Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat 23:15 | AN Forrás: Ynetnews

  • Hozzászólások(112)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le
Kartúm/Teherán – Szudán elnöke szerint a kartúmi fegyvergyár ellen intézett – állítólag izraeli – légicsapás „hisztérikus reakció a régió politikai változásaira”. A szudáni tájékoztatási miniszter szerint a támadásnál használt fegyverek izraeli gyártmányúak voltak.
.
Omár Hasszán al-Básír szudáni diktátor úgy fogalmazott, az izraeli légicsapás a régióban végbemenő politikai változásokra adott hisztérikus reakció volt. „A felelőtlen magatartás annak az aggodalomnak és idegességnek a kifejeződése, amelyet a régió politikai és szociális felkelései és a szudáni haladás miatt éreznek”, mondta az elnök, kétségtelenné téve azonban, hogy „a cionista entitás efféle agresszív cselekményei sohasem kényszeríthetik Kartúmot politikája megváltoztatására”; „ellenségeink nem képesek arra, hogy meggátolják menetelésünket egy koherens és virágzó társadalom, az átfogó fejlődés és az erős hadsereg felé”.
.
Ahmed Belál Otmán tájékoztatási miniszter ugyanakkor azt állította, kormánya „határozottabb lépéseket” tesz izraeli érdekeltségek ellen, amelyek ezek után Szudán számára legitim célpontnak számítanak. A miniszter a helyszín meglátogatása után azt is tudni vélte, a gyárat izraeli fegyverekkel rombolták le.
.
A Jármuk gyár néhány évvel ezelőtt épült egy Kartúm melletti laktanya területén iráni segédlettel, a két pária terrorállam együttműködésének zálogaként különféle rakétatípusok és könnyűfegyverek gyártására, elsődlegesen a Gázai-övezetet uralma alatt tartó Hamasz geng igényeinek kielégítésére.
.
Jóllehet Izrael hivatalosan nem állította sem azt, hogy köze lenne a gázai Hamasznak hadianyagot gyártó üzem lezúzásához, sem azt, hogy nincs köze – amennyiben csakugyan az izraeli légierő tette a földdel egyenlővé a Jármuk gyárat, úgy ezzel egyértelműen demonstrálták, hogy az iráni atomlétesítmények sem elérhetetlenek számukra.
.
.
A legújabb izraeli pólósláger egyértelműen Iránnak szánt figyelmeztetésnek tartja az akciót: „Olvass a sorok között” – ajánlja a teheráni diktatúrának.
.
Az izraeli légierő huszonhét évvel ezelőtt csapott le legmesszebb: 1985-ben a PFSZ 1500 kilométerre lévő főhadiszállását semmisítették meg, akkor azonban a gépek mindvégig a tenger felett repülhettek, észrevétlenül. Most azonban jócskán be kellett hatolniuk a szárazföldre és elrepülni több ellenséges radarállomás felett. Ezerhatszáz kilométert tettek meg, ami nagyjából megegyezik az Izraelt a natanzi vagy a kumi urániumdúsítóktól elválasztó távolsággal.
.
Ha volt valaki Iránban, aki eddig úgy gondolta, nem érdemes az izraeli figyelmeztetéseket komolyan venni, mert a zsidó állam úgysem tud azoknak érvényt szerezni, a kartúmi események nyilván gondolkodóba ejtették.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 55 szavazatból)
Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le, 4.2 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(112)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

112 Reader’s Comments

  1. zorka
    2012. október 28. vasárnap
    14:40

    Zorka, ne haragudj, de most ellent mondok Neked Ha Te ugyan az a Zorka vagy, aki a NolBlogon is kommentelsz, akkor különbséget kell tenned Eldrad időnként kemény fogalmazása (de mindig tényekkel alátámasztott véleménye) és pl FSP írásaihoz érkező, minden alapot nélkülöző trágárkodás között.
    Én úgy látom, hogy Eldrad nagyon jól ismeri azt a területet, amihez hozzászól és azt érzem, amit magamon is tapasztalok – tehetetlen dühöt a stupidsággal, a megalapozatlan, véleménynek koránt sem tekinthető hozzászólásokkal szemben. A más vélemény nem probléma, feltéve, ha valaki tényekkel alá tudja támasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. Nem tudok olyan szepeket es jokat fogalmazni mint Eldrad es Gets, de Tarcsa hulyeseegei most mar arra kesztetnek hogy en is “tollat” ragadjak pedig csak nagyon ritkan irok ide, pedig valamikor kozel voltam a tuzhoz; ime az en 2 cent erteeku hozzaszolasom; iraki haboru, 9 honapig voltam benne ha nem is a szarazfoldon (tobbnyire); 24 oran keresztul zart koru TV adasban figyelhettuk es figyeltuk a hadmuveleteket (amig el nem untuk vagy hivott a szolgaalat) mintha egy mozifilmet neznenk, a raketakra, dronokra es bombakra, repulogepekre szerelt kameraknak koszonhetoen (tankcsata eloben-megteszi szorakozasnak?) ami most a mondanivalom: lattam igy hogy teherato konvoj menekul az orszaguton ha jol emlekszem Syria fele, az egyiken baby milk felirattal- nem adtak rajuk tuzparancsot pedig konnyen lehet hogy a vegyi fegyverek huztak el az orszagbol. En biztosan adtam volna ra tuzparancsot, de haat az akkori doktrina az volt hogy civilek nem serulhetnek. szoval, nagy az esely hogy ott volt a vegyi laboratorium is, a truckokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  3. Eldrad egyszerűen tényszerű, fölösleges neki az ellenfelet ekézni a személyében, a nélkül is sekélyes. T. úr abban nem konzekvens, hogy Irán egy pillanatig sem titkolja, hogy neki a hadászati lehetőségei már ma elérnek Hamburgig – egyelőre. És nem mondta sose, hogy leállítja fegyverzet fejlesztéseit, és azt sem, hogy Izrael létét elismeri. Meg fogja különböztetni a németeket, bolgárokat, bennünket Izraeltől? Kiválogatja azt a magyart, aki Iránt pártolja valami rejtélyes okokból azoktól, akik inkább békében élnének?
    Ugye nem.
    Egyébként a légi akciókból a legfényesebb, a 63-as kimaradt, amikor 40 perc alatt Egyiptom légiereje megszűnt létezni.
    A mai F-15 A, B, C, D és I változatokból közel 300 van működésben, és a légi utántöltési kapacitást most is újabb Airbus-szel bővítik (folyamatban van). A Tammuz reaktorhoz Irakban alig 14 gépet alkalmaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. ex- navy:
    .
    - Függetlenül attól, az vagy- e, akinek írod magad, adtál egy kitűnő szempontot, amiről tudjuk, hogy igaz.
    .
    A fegyveres alakulatok, és maguknak a fegyverek a civil álcája. Ezt ugyebár, nagyon tiltja a nemzetközi hadijog, azon kívül, alpári mocsokság is, de attól még ez a különféle pszichotikus diktatúrák, és kannibál, narkós bandák bevett szokása.
    .
    Egy olyan háborút nem tudok mondani a II. VH végétől, ahol az ilyenféle szemét haderők, fegyveres bandák ne tették volna ki saját civiljeiket a tömegpusztításnak – szándékosan.
    .
    Ennek a nagymesterei az iszlámnácik, de ugyanezt tette milosevics is, 95- ben és 99- ben egyaránt, ugyanezt tette a vietkong is, de valahogy mindez nem épül be a “nemzetközi közvéleménybe”.
    .
    Oda csak az épül be, hogy napalm a falura, meg my lai mészárlás, és halott arab gyerekek.
    .
    Az valahogy senkinek nem jön le, hogy mindez a civilek élő pajzsként használatának, a fegyveres banditák civilek közé vegyülésének a következménye.
    .
    Vagy, amikor a “palesztinok” mentőautóba rejtik a bombát, vagy a fegyvereket, esetleg magukat a fegyveres retardáltakat, és/ vagy mentőautóval fedezik a döglött, vagy sebesült terrorista eltávolítását a helyszínről.
    .
    A Second Draft nevű. kitűnő, professzionális tényfeltáró weboldalon látható ilyesmi, meg még sok egyéb disznóság is, amiben egyébként az ENSZ pár szervezete is vastagon benne van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  5. “…a légi akciókból a legfényesebb, a 63-as kimaradt, amikor 40 perc alatt Egyiptom légiereje megszűnt létezni…”
    .
    - Az hatvanhétben volt.
    .
    Az volt a híres Hat Napos Háború.
    .
    És igen, a 81- es iraki atomfegyvergyár elleni támadás is illik a sorba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  6. “…nagy az esely hogy ott volt a vegyi laboratorium is, a truckokon..”
    .
    - Erről van szó, mikor azt mondom, hogy egy Franciaország méretű sivatagban akár egy hajórakományra való ABV fegyvert is el lehet rejteni úgy, hogy azt legfeljebb régészek találják meg véletlenül – úgy 5000 év múlva.
    .
    Mi van, ha tényleg trailereken vitték az ABV- t, elásták mind jó mélyre, aztán az egész bandát lebombázta később egy arra figyelő csatagép, így hírmondója sem maradt, hova lett a cucc?
    .
    És akkor még ott van az is, hogy irak 12 éven át rendszeresen bevetette a vegyi fegyvereit- iráni katonák, és a saját lakossága ellen.
    .
    Iraknak nem is voltak vegyi fegyverei, mi? De figyeljétek meg, az az állat, amelyik ilyeneket röfög, ezt nem fogja tudomásul venni, és ugyanezt berondítja legközelebb:
    .
    A Zusákok jogszerűtlenül támadtak, mer’ iraknak nemvoltakvegyifegyverei.
    .
    Áh…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  7. lehar
    2012. október 28. vasárnap
    17:35

    Igen, ugyanaz vagyok és úgy érzem, nem olvastad el figyelmesen,amit írtam. Nekem nem Eldrad mondanivalójának a lényegi részével van vitám, hanem a hangvételével. Attól senkinek nem lesz a véleménye igazabb, ha azt ilyen alpári, közönséges módon fejti ki, lealázva, földbe döngölve a másikat.
    Nagyon sajnálnám, ha ez a stílus lenne az AN oldalán a követendő példa. A – szóhasználatoddal élve – kemény fogalmazás nem azonos azzal, hogy a másikról mint komplett hülyéről, eszementről írjon.
    A nekem címzett válaszában a külön hozzám szóló kedveskedését már meg sem említem, tudod,mindig úgy tartottam, hogy nem azt kell nézni, mit mondtak, hanem azt, ki mondta.
    Ja igen, és például nem neveznék röfögő állatnak senkit, akivel nem értek egyet,még akkor sem, ha netán valóban valótlanságot ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  8. zorka
    2012. október 28. vasárnap
    19:28
    Végülis van igazságod, mert ugye, ha a hülyének megmondjuk, vagy leírjuk, hogy hülye, attól még inkább rákapcsol a hülyeségre. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  9. “…a másikról mint komplett hülyéről, eszementről írjon…”
    .
    - De ha egyszer az.
    .
    Ezerszer elmagyarázzák neki, nem érdekli, bőgi tovább pokoli baromságait. Az ilyen mégis, mi?
    .
    “…nem neveznék röfögő állatnak senkit, akivel nem értek egyet,még akkor sem, ha netán valóban valótlanságot ír…”
    .
    1, Jó, akkor egy sarki kiskoszos kocsmai vécéfelirat szintű szövegezéssel értelmileg, tartalmilag, és formailag egyaránt azonos értékű őrültséget ezentúl másképp kell nevezni, így jó? Mondd meg, hogyan. Főleg, hogy az egész a legótvarabb nyilas sztereotipiákat idézi.
    .
    2, Szubjektív meglátásokkal lehet csak egyetérteni, vagy “egyet nem érteni”. De nyilvánvaló marhaságok, hazugságok, nulla ismeret birtokában idebőgött őrültségek, sokszorosan helyretett téveszmék NEM TARTOZNAK a szubjektív meglátás kategóriájába.
    .
    És mikor valami eszement az ezerszer lerágott marhaságot rondítja ide ezeredjedjére is (pl. iraknak nemisvoltak vegyifegyverei, vagy iránnak miért ne lehetne ABV fegyvere, esetleg, hogy irán sem rosszabb mint az USA vagy Izrael), akkor bizony oda minden türelem.
    .
    Ahogy nézem, nem csak nálam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  10. Eldrad: igazad van, tényleg 67; egy évre rá ölték meg Robert Kennedyt. Rosszul emlékeztem, bocs.
    Az 1800 km viszont csak légvonalban stimmel, ahogyan nyilván nem repülhettek.
    Nem örülnék ezeknek a híreknek iráni vezetőként. Viszont nem tudjuk, eldugtak-e valamit valahol. Féltem Izraelt, pont emiatt.
    És persze magunkat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Tancsa az ultraliberális.
    Ismerjük jól az ilyet.
    Inkább meghal de nem engedi hogy ellensége ne jusson atomfegyverh..botsánat..szóhoz.
    Az ilyenfélék miatt égette le Hitler a fél világot annó.
    Merhogy a sok idióta képtelen volt idejében fellépni a métely ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  12. Zorka :
    Nemtom kivagy , mindenesetere attam neked egy-két negatívot.
    ( Csak a rend kedvéért.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  13. Zorka : egyébként én csodálom Eldrad kollega türelmét…Eleinte az ilyen Tancsa-féléknek hosszasan , dokumentunokkal és közismert tényekkel alátámasztva próbálja megmagyarázni mi a szitu.
    Aztán 3-4 nap után elfogy neki a türelme !
    MErt aki nem akarja a valóságot elfogadni , az nem fogja a valóságot elfogadni.
    Az csdak él a turulmadaras árvalányhaj-pörkölt szivárványos világában , ahol az egyik kellemes hely Irán…szerinte.
    Háppersze hogy Eldrad aztán felmérgelődik !
    Az senkit ne tévesszen meg hogy MOST nem magyarázgat már Tancsának.
    Régebben magyarázgatott neki , minden eredmény nélkül. Valszeg ez a Tancsa el sem olvasta Eldrad szakmai magyarázatait.
    -
    ( Én pl. már öt perc után személyeskedni szoktam , ha ilyen agyamenteket látok. Mit magyarázzak neki , mikor az élet oly rövid ! Nem vesztegetem hiábavalóságokra az időmet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  14. “…Az 1800 km viszont csak légvonalban stimmel, ahogyan nyilván nem repülhettek…”
    .
    - Naná, hogy többet repültek, ettől még értékesebb az egész. Lenyomtak oda vagy 2000 km-t, esetleg többet, leprecíziósbombázták azt a szutykot, és vissza, ki tudja merre, mennyit repültek.
    .
    Ez már tényleg Terminátor- kategória.
    .
    Nem véletlen, és nem csak a technika eredménye, hogy az izraeli légierő olyan, amilyen.
    .
    Azt mindenesetre már tudjuk, hogy 2000 km körzetben azt, ott, és akkor bombáznak le, akit, ahol, és amikor akarnak.
    .
    Hacsak nem ballisztikusrakéta- támadás volt.
    .
    De ezzel lehet, hogy írtam egy jó nagy baromságot, mert egy ICBM esetében talán észrevették volna mások is a röppályát, na, ezt nem tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  15. lehet hogy lopakodó-ballisztikusraketta volt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Egyébként a cikkből nekem ez a kedvenc mondatom:
    .
    “…Szudán elnöke szerint a kartúmi fegyvergyár ellen intézett – állítólag izraeli – légicsapás „hisztérikus reakció a régió politikai változásaira”…”
    .
    „hisztérikus reakció a régió politikai változásaira”!!!!!!
    .
    Inkább ez a reakció a hisztérikus, mivel ráébredtek ezek a majmok, hogy a nagy mocskos pofájukon kívül másuk nincs.
    .
    Tökük az pl. biztosan nem. Ilyenkor pedig érthetően hisztérikus lesz az ember, főleg, ha iszlamista, és főleg, ha a kelleténél több kokót szívott…
    .
    Más kérdés, hogy az egész balhé nem lett volna, ha ezek is nem rikácsolják a többi retardálttal együtt, hogy “kiirtom- eltörlöm”, bár, ezeknek is eddig csak a saját népüket sikeredett eltörölni- irtani.
    .
    Szegény nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  17. Nagy valoszinuseeggel az amerikaiak mar reegen atadtak a GPS koordinatait annak a fegyvergyarnak, szinte “vakon” is odarepulhettek az izraeli geepek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. heheheheh magyar lopakodó-fegyer :
    Árvalányhajjal bevont másfélméteres fesztávú modellrepülő , hasa alatt apró bombával.
    Az ellenség azthiszi egy betyárkalpag közeledik az égen és addig addig álmélkodik míg a kis bombát reája pottyantyák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Geyza, mi van, engem ismételsz, vagy ugyanaz jutott mindkettőnk agyvelejébe, egyszerre?
    .
    Nem semmi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  20. Akkor Eldrad , rossz hatást gyakorolok Rád.
    ( MAjd felteszek ólómmal bélelt bukósisakot , a káros gondolat-kisugárzások ellen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. ex- navy:
    .
    - Azt nem tudjuk, de így is történhetett. Bár, az izraeli felderítésről amennyit tudni lehet, talán pont fordítva történt… és látod, milyen érdekes, hogy ezt nem “jelentették be” az USA- nak, ehhez nem kellett “zöld utat kérni”.
    .
    Szerintem ez az egész “zöld utat kérnek” csak kamu, háborús ködösítés, az ellenség teljes összezavarása. Mindig is az volt. Ez is egy taktika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  22. “…magyar lopakodó-fegyer…”
    .
    - Ugyan, van jobb is.
    .
    Iszlamista biobomba!
    .
    Az egy majomembernek látszó valami, ami rohangál, csúnyán néz, és felrobbanás előtt marhaságokat ordibál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  23. Geyza
    2012. október 28. vasárnap 21:41

    “Zorka :
    Nemtom kivagy , mindenesetere attam neked egy-két negatívot.”

    És akkor most mi van ?
    Azonkívül persze, hogy ilyen mentalitást leginkább az óvodásoknál lehet tapasztalni . Óvodásoknál, akik ugyanúgy nincsenek tisztában a magyar helyesírás alapvető szabályaival, mint Te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  24. Zorro, hagyd már abba a hisztit… olyan jó beírások voltak az utóbbiakban, erre te Geyza igen sajátos, de nyilvánvaló poénjain pörgeted magad… na mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  25. Hm… nézem azt a térképet, és gondolkodok, merre mehettek a repülők.
    .
    OK, nyílegyenesen légvonalban biztos nem, kizárt, hogy a terepviszonyok ezt végig lehetővé tették volna. Mármint, hogy végig észrevétlenül repüljenek.
    .
    Ha ez tényleg repülőgép- támadás volt, akkor alighanem kidolgoztak valami eszement útvonalat, melyeket senki nem próbálna meg berepülni. Nyilván, hogy a lehető legtovább maradjanak radarok számára észrevétlenek. Pl. hegyek között, kis magasságban, lakatlan területeken, stb. OK, hogy valami durva radarzavarást is előadtak, de akkor sem teszi ki senki a gépeit esetleges ellenséges észlelésnek.
    .
    Emlékezzünk, hogy az izraeli légierő ennek a “teljesen váratlan irányból és úton jövök”- dolognak a nagymestere… hatvanhét jún. 5- én pl. NYUGAT FELŐL érkezett az első légitámadás 10 egyiptomi repülőtér ellen, namost, Izrael ugye, északkeletre van Egyiptomtól…
    .
    Érdekes, na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  26. Ej, de jó tanulmány a ballisztikus rakétákról, ráadásul, magyarul:
    .
    http://193.224.76.4/download/konyvtar/digitgy/20022/hadtud/kalmar.html
    .
    Vigyázat, ez kőkemény szakmai anyag, vagyis, nem a laikusok nyelvén íródott. A harmadik bekezdésnél már az én szemem is golyózott… de érdemes elolvasni, még ha esetleg nem is érthető belőle minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  27. Eldrad

    1967 június 5.-én pont a születésnapom volt és hallgattam a nyugati rádiókat. Ezért is jól emlékszem mindenre.
    Az egyiptomi reptereken fából épült kamu repülők álltak a betonon. a frankó gépek a repterek melletti álcázott erdei búvóhelyeken voltak elrejtve.
    jött az izraeli légierő,elrepültek a repterek mellett és szétbombázták az “erdőket!!”
    Úgyhogy az első nap el is dőlt a háború (Akkor Moshe Dayan volt a főparancsnok)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Eldrad
    2012. október 28. vasárnap
    23:36
    Ez inkább politikusoknak készült anyag, kevésbé mély szintű és sok-mindenre csak célozgat, remélem, hogy hisznek a szerzőnek, mert a valóság jóval bonyolultabb. Hendéékből nem nézem ki, hogy komolyan veszik. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. gets:
    .
    “…Ez inkább politikusoknak készült anyag…”
    .
    - Melyik, amit linkeltem? Az nem, az egy kitűnő szakmai anyag.
    .
    Az meg, hogy csende habáék mit vesznek komolyan, kutyát nem érdekli.
    .
    Barry1:
    .
    - Nem csoda, hogy mindenki tudta, mit kell bombázni. Eli Cohen és utódai jól megalapozták az egyiptom elleni támadást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  30. Zroó ha hejje sírásra jtöttem vóna idde , akor nme rajtadu mlatozznák..multozznék..mluatozznáék..mulatoznák na..csakkigyött hehehe hát inkább ez mint a tűzoltók , nemiga ,..:)
    -
    Különben nagy dolog az ha én negítívot adok , mert még hülyenáciknak sem szoktam. Momentán nem veszem rá a fáradságot, úgysem ér az semmit..
    Csak az ilyen álszent okoskodó szentfazekaknak adok hálám jeléül , mint amilyennek Te is méltóztatsz lenni az összes helyesírási meg egyébb @ülye szabályaiddal együtt.
    Köszike a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  31. Barry1:
    Nekem az tetszett a Hatnapos Háborúból , hogy a nagyképű Jordánia ott keményített fennhangon. Izrael meg mondta neki hogy maradjon ki ebből. De a Jordán király nem akart ! Ezért Izrael 1 azaz egy bevetést hajtott végre ellene.
    És másnapra már nem létezett a Jordán Légierő….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Geyza:
    .
    - Azért az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy Husszein király – aki egyébként az egész balhéból kimaradt volna mindenestől – ronda helyzetbe került akkor.
    .
    Kicsit leegyszerűsítve az történt, hogy a másik két gengszter, nasszer és nureddin attaszi az egész népét fellázították, és ha ki mert volna maradni a háborúból, azt nem ússza meg élve.
    .
    Az arab vérszomjtól, és zsidógyilkolás kilátásba helyezésétől a drogosok őrületébe került jordániai lakosság széttépte volna.
    .
    Így viszont megúszta élve, és egy megsemmisítő vereség élményével. A hibás pedig – ahogy azt kikerekítették – nem a király volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  33. Kedves ELDRAD és levelezők!

    Meglehetősen régen csak olvasója vagyok az itt levelezőknek, de tollat nyomott a kezembe az a komplett elmebeteg aki Eldrad stílusát kifogásolta!

    Először is, Eldrad nem szorul védelemre! Legfeljebb csak annyira, amennyiben az igazságot védeni szoktuk. (Még talán vagyunk néhányan!)
    Másodszor azért, mert Eldrad ezen a fórumon nyilatkozott meg, ahol leginkább a tények és az igazság, valamint a hozzáértés dominál, és ebben jelenleg nálánál korrektebbet és jobban informáltakat nem ismerünk.
    Eldrad a történelmet is kompromisszum nélkül ismeri, és a tényeket elfogulatlanul tárja elénk. Adatai pontosak! Egyszerű fecsegésre nem vállalkozik, mert a lexikális tudása és a szakirodalom ismerete sokkal értékesebb!
    A mellette szólókat is kemény szavakkal bírálja, ha az amit mond vagy ír, nem megfelelően pontos, vagy valós.
    A stílusa lényegi, amire válaszol, azt mindig idézi, hogy érdemi tévedés ne történjen! Hogy ne lehessen azt mondani gerinctelenül, „nem arra gondoltam.”

    A csúszó mászó és hazudozó iszlámnáci embereket és politikai rendszereket pontosan úgy elítéli, mint más népnyomorító és hazug diktatórikus rendszereket vagy azok vezetőit.

    Biztos vagyok benne, hogy irodalmi székfoglaló előadásában néhány kifejezést mellékelne azok közül amelyeket néha – ha végképpen kihozzák a sodrából – itt használ. De ebben is tisztességes és őszinte, nem szépít a véleményén!

    Azt ajánlom a levelezőknek figyeljenek jobban Eldrad MONDANIVALÓJÁRA, ne hogy abba a hibába essenek mint fél Európa, a rejtett vagy nyílt antiszemitizmusba, a faji vagy vallási gyűlöletbe, nacionalista, fasiszta, de akár a bolsevista elvek fogságába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  34. @Eldrad: “Ha csendőrként viselkedne, már nem létezne iszlámnáci probléma, nem létezne hugo chavez és bűnbandája, nem léteznének távol- keleti és közép ázsiai, meg dél- amerikai drogbárók, az orosz és a kínai pedig kussolva térdepelne a sarokban.”

    Azért itt nem csak “etikai” fékek vannak, ami miatt valamiféle beavatkozás elmarad, hanem az a technikai tény, hogy az USA bármennyire erős és bármekkora is a hatalma, a Világ(!) nagyobb és erősebb (sokkal) úgy együtt.

    Egyszerűen nincs erőforrása sem arra, hogy minden esetben beavatkozzon, ha érdekei/elvei indokolnák.

    Másik oldalról jogos a felvetés (az ember, aki dolgozik képes tévedni, ahogy a bölcselet mondja), szóval létező tény, hogy az USA nem mindig elég körültekintő abban, hogy mikor, milyen módon lép. Sőt igenis sokszor szemforgató, amikor olyat is figyelmen kívül hagy a “baráti” diktátoroknál, ami ellen fellép másoknál.
    e az is hozzátartozik, hogy sajtószabadság van és a disznóságok kiderülnek olykor és ha nem is elvárt közvetlen büntető ügyként, de politikai veszteségként csak megjelennek a hibák.
    Hiába no, a demokrácia képes kontrolra és hibajavításra, ettől jobb (minden hibája ellenére lásd. Churchill).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. @Csatt: “Elképzelni sem tudom, mit szólt volna az az amerikai társadalom, akik átélték az orvtámadást, különösen azok, akiknek hozzátartozói azért haltak volna meg, mert nem dobják le az atombombát.”
    .
    Én is amellett vagyok, hogy az adott helyzetben a bomba ledobása volt a jobb döntés, DE…
    DE: a bocsánatkérés jogos.
    Mert a célpontok kiválasztása közel sem hadászati volt. Fontosabb volt a bomba képességeinek felmérése, valamiféle irányított “teszt” robbantás.
    Vagyis igenis felesleges polgári áldozatok (szándékos) felhasználása történt.
    Ezt már nem lehet tolerálni. Elfogadva, hogy ‘azok’ az idők olyanok voltak (senki ne szónokoljon ma a római gladiátorokról: mindent a saját kontextusában lehet vizsgálni, ott lehet relativizálni).
    Ez alapján a bocsánatkérés szükségszerű, sőt megkésett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. @Eldrad: “ugyanezt tette a vietkong is, de valahogy mindez nem épül be a “nemzetközi közvéleménybe”.”
    .
    Na megint én leszek az ördög ügyvédje.
    .
    Szép ez az elmélet, csak nem alkalmazható amikor egy reguláris hadseregnek az ellenfele “magánszemélyek csoportosulása”.
    .
    Az soha nem vezet jóra, ha csak a saját szemszögemből nézem a dolgokat.
    .
    A vietnami szemlélet lehet hogy az, hogy az a falu a “laktanyája” és az “utánpótlás és logisztika” alakulata.
    .
    Szóval megfontoltabban ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Kedves Férfi, a korabeli japán harcmodor egyáltalán nem tekintette saját civil lakosságát a mi felfogásunk szerinti civileknek. A japán hagyományok szerint egyáltalán nem viselkedhettek “civilként”. Többségükben utolsó csepp vérükig harcoltak volna a legkegyetlenebb módon és eszközökkel, eszükbe se jutott volna tudomásul venni semmilyen katonai fegyverletételt, békét.
    Olvasmányaim alapján írom.
    A császárt kellett zsarolással rákényszeríteni, hogy adja parancsba a feltétel nélküli megadást, s ehhez a számára legdrágábbat (a lakosságot) kellett megfenyegetni kiirtással, másképp soha nem adott volna parancsot.
    Abban a helyzetben nemcsak azért volt a leghelyesebb (inkább párszázezer ellenség, mint pár millió hazánkfia – ha lehetőségünk van választani a kettő közül) a bomba ledobása, mert ezzel nemcsak a saját véráldozatot csökkentették, hanem semmi más mód nem volt a japán kegyetlenkedés (semmilyen érvényben lévő hadi törvényt nem vettek figyelembe a hadifoglyok esetében) elfogadhatatlanságának kinyilvánítására. Abban a helyzetben különösen fontos volt az “amilyen a mosdó, olyan a törölköző” elv felmutatására.
    Gesztusként szép a bocsánatkérés, a jövő szempontjából is helyes, de annak beállítása, hogy akik a ledobás mellett döntöttek, bűnt követtek el, amiért bocsánatkérés jár ki – nos ezt nem írom alá beleegyezőleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  38. “annak beállítása, hogy akik a ledobás mellett döntöttek, bűnt követtek el, amiért bocsánatkérés jár ki – nos ezt nem írom alá beleegyezőleg.”
    .
    Félreértesz.
    Én nem a bomba ledobása miatti bocsánatkérést tartom kötelezőnek, hanem a célpontkiválasztás miatti felesleges áldozatokat megkövetni.
    .
    Nem hadiipari létesítményre, nem katonai központra, vasúti csomópontra vagy bármire dobták azt a bombát, hanem terepviszony és hatás tesztelése céljából polgári városokra.
    .
    Mellesleg ha technokrata számításokat végzünk még a japánok is jobban jártak vele, hiszen egy elhúzódó szárazföldi támadásnak több lett volna a vesztesége japán oldalon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. A célpontok hadiipari központok voltak.
    A fenyegetés tartalma: Tokyo is megkaphatja. (Nem csak tömeges lakosságú nagyváros, hanem a japán ipari termelés központja is. Nem mellesleg: a császári palota ül a közepén.)
    Nem, mintha nem nem sajnálnám a megszórt városokat és vidéküket, és természetesen szörnyűnek tartom az esetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Férfi – Nem értelek félre, én pont arról beszélek, hogy a japánok önmagukat, az élő lakosságot hagyományosan “hadi eszközzé” minősítették. A nyugati felfogás szerinti hadi célpont civilek nélküli lebombázása soha nem törte volna meg az ellenállásukat.
    Kizárólag a bombának az élő “hadi eszközökre” ledobásával értek célt: elhitették a császárral, hogy népe (akiknek vezetésére, oltalmazására isteni felhatalmazás birtoklása a császárság hagyományos meggyőződése) ellenállásuk nélkül is kiirtható, és ők ezt meg is teszik, anélkül, hogy az ország területére tennék a lábukat, ha nem rakják le a fegyvert feltétel nélkül.
    Ha csöppnyi lehetőséget látott volna a császár az értelmes ellenállásra, amelyben véráldozatra kényszerül az ellensége is, utolsó csepp véréig harcolt volna népe élén. De mert az jenkik azt a látszatot keltették, hogy népe nélkül, egyedül őt magát hagyják életben, ha kedvük tartja, úgy, hogy nekik egyetlen hajuk szála sem görbül meg, elérték a japán fegyverletételt.
    Olvasmányaim szerint.
    Tehát, hogy világos legyen: én a mi felfogásunk szerinti civil lakosság katonai pusztítását elítélem, de japán esetében (mert ők egyáltalán nem a mi felfogásunk szerinti fogalomként értékelték a hadi célpontot) helyeslem Trumanék döntését. És ezért a helyes döntésért nem jár bocsánatkérés, mert az azt jelenti, hogy utólag bűnné minősítik az akkori döntést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Eldrad, végre megfogtalak! Cohen mindvégig Szíriában dolgozott, kevés választotta el a honvédelmi miniszterré való kinevezésétől, noha ő egyiptomi származású zsidó volt. Ő javasolta a Golan magaslaton aszalódó katonák kisegítésére az “ültessenek növényt az árnyékért!” projektet, ami után az izraeli légierőnek elég volt a bokrokat kezelnie.
    Egyiptomban Lutz lovasiskolája fejte az establishment információit.

    De van itt az írásokban más tévedés is: magam két egyiptomi katonai (és civil, ott közös…) reptéren jártam, Hurghadában és Kairóban nem volt semmiféle erdő. Viszont a repgépek közt sem voltak a robbanásuk esetére földhányások, mint később, vagy föld alatti hangárok sem, amik Mo.-n a minimális szint volt. Kunmadarason a teljes szovjet felszállópálya (2 km) lenn volt a föld alatt, és a hazavezető függőleges lézerfény 20-30 kilométerről is jól észlelhető volt. Láttam haditengerészeti gyakorlatot is Hurghadában, 85-ben, abból állt, hogy 100 méterre kiúszott a nagy rozsdás hajó, recsegve leengedte a rozsdás horgonyát, este meg beúszott a kikötőbe. Az emberi tényező ég és föld.
    Pedig Szudán már megismerhette a Mózes akcióban az izraeli szervezést, volt nap, amikor 38 szállítógép szedte fel a falasákat, a zsidó vallásukat megőrző feketéket, akiket egy ugyanilyen sültbolond, Nimeri űzött el otthonából.

    Mindenesetre semmiféle hadieszköz nem véd a polgári életeket támadó sunyi terrorizmustól, és a muszlim méhek termékenységétől sem.
    Ez ebben a dráma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Férfi!
    „Hiába no, a demokrácia képes kontrolra és hibajavításra, ettől jobb minden hibája ellenére másnál.” Idézed Churchill-t.

    Tulajdonképpen – az idézett szöveg – milyen kapcsolatban van a vita témájával? Netán arra kellene gondolnunk, hogy a japánok számára maga a földre szállt Isten, azaz a császár jogosult lett volna még egy vagy két millió Japán és száz vagy kétszázezer szövetséges katona életét kioltani?
    Vagy arra gondolsz, hogy egy nagyon csalárd hadüzenettel a német náci fasiszta hordák szövetségesévé vált isteni császár és népe a saját belátásából akart békét kötni, fegyvert letenni a szövetségesek előtt, csak az időt nem tartotta alkalmasnak? Nem volt talán jogszerű és demokratikus a szövetségesek vezetése, hogy beleavatkoztak a Császár isteni hatáskörébe? Neked talán van ötleted, hogy mivel lehetett volna kikényszeríteni a békét?
    Talán álmot kellett volna küldeni a császárra, vagy elbeszélgetni vele egy fehér köpenybe bujtatott pszichológus álruhájába, hogy legyen a jövőben demokratikus, és szakítson a monarchikus hagyományokkal, és ha gyilkolni akarja a népét, hát tegye, tömeges harakirivel, de a szövetséges fiatal életeket hagyja sértetlenül?
    Vagy meg kellett volna várnia a szövetségeseknek, míg sorozatban elkészítik a tengeralattjáró repülőgép anyahajóikat a japánok, ha már a rizspálinkával berúgatott tizenéves, csak felszállásra megtanított japán gyerekek oly sokszor eltévesztették a robbanóanyaggal teletömött gépeikkel a szövetséges hajókat?
    Férfi, te tudod hogy miről beszélsz? Ha a Japán Isteni Császárnak nem volt drága a Japán fiatalok és katonák élete más, megtámadott nemzetnek kötelessége lett volna vigyázni rájuk? Már bocsánat!

    El ne felejtsd: A világon eddig a legtöbb ember erőszakos halálát a nemzetvezetők, a királyok, a császárok, az isteneknek és papjaik, azok hite, és a hadvezérek na és persze a nacionalizmus okozták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Igaz, összekevertem a kettőt.
    .
    Wolfgang Lotz, Egyiptom.
    .
    Így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Kohidi Kolleganak!
    A falasakat ugy tudom,hogy Etiopiabol hoztak be a 80-as evek kozepetol.
    Lehetseges,hogy tevedek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Nocsak! Ettől miért nem zeng a nemzetközi média? Vagy ez már egy lábjegyzetnek sem jó?
    .
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4301053,00.html
    .
    Pedig egy ilyen bejelentésnek olyan súlya van, hogy azt a sok hülye el sem tudja képzelni… ezzel a nemzetközi hadijog szerint is nyílt, háborús legitim célponttá tették magukat ezek a tetves kannibál majmok.
    .
    Remélem, ezt az izraeli stratégágk sem gondolják másképp (a jelek szerint nem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  46. Eldrad
    2012. november 4. vasárnap
    18:44

    Miért is lenne hír? Hogyan lehet ezt úgy magyarázni, hogy Izrael legyen a fekete bárány???
    Mint ahogy az sem hír, hogy a legutóbbi Gázába induló “segély”-hajón az előre beharangozott szállítmánnyal ellentétben, semmi nem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Igen… azt is olvastam.
    .
    Mondjuk, ez semmi ahhoz képest, hogy amikor a legutóbbi Halálflotilla éppen arra hőzöngött, mindenki csak arra emlékszik, hogy megdöglött 8 török “aktivista”.
    .
    Az már kevésbé jött le (pedig részletesen nyilvánosságra lett hozva), hogy
    .
    - AZ egészet egy vérszomjas iszlámnáci fedőszervezet intézte,
    .
    - Hogy a hajók tömve voltak terroristákkal,
    .
    - Ahogy a hajók is tele voltak fegyverekkel,
    .
    - A terroristák deklaráltan ölni indultak,
    .
    - stb.
    .
    Ehhez képest, hogy ezen az utóbbi tr…gyhalmon nem volt semmiféle szállítmány, egy pár nagyra nőtt, emberformájú poloskán kívül, az már igazán semmiség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  48. Eldrad
    2012. november 4. vasárnap
    20:08

    Ez tényleg semmi, de ma nagyon kiakadtam, amikor a Nolblog-on az alábbi hozzászólást kaptam:
    “41. barbon
    2012. 11. 04. 18:20
    Gondolom, akkor nem gond a hajó üressége, ha minden hajót be kell vontatni nemzetközi vizekről is Ashdod kikötőjébe! Ott a semmit osztják szét, hogy bevontatták? :-) Az izraeli hadsereg is követhet el kalózkodást a nemzetközi vizeken pl a török hajók ellen! Én is láttam a videót és talán nem kellett volna állig felfegyverkezve hajókra támadni és akkor a megtámadottak nem védekeznek. Persze, miután megöltek párat, a nyomasztó katonai fölényükkel elfoglalták a hajót az izraeli katonák! Igazán épületes dolog halászokra lőni és civilekre fehér foszfort dobálni! Ez a demokrácoia arra felé, mert itt ez a stílus nem nyerő”

    Mégis, az ilyen hogyan gondolja, hogy alkalmas érdemi beszélgetésre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Sehogy, ez egy mocskos náci.
    .
    Az a tipikus koporsótöltelék fajta. Az ilyennel csak egyféleképpen lehet kommunikálni: mondjuk, egy GALIL Sniper távcsövén keresztül a fejét nézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  50. Kedves Eldrad! Nagy levegő! Szerintem csak magaddal szúrsz ki, ha ennyire felhúzod magad minden hülyén. Ráadásul, igen, vannak ennyire tájékozatlan és félreinformált elemek. Mi az, hogy vannak. Hemzseg tőlük az ország. Ha minden kommentelőn, aki eszeveszett és orbitális baromságokban hisz – és még le is írja őket – felizgatnám magam, már rég túl lennék a századik infarktusomon. A legnagyobb baj az, hogy ha ennyire emócionálisan reagálsz, véglegesíted azt a hitét, hogy te (mi) vagy(unk) az ellenség, akivel kommunikálni sem lehet, mert rögtön fenyegetőznek és a halálba kívánnak. Tudom, és látom, az ország lakosságának jelentős része már menthetetlen – rasszista, homofób, műveletlen és híjján van minden szépérzéknek – de valahol önmagunknak tartozunk azzal, hogy mi nem vicsorgunk. Én például megkérem őket, hogy akkor beszélgessünk legközelebb az afrikai diktatúrákról, ha elolvasták pl. az “Allah nem köteles” című könyvet. Hátha. Izraelt pedig – persze nem is szorul rá – nem lehet kicsi hazánkban megvédeni. Most, hogy Rúzsa Magdi fellép a zsinagógában – kb. 1000 hsz-t olvastam különböző fórumokon – az énekesnőt, akit eddig ajnároztak, a bájos és szépszavú magyar lakosság magukat emberszeretőnek és befogadónak tartó tagjai egyszerűen zsidókurvának és zsidóbérencnek nevezik. Pedig nálunk nincs antiszemitizmus. Mondja Ágika. A hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos