Ronai and Ronai
AMERIKAI

Összefog az ellenzék 2012. október 4. csütörtök 23:47 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(216)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Összefog az ellenzék
Budapest – A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) megállapodott az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) szervezőivel, hogy október 23-án az általuk szervezett tüntetésen vesz részt a Szabad sajtó útján – áll a Szolidaritás csütörtöki közleményében.
.
A megállapodás szerint a Szolidaritás nem tart külön demonstrációt a fővárosi operaháznál, mint tervezte, hanem 14 órára a Clark Ádám térre várja szimpatizánsait, az összefogás híveit, a demokratikus ellenzéki pártok támogatóit és képviselőit. A résztvevők onnan együtt vonulnak át a Szabad sajtó útjára. A demonstráción Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke is felszólal majd.
.
A Szolidaritás célja, hogy valódi együttműködés jöjjön létre a demokratikus ellenzéki szervezetekkel és szerveződésekkel. Pillanatnyilag „a parlamenti demokratikus pártok vezetői nem készek a közös tüntetésre”, ezért azzal a civil szervezettel demonstrálnak közösen, „amely 2010 telén elsőként lépett fel az orbáni rendszerrel szemben” – olvasható a közleményben.
.
„A szervezők nem maradtak érzéketlenek az állampolgárok által megfogalmazott igény iránt, hogy október 23-án olyan tömegtüntetés szerveződjön, amely érdemben befolyásolhatja a magyar belpolitikát” – írják. A Szolidaritás reményei szerint a mostani döntés elősegíti az ellenzéki erők majdani együttműködését.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Összefog az ellenzék, 4.6 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(216)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

216 Reader’s Comments

  1. gets
    Csak azt nem írta hánykor?
    “A Milla tüntetése be akarja fejezni a múltat. Orbán is ezt akarta. Ebből lett a fülkeforradalom. A III. Magyar Köztársaságot nem befejezni, hanem újjáépíteni kell. A Milla úgy akarja leváltani Orbánt, hogy második frontot nyitva küzd az MSZP és a DK ellen is. E pártokat nemkívánatosnak minősíti. Ilyen alapon nem lehet együttműködni. A Milla nem megegyezni akar, hanem erőt építve zsarolni, alárendelt szerepbe kényszeríteni bennünket. Ez nagyon rossz előjel.”
    .
    “Mi, a Demokratikus Koalícióban nem akarunk udvariaskodni, taktikázni, sunnyogni. Nem bújunk el, nem maradunk otthon, de nem megyünk el a Milla tüntetésre. Nem megyünk, mert egy hazugságot támogatnánk. Mi a pesti belvárosban, az Egyetem téren ünnepelünk és ott mondjuk, hogy milyen Magyarországot kívánunk. Tisztafejű, bátor ellenzéki demokratákat várunk oda. Mindenkit, aki elutasítja Orbán rendszerét és a Milla hazugságát.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. kekec – írta, de én is írom: 13:30

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. gets
    Szóval 13.30-kor? Kösz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. kekec
    2012. október 11. csütörtök
    21:21
    .
    „Na, ezt a MENTALITÁST hívom én hétköznapi náculásnak. És ezzel még csak a véleményedet, és nem téged minősítettelek,…”
    .
    Természetesen senki nem választható el a véleményétől. Én sem, te sem. Hagyjuk ezt a köntörfalazó játékot a szavakkal.
    .
    Rokkantak: természetesen nem fogod tudomásul venni, hogy csak én két olyan „rokkantat” ismerek személyesen, akik pénzért vették a státuszt, és mind a ketten eléggé 100%-ot meghaladó terheléssel keresnek a nyugdíjuk mellett. Az egyiknek pszichológiai problémái támadtak, főleg rémálmai voltak. Ügyes. Csatt se vette tudomásul sokadszorra sem, hogy rengeteg, még a 40-es éveit taposó rendőr van nyugdíjban országszerte, és mellette kemény fekete vagy fehér munkával bizonyítják, pl, őrző-védő szolgálatokban, és még sokfelé, hogy semmi bajuk. Én is egy társasházban lakom egy ilyennel. Lassan itt is kialakul annak az arcátlan „szembehazudós” vitának egy helyi formája, amelybe beletartozik, hogy a pozícióinkat gyengítő ellenérvekről nem veszünk tudomást. Te se reagáltál arra, hogy szerintem eltúlzott (de jellemző) volt ama bizonyos soraimat komplett náci alapvetésnek minősíteni. Óh, dehogyis. Akkor már egyszerűbb kijelenteni, hogy a másik nincs tisztában a saját alapállásával. Ez számít itt becsületes vitának? Ha én részletekbe menő elemzéssel kimutatom egy ilyen, súlyosnak mondható vád ostobaságát, akkor te viszonzod egy ilyen alaktalan, megfoghatatlan, sommás visszavágással, hogy én nem vagyok tisztában a saját alapállásommal. Aztán kezdjek vele valamit. Talán hagyjam magamra száradni. No ez nem fog menni. Lehet, hogy nem leszünk szegényebbek egymás nélkül.
    .
    Jó úton vagytok egy, a saját, részben irreális problémalátásotokból adódó zárt szektává válásra. Pedig talán nem volt ennek a weblapnak a sorsába eleve beleírva, hogy egy, a ketrecet belülről magára záró gittegyletté váljon. (Együtt fogunk örülni, ha mégis elkerülitek.)
    .
    És hogy mutassak legalább egy kis példát az önmérsékletre, a többire nem reagálok. És nem azért, mert nem lennék rá képes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. bocsi:
    A Demokratikus Koalíció október 23-án 13.30-kor az V. Egyetem téren ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját. A rendezvényen beszédet mond Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke, a DK elnöke. A program további része még szervezés alatt.

    Demokratikus Koalíció
    sajtóiroda
    .
    A milla tüntetés onnan kb. 400 méter és 1,5 óra. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Ülök a ládácskámon és egyre jobban röhögök.
    Ismeritek a viccet, hogy az Isten szól Noénak, építsen bárkát, mert jön az özönvíz.
    Egy negyedév múlva látja, hogy Noé nem kezdte el a munkát.
    *
    Na, én is azon röhögök, hogy elintézitek ezt magatok is, minek az özönvíz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Marcus Aurelius
    Te egyszerűen nem látsz a szemedtől! SENKI sem vitatja, hogy voltak visszaélések, viszont ezzel az ürüggyel valódi betegek tömegeit IS ki tudták rakni a rendszerből – hogy az így megtakarított pármilliárddal is az egykulcsos SZJA-val ütött lyukat foltozzák. Hogy is mondta Ádám az Ember Tragédiájában “Miiijók – egy miatt!”
    A korengedményes rendőrökre hivatkozással meg megvonták az egészségre káros munkakörben dolgozók korkedvezményét is: RÖNTGENasszisztens, Martin-kohász, uránbányász. A technika ugyan az: egy rész miatt buzgón bólogattok, és addig sem kell látni a visszaélésszerű gyakorlatot.
    Tudomásul kell v enni, hogy a költségvetés egy nulla összegű játszma, és ha valaki nyer, akkor azt valaki nagyon megszívja. Csak éppen olyanok nyertek, akik enélkül is elég jól boldogultak, és olyanok vesztettek, akiknek ez (SZÓ SZERINT) létkérdés volt, mert eddig is a létminimum peremén billegtek.
    Orbán valóban senkit sem hagyott az őt szélén – mindenkit lerugdos a Taigetoszról!
    Szóval aki az ilyesmit helyesli, annak a véleménye a szememben náci – és akkor még diplomatikusan nem minősítettem a véleményt valló személyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  8. és visszatérve az eredeti témához: egy belső ember a Milláról:
    http://1millioan.blog.hu/2012/03/20/bye_bye_milla
    “Én csak a megint megerőszakolt magyar társadalmat sajnálom, aki utolsó hitét “fektette be” a Millába és a civil szervezetekbe. Nyilván, nem kevesen vannak, akik nem fognak foglalkozni a problémákkal, mert nem akarják hitüket elveszteni, ezért a Milla szekere még akár sokáig is futhat. Látni fogunk újabb és újabb programokat, megmutatja, milyen az “igazi” demokrácia, programot dolgoz ki a pártoknak, egyszóval fontoskodni fog, egyre erőteljesebben a választásokig. Mert a Milla egy kampányt folytat. Egy piszkos kampányt, amiben a demokrácia csak egy álca. Mára bebizonyosodott, hogy sem elszámolni, sem demokratizálódni nem kívánnak. Ettől én elhatárolom magam. A Milla számomra csak annyira ellenzéki, mint a Jobbik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Egyébként ha valaki lemaradt volna róla: A Milla egyesületté alakult és “önálló erőként” akar a pártpolitikában megjelenni. MONDTAM, hogy azért nem akarja a pártok jelvényeit, mert nem akar konkurenciát! És tényleg elhiszi Juhász saját magának, hogy MIATTA mennek ki az emberek, azok az Ő emberei, támogatói.
    Szóval aki pártot akar és tud választani, annak tényleg el kell gondolkodnia a további lépésen. Én mindenesetre elmegyek a DK-ra, és LEHET, hogy átmegyek majd oda is, de nem Juhász, hanem Bajnai kedvéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Úgy látom, nem igazán izgatja az olvtársakat az ellenzéki összefogás, ma még senki sem szólt hozzá a témához. Pedig tegnap Olgánál mondtak egy s mást, ami árnyalja a képet. Kónya igényt tart a pártok TAGJAIRA (rájött, hogy a Szoli. elégtelen egymagában a Milla ellensúlyozására) de arról nem szól a fáma, hogy a pártvezetők vagy pártszónokok akár nála is felszólalhatnának a Clark Ádám téren. Várom, hogy erre Mesterházy mit lép. Gyurcsányék külön gyülekeznek, az már biztos: az Egyetem téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Kónya már kapisgálta, de a Juhász nem, hogy mit is jelent az ÖSSZEFOGÁS!
    Minél többfélék vesznek részt, annál inkább bizonyíték a hatalomnak, hogy itt az összefogás, mert már nagyon megteltek a hócipők, mindenféle társadalmi rétegnél!
    Ezt, hogy nem lehet megérteni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Ennek az önjelölt ellenzéki szerveződésnek – mely azt hirdeti , hogy az összes eddigi politikai szereplőt leváltani kívánja, mert “loptak azok már eleget”, egyetlen célja van: “most majd mi következünk lopni a közösből”.
    Persze, termékeny talajra hullatják a magot, mert ahol még olyan nyilvánvaló különbség is elmismásolható, hogy Orbán valóban politikusként tette pereputtyát az ország leggazdagabb földesurává, Gyurcsány pedig egészen addig nem vállalt politikai szereplést, amíg vállalkozásaiból vagyont nem szerzett, ott le lehet nyeletni mindent egyenlőségként, akár ételről, akár ürülékről legyen szó, hiszen az egyik már végtermék, de a másik is az lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Januárban az Operaháznál tartott tüntetést nem előzte meg ilyen ki-kivel egyezkedősdi! A hatása ismert:
    A hatalmasok úgy beijedtek, hogy miután magukról tudták micsoda ordenáré tüntetéseket csináltak, így alagúton keresztüli menekülőutat biztosítottak, melyet aztán az Operaház osonó fantomjai igénybe is vettek! Örökre beléjük vésődött, hogy szeretett a 2/3 mit szólhat a menekülésüket látva.
    Pedig a kutya nem akarta őket bántani, aki ott valamit is kevert, az az álarc mögé bújt pár senki volt!
    Ezt kellene most is szem előtt tartani – senki nem akarja bepiszkítani a kezét velük, ha valami balhé lesz, az nem erről az oldalról történik.
    Viszont megint láthatják, hogy azer élnek ebben az országban olyanok, akiknek nem jön be a pávatánc, mert általában belenéznek a pénztárcájukba és abból nem azt a következtetést vonják le, amit el akarnak velük hitetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Felmérési eredmény:
    Kit hallgat meg okt. 23-án?
    1. Bajnai Gordont,
    2. Gyurcsány Ferencet,
    3. Orbán Viktort.
    Martonyi szerint a nagy támogatottság: román gyerekek, lengyel barátaink, a nyalókáik, a fizetett menetelők és a megfélemlített alkalmazottak!
    Ebbe a nagy támogatottság letűnésének félelmébe totál belebuggyannak mert, ha jön a narancsos bukta, azután tényleg lesz számonkérés, amit műveltek az országgal és a benne élőkkel, az egy rémálom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Ez egy elég jó összefoglaló a Kajászón kezdődő polgári engedetlenségi mozgalomról. (megjelent publicisztikák jegyzékével, az ott elhangzottakról videóval)
    http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/10/visszhangok-ertik-e-az-erintettek.html
    Mondjuk valahol a cikkekben szerepel, hogy NÉGY kajászói gazda akciója, és ezért figyelmeztettem már korábban is: ez NÉHÁNY gazda ügye minden faluban – a többiek meg nagyrészt kárörvendenek, hogy jól pofára estek, mert működik a magyaros SI faktor. Azonban TÉNY, hogy a jelenlegi hatalommal szemben hatásosnak tűnő módszer a polgári engedetlenség, főleg ha pont olyan nemzetiszínű lózungokba csomagolják, mint amit a hatalom maga is alkalmaz (egyébként ezt a technikát alkalmazzák a vírusok is – igen jó hatásfokkal. A szervezet nem tud védekezni valami ellen, amit nem ismer/het fel ellenségesként))
    Érdekes lesz figyelni a reakciókat: mert ha tömegessé válik, (Rejtő után szabadon) nem lehet minden pofon és barázda mellé egy rendőrt és/vagy TEK-est állítani. Viszont annak is igaza volt, aki a videó végén morgott, hogy kifejezetten CIVIL tiltakozásnak szánták, ezért még az LMP-s csaj részvételét is kifogásolták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. csakén
    Én 12-kor kezdek a Nagy Imrésékkel, velük vonulok Gyurcsányt meghallgatni és utána átmegyünk Bajnaira. Mely programot ajánlok mindenkinek. Mondjuk én a Nagy Imrések lukas zászlójánál a lukba a koronás címert fogom képzelni a Rákosi féle búzakalászos mellé/elé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos