nem szo szerint: Annak a rendszernek HIBAJA volt a korrupcio, a mostaniba pedig BE VAN EPITVE!
    Mino NAGY IGAZSAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=aNw69CrLrZQ&feature=em-uploademail

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Orban mindig is bunozo alkat volt , szerencseere a magyar beketuro gyenge felos nep , maskulonben ar reg kilotte volna valaki! A keresztapa szo tokeletesen raillik! Megszervezte Simlicskaval kozosen a maffiat ,a rendoroket meg elkuldtek a pincebe keresni mikozen az igazi maffia fent ul a parlamentben! Importalni ene egy kis vert aztan felelossegre ehetne vonni a gengsztereket. Sajnos a birosagokon , ugyeszsegen is a beepitett embereik ulnek! Ezert em lesz feelossegre vonas egyenlore.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  11. Kedves szerzo vitatkoznek magaval! Simlicska csak masod hegedus ugyanis csak egy primas fer el a Magyar Csardaba! Az o neve Orban Viktor , o az igazi eresztapa ove a kb 2000 milliardos vagyon amit elloptak el csaltak1990 -2012 ig! Benne voltak mindenben , olaj . Posta bank es sorolhatnam felelmetes feher galleros bunozest honositottak meg magyarorszagon! Lassan elkezdenek bankokat alapitani ide majd beutaljak a jelenleg piheno ezer milliardjaikat es ezzel elkezdodik az utolso fazisa kozos Muvuknek! Egy bank politikai, gazdasagi , nemzetbiztonsagi hatter biztositasaval, felbecsulhetetlen ertek ! Mossak es mossak majd a penzt , ezt mar csak az Interpol fogja tudni megfogni hacsak felsobb erdekek meg nem engedik nekik ezt is! Demokratikus orszagban azert nem kolthetik mert feltunhetne es elkezdenek az eredetet vizsgalni ami bukta, magyarhoz hasonlo banan koztarsasagba meg nem mernek beruhazna hatha ott is ul egy Orban es elveszi a penzuket v elleheteteniti oket! Nem maradt mas csak a haza vissza kell hozniuk vhogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Tegnapi hír:
    Offshore számlákon a magyar államadósság duplája.
    Mai hír:
    Veszik az állampolgárok a magyar állampapírokat!
    Még el is hiszem, csak soxor mondják még, még, még.))))))))))))))
    Miután befektetésre nem ajánlott az ország, majd a mezei állampolgár veszi az állampapírt. Ja! Biztosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  13. “Akinek magyarországi érdekeltsége van, az most adja el, most semmisítse meg az összes iratokat, és most hagyja el végérvényesen az országot”…vagy próbálja meg ettől a társadalomtól függetleníteni magát, a lehető legkevesebb felületen érintkezni vele.
    .
    Leo Klein: “Simlicska csak masod hegedus”
    Pont nem! Éppen ő mindennek az értelmi szerzője, a motorja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  14. Csakén:
    .
    Hír: “Veszik az állampolgárok a magyar állampapírokat!”
    .
    Légy erős: ez pont olyan hazugság, mint a többi. Egyszerű reklám. Marketing.
    .
    Kérdés: akkor ki veszi a magyar állampapírokat? Hát a Magyar Állam. Ez is teljesen virtuális dolog, hiszen akiben egyetlen fikarcnyi gazdasági racionalitás működik, az ilyen állampapírt nem vesz. Ki az a barom, aki egy csőd felé hajózó állam papírjait megveszi? Ki az, aki kockáztatja pénzének befagyasztását, vagy teljes elvesztését? Ki az, aki stabil befektetés helyett ennyire instabil eszközbe fektet pénzt?
    .
    A magyar állampapírokkal szemben sokkal stabilabb és biztosabb hozamú eszközöket lehet vásárolni, szinte korlátlan mennyiségben. Ha neked lenne elég pénzed, mit vennél ilyen körülmények között?
    .
    A magyar állampapírokat – vélhetően az állam megbízásából – strohmanok vásárolják fel, a papírok viszonylagos stabilitása érdekében, szinte biztosan állami forrásokból. Már ha valóban van igazi vásárlás és nem csupán szín tiszta hazugság az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  15. Ember lesz a talpán, aki megszabadít ezektől a gazemberektől bennünket!
    Mint a pók a hálóját, ezek úgy szőtték át keresztül kasul a gazdaságot, közéletet, és a mindennapjainkat.
    Ne legyen nekik könnyű a föld, amiért ezt tették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  16. Telkis Simlicska egy rettenetesen rafinalt bunozo de Orban nelkul egy senki csak egy rafinalt szimpla bunozo! Orbanek talaltak ki ezt a fedo storyt is Simlicskaval es Nyergessel de ez tereles higgy nekem ez igy van ! Orban jellemebol fakadoan nem lehet masodhegedus!!!!!!!!!!!!!!! O az igazi Keresztapa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  17. Leo Klein
    2012. november 22. csütörtök
    22:48
    Telkis Simlicska egy rettenetesen rafinalt bunozo de Orban nelkul egy senki
    .
    Kedves Leo!
    A látszat néha csal, de ez most a végeredmény szempontjából mindegy is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  18. A KEHI elnöke az a GaáL Szabolcs Barna aki a XII. kerület adó irodáját sem volt képes átlátni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  19. Kikapott a Vidi, ráadásul 22,4 milliárdból csak 18,3 milliárdot kaphatunk, akkor kevesebb jut nekik, hát van miért küzdenie, most aztán osztogathatja a sallert, tán még az asszonynak is jut belőle!
    Lehet, hogy nem ártott volna Brüsszelbe egy még nagyobb békemenetet spontán szervezni a román és a lengyel testvírekkel megspékelve, csak úgy, nyomatékügyileg!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  20. A pioca addig szivja a vért amig jól nem lakik, vagy el nem távolítjak ( le nem sozzak)

    A mi picoáink viszont soha ne, fognak jollakni, akkor hgyjak abba a vérszívást ha már az utolsó cseppet is kisziívták és a gazda éllettelünl nyulik el.

    Pro 30:14 Van olyan nemzetség, a kinek fogai fegyverek, és a kinek zápfogai kések; hogy a szegényeket kiemészszék e földrõl, és az emberek közül a szûkölködõket.
    Pro 30:15 A nadálynak két leánya van: addsza, addsza! E három nem elégszik meg; négyen nem mondják: elég;
    Pro 30:16 A sír és a meddõ asszony, a föld meg nem elégszik a vízzel, és a tûz nem mondja: elég!

    A PIÓCÁKAT LE KELL SÓZNI. Minel hamarabb annál kevesebb a vérveszteség !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Igazán elmondhatjuk, hogy – a kormány módszereit tekintve – kb az ‘50-es évek elején járunk. Úgy emlékszem akkor volt ilyen gazdasági kupleráj.
    Itt már a vak vezet világtalant, mint akkor. Persze azt a megszállók kényszeritették
    ránk a háború romjain. Akkor legalább úgy tűnt, hogy volt indok.
    De én úgy emlékszem, hogy több mint 20 éve eltűntek a megszállók.
    JÖTTEK HELYETTÜK A MEGSZÁLLOTTAK!
    (és 5 év múlva volt ‘56, pedig akkor még lőtek is, nemcsak megszoritottak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. KEHI+TEK=ÁVH!
    Inkább lennénk anarchoszindikalista köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Mégis ki a f*szom ez a Simicska, hogy ez mindenben benne van, mindig ott legyeskedik a húsos fazék körül? Önjelölt pénznyelő, hogy fulladna bele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  24. Most már kecsketenyésztő!!!!!!!!!!!!!Birka már van elég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  25. Indul az ország teljes kivéreztetése a végjáték.

    -
    2014 ig semmi nem maradhat ami bármelyik pártnak is kedvet adhatna a hatalomátvételre.
    -
    Totális terror, és ha még így is kedve lenne valaki másnak átvenni az országot, már semmit nem talál, jobb ha el sem kezdi, a felégetett föld taktikája.
    -
    Egyszer írtam, hogy maradék kis idő alatt az MNB nek vagy Simornak ki kellene menteni az ország vagyonát, arany és valuta készletét mielőtt Orbán odaér.
    .
    Mindegyik válasz hsz az volt, hogy ” de hogyan,? ez törvénytelen”.

    Igen nem tudjátok?? Majd jön Orbán és Simicska és megmutatja. Ők nem kérdeznek semmit, megteszik. Csak figyelj és tanulj.
    -
    Orbán tudja, hogy már nem nyerhet, tudja, hogy az országot talpra állítani képtelen, marad a szanálás, ellopni a maradékot, kimenteni magának és a haveroknak aztán mindenki fusson amerre lát.

    A jó öreg hóhér bevégzi munkáját magának és asszisztenseinek. Nem volt nehéz dolga, ilyen össznépi támogatottsággal és tunyasággal, még az eszét sem kellett erőltetni, a nép imádja a hőbörgő balhés fiukat, elég volt egy kis gyűlöletbeszéd és szépen beindult a motor.
    .
    Orbánt és haverjait immár csak egyetlen veszély fenyegeti, hogy halálra röhögik magukat a magyar állampolgárokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  26. Leo Klein
    2012. november 22. csütörtök
    22:10

    -
    “Simlicska csak masod hegedus ugyanis csak egy primas fer el a Magyar Csardaba! Az o neve Orban Viktor , o az igazi eresztapa”
    -
    Őszintén szólva ezt a kérdést feszegetem én is mióta. Te biztos vagy ebben???

    Van tényszerű adatunk vagy információ. Nem inkább Orbán csüng akár Simicskán vagy más emberein?

    Valóban ő a keresztapa, valóban egy önálló, önműködő profi módon megszervezett crime syndicate a Fidesz vagy csak egy kóros egyensúlyi állapotban lévő felturbózott gang???
    .
    Nekem mindig volt egy pont ahol szétesett a kép. Ez Orbán!!!
    .
    Lehet, hogy ő csak be van nyomva a képbe a fő posztra. Általában a valós irányítók szeretnek ismeretlenül, névtelenül, csendben a háttérből biztonsággal irányítani és ha kell váltogatni a “bajnokokat” a címlap embert, míg ők maradnak örökre.
    .
    Ha Orbán a keresztapa, akkor meg kell tudni magyarázni, hogy hogyan képes erre, egy unintelligens, buta, tanulatlan, tahó paraszt, aki nagy valószínűséggel ideg és elmebeteg, akinek nincs se szakértelme, se semmi..
    .
    Nem túl megbízhatatlan és buta Orbán ehhez????

    Hogy póráz nélkül szabadon engedjék futni a kutyát????

    Hogyan képes a szindikátus anyagi gyarapodását, a részleteket, a törvényeket, a tennivalókat eltervezni, kigondolni, kiszámítani??? Mióta van Orbánnak annyi esze??
    Ő csak hőzöngeni tud, ő csak az álarc a valódi keresztapán.
    Ő csak a propaganda osztály.

    .

    De ki az igazi??????Hogy hívják, mi a neve?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  27. Kedves sas madar , Orban mindig is rettenetesen penzehes ember volt szuletesetol fogva , erkolcsi gatjai sohasem voltak , ergo gatlastalan , senkire soha nem hallgatott es nem is fog ebben az eleteben. Simlicska egy jo eszu rafinalt minden gajjal megkent bunozo. Egymast hasznaljak de Orban a fonok mert Simlicska tudja ismeri a karakteret . Ezert meghunyaszkodik , igy neki os jut a kozpenzekbol , mint ahogy ennek a Nyerges gyereknek is Ebben a tarsasagban par szazalek is tobb tiz milliardot er! Orban felulrol epitette ki a maffiat ami azt jelenti nem az alvilag kezeben van minden ugyanis ilyen nem volt otthon magyarorszagon . Egy par emberoles , stb stb ezeket csak felhasznaltak felulrol ici pici penzert! Politikai maffia az a nem semmi , a vicc hogy ok azt gondoljak hogy ez a termeszetes ez a politika ! Orban beteg ember ,volt ,lesz es most is az ! Elmejeben nagy a zurzavar ! Lehet hogy elitelni sem engedne a rogton itelo birosag inkabb beutalnak egy elmegyogyintezetbe! Mindenki fel tole a paron belul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  28. Orbannak azert annyi esze volt hogy magukeva tegye a 12 allami gazdasagot! Herceghalmi az ove stroman neven! Nem szabad kebecsulni es ot a gatlastalansaga viszi elore nem az esze! Ezert is jo Simlicska akinek nem szamit hogy csak masodik . Ennyi penznel barki bologatna Don Vitonak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  29. Orban az MNB penzet nep butitasra osztogatasra fogja felhasznalni . 2013 a fellendules eve lesz ebbol a penzbol bebizonyitja , hogy mukodik a mukodeskeptelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  30. csakén
    2012. november 22. csütörtök
    23:29
    Tetsziknek jelöltem, mert nem volt NAGYON tetszik!
    Gratulálok a hozzászólásodhoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Eagle
    2012. november 23. péntek
    06:45
    Igen, veled értek egyet.
    .
    Nem akartam Leoval vitatkozni, de szerintem a Fidesz nem egy párt (és nem is csárda benne a dudással…), hanem lényegében egy gazdasági vállalkozás.
    .
    A könnyű megértéshez én Fidesz-kolesz Zrt-nek hívom őket, ahol a kolesz-szó utal a tulajdonosi körre. A Zrt pedig arra, hogy a tulajdonosok zártkörű részvényeseket alkotnak (“vérszövetség”), és a társaság minimum 10milliós törzstőkével rendelkezik (tudtommal, zrt esetében ezen összeg az előírt társasági törvényi minimum).
    A tulajdonosok munkamegosztással vezetik a céget.
    .
    Annak idején, ahogy Rubik Ernő kitalálta rubik-kockát vagy mások mást, úgy találták ki az Elte-koleszosok is a maguk jövőbeni bizniszét.
    Ráéreztek a rendszerváltozásra. Elhatározták, hogy a politológiai tudásukat saját mérhetetlen meggazdagodásukra fogják felhasználni (ennek rengeteg történelmi írott anyaga, ill. abból kikövetkeztethető tanulsága van).
    Ha ezen a szemüvegen keresztül gondoljuk át kétévtizedes tevékenységüket, könnyű belátni a fenti ötlet megvalósítására tett lépéseik logikus egymásba következését (,amihez elengedhetetlen egy sajátos deviáns gondolkozás is).
    .
    Most aktualitás. Miért fontos bármi áron (akár Matolcsy-csomagok árán is) az eu-s pénzek megkaparintása? Végülis ki juthat majd hozzá ezekhez a pénzekhez, ha nem a fenti cég? Hiszen ez eddig is így volt…
    .
    Tehát zseniális jogász-politológusokkal van dolgunk, akik a tanított tankönyvi tananyagot a feje tetejére állították, az abban levő ismereteket pedig mindig is visszaélésekre használták fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  32. Ezek mindenképpen végigjárják az útjukat. Ők már eldöntötték, hogy nem természetes halállal kívánnak eltávozni.
    .
    Nem értem, hogy miért nem élvezik a már megszerzett vagyonukat. Illetve sejtem, hogy ahhoz már nem elég intelligensek. Minden pénz és hatalom kell, de azt már nem tudják, hogy miután megvan, akkor mihez kezdjenek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  33. Sajnálom, hogy kevés szó esik arról, hogy mit kéne tenni!
    Sajnálom?
    Frászt! Dühöngök.
    Csak reménykedem, hogy a háttérben akadnak emberek, akik nem csak morfondíroznak, “lényeget látnak”, hanem elkezdik a szervezést is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  34. telekis
    2012. november 23. péntek
    10:35

    Én is veled és Eagle-lel értek egyet, és én sem akarok Leoval vitatkozni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. Amikor már minden multi és magyar vállalkozás külföldre helyezi a székhelyét és ott adózik és nem lesz fiatal orvos és értelmiségi a hazában akkor fognak észheztérni, hogy nem lehet ilyen törvényt hozni, hogy nem lehet Ilyen gazdaságpolitikát, ilyen szegényellenes és emberellenes társadalompolitikát folytatni?

    Nem most kellene ezt visszavonni? Nem most kellene visszafordulni és visszatérni a normális útra? Amíg nincs késő? Vagy már késő van?

    A fiatalok már elindultak:
    http://index.hu/gazdasag/2012/11/23/kivandorlas/

    ” Elindultam szép hazámból”:
    http://www.youtube.com/watch?v=S16F7gja5Yk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. pulcsi
    Köszi!
    Mostanában, a földszerzés ideje előtt kezdett kecsketartásba…..
    Hofira gondoltam, nekem sok-sok mindenre van Hofitól magyarázatom. Mostanában sziporkázhatna, piros pötty, turul, sámán, pápai kézcsók, a csuhások, térdre, imához beszólás ismeretében.
    Sokan elfelejtik, én remélem, hogy még sokáig nem felejtem el a dolgaikat!
    De pl. az EU nem kellő mértékben segíti a szegényebb államokat! Talán jó tanítómesterük volt vekkeres személyében, ő is a szegényektől vesz el, hogy a gazdag még gazdagabb legyen!
    Aztán az is lehet, hogy most ért az EU-ba sohasemhazudtam kérése, hogy az EU ne adjon pénzt a kormánynak – kicsit késve, de megkapták az üzenetet!
    Én sok dolgot feljegyeztem, mindent memorizálok, ha valami nem jut eszembe, fellapozom a “netizén” és hopp, már jön is a múlt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. Ezt az írást egyhuzamban végigolvasva egyre jobban erősödik azaz érzésem, hogy ezen az országon csak 3-4 esetleg 5 jól irányzott lövés segíthet. Maffiához maffia módszerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  38. 2010. májusa óta vajon hány “hosszú-bájtok éjszakája” volt már az adóhivatalban.
    Hány milliárdos adótartozást tüntettek már el, pl. a Köteles-familia számláíról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  39. “Mi köze van az államnak olyan magáncégekhez, amelyeket privatizáltak vagy eladtak, és jelenleg magántulajdonban vannak?”
    .
    Még nincs “köze”, de majd lesz. Szabálytalanságokra hivatkozva – állami tulajdonba vétellel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  40. No jaaa!
    “AZ ÁLLAM ÉN VAGYOK!”
    No meg a nemzet is, meg ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  41. telekis
    2012. november 23. péntek
    10:35

    Igen, és ha ezt pontosan fel tudnánk tárni, kinyomozni az offshore számláikat naplójukat, könyvelésüket, és nyilvánosságra hozva bizonyítani, azt hiszem meggyűlne a bajuk a magyar választókkal, és az anyagi nyereség érdekében elkövetett politikai, társadalmi és gazdasági törvénysértések miatt valószínűleg ahogy Bartus jósolta a hágai bíróságon végezhetnék.
    -
    Ha pedig nem önállóak, hanem egy nagyobb vállalkozás nagy haszont bezsebelő bedolgozói, akkor saját főnökeik likvidálnák őket ha valami kiszivárogna.
    -
    De akárhogy is, nemcsak a hatalom hanem ahogyan írtad inkább a pénz körül forog náluk minden és a hatalom csak a kulcs a zárban, tehát gondolom ezen a nyomon, a pénzen inkább érdemesebb elkezdeni lefejteni a gomolyagot, mint a hatalmi, politikai, vagy ideológiai szálon.
    -
    Ha egyszer egy kicsi szál kiakad és elkezdjük fejteni, minta kötött pulóver az egész pillanatok alatt lemegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  42. Mi lesz, ha nem csak cégekhez,és vállalkozásokhoz tör be, akár éjszaka is a KEHI?
    Mi lesz ha lesz köztük olyan megbízott, hogy valami terhelőt dugjon el, és amit majd valamelyik társa megtalál?
    Mi lesz ha a történelem megismétlődik, és azt visznek el, aki nem tetszik nekik? Mi lesz ha a megfélemlítés elhallgattat mindenkit???
    Ezért volt igaza Bartus Lacinak! Nem ordítottunk időben. Sőt! Még most sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  43. Tisztelt bumburi
    Ismételten egy nagyszerű hozzászólást olvashattam tőled!
    Szerintem a kormány, már bizti, hogy el akar üldözni engem ebből az országból!
    A banktitkokra lettem nagyon figyelmes, hogy azokba is betekentist nyerhet, nemcsak a cégek , hanem magánemberek esetében is!

    Pont Burányi Sándor is tett némi említést ezzel kapcsolatban
    http://atv.hu/videotar/20121123_vege_az_uzleti_es_banktitkoknak

    Barry1 mindig azt írja nekem, hogy ne aggódjak annyira!
    De ha egyszer a Fidesz kormányzat idétlen intézkedési közepette hogyan kellene lereagálnom a dolgokat?
    Igazat adok neked hogy nem ordítozunk és ahogy elnézem nem is fogunk!
    Én már úgy látom a dolgokat, hogy aki tényleg teheti, az elmegy e országból, mert nincs más kiút!
    Ezt az évet més úgy ahogy kihúzzuk, jövőre szerintem totál K.O. lesz a gazdasággal!
    Még brutálisabb adónemek és azok emelése!
    Most még nem is vagyok annyira ideges , majd jövő év elején fog bennem a “vulkán kitörni’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  44. nadizsu
    2012. november 23. péntek
    13:58
    Ebből is látszik, hogy az ellenzék semmiből nem tanul. Elég lett volna a ‘98-2002 közötti ténykedéseiket elővenni, nem azon rugózni, hogy elévült, hanem a parlamenti vizsgáló bizottságokat komolyan venni és “érintettség” indokkal Fideszest eleve kizárni a bizottságokból. Ezek már akkor röhögtek a magyarokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  45. sedona
    Ne idegeskedj, mert azzal nem oldasz meg semmit! Ha el tudsz menni az országból akkor menj, amilyen gyorsan bírsz! Ha nem, akkor figyelj, és helyezd biztonságba azt, amid van.
    Mi akik nem tudunk elmenni, ( az egyik gyerekem már elment) azt hiszem a végsőkig fogunk ellenállni.Remélem nem jutunk el addig…Ha igen akkor meg már nem lesz vesztenivalónk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  46. Összefoglaló egy fiataltól:

    http://mindenkiterint.postr.hu/miert-hagyjak-el-magyarorszagot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  47. Magyarországon ezután mindenki doktor lesz. Ők a fideSS hülye képviselői, ahogy Csepeli György Írta. Maradnak magukra a orbanisztánban, mert aki írni, olvasni és esetleg beszélni is tud az elhúz innét. Én most megyek csomagolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  48. Tisztelt bumburi!

    Ezt a cikket találtam , kérlek olvasd el

    http://uton.postr.hu/mentunk-a-gyerekeink-utan

    Nem szabad feladni a reményt, mindig ezt tanították nekem!
    “El kell kergetni ezt a korrupt és arrogáns politikai és gazdasági elitet – ne hidd, hogy lesz rendőrség, vagy bíróság, amely ebben segít. Ez már nem békés folyamat – esély nincs rá.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  49. sedona
    2012. november 23. péntek
    15:02
    A banktitkokra lettem nagyon figyelmes, hogy azokba is betekentist nyerhet,
    .
    Ezért nincs nekem a bankszámlámon egy vas se.
    Mondom! Társadalmon kívüli élet…
    .
    Eagle
    2012. november 23. péntek
    14:50
    pontosan fel tudnánk tárni, kinyomozni az offshore számláikat naplójukat, könyvelésüket, és nyilvánosságra hozva bizonyítani, azt hiszem meggyűlne a bajuk a magyar választókkal,
    .
    Elég lenne csupán a megbízások és azok végösszegének ismerete…
    Kiderülne, hogy a rendelkezésre álló megrendelési állományból mennyi lett az övék, és az ehhez biztosított összes forrásból nekik mennyi jutott árbevételül.
    Ehhez még könyvelő se kell…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos