Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd 23:17 | AN

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF

Budapest – Az Orbán-kormány kabarészínháza újabb előadásán Varga Mihály, az IMF megállapodásért felelős miniszter azt mondta, hogy az is eredmény, ha nem tudnak megállapodni. Ez már közelít azokhoz a fideszes mondásokhoz, miszerint a visszaesés is fejlődés: negatív fejlődés. Varga azonban még ezen is túlment, már-már Matolcsy mélységeibe szállt alá, amikor kijelentette, hogy a befektetőknek nem az IMF hitele a garancia, hanem az, hogy a magyar állam több mint ezer éve létezik. Varga állítólag közgazdász, a Fidesz egyik legokosabb és legtisztességesebb embere.

Az Orbán-kormány immár közveszélyes, állampolgárait veszélyezteti. A Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon nemcsak az lehet eredmény, ha meg tudunk állapodni – mondta kedden Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter egy budapesti konferencián. Az is eredmény, ha nem tudunk megállapodni.

Vélhetően az is rendben van, hogy a meg nem állapodás céljára egy minisztert fizet a magyar lakosság, éppen Varga személyében. A bejelentés nyilván arra utal, hogy az Orbán és bűnbandája által közzétett IMF-ellenes fizetett újsághirdetések után az IMF soha nem akar visszatérni, és Magyarországgal befejezte a tárgyalásokat. Mindez logikus, helyes és üdvözlendő lépés. Amíg az Orbán-maffia van hatalmon, nem asszisztálnak tovább úgy ehhez a színjátékhoz, ahogyan a magyar ellenzék teszi. A kudarcból így lesz győzelem, az orbáni-goebbels-i propaganda bejelenti, hogy a meg nem állapodás is eredmény. Varga mehet a prémiumért.

Mindez azonban semmi, a nemzeti ügyek magyar bohózata úgy folytatódik, hogy az IMF helyett más garanciát ad a mai befektetőknek: az ezeréves állami lét a garancia. Varga azt mondta, hogy az is épp elég garancia a befektetőknek, hogy “a magyar állam több mint ezer éve működik”. Ez azért is vicces, mert éppen a Fidesz illegitim alaptörvénye hamisítja meg a történelmet, de abban egész nagy fehér foltok vannak, amelyek szerint akkor nem volt magyar állam. Ezért alakítják vissza a Kossuth teret az 1944-es állapotokra, mert szerintük utoljára akkor volt szabad Magyarország, akkor volt független magyar állam. Ez azt jelenti, hogy ez a garancia még gyengébb garancia, mint az IMF-el való meg nem állapodás, pedig Orbánék szerint az is igen erős biztosíték, hogy az IMF nem áll szóba velük.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője a Nemzeti Közigazgatási Egyetemen tartott előadásában kifejtette: lehet olyan helyzet, hogy meg tudnánk állapodni, de az nem olyan megállapodás lenne, amivel jól jár a magyar lakosság. Lehet, hogy az az eredmény, ha nincs megállapodás – folytatta a pávatáncot az a Varga, akit a Fidesz európai arcának tartanak. Ez a kijelentés gyakorlatilag megegyezik azzal a hazugsággal, amelyet Orbán fizetett újsághirdetésekben hangoztatott. Mindennek semmi alapja nincs, az IMF ezeket a hazugságokat cáfolta. Nincsenek az asztalon olyan feltételek, amelyek alapján Varga azt állíthatná, hogy azokkal nem jár jól a magyar lakosság, mert egyáltalán semmilyen feltételek nincsenek, még asztal sincs. Azt a hatalmas nemzetközi diplomáciai és pénzügyi kudarcot, hogy az IMF nem áll szóba velük, azzal a hazugsággal próbálják leplezni, mintha a magyar lakosság érdekében ők utasítanák el a nem létező megállapodást. A kikosarazott vőlegény kritizálja a kiszemelt menyasszony derekát.

Varga Mihály elmondta: a kormány szerint nem befolyásolja érdemben az ország megítélését, hogy születik-e megállapodás vagy sem. Ez a mondat pontosan az ellenkezője annak, amit egy héttel ezelőtt Varga és Orbán mondott, miszerint lesz megállapodás, ők erre törekesznek, hamarosan megkezdődnek a tárgyalások, mert egy biztonsági hálóra szükség van. Nincs egy hete, hogy ez elhangzott. “A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik” – hangsúlyozta Varga. Ennél nevetségesebb és nyomorultabb érvet közgazdász még nem ejtett ki a száján. Varga és Orbán gondolhatja, hogy elég az árpádházi királyokra hivatkozni három bóvli, a mai GDP adatok és a forintárfolyam mellett, de ha a befektetőt nem elégíti ki az Aranybulla bőrkötésben, akkor nem fektet be, és az ezeréves államiság Orbán, Varga és Matolcsy kezén véget is ér.

A delegáció vezetője leszögezte: a magyar kormány szándéka, hogy megállapodjon a nemzetközi hitelezőkkel, “de nem mindenáron”. Olyan megoldás kell, amellyel a közös teherviselés mellett lehet az országot stabil finanszírozási pályán tartani – tette hozzá az újabb orbitális hazugságot, miután az IMF volt az, aki ellenezte az Orbán-kormány három megszorító csomagját, helytelenítette a megszorításokat, mert azok lehetetlenné teszik a növekedést. Az IMF azt állapította meg, hogy Orbán csak megszorítani, sarcolni tud, de működőképes gazdasághoz elengedhetetlen szerkezetátalakításokra képtelen. Az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikája azt jelenti, hogy nincs gazdaságpolitika, ezeknek fogalmuk sincs semmiről, csak annyit tudnak, hogy akiről feltételezik, hogy pénze van, azt bunkósbottal fejbe verik, és a pénzét elveszik. Ez azonos Simicska Lajos gazdaságpolitikájával, aki úgy szerzi a Fidesz-maffia vagyonát, hogy amire szemet vet, azt erővel elveszi, oszt jónapot.

Varga arról is beszélt, hogy a magyar kormány azonban meg akarja osztani a terheket – többek között a jelentős nyereséget termelő bankszektor bevonásával.  Továbbá: az IMF gazdasági-elméleti síkon gondolkozik, míg a magyar kormány szerint társadalompolitikai leágazásai vannak a történetnek – magyarázta a hiteltárgyalásokért felelős miniszter. A kormánynak nem közgazdász professzorokból kell állnia, hanem olyan emberekből, akik a társadalmi leépülést meg tudják akadályozni. “A társadalmi béke mégiscsak egy olyan szempont, amit egy kormánynak mérlegelnie kell olyankor, amikor döntéseket hoz” – mondta.

Varga hazudik, mert a magyar bankszektor a kormányuk sarcai és büntetőadói miatt már nem termel jelentős nyereséget, nem hitelez, a szolgáltatásai árai drágultak, vegetál, egyes bankok megkezdték az ország elhagyását. Abban igaza van, hogy a magyar kormány nem közgazdász-professzorokból áll, pedig nem ártana néhány, ha a befektetőknek az ezeréves állami léttel kínálnak garanciát a befektetéseikre. A társadalmi leépülés két éve gyorsult fel, mióta az Orbán-kormány tehetségtelen, hozzá nem értő, szabadságharcos, ideologikus, antiszemita ámokfutása tart. Ez valóban a társadalmi békét veszélyezteti, ahogyan a társadalmi békét leginkább az veszélyezteti, hogy felszámolták a jogállamot, puccsot hajtottak végre, és elvették a demokratikus alkotmányt.

Varga Magyarország gazdasági kilátásairól szólva úgy fogalmazott: Magyarország középtávon, 3-5 éves időtávlatban vissza tudja építeni azon kapacitásait, amelyeket az elmúlt években (nekik köszönhetően – A Szerk.) elvesztett. Ezáltal fel tud zárkózni azokhoz a visegrádi országokhoz, amelyek között korábban “éltanuló” volt – mondta. Csakhogy az akkori “éltanuló” nem unortodox gazdaságpolitikát folytatott, és nem szabadságharcot hirdetett a józan ész és a nemzetközi pénzvilággal szemben, hanem használta azt.

“A kormány a helyén van, a tárgyalások folynak, és minden helyzetre fel tudunk készülni” – tette hozzá. Tudjuk, már ezer éve.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 47 szavazatból)
Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF, 4.6 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Legelőször akkor értettem meg a Varga Mihály közgazdasági zsenialitását, amikor Kálmán Olga kérdésére, hogy mégis két év elmúltával mikor fog a gazdaság beindulni? Azt válaszolta, hogy majd, ha elromlik valakinek a hűtőgépe, így ki kell hívni a szerelőt, ettől azután beindul a magyar gazdaság!
    Egyből átvehette a “Gorenje” Magyar Hűtőgépszerelők védőszentté nyilvánító elismerését, és egyúttal többen jelölték a közgazdasági Nobel-díjra, már Matolcsynál is több jelölést kapott!!!

    Újabb tudományos megállapítása: a munkanélküli olyan a gazdaságnak mondá “Gorenje” Szent Varga Mihály, mint a motor, ha sok van belőle olcsó lesz és lesz munka, ettől a pannon ördög, a magyar gazdaság beindul, nem kell IMF!!!!

    Ezt kapja a mi kis hazánk, szeretett Bölcs Vezérünk, és lakájhadától!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Eddig VM-t okos embernek gondoltam, kiderült tévedtem, nem ismeri a világgazdaság működését.
    A világ (Európa) csak mosolyog a mi 1000 éves államiságunkon, turulunkon, hátranyilazós szokásainkon, piros pettyezős csúcsminiszterünkön, diktátorhajlamú ME-künkön.
    A mi 1000 éves államiságunk a mostani kiszámíthatatlan, kapkodó, bóvli -1 politikai gyakorlattal kevesebbet ér, mint a ~20 éves, európai szabályok szerint működő kiszámítható, korrekt szlovák állam az európai gazdasági kapcsolatrendszerben.
    VM-nak el kéne dönteni, handabandázó politikus akar-e lenni, vagy korrekt gazdasági szakember. A kettő kizárja egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Orban ismet hazudozott a magyar radioban! Azt allitotta not a foglalkoztatas 76 000 fovel tvalyhoz kepest! Ezenkivul megmagyarazta , miert nincs szukseg IMF -re csupan egy vedohalora! Szereintem mar beteges hazudozova valt teljesen elvesztette a realitas erzeket! Neki biztos jobban megy , de ami magyarorszagon tortenik az sulyos problema , egyre kevesebb ember tudja megkeresni a napi betevot ,szegenyseg oriasi mertekben terjed . Roman telepuleseken este 8 orakor nagy a nyuzsges a varosokban, magyar oldalon mar 6 orakor uresek a varosok! Ugylatszik Orban maffa vezer nem jar a varosban estenkent vagy ha jar bekotik a szemet mert ennyire nem latni milyen a helyzet ,az rendkivul erdekes!!!!!Oszrakok sem jarnak mar at a nyugati reszen csak elvetve , igazuk is van ! Pusztul az orszag es meg mindig tapsolnak a fideszes tolvaj hordanak meg a vezetojuknek na ennyire szanalmas a magyar nep! Mindennap a parlament elott kene tuntetni 2 millio embernek es Orban takarodj szavavakat uvolteni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. 3xbóvlis szerint a Ft-t bizonytalanná válhat!

    Ez Magyarország mini szterelnöke, ilyen előrelátó! Mi pedig már tudjuk, hogy készülnek valamire, ami nekünk megint szoáré lesz!
    T. Mist – VM-nek már annyi, nincs renoméja a külföldi pénzvilágban, itthon még úgy néz ki, mintha, de szakemberként már nem foglalkoznak, vele sem!

    Az IMF megüzente, tegye érthetővé a magyar fél a szándékát, mert –
    itt van a VÉGE A PÁVATÁNC-nak!
    Jönnek vissza a sallerek, mint a bumeráng…akkor pedig nekünk annyi!
    Erre utalt a sohasemhazudtam, hogy a Ft-t éri valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Volt már római, macedon, perzsa, török, tatár birodalom és eltüntek a történelem süllyesztőjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Nagyon nagy kár érte, jobb sorsra érdemes szakember. Már a lendület is a energia is elfogy benne, láthatóan nagyon nem találja meg önmagát. Én a helyében kijönnék ebből a satuból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. agnes
    Nem tud kijönni. Aki egyszer a maffiának lefeküdt, annak annyi. Nincs kilépés a családból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos