Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda 21:34 | AN Forrás: Ynetnews

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izraeli légicsapás Szudánra?
Kartúm/Jeruzsálem – Szudán szerint az izraeli légierő gépei bombázták a főváros, Kartúm egyik fegyvergyárát, ahonnan rendszeresen és tömegesen került hadianyag a Gázai-övezetbe. Egy szudáni miniszter szerint hazája fenntartja a jogot a visszavágáshoz.
.
Szudáni források szerint négy repülőgép bombázta le azt a kartúmi fegyvergyárat, amely azután a múlt éjszaka során az alapokig leégett. Az ország, amely katonai elemzők szerint része annak a fegyvercsempész útvonalnak, amelyen át Egyiptomba, onnan a Hamasz terrorszervezet megszállása alatt lévő Gázai-övezetbe kerül a fegyver, a lőszer és az alkatrész, a múltban is több alkalommal vádolta már hasonló támadásokkal Izraelt, a zsidó állam azonban egyszer sem kommentálta a vádakat, azok tartalmát nem cáfolta és igaznak sem ismerte el.
.
A helyzet most is ugyanaz, semmilyen izraeli forrás nem nyilatkozott a kartúmi incidensről, sőt, a hadsereg szóvivői irodája azt jelentette ki, hogy „nem is fogja kommentálni” a jelentést.
.
.
A szemtanúk több robbanásról számoltak be a Jármúk gyárban a tűz kitörése előtt. Többeket füstmérgezéssel kellett kórházba vinni, egyéb sérülés azonban nem történt – állították hírügynökségek. Ahmed Belál Oszmán tájékoztatási miniszter azonban már azt mondta, két halott van. Azt nem közölte, konkrétan mire alapozza, hogy izraeli gépek támadtak; a gépekről csak annyit tudtak mondani, hogy „keleti irányból” érkeztek. Oszmán szerint a romok és más anyagok elemzése nyomán jelenthető ki, hogy Izrael áll a támadás mögött.
.
„Szudán fenntartja a jogot, hogy visszavágjon Izraelnek”, jelentette ki a miniszter.
.
Kartúm állam kormányzója eleinte kizárta az „idegenkezűséget”, később azonban egy, a helyszínen készült videofelvételre alapozva állították, hogy mégis légitámadás történt; ezeken két lerombolt épület mellett egy hatalmas kráter és egy, a földön heverő – fel nem robbant? – rakéta látható.
.
Májusban szudáni közlés szerint egy ember halt meg, amikor felrobbant egy gépkocsi Port Sudanban. Ezt és hasonló, 2011-es, illetve 2009-es támadásokat szívesen varrják Kartúmban Izrael nyakába.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Izraeli légicsapás Szudánra?, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. ENSZ vizsgálatnak esetleg elhihető lesz a vád, ha bebizonyítják. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Oruljon Szudan,hogy meg nincs letakaritva a terkeprol……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (30 szavazatból)
  3. Kretén szudáni kannibál banda… és az a tipikus iszlámnáci realitásérzék.
    .
    “…Egy szudáni miniszter szerint hazája fenntartja a jogot a visszavágáshoz….”
    .
    - Haha… egy halom majom, akik max. a saját, teljesen védtelen, éhezéstől félhulla lakosságukat tudják nagyjából eredményesen gyilkolni, fenyegeti Izraelt… ez tényleg komikus.
    .
    “…Azt nem közölte, konkrétan mire alapozza, hogy izraeli gépek támadtak; a gépekről csak annyit tudtak mondani, hogy „keleti irányból” érkeztek…”
    .
    - Aha… érthető. Azok akkor csakis izraeli gépek lehettek. Világos. Tipikus majom- okoskodás.
    .
    Főleg, hogy Izrael nem is keleti irányban van szudánhoz képest, hanem északra, de nem baj. Majomhőzöngésbe ez is belefér.
    .
    Kár, hogy valamelyik bomba “véletlenül” nem oda zuhant, ahol éppen a szudáni főkannibál drogozott a haverjaival, meg a prostituáltjaival…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  4. Kartúm állam kormányzója eleinte kizárta az „idegenkezűséget”, de

    Hulye vagyok vagy nem is …..
    Video felvetel alapjan ? Miert nem lehetett odamenni es megnezni hogy igazi e a raketa.

    Hajra Izreal ! Nyomd le Iran-t is.

    Hogy hogy nem volt halalos aldozat ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Nem biztos, hogy nem voltak halottak, de végül is mindegy.
    .
    Egyébként, irán lezúzása, már ha megtörténik, nem áll meg ott. Azzal együtt el kell intézni a faszbollahot, gázát, de még a West Bankot is. Nyilvánvaló, miért; ezek egy iráni támadás esetében egyszerre rontanának Izraelre, azt pedig preventív csapásokkal kell megakadályozni.
    És akkor ott vannak a mellékhadszínterek, mint ez a tetves, retek szudán, és a Sinai- félsziget, aztán még ki tudja, melyik sz…rfészekben kellene megsemmisíteni pár terrorista installációt, melyek kapcsolatban vannak a különféle palesztin, libanoni terrorgengekkel.
    .
    Kemény feladat lenne, de katonailag kivitelezhető volna. Megvan hozzá minden. Fegyverzet, kibertechnológia, titkosszolgálati eszközök, felderítés, katonai szakértelem, minden.
    .
    Kizárólag politikai akarat kérdése az egész, az viszont nincs meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  6. Az is lehet, hogy az éjszakások tartottak egy ópiumos orgiát, és eközben valamelyik balfék felgyújtotta a gyárat, ami felrobbant.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. MIfele ejszakasok?Egyaltalan ott dolgoznak?Az egesz bagazs az Ensz segelybol el..Le vannak szoktatva a munkarol,ahogy az egesz kontinens…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  8. Lehet Izrael volt, ha igen jól tették! Majd hagyni fogjuk, hogy a szarháziak fegyverrel pumpálják a retek palesztinokat!
    És, hogy visszavágnak?! Jaj! Nagyon nevetséges a kis hülye!
    Go Izrael!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  9. fringe
    2012. október 25. csütörtök
    14:50
    MIfele ejszakasok?Egyaltalan ott dolgoznak
    .
    Dolgoznak az ilyen helyeken, Afganisztánban és még egy rakás más helyen ezeken a helyeken a következők a divatszakmák: kábítószer, fegyver, bérgyilkosság,útonállás,terrorizmus és leánykereskedelem. Meg ami ezzel összefügg. Ami GDP összejön és nem külföldi segély vagy olaj, annak a 80 %-a ebből származik. A maradék a mezőgazdaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. A viszontcsapást meg nyilván úgy képzeli el a portássapkás majom, hogy majd fölrobbantanak egy izraeli turistákkal teli buszt valahol, ahogy Bulgáriában csinálták. Ezeknél ez a hadviselés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  11. Ezek a terroristák mindig is gyávák voltak szemtől szembe harcolni. Ha véletlen mégis így tettek, elverték őket. Ez lesz most is. Csak nehogy tényleg turistákat robbantsanak fel. Az tragédia lenne, de indok is egy viszontválaszra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. szeretném ha Izreael csapást mérne a deviza hitelemre is. már nem bírjuk sokáig. az a szudánizé vagy mi még várhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. :)
    Szudán fenyegeti izraelt?!:)

    gondolom izraelben jüt röhöghetnek.
    Remélem idővel az illegálisokat is sokkal de sokkal drasztikusabban fékezik meg európa pedig jó lenne ha koppintana izraelről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. “Azzal együtt el kell intézni a faszbollahot, gázát, de még a West Bankot is”

    Izraelnek megvan hozzá a hadereje?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. Kétségtelen, hogy az elmúlt időben már egy Szudánból induló teherautó karavánt – 9 teherautó és három kísérő kocsi – már Egyiptomi területen „hatástalanított” valaki olyan eredményesen, hogy a karaván kísérőinek a személyi létszámát sem sikerült megállapítani!
    Egyesek szerint ezt a karavánt már folyamatosan ellenőrizték ugyan ebből a gyárból való elindulásuk óta, és ott semmisítették meg, ahol a legkevesebb járulékos kárt okozták ezzel.
    Ügyes! Most építhetnek új gyárat a lőszerekhez, és kereshetnek új vevőt, mert a réginek nem érdemes eladni. Szudánban ezt már biztosan tudják. Ilyen felismerést még Irán nem tett, de fog! Majd az Európai Unió fog megszólalni, és azt is Izraelre fogják fogni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. “…Izraelnek megvan hozzá a hadereje?…”
    .
    - Meg.
    .
    Nem mondta senki, hogy tornagyakorlat lenne, de nyomtak már ők le ennél egyszerre többet is, sokkal rosszabb esélyekkel indulva, pl. hatvanhétben, hetvenháromban.
    .
    Ráadásul, akkoriban semmiféle technológiai felsőbbrendűségük nem volt az ellenséggel szemben, most meg félelmetes szakadék választja el az izraeli hadi- és polgári technológiát bárkitől, az egész világon (az USA- t leszámítva, mert az kb. egában van velük).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Fiúk Ti úgy hisztek Izraelben , mint én kisdobos koromban a Szovjetunióban.
    Azóta felnőttem és a SZU. is kimúlt.

    Izrael fenyegetettsége minden akciót igazol. Ezt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  18. Ne izéljetek már Izraellel ! Egy baromi hir, semmi alapja. Rá kell nézni a térképre, ki van ott? Szaudi Arábia! Nekik több gépük van mint a zsidó államnak, a pillótáknak kell a gyakorlás az Irán elleni afférhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. “…Izrael fenyegetettsége minden akciót igazol…”
    .
    - Jól van… akkor az van, hogy a folyamatos, halálos fenyegetések, iszlamista halálpropaganda, tömeggyilkos terrorcselekmények ezrei, és jó pár konkrét háború (ebből három nyíltan népirtó szándékkal indult Izrael ellen) tükrében az utóbbi évtizedekben ugye, az csak kamufenyegetés.
    .
    Hogy azzal igazoljanak mindent, természetesen, azért. PL. egy pucérseggű kannibál diktatúra fegyvergyára elleni akciót is.
    .
    Ezt magadtól találtad ki, vagy diktálták, miközben kockacukrokat dobtak a szádba minden helyesen leírt szó után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. zamatos:
    .
    - Dehogy nincs alapja, miért ne lenne?
    .
    Izrael már hajtott végre szudánban légitámadást, nyilvános okok miatt.
    .
    A szaudiaknak nincs több gépjük mint Izraelnek, de amúgy sem ez számít, hanem a katonai mesterség birtoklása. Ami Szaudiának igen szerényen van meg, ellentétben Izraellel.
    Nem beszélve arról, hogy Szaudia még soha nem bizonyította katonai képességeit, főleg nem egy ennyire összetett műveletben, Izrael meg alighanem a létező leggyakorlottabb haderő ilyen téren (is).
    .
    De mindegy is, mert irán és a vele szövetséges terrorrezsimek éppen akkora veszélyt jelentenek az egész Arab- félszigetre, ezen belül a szunnitákra, mint Izraelre.
    .
    Szóval, éppen lett volna oka Szaudiának is erre az akcióra, de az utóbbi 60 év közel- keleti hadtörténetét ismerve ez kizárható. AZ izraeli akció viszont valószínű, főleg, hogy korábban (2009, 2011) már volt két hasonló izraeli légitámadás szudánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. dodeskaden
    2012. október 26. péntek
    21:53
    (Szerkeszt)
    Fiúk Ti úgy hisztek Izraelben , mint én kisdobos koromban a Szovjetunióban.
    .
    Én már kisdobos koromban is Amerikában hittem és Vietnam ellen szurkoltam.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. ricsi:
    .
    - Igen… viszont azt se tévesszük ám szem elől, hogy ez a kettő most már lényegében stratégiai szövetségesnek számít, és közösen nézik, kinek kell a s…gét szétrúgni…
    .
    A sors furcsa dolgai, mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Kedves Ricsi! Akkor Te elhitted, hogy Amerikát Vietnamban és a MyLai-i parasztok ellen kell megvédeni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. dodeskaden
    Félek, téged a lényeg nem zavar, ha ilyeneket kérdezel. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  25. “…Kedves Ricsi! Akkor Te elhitted, hogy Amerikát Vietnamban és a MyLai-i parasztok ellen kell megvédeni ?…”
    .
    - Kedves Ricsi, szerinted ennek a mondatnak mi értelme?
    .
    - Kedves Ricsi, ugye szerinted is permanens módosult tudatállapotban van, aki ezt beírta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Egyenlőre csak arról vannak hírek – mint ahogy arról már írtam, – hogy ebből a szudáni gyárból indult az a teherautó karaván, amely rakéta alkatrészeket és robbanóanyagot szállított. Ez a karaván nem jutott el a céljához, út közben totálisan megsemmisült, még a kísérő autók is.
    Amúgy pedig a térséget valóban ismerő és valóban független szakértői vélemények szerint: „A térségben van olyan hatalom, amely műszaki, tudományos és technológiai, technikai fejlettségénél fogva mindig megfelelően alkalmazkodni tud és fog is a létét fenyegető veszélyekhez.” ” Legyen a veszély forrása” – és most tessék jól odafigyelni – „akár hol is a földtekén, és származzon az bár milyen hatalomtól is!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos