Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem elég betiltani a náci Jobbikot 2012. november 27. kedd 20:55 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem elég betiltani a náci Jobbikot

Budapest – Valamennyi parlamenti párt elítélte a náci Gyöngyösi Márton zsidók listázására vonatkozó kijelentését, amelyet a hitlerista Jobbik frakcióvezető-helyetteseként tett a parlamentben. A Jobbikot most először csapta meg a betiltás lehetőségének szele, ezért elnézést kértek a “félreérthető kijelentés” miatt. A kijelentésben semmi félreérthető nem volt, egyértelműen antiszemita és náci szöveg volt. A Jobbik sorsa a Fidesz kezében van: ha Orbán jobbnak látja a Jobbik szimpatizánsait saját fasiszta pártjába beolvasztani, akkor egy tollvonással megszünteti az általa létrehozott szörnypártot. Ha jobbnak látja, hogy külön pártba gyűjtse a kódolatlan nácikat, akkor a Jobbik megmarad, és továbbra is a Fidesz érdekeit szolgálja.

Akár színből, akár szívből, sokan tiltakoztak a Gyöngyösi-féle kijelentés ellen, amelyben arra tett javaslatot, hogy készítsenek listát a kormányban és a parlamentben levő zsidókról. Egyes hírek szerint Vona Szálasi Gábor, a nyilas Jobbik elnöke néhány nappal korábban már felvetette a zsidó vagyonok listába vételét. Az elmúlt napok eseményei arra utalnak, hogy a Jobbik elérkezettnek látta az időt arra, hogy a cigányok után nyíltan megtámadja a zsidókat is, és Magyarországból egy nyíltan fajüldöző, hitlerista, náci országot csináljon. A mostani ellenállás megtorpanásra késztette őket, különösen azért, mert most merült fel először komolyan a Jobbik betiltásának lehetősége. Sorsuk Orbántól függ, nem a törvényektől, mert a törvények szerint a Jobbikot már eddig is be kellett volna tiltani, tisztségviselőinek, és a kuruc.info portáljuk szerkesztőinek, a párt vezetőinek, Nováknak, Vonának és társaiknak a börtönben lenne a helye. Gyöngyösi kijelentése semmi újat nem hozott ennek a pártnak a tevékenységében, jogosan méltatlankodik, mert ez a párt eddig is ezt hirdette, ezt szolgálta, minden cselekedetével és szavával ezt képviselte. Belőle nőttek ki a félfasiszta militáns szervezetek, a különféle gárdák és betyárbandák, a szélsőjobboldali rohambrigádok, az ő tevékenységüknek és felbujtásuknak eredménye a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság.

A Jobbiknak ugyanakkor nagy szerepe van a kialakult fasiszta diktatúra létrejöttében, Orbán Viktor számára ők mozgósították az utcai csőcseléket, a Kossuth téri garázdákat, az ő programjukat valósítja meg a Fidesz, amely csupán kódoltabban képviseli ugyanazt, és a Horthy-rendszer ideológiájának és a politikai katolicizmus elveinek megfelelően nem meggyilkolni, csak megalázni és a közéletből kiszorítani akarja a zsidókat, és a “zsidó szellemet”. A Fidesz és a Jobbik ideológiáját tekintve két náci párt, az egyik kódolatlanul rasszista és nyíltan antiszemita, a másik a “keresztény-nemzeti” frazeológiába csomagolja az antiszemitizmusát és a fasiszta-náci világnézetét. Mindkét irányzat elődei halomra gyilkolták a zsidókat, a német nácik .s az európai katolicizmus is. A katolikus egyház és a náci birodalom is működtetett gettókat, a hova a zsidókat költöztették, viseltettek velük megkülönböztető sárga csillagot, zsidóságuk miatt tömegesen gyilkolt meg mindkettő zsidókat, és egyformán terjesztették az antiszemita ideológiát. A nácik ideológiai előfutára az antiszemita római egyház volt, amelynek tanításai elvezettek a nácik végső megoldásának tervéhez.

Ma a Jobbik gyűjti össze a nyíltan szélsőséges nácikat, és az ő szimpatizánsaikat, a kódolatlan antiszemita beszéddel mérgezve a magyar népet. A Fidesz tömöríti a mérsékeltebb és kódolt antiszemitákat, akik megelégednek a zsidók háttérbe szorításával, numerus clausus törvény nélkül is a zsidók közéleti és társadalmi szerepének, reprezentációjának korlátozásával. Az Orbán-rendszer alapja a kódolt antiszemitizmus, támogatottsága az “idegennek” nevezett zsidó szellem, világrendszer, demokrácia és kapitalizmus elleni szabadságharc. Orbán Viktor ugyanolyan náci beszédeket mond, mint Gyöngyösi Márton, csak kódolva teszi ugyanezt. Orbán fasiszta rendszere a magyarok zsidófóbiájára épül, ez az alapja annak, hogy kormányzásának minden hibáját, tévedését, bűnét, következményeit elnézik, mert a legfontosabb szempont, hogy a katolikus “magyar” szellemiséget képviseli a náci ideológiák mintájára démonizált zsidó szellemiséggel szemben.

A Jobbik sorsa attól függ, hogy Orbán el akarja-e különíteni a nem kódolt radikális nácikat a Jobbikban a Fidesztől, vagy elérkezettnek látja az időt, hogy egy legyen a zászló és egy a tábor: a két náci párt a Fideszben egyesüljön. Ez annál is inkább kérdés, mert Orbánnak szüksége van a Jobbikba terelt többi náci szavazójára is, a Jobbik vezérei pedig a szélsőjobboldali pártok mintájára gyakran képzelik azt, hogy függetlenedhetnek a létrehozójuktól. Vona és náci tejtestvérei megízlelték a hatalmat, jól élnek a nácizmusból, nehezen mondanának le róla. Ezért biztosan szembefordulnának Orbánnal, ha nem kapnak valami kárpótlást. Egyelőre a meghunyászkodást választották, és a gazda lábainál dorombolnak. Orbánnak nem érdeke, hogy nyíltan kelljen náciként konfrontálnia a demokratikus világgal, ő az antiszemita és náci ideológiát a “keresztény” katolikus Európa jelszavába csomagolja, és alkotmányosnak álcázott diktatúra formájában folytat harcot minden ellen, ami a hitleri ideológia szerint “zsidó”. Ezért elérkezhet az idő, hogy a Jobbikot felszámolja, miután betöltötte küldetését. A jog és a törvény nem számít, Magyarországon mindent Orbán Viktor akarata dönt el, ha kell, egy nap alatt ehhez igazítják az alaptörvényt.

Ugyanakkor a Jobbik betiltására egyelőre nem lehet számítani, mert hasznosak Orbánnak, és megkülönböztetheti magát a nyílt hitleristáktól. Ezért minden bizonnyal hiábavaló a Demokratikus Koalíció tisztességes, de megkésett javaslata a Jobbik feloszlatásáról. A nácik elleni tiltakozás csak ideig-óráig tart majd, a hitleristák átléptek egy újabb határt, és masírozhatnak tovább. Ellenük eddig is lett volna miért radikálisan tiltakozni. Keveredik a tiszta és becsületes kiállás a színpadszerű sárgacsillagozással, egyesek fellépésén érezni, hogy nincsenek tisztában a történtek és a helyzet súlyosságával, a mostani zsidók melletti demonstráció egy újabb mozgalmi megnyilvánulás, amelyeket már a Forradalmi Ifjúsági Napokon is ugyanilyen lelkesedéssel és pátosszal hajtottak végre. A nácizmus elleni igazi tiltakozás az Orbán-rendszer (benne a Jobbik) teljes elutasítása lenne, amelynek során elfogadhatatlannak minősítenék az ország alaptörvényét, sarkalatos törvényeit, az ország jogrendjét, államformáját, csalásait és hazugságait, és a rendszerrel való teljes szembefordulást, polgári engedetlenséget, ellenállást hirdetnének.

A Jobbik betiltása nem elég. A nácizmus betiltására van szükség, és ahhoz az egész Orbán-rendszer betiltására és felszámolására van szükség.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 35 szavazatból)
Nem elég betiltani a náci Jobbikot, 4.3 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Csodálkozom, hogy egyáltalán elérte az ingerküszöbüket a parlamentben elhangzott zsidózás!
    Nem is olyan rég ( azt hiszem okt.23.-án) a náci csürhe ordítozva vonult Bp utcáin zsidóellenes jelszavakat üvöltözve! Sokan kapucniban, eltakart arccal, ahogy “illik”. Senkinél nem verte ki a biztosítékot!
    Akkor most higgyük el, hogy igazán fel akarnak lépni ez ellen a náci párt ellen?Sajnos abból semmi nem lesz. Kell ez a fajta tartalék még Orbánnak…
    Talán a távoli jövőben,ha! Ha más fog kormányozni, más ideológiával. Mert ezek az Orbán katonák nem tudnak máshogy gondolkodni, csak úgy, ahogy a vezér betáplálta az agyukba az alapvetéseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  2. Ellenzéki pártok parlamentből ki .Előre hozott választás követelése ,természetesen a régi választási rendszer szerint.Különben minden megy tovább az Orbán Matolcsy féle ország leromboló gazdaságpolitika irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. bumburi
    Á, nem fogja elintézni a Jobbikot (most még) Szűkség van rá mumusként, hogy elmondhassa: Még mindig ő a kisebbik rossz. A kdnp helyében viszont nem aludnék nyugodtan!
    “Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen. Év-milliókig eljár tengelyén, Míg egy kerékfogát ujítni kell.”
    Mivel az alkotmányos puccs bevégződött a választási törvénnyel, nincs már rájuk szükség (csak a 2/3-os törvényekhez kellettek) Ha netán mégis kellene támogatás, arra a Vatikán úgyis rákényszeríti őket
    http://negymadar.blog.hu/2011/02/14/alkotmanyozasi_szalami

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  4. kekec
    Megegyezik a véleményünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. Így van, a fideSS is náci párt. Ez abból nyilvánvaló és félreérthetetlen, hogy a listázási ötlet elhangzását követően lényegében NAPIRENDRE tértek felette. Akkor semmiféle következmény, büntetés – pláne elhatárolódás, felháborodásról nem is beszélve – sem a házelnök, sem a fideSS jelenlévő és jelen nem lévő képviselői részéről még csak fel sem merült. Orbán még most is hallgat, csak sub rosa megjegyzem. Elhatárolódni pedig akkor kezdtek egyáltalán, amikor a botrány a civilizált világban az egekig ért/ér. Vagyis akkor, amikor politikai haszna mutatkozott számukra a tiltakozásnak, a tiltakozás elmaradása pedig egyértelműen káros következményekkel fenyegetett. Előbb NEM. Szemernyi elhatárolódás sem olvasható ki egyébként Rákosit meghazudtoló bikkfanyelvű közleményeikből, farizeusság annál több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. “Oly korban élek én….!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Igaza Van Róna Péternek.
    http://www.youtube.com/watch?v=ekUamyQAtWU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. A cikk: “…mert a törvények szerint a Jobbikot már eddig is be kellett volna tiltani, tisztségviselőinek, és a kuruc.info portáljuk szerkesztőinek, a párt vezetőinek, Nováknak, Vonának és társaiknak a börtönben lenne a helye. Gyöngyösi kijelentése semmi újat nem hozott ennek a pártnak a tevékenységében “…

    Igenis, a zavart elméjü Zazrivecz-Vona-Szálasinak, a szellemi nyomorék kis Novák-Goebbelsnek, és a Gyöngyösi-Himmlernek és a többi lumpnak a börtönben LENNE a helye.

    Szeretném tudni, hogy a náci Jobbik, vezetõit, parlamenti képviselõit, stb. mikor fogják az USA hatóságok (Dept of Homeland Security) “persona-non-grata”-nak nyilvánítani és ebbõl az országból örökre kitiltani. Ugyanezt kellene a kanadai hatóságoknak is megtenni.
    Ezek a férgek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek (as iráni szimpatizánsok és potenciális ügynökök) az USA-nak és Kanadának.
    Mikor fognak a fenti országok hatóságai felébredni!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  9. Ha marad a Fidesz, akkor előbb-utóbb, valamikor balról lesz polgárháború.

    Ha a régi elit visszatértével bukik meg, akkor jobbról lesz polgárháború,
    de rögtön. A következmények időszakát éljük, jó megoldás nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. “…ha Orbán jobbnak látja a Jobbik szimpatizánsait saját fasiszta pártjába beolvasztani, akkor egy tollvonással megszünteti az általa létrehozott szörnypártot.”
    .
    Ha betiltják/feloszlatják a Jobbikot, vajon nem sérül-e a parlamenti status quo? Ha sérül, nem kell-e azonnal előrehozott választást kiírni? Ha kell, vajon ki (mi) esélyes azt ma megnyerni simán, utcahosszal?
    Én nem tudom, azért kérdezem.
    A nácizmust meg sajna, betiltani nem lehet. Ahogy nem lehet betiltani a vérbajt, a butaságot, de még a rossz ízlést sem. Leküzdeni? Esetleg. De betiltani?
    Pedig milyen szép is volna, ha ilyen egyszerű lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  11. http://atv.hu/cikk/video-20121127_debreczeni_jozsef
    Debreczeni könyve rendesen alátámasztja a cikk dallamát. Most jelenik meg. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. Nincs website-om, pedig de szívesen állnék a web-oldalon… Nem a jobb-, nem a baloldalon, hanem középen, a WEB /NDK/ oldalán.
    Eszméket, legyenek bármily ordasak, hazugok, rombolók, gennyes lélekre vallók, ha megszülettek, ha tanaik leírattak, ha éltek, és ha ma is hatnak, betiltani nem lehet. Tudja ezt AN, meg mindenki más. Az eszmék csak önmagukat lehetetleníthetik el, csak önmagukat pusztíthatják el, parancsszóra, de még oktató-nevelő szóra sem tűnnek el.

    Ha majd nem akad egy nemzet ölén, keretein belül közel egymillió félrevezetett/?/, manipulált/?/, bajaira bűnbakot találni vélő /?/ szerencsétlen flótás, ha mindösszesen ezerre apadna a nyilasok száma ebben az országban, még akkor sem dőlhetnénk hátra, hogy ez igen, ez jó mulatság, férfimunka volt, a nácizmusnak Magyarországon vége.

    Mert Hitler anyja minduntalan újra teherbe esik…

    Mit is olvashatunk a cikkben: “Orbán a magyarok zsidófóbiájára épít”. /Talán nem teljesen pontos az idézet…/

    Ezt a fóbiát vajon kik és mikor oltották a magyarok lelkébe? Nem a Jobbik, és nem Orbán Viktor. A magyar antiszemitizmusnak hosszú történelmi múltja van.

    És mert tömegek fertőződtek meg az évszázadokban ezzel a gyűlölettel, a rombolás, az ölés, a test- és lélekírtás e hagymázával, a magyarok hiába kérik magukra Isten áldását unos-untalan, himnuszukat rebegve.

    Isten áldása, védő karja késik, és késni is fog.

    Az Örökkévaló nem bottal ver.

    Csak küld a buta, az ostoba nép nyakára egy modern ember-vírust, egy mai népnyúzót, egy szabadságharcos démont, akit Viktornak kereszteltek /ha egyáltalán megkereszteltette a párttitkár atya…/, akinek vezetékneve pedig Orbán.

    A nép istenadta jogával élt, mikor választott jó és rossz között.
    A rosszat választotta, az addigi állítólagosan rossznál is rosszabbat. Egy kígyót, amely körültekeri, szorítja, fojtja, néha kicsit enged, hívószavakat sziszeg, pávatekergőt jár, játszik. Mert nagy játékos ő, futballista, igen.

    Alantas focista, aki nem tud, nem akar, és sajna nem is fog veszíteni.
    Csak ha majd minden rabszolga magyar haját tépve síkra lép…

    Igen, a magyar népet nem áldja, bünteti az Örökkévaló. És még meddig? Amíg képes lesz szembe nézni végre múltjával, történelmi tévútjaival, téveszméknek való behódolásának bűnével. És nemcsak szembenéz mindezzel, hanem megvallja, és bocsánatot kér. Valódi bocsánatot. Hiszen tudja, ismeri a Himnusz szavait: … “Hajh, de bűneink miatt gyúlt harag kebledben…”

    A baj az, hogy a nácizmus, a hungarizmus, a szélsőséges nacionalizmus eszméjét eltiporni, semmissé tenni kizárt. Csak fékezni lehet. Hogy uszítással, szidalommal, gyűlöletbeszéddel nem engedjük éleszteni ezt a hideg tüzet. Ezt az emésztő tüzet. Ezt a gázkamra-lángot. Hogy nem vetünk búza helyett vérszemet. Hogy kiszúrjuk a vérszemeket.

    Köszönöm, hogy elolvastak.

    Az Úr legyen minden tisztességes, fehér indulatokkal áldott magyar és nem magyar emberrel!!!

    És igen, nevemhez híven SZEBB JÖVŐT, de nélkületek, pokolra való NYILASOK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. A nácik vezérlete alatt, Horty belegyezésével magyarok százezrei haltak meg
    a keleti fronton. Az oroszok , az amerikaiak , a szövetségesek verték bele a földbe a náci katonai gépezetet.
    A németek soha nem bocsájtják meg az oroszoknak , az amerikaiknak ezt a letaglózó vereséget. Támadnak , a gazdaság frontján, az ideológia , a vallás frontján. Orbán, mint a német pápa előretolt forradalmára működteti a németek elképzeléseit. nem véletlen, h Orbán ámokfutását egy biráló szó sem éri Merckle részéről.
    A magyar választók remélhetőleg nem akarják vesztüket. Remélhetőleg leszavazzák Orbán fülke forradalmárt és csapatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  14. vélemény
    “Támadnak, a gazdaság frontján, az ideológia, a vallás frontján.”
    .
    Kit támadnak, téged vagy bárkit “a gazdaság frontján” a németek? Akik munkahelyeket teremtenek az országban, kit támadnak? A munkanélkülieket, mert nekik nem jut munka? Teremthetsz te is munkahelyet, senki nem gátol meg benne.
    Melyik német ideológia támad? Sorold!
    Milyen német vallást ismersz? A katolikus nem német vallás, viszont eléggé globális, nem csak egy-két országban terjedt el.
    Vagdalkozol, gondolkodás nélkül? Valakit – egy népet – utálni kell, mert többre vitték mint mások? Segít valamit a frusztráció leküzdésében? Nem fog.
    .
    “nem véletlen, h Orbán ámokfutását egy biráló szó sem éri Merckle (sic!)
    részéről.”
    .
    Attól, hogy nem írtak róla a lapok, még megkapta a fejmosást – négyszemközt. Merkel nem szívbajos és nem is tart Orbántól, pont fordítva van, s a bosszúja sem érinti. Bárcsak többen lennének hasonlóan karakán politikusok Európában, mint Merkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Megállj, kutya Zázrivecz,
    erre te még ráfizetsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Szebbjövöt.(2012November28 szerda 13:07)++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. ahoz hogy valamit el érjenek a 14-es választáson, el kell meni szavazni és majd csak az után beszélni(hogy tetczik-vagy nem)és nehéz dio lesz a pártok győzelme a mostani álapotok miat,.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fasiszták álltak az antifasizmus élére 2012. november 28. szerda | AN-álláspont/Bartus László

Kövér és a Fidesz felelőssége a Gyöngyösi-ügyben 2012. november 28. szerda | AN-álláspont/Bartus László

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos