Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér és a Fidesz felelőssége a Gyöngyösi-ügyben 2012. november 28. szerda 6:45 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér és a Fidesz felelőssége a Gyöngyösi-ügyben

Budapest – Kövér László házelnök elutasította a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidólistára vonatkozó  kijelentését, és reményét fejezte ki, hogy minden parlamenti párt támogatni fogja a házszabály szigorítását, ami lehetővé teszi az ehhez hasonló képviselői magatartás utólagos szankcionálását. Kövér fellépése dicséretes lenne, ha pártja, és személyesen ő maga nem tett volna hasonló kijelentéseket, és nem vett volna védelmébe olyan nyilasokat, akik Adolf Hitlert, Goebbelst és a zsidó népirtást végrehajtó náci Németországot éltették. Az a Kövér tiltakozik Gyöngyösi ellen, akit nem engedtek be Izraelbe, mert náci gyilkosokkal együttműködő nyilas írót dicsőített.

Kövér a nyilas Nyirő melletti kiállása durvább volt, mint a jelentéktelen náci, Gyöngyösi kijelentése. Kövér, Orbán és a Fidesz felelősséggel tartozik azért, hogy az antiszemitizmus ilyen méreteket öltött: tisztázatlan a szerepük a Jobbik létrehozásában és informális irányításában, és még az sem kizárt, hogy Gyöngyösi felszólalását a Fidesz rendelte meg, hogy elterelje a figyelmet a csaló választási törvényről.

A figyelemelterelés jól sikerült, a Jobbik elvégezte a rá bízott feladatot, senki nem beszél arról, hogy az új választási törvény megakadályozza az Orbán-kormány leváltását, és a Fidesz is látványosan elhatárolódhat Gyöngyösi antiszemita kijelentésétől, miközben elsőszámú felelősség terheli, hogy a magyar parlament idáig süllyedhetett.

A Magyar Országgyűlés Hivatala támogatta és szervezte a nyilas író, Nyirő József magyar állami pompával történő romániai újratemetését. Kövér a meghiúsult temetés alkalmával azt mondta Szálasi Ferenc közvetlen munkatársáról, hogy példa minden magyarnak,  valamint “győzelemre rendelt az a nép, amelynek olyan fia van, akinek a hamvaitól is félnek”. Milyen erkölcsi alapon akar Kövér helyreutasítani egy nyilas képviselőt, amikor ő maga egy másik nyilast példaképül állít a nemzet elé? Nyirő lapjában folyamatosan antiszemita cikkeket jelentetett meg, fajgyalázóknak nevezett zsidókat, üdvözölte azokat a zsidóellenes intézkedéseket, amelyekre Gyöngyösi javaslatot tett. Kövér pedig ezt védelmébe vette. Kövér védence nyilvántartásba vette Kolozsváron a zsidó boltokat (116 zsidó boltot számolt össze), és sérelmezte a magas számukat. Gyöngyösi kijelentése azt a szintet nem éri el, amelyet Kövér védelmezett.

Nyirő 1942-ben Magyar Erő címmel háborús és náci kormányzati propaganda újságot indított, amelyben Horthy mellett Hitlert és Mussolinit is lelkesen dicsőítette. A Magyar Erő egyik 1943-as számában Nyirő meleg szavakkal írt Josef Goebbelsről, „akit nemcsak kell, hanem szeretni is érdemes”. 1944 végén Szálasi és a hozzá hű képviselők Sopronba menekültek. A „nyilas parlamenttel” csak a képviselők söpredéke kísérte el Szálasit, köztük Kövér pártfogoltja, Nyirő. Jellemző, hogy Nyirő a nyilasokkal együtt a náci Németországba menekült. Kövér azt állította, hogy Nyirő szétválasztotta az irodalmi és a politikai tevékenységét, de még ez sem igaz: Nyirő a weimari költőnapon úgy zárta beszédét, hogy “Éljen Hitler Adolf! Éljen Németország!”. Erre az emberre mondta Kövér, hogy nem náci és nem fasiszta.

Az a Kövér László tiltakozik az antiszemitizmus ellen, akit nem engedtek be Izraelbe egy Wallenberg megemlékezésre, mert nácikat védelmez. Reuven Rivlin, a Knesszet elnöke a Jerusalem Post információi szerint levélben értesítette Kövér László házelnököt, hogy „nemkívánatos” Jeruzsálemben, a Knesszet által szervezett Wallenberg-konferencián, júliusban. A levélben emlékeztetik Kövért arra, hogy részvétele Nyirő újratemetési kísérletében – aki „együttműködött a náci gyilkosokkal a zsidó nép megsemmisítésére irányuló programjuk megvalósításában” – kizárja a jelenlétét egy ilyen rendezvényen.

Ezután Áder Jánost hívták meg a rendezvényre, akiről a Háárec az Amerikai Népszavában megjelent cikk alapján megírta, hogy 2008-ban a magyar Országgyűlés leleplezte az antiszemita Wass Albert író szobrát, akit háborús bűnösként halálra ítéltek, mert zsidók meggyilkolásában közreműködött. Áder méltatta Wass Albertet. Ez a Fidesz ítéli most el Gyöngyösit, de nem ítéli el továbbra sem Nyirőt, Wass Albertet, Prohászkát, a deportálásokra parancsot adó Horthyt, és önmagát sem, miután mindezeket és ezek kultuszát támogatta. Gyöngyösi képviselő nyugodtan kikérhetné magának a Fidesz, Kövér, Orbán és Áder képmutatását, mert az ő kijelentése, és az általuk védelmezett antiszemiták kultusza között semmi különbség nincs.

Orbán Viktor ugyanolyan náci szövegeket mond, amikor a “nemzetközi pénzvilág” elleni szabadságharcát vívja, mert a kódolt antiszemitizmusban mindenki tudja, hogy ez mit jelent: a zsidó világ-összeesküvés elleni harcot, amelynek ideológiáját Adolf Hitler fogalmazta meg a Mein Kampfban. A Fideszt kitüntetett felelősség illeti meg abban, hogy Magyarországon az antiszemita uszítás odáig jutott, hogy a parlamentben a zsidók listázására vonatkozó javaslat hangozhatott el. A Fidesz nélkül nem lenne Jobbik, és nem lenne Gyöngyösi-felszólalás a parlamentben. A Fidesznek először saját felelősségével kellene szembenéznie, és saját kódolt antiszemitizmusát elítélnie.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy milyen nehezen fogták el Csatárit, a kassai gettóparancsnokot, akiről azóta sem lehet hallani, és minden bizonnyal ágyban párnák közt fog meghalni, mert a Fidesz falaz neki. A Le Figaro azt írta: “Orbán Viktor miniszterelnök nacionalizmusa és a szélsőjobboldal iránt tanúsított elnéző attitűdje a Horthy-korszak szimbólumainak restaurálásához vezetett, a Nemzeti Alaptantervben antiszemita írók szerepelnek, köztük Nyirő József, akiről nemrég megemlékeztek egy ünnepségen, amelyen Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részt vett, s ezért Elie Wiesel Nobel-békedíjas író lemondott magyar állami kitüntetéséről. Nem is beszélve a közelmúltban elszaporodott romaellenes és antiszemita incidensekről. Mintha Orbán Viktor Magyarországa amnéziában szenvedne” – zárta írását a Le Figaro. Orbán nem szenved amnéziában, ahogyan Kövér sem, ők pontosan tudják, hogy milyen példaképeket állítanak Magyarország elé, amikor a “keresztény” Magyarország feltámasztásáról beszélnek.

Ha nem így lenne, akkor nem terjesztenék állami eszközökkel az antiszemitizmust. A Liberation emlékeztetett arra, hogy hat zsidó szervezet felülvizsgálati kérelme ellenére a kormány nem változtatott a Nemzeti Alaptanterven, amelyben négy olyan író szerepel, aki a két világháború között antiszemitizmusáról volt ismert, valamint részletesen ismertette a Nyirő József újratemetése kapcsán kirobbant közéleti vitát és diplomáciai konfliktust. A lap  véleménye szerint a “lappangó antiszemitizmushoz idegengyűlölő és revizionista folklór társul” a Nagy-Magyarország mítoszával, amely olyan tragédiaként állítja be az ország sorsát, amelynek egyetlen oka a trianoni szerződés, amit a zsidóknak tulajdonítanak. Magyarországon a “zsidó kommunisták” és a zsidó liberálisok” elleni harc zajlik, az Orbán-rendszer identitásának ez a lényege. Gyöngyösi parlamenti felszólalása pontosan illeszkedik ebbe a rendszerbe. Ahogyan az Orbán-kormány képviselőjének, Németh Zsolt külügyi államtitkárnak az arra adott vérszegény válasza is, miszerint “nem tudja támogatni” Gyöngyösi zsidólistázásra tett javaslatát. Az indok is beszédes: mert a zsidó képviselők és kormánytagok számának nincs köze a közel-keleti válsághoz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 49 szavazatból)
Kövér és a Fidesz felelőssége a Gyöngyösi-ügyben, 4.7 out of 5 based on 25 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Színház az egész világ.Ebben a színházban Magyarországon negyedrendű ripacsok alakítják a főszerepet. Nyilas ripacsok.Az országot elfoglaló semmihez sem értő senkik.
    Hányszor,de hányszor alakították már ezt a szerepet!
    Eleinte csak bújtatva,imitt amott nyilas felhangokkal. Aztán gondoltak egy nagyot, és osztódtak.Lett belőlük a jobbik, meg a fidesz.Ki meri ma azt állítani, hogy ez a két párt nem egy?
    Most a fidesz van hatalmon. Ezért történhetett meg, hogy nyíltan nem merték felvállalni a Nyírő hamvainak utaztatását aktatáskában, ami aztán a nem nyilas Szőcs Géza lábainál volt rugdosva egy fellépésük alkalmával..
    Mert a kormány nem náci…Csak éppen meg akarja rendezni egy aljas náci temetését.Hány, meg hány ilyen bújtatott szereplésüket, és kijelentéseiket lehetne sorolni!
    Ismerjük az egész repertoárjukat!
    Mégis ki meri azt állítani a fideszeseken kívül hogy ez a párt nem náci?A párt szülinapi rendezvényein olyan “prominens” személyek vannak jelen, akik zsidóznak, cigányoznak.Hogy csak bayerzsocát említsem. Együtt vágják fel a szülinapi tortát, és együtt isznak.
    Aztán egy parlamenti zsidózás után Németh Zsolt nem azonnal felugrik,és belefojtja a szót a zsebnáciba, hanem vérszegényen kijelenti, hogy nem tudja támogatni az előtte listázást követelőt.
    Undorító! Mint ahogy az a KE reflektálása is kicsit késve.
    Meg az ország némasága is.A szolidaritás hiánya.Meg van mérgezve az egész ország, ezeknek a beteg lelkületű politikusoknak köszönhetően.
    Tisztelet azoknak, akik feltűzték a sárga csillagot,és azoknak is akik tüntettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (61 szavazatból)
  2. A Fidesz egy gazdasági vállalkozás.
    .
    A Fidesz-kolesz Zrt tulajdonosi köre:
    Orbán Viktor miniszterelnök: a kohéziós pénzek megszerzése érdekében a népnyúzó Matolcsy-csomagok megrendelője
    Simicska Lajos gazdasági főúr: a tulajdonosok érdekében az európai kohéziós pénzek hasznosítója
    Kövér László országgyűlés elnöke: főideológus, rendfenntartó
    Áder János köztársasági elnök: saját törvények felügyelője
    Szájer József: külügy
    dajcstomika

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  3. A fityisz minden szövege legalább kétfenekű – köteles ebben élen jár. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  4. @telekis

    Nem hagytunk ki egy külső, esetleg külföldi szálat, kapcsolatot? Még mindig hiányosnak érzem így, ennyiben..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  5. Kövér László nagyapja, és apja kommunista múltjának, és apja Kádár éra alatt folytatott tevékenységének (kitüntetésének) köszönheti, hogy felvették a jogi egyetemre, majd a kiválasztottak (Bibó kollégisták) közé került. Mocskos alaptermészete méltó társává tette Orbán Viktornak. Kockás füzetének foglya minden fideszes vezető. Ebbe a füzetbe vezette, és talán még ma is vezeti a társai kompromttáló tetteit, és kijelentéseit. Remélem, egyszer ez is nyilvánosságra kerül, és akkor elénktárúl az a hatalmas szennykupac, amely a kollégista bandát össztarja, és minden idők legnagyobb magyar rablóbandáját életfogytiglanig börtönbe juttatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (56 szavazatból)
  6. A gyülölet gyümölcse

    Tudom képzavar a gyűlölet gyümölcséről beszélni, de amikor náci antiszemita felszólalást hallok a parlamentben ez jut eszemben.

    Tíz éve kezdődött. A választási vereség után. Orbán ekkor hirdette meg híres gyűlölet mondatát, mely szerint „ A haza nem lehet ellenzékben.” Akkor kezdett a gyűlölet gyökeret verni hazánkban, kettészakítva az országot, közösségeket és családokat.

    Erre a gyűlöletre alapozva voltak „ellenzékiek”, tartottak be a hatalmon lévőknek és az országnak ahol tudtak. Nem érdekelte őket milyen hatása van vagy lesz mindennek az országra. Meggátoltak törvényeket, intézkedéseket, amelyekből hatalmon most egy sort elővettek. Elvesztegetve éveket. A céljuk az volt, hogy csak minél rosszabb legyen.

    2006-ban az általuk szított gyűlöletre építve tudatosan és hónapokon keresztül államcsíny kísérletet készítettek elő, s októberben a Fidesz által szervezett futballhuligánok hátán már Orbán háromnapos ultimátumot adott a kormánynak. Nagy szerencséjük volt, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem akart az államcsínyben részt venni és bezavarta őket a parlamentbe. Még időben.

    Aztán 2008-ban ráültek a világgazdasági válságra s a helyett, hogy összefogásra és közös küzdelemre hívtak volna csak növelték tudatosan a társadalmi feszültségeket.

    2010-ben az uszítás és a gyűlölet melyet keltettek győzelmükhöz vezetett. Nem valami mellett választottak az emberek hanem valami ellen. Valódi célját Orbán titokban tartotta és tartja ma is.

    Hatalomra kerülve újabb államcsínyt készítettek elő, mely az új választójogi törvény elfogadásával 2012 november 26-án ténylegesen meg is valósult. Államcsíny a Magyar Köztáraság , a Magyar Köztársaság Alkotmánya ellen. Nem véletlenül nem voltak az országban.

    Kezdődött az Alaptörvény elfogadásával annak gyűlöletalapú preambulumával. Majd az átmeneti rendelkezésekkel, a gyűlölet Alaptörvényesítésével. Majd a sarkalatos törvények révén a hatalom kizárólagos megszerzését valósították meg több ciklusra megkötve a mindenkori parlament kezét alapvető kérdésekben.

    Az antiszemitizmus kormányzati szintre emelkedett és általa táplált. A nácizmus a Fidesz által tíz éve táplált gyűlölet eredményeként parlamentbe ért.

    Lefektették egy katolicizmuson alapuló fasiszta diktatúra alapjait.

    A gyűlölet gyümölcse beérett.
    Nem jött el az ideje a fa kivágásának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  7. Dicséretes lett volna az eltasitás akor,ha azonnal megtörtént volna,amikor az a bizonyos szöveg elhangzott a magyar parlamentben.Nem kelett volna arra várni,hogy a tömeg hogyan fog reagálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. Mit szóltok a Róna Péterhöz – az a gyanúm, hogy azért hagy csapot-papot, mert már érzi, hogy a Vasárnap délutáni felvonulás első sorában a MAZSIHISZesek mennek majd és NEM a Piaristák, Jezsuiták, Ferencesek, Rendfőnököstől, a Debreceni Református Egyetem és a Sárospataki diákok a tanáraikkal – és még ne-adj-Isten a Várszegi Asztrik is lejön Pannonhalmáról. A zsidók meg most maradjanak otthon, MERT MOST NEM RÓLUK VAN SZÓ szerte Európában – biztosan olvastátok, az angliai titkositásból most feloldott értesülést, hogy a háború alatt a BBC magyar adásában nem emlitették Auschwitzot mert az a Magyaroknak örömhirnek számitott volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  9. A a mai kormánypárt “Egy a tábor, egy a zászló!” jelszóval gyorsította fel a még a magyar jobboldal demokratikus mezőjében mozgó vetélytársai felszalámizását. “A haza nem lehet ellenzékben!” felkiáltással pedig maximális sebességre váltva folytatta a társadalom teljes kettéosztását. A pártvezér. az egyébként “együtt mozdulásra” szervezett polgári körök keretében közös polgári kört alakított, az általa jóravaló fiatalembernek tartott újnáci pártvezérrel, akinek – úgy látszik – két fontos szerepe volt, illetve van. Egyrészt úgy kellett leamortizálnia a MIÉP-et, hogy szavazótábora mozgósítható legyen a szélsőjobb sajtója által időközben Vezénylőtábornokká kinevezett, rendre kettős beszéddel szónokló, “örökös miniszterelnök” szándéka szerint. Másrészt, el kellett foglalnia a szélsőjobbot, hogy a kormánypárt oda ne, csak középre legyen pozicionálhatók. Keresztényinek titulált erkölcsükkel és történelmi felelőtlenségükkel a maguk nemében kiválóan űzik ezt a játékot a magyar társadalommal. A kormány, ahogy erre Bartus úr remek éleslátással már a kezdetekben rámutatott, Mussolini fasiszta államelméletéhez hasonló elvek alapján kezdett hozzá a Magyarország Köztársaság totális, “munka alapú” átalakításához, melyet rendületlenül folytat, s aminek gyalázatot végkifejletét a történelmet értő emberek jól ismerik.
    Amennyiben van egy kis igazságom az előzőekben, akkor Gyöngyösi képviselőnek nincs külön ügye, Ő egy láncszem az “Egy a tábor, egy a zászló!”-s alakulatban, aki a kezében tartott papírlapról olvasta fel ezt, a szerepére szabott, gyalázatos szöveget. A listázás azonban sokkal korábban kezdődött. Igaz, akkor még nem faji, hanem a politikai szimpátiák alapján, aminek nagyszerűségével Kubatov úr büszkélkedett a nyilvánosságra került felvételen. Ugyanilyen alapon készültek listák a kirúgandó köztisztviselőkről és más leváltandó emberekről, a kultúra és tudomány ellehetetlenítendő szereplőiről.
    A gépezet tehát működik. Gyöngyösi úr jó szolgálatot tett a regisztrációs törvényt megszavazó képviselőtársainak, hiszen nem róluk, a magyar állampolgárokat a tisztes, szabad és egyenlő választójoguktól megfosztókról beszél most mindenki, nem ez ellen a gyalázat ellen szerveznek tüntetést, hanem az általa elmondottak ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  10. (Az utcák még mindig csendesek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  11. A köztársasági elnök és a miniszterelnök miért nem ítéli el a fasizmus újjászületését? Megáll az eszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  12. Kedves Bohém, öt láda van a bal lábadnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  13. Bizony most nagy bajok lesznek!!!! Kőves Slomó dísz zsidó rabbi (aki szerint nincs antiszemitizmus Magyarországon, csak az Orbán nevű barátját akarják lejáratni) szimbolikusan, feljelentést tesz az ügyészségen. Ez a szekta vezér még a marhavagon lépcsőjéről is ezt fogja kiáltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  14. Nagyon érdemes nagyon alaposan odafigyelni minden egyes esetben, amikor kérdezik akármelyik párt (ellenzékiekre gondolok), akármelyik tagját, vezetőjét, hogy MIÉRT NEM SZÓLTAK AZONNAL A PARLAMENTBEN, amikor a szörnyű uszító mondatok elhangzottak.

    Mégegyszer: alaposan és figyelmesen érdemes meghallgatni, akár újra és újra.

    Ez választ ad nagyon sok fájdalmas kérdésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  15. Eagle
    2012. november 28. szerda
    10:49
    Segíts!
    Nem tudok más, pláne külföldi szálról…
    Kolesz-szobatárs volt még Fodor Gábor is, de ő már régen kiszállt ebből a módiból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  16. Nincsen mit analizálni a fideszes mocskok kapcsán.Kötelet nekik!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  17. Urak a pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad, pénzér életeket vesznek el, életeket adnak vissza. Ezek a FIDESZES proligyerekekből lettek valakik akik ma a hatalomtól részegülve nem ismernek határt. Én 2010-ben a NÉPSZAVA vélemény rovatában jeleztem ISTEN ŐRIZZE MAGYARORSZÁGOT Orbántól, most itt tartunk. No nem rendelkezem látnoki képességgel, de ezek SIMICSKA útmutatása, Orbán bábáskodása, mellet kétharmados felhatalmazással lerabolják az országot OSZT jó napot, az ügyvédek majd megvédenek bennünket. Ez a Kósa a TV képernyője előtt sokszor beszél olyan baromságot, hogy hihetetlen, ez a buta nép issza szavait . Hiába eszembe jutnak apám szavai ÚRNAK SZÜLETNI KELL, PARASZT MEG TEREM MINT A GOMBA, járhattak ezek bármilyen iskolába. Gőgtől nem ismernek határt, nem alázatosak azzal a néppel akik hatalomba juttatta őket hanem azokat meg alázzák. Nem szolgálnak, hanem uralkodnak. Az országot ketté szakította ez a felcsuti páva táncos barom, a szomszédos országokban pedig állampolgárságot osztogat, úgy tárgyal az EU-s partnerekkel mint a lóvásárban a lókupec. Nem csodálom, hogy vele már nincs komoly vezető aki szóba állna vele, Azerbajdzsánt kivéve. Remélem még megkóstolja milyen érzés újra mosdótálban mosakodni. Remélem a gőgös mosoly még lehervad a fideszes parlamenti PARASZTOK arcáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  18. Hzzzz
    Ma Albániában sziporkázott!
    Eztetet mondá: “Albánia és Magyarország lesz Európa nyertese.”
    Árgyéluskirálfi meg az ő tündérmeséje.
    Az helyett, hogy megkérdezné kezelőorvosát, gyógyszerészét, drogdílerét!
    A szomszédos országokban állampolgárságot osztogat, magánegyetemet támogat itt, pedig sarcol mindenkit, óvodákban, iskolákban, egyetemeken szénszünet van, meg időutazás a múltba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  19. biológus nov. 28. 14:36
    Miért, miért? Nincsenek itthon! Vagy nekik nincsenek otthon, vagy nagyon is otthon vannak nekik!
    A választási regisztrációs tv megszavazásánál sem voltak ott a vezetők, Kiszviktoral az élen!
    Ezt vekkeres már nem először játsza el, sok genya törvény megszavazásában nem vett részt. Most már közelebbi csicskájai is eljátszák ezt !
    Vajon miért?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  20. Golyót nekik sokat és ha elfogy kötelet.Itt az idő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  21. T.Hzzz!
    Minden szavával egyetértve, csak egy támogatót nyomva (mert többet nem lehet)szintén apám szavait idézte az úr és a gomba születése és termése összefüggésében.Köszönöm és azt hiszem ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  22. Gonoszka!
    Üdvözöllek!
    Így megy tovább, hamarosan nyitni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  23. Gyula Bognar, Jr.

    Ahol nincs becsület, az pöcegödör, ott ne is keressük. Sajnos a pöcegödrön kívül sem maradt már sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  24. Gyula Bognar, Jr.

    Azok számára, akik olyan országokban élnek, ahol jogállamiság és a demokrácia még él és működik, érthetetlen, hogy egy náci párt ül és működik egy fasiszta kormány végrehajtójaként és egy ilyen országot megtűrnek az EU-ban. Igaz Hitlert is sokáig tűrték Európában. Az EU-nak erősebb a gyomra, a sz@rt is lenyeli, gyakran!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  25. Gyula Bognar, Jr.
    Azért nem kell gusztustalankodni. Vannak más – kevésbé gyomorforgató – kifejezések is a helyzetre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  26. Németh Zsolt egy hatodrangú, buta, beképzelt és pökhendi ember. Ő volt az akire nem vonatkozott az építési szabályzat, kérdezzétek meg a szomszédait….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  27. Kedves Bartus László, megbocsásson, nem négy antiszemita író szerepel a NAT-ban. Öt. Úz Bence az ötödik. :) :)

    (Jellemző, hogy még arra sem veszik a fáradságot ezek a “kultúrlények”, hogy ismerjék, amit kötelezővé tesznek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  28. Október 23-án villamoson mentem az Egyetem térre. Két lány ült velem szemben, angolul beszélgettek. Egyszer csak az Üllői úton (a külső részén, a Határ úton túl) feldübörögtek a motorok. Villogó rendőrmotorosok vezették fel őket, oldalt, hátul is biztosítva a menetet. A két lány ámulva nézte a pompás gépeket, legalább száz volt belőlük. (Egy ilyen gép árából az egész családom összes hitelét törleszteni lehetne.) Valamit mondtak is egymás között – nem tudok angolul, nem értettem mit, de kicsendült a hangjukból az elismerés. Ránéztem a csajra, elővettem az összes angoltudásomat: this is nacis! Ezt megértették, és látni kellett volna a hirtelen megváltozott arckifejezésüket: hitetlenkedés, undor ült a szemükben. Őszintén és tisztán. Na ezt szeretném én látni a honfitársaim arcán is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  29. Teljesen egyetértek a cikkel, egy valamit kivéve. Rögtön az elején Gyöngyösit “jelentéktelen” nácinak nevezték. Ezzel nem tudok egyetérteni. Igenis jelentékeny mindegyik szarházi, aki a parlamentben ezt a disznóságot előadhatja! A köznép majd onnan veszi a példát, hogy bármit megtehessen a náci eszmék szerint. Innentől kezdve a radikálisabb nézettel tudok azonosulni: halál minden nácira!
    Tudom, hogy a demokrácia, EU értékrend stb. nevében ez elfogadhatatlan, de ha azt nézem, hogy a fasiszta fidesz mit tett az elmúlt két és fél évben, akkor kinyílik a bicska a zsebemben. Ha egyszer radikálisabb ellenlépésekre lesz szükség, rám lehet számítani.
    ui: Diktátorokat nehéz demokratikus úton leváltani !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  30. Miért? Miért van még mindig némaságba a kormány? Meddig, és mire vár?
    .
    “A Jobbik elkezdte a listázást.
    Novák Előd minden parlamenti képviselőtől írásban kéri, hogy rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal. Ertsey Katalin izraeli állampolgár is, ezért a Jobbik alelnöke szerint le kell mondania.”
    http://atv.hu/belfold/20121129_a_jobbik_elkezdte_a_listazast
    .
    Az utcán is kezd elszabadulni az indulat.
    2/3-ad! Legyetek büszkék!
    Keresem a feszítővasat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  31. T.Admin!
    Szeretnék egy számomra fontos kérdésre választ kapni! Tudom az LMP jelenlegi helyzetét, és azt is tudom hogy jelenleg hogyan állnak az együttműködéshez. Én azt feltételezem, hogy az LMP 2013 nyaráig vár, és csak akkor jelenti be a választási együttműködést. Az érdekelne, hogy a jelenlegi törvények alapján van-e esélye az ellenzéknek, vagy pedig a választási bojkott a megfelelő megoldás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. Hogy’ kerül a csizma az asztalra: hogy’ kerül a Rogán az anti-fasiszta szónokok közé? Remélem a tömeg jelét adja majd a megvetésének. Volt ez a jellemtelen alak már minden: református házasságtörő akit Erdő Péter áldoztat a Bazilikában – és aki a Jobbik segitségével lett V. kerületi Polgármester.
    Nyilas vezér ez a javából – jelenléte ezen platformon felér a Gyöngyösi nyilas képviselő “bocsánatkérésével”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Kedves tori
    2012. november 29. csütörtök
    20:14
    Várjuk ki a végét, talán nem minden fidesznyik fasiszta – kérdés, hogy tud-e a fityisz hasadni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  34. Nyilaskeresztények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. “Gyöngyösi zsidózásával foglalkozik az Economist is
    2012. november 28., szerda
    .
    Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamenti felszólalásával foglalkozik a The Economist Közép- és Kelet-Európával foglalkozó blogja, az Eastern Approaches. A bejegyzés szerint azonban a Jobbik antiszemitizmusával még potenciális szövetségeseitől is eltávolodik. (…)
    A blog megállapítja, a 35 éves Gyöngyösi Márton messze van a szélsőjobbos szkinhedek sztereotípiájától, mert jólöltözött, folyékonyan beszél angolul, diplomata-családból származik, külföldön nőtt fel és tanult, valamint multinál is dolgozott.
    .
    A Jobbik évekig azt állította magáról, hogy nem antiszemita párt, az Economist blogja azonban felidézi, korábban Baráth Zsolt képviselő hosszas fejtegetésbe bonyolódott a tiszaeszlári vérváddal kapcsolatban.”

    http://hvg.hu/itthon/20121128_Gyongyosi_zsidozasaval_foglalkozik_az_Eco

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. Lidd
    Mert alig lézengtek ott páran, és nem is nagyon figyeltek a jobbikosok hőzöngésére. Különösen nem egy külpolitikai témában. Mert könnyű nekünk erre a mondatra rezonálni, amikor már kiemelik az ezer és ezer mondat tömegéből.
    Az Mszp is csak a figyelmetlenséget tudta mentségül felhozni.
    Egyébként meg az eddig is világos volt, hogy ezzel a felszólalással a választójogi törvény szemétségéről akarták eltakarni a figyelmet. Én eddig azt hittem, hogy Orbán és Kövér AZÉRT húzták el a belüket, mert nem akarták, hogy a név szerinti szavazásnál a nevük meg legyen örökítve a MAMALUKAK között. Most viszont arra hajlok, hogy nem véletlen volt az időzítés. Így moshatják kezeiket, hogy “ott sem voltak” meg hogy egy Jobbikos mondta a Jobbikos levezető elnök alatt.
    .
    Azaz nehezen tudnának arról meggyőzni, hogy Orbán és Kövér nem tudták előre, hogy mi fog történni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. Gonoszka
    CSAK öt? És mennyi van raktáron? Mert ha összesen csak ennyi van, akkor bele sem érdemes fogni. Van az öngyilkosságnak számtalan kellemesebb módja is
    rossmodorban
    Demokrata még ezek esetében sincs a halálbüntetés mellett. Életfogytiglani a legtöbb, de persze szigorított körülmények között.. Hogyisne? Hogy pár pillanat alatt túl legyenek az egészen? Egy frászt
    csakén
    Kivételesen igazat mondott, csak éppen fideszmagyaránul. Ahol a negatív fejlődés is fejlődés. Magyarország Albánia szintjén fog állni nagyon hamar.
    Mondjuk szerintem ebben téved, merthogy Albánia is le fog hagyni bennünket
    proaktív
    Ez neked gyomorforgató? Pláne erre a helyzetre? Akkor sorold! Most már kíváncsi lettem. Mert nekem a minősítésre csak csupa erősebb jelző jut az eszembe.
    neveletlen
    Hát nem egy kultúrlények, az világos. Merthogy a TEK-es főnök régen elhalt betyárokkal és fasisztákkal levelezik, Novák előd meg felháborodik a piréz-izraeli többes állampolgárságon.
    guevra
    Bartus nem szokta megváltoztatni a nézeteit. Ő bojkottpárti. No persze százezres tömegtüntetésekkel megtámogatva. Mert anélkül ……t sem ér.
    Majd proaktív javasol ide egy decens jelzőt.
    http://nepszava.com/2012/11/uncategorized/mohacs-fele-fel-uton.html
    “Mindehhez hozzátartozik az egyenesség, hogy tisztességes emberek és tisztességes pártok csaló parlamenti választáson nem vesznek részt. Nem legitimálják a választási csalást, és nem asszisztálnak a demokrácia megcsúfolásához. Orbánra és rendszerére a legnagyobb csapás az, ha bojkottálják a csaló választásokat, és nem tudja a demokrácia hazug látszatát kelteni. Közösen az Európai Unióhoz kellene fordulni, hogy közvetítsen az egyenlő és szabad választáshoz szükséges szabályok megalkotásában. Az Európai Unió alapértékeivel ellentétes, ha nincsenek tiszta és szabad választások. Ha ezt nem lehet elérni, akkor bojkottálni kell. Az megrövidíti az Orbán-rezsim élettartamát. A választási részvétellel Orbánt bebetonozzák a hatalomba.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. bocs Guevara
    tori
    Van fogalmad arról, hogy az V. kerületben hány zsidó választópolgár van, aki az önkormányzati választáson közvetlenül szavaz a polgármesterre? Azok nem bocsátanák meg, ha a “házigazda” nem lépne fel a saját területén rendezett ilyen témájú gyűlésen
    optimista +++++++++++++ Nyilaskeresztények?! Copyzni való leminősítő jelző
    proaktív
    Külföldön élt – nagyrészt iszlám államokban. Ha nem otthonról hozta a zsidózást, ott könnyen ráragadhatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  39. Azt nem értem mit keres vasárnap Rogán a felszólalók között???!!! Mit keres ott ilyen ember, akik két és fél éven át eltűrték a parlamentben a “lógni fogtok” és egyéb antiszemita megnyilvánulásokat! SOHA NEM EMELTÉK FEL SZAVUKAT!!!!
    Most a közvélemény felháborodását érzékelve és nagyszámú demonstrálók jelenlétét Rogán beszédére fogják fogni. REMÉLEM LEHURROGJÁK, KIFÜTYÜLIK! Átlátszó ez nagyon, ha a parlamentben egy fideszes sem volt, aki gyöngyösi szövegét visszautasítsa, akkor most utólag Rogán felszólalása hiteltelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Gyöngyösi Mártont nem a Jobbik, hanem Orban dobta be a parlamentben.
    Ez a “zsenialis huzas azonban vilagossa teszi a vilag demokratikus orszagai szamara, hogy a fidesz egy velejeig rohadt, fasiszta part. A Rogan fele kodosites mar a nyugati diplomatak konyoken jon ki. Tudjak, hogy a duman kivul semmi sem fog tortenni.
    Ami pedig az altalanos titkos valasztojog elvetelet jelenti, az nem fog feledesbe merulni. Mostantol a fideszhez nemcsak a diktatorikus jelzo, de a fasiszta jelzo is kapcsolodni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos