Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai a Millával nyomul huszonharmadikán 2012. október 12. péntek 10:26 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(389)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai a Millával nyomul huszonharmadikán
Budapest– Egyesületté alakult a Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla), amelynek október 23-i rendezvényén Bajnai Gordon volt miniszterelnök is felszólal, közölte Juhász Péter, a szervezet újonnan megválasztott elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint hibát követ el a kormányfői székben őt követő Bajnai azzal, hogy felszólal a Milla tüntetésén. Mesterházy Attila szerint az MSZP nélkül nem lehet leváltani az Orbán-kormányt; ő maga „örül” Bajnai Gordon visszatérésének a politikába, ám nagy bajnak tartaná, ha csak egy ember lenne alkalmas az ország vezetésére.
.
A Milla szerdán este alakult egyesületté, és országos hálózat létrehozására törekszik, de nem válik párttá. A cél az, hogy együttműködés jöjjön létre a meglévő pártok és civil szervezetek között, annak érdekében, hogy leváltsák a kormányt – fogalmazott Juhász Péter, akit az egyesület elnökévé választottak.
.
Elmondta, a Milla október 23-ára meghirdetett fővárosi demonstrációján Bajnai Gordon is felszólal. Juhász Péter hozzátette: a Milla nem áll be a volt kormányfő mögé, csak lehetőséget biztosít neki a felszólalásra. A rendezvény szervezője cáfolta azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint a volt kormányfőt a demonstráció vezérszónokának kérték volna fel.
.
Juhász Péter információi szerint Bajnai Gordon már a Milla-demonstráció előtt be fogja jelenteni, hogy visszatér a politikába, ezért feltehetően nem is ez lesz felszólalásának fő üzenete – hangzott el a műsorban.
.
Gyurcsány Ferenc, aDemokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalon kedden közzétett bejegyzésében bírálta a sajtószabadság-tüntetésekkel ismertté vált Millát. Azt írta: az ellenzéki együttműködés legnagyobb akadálya az a „hazugság”, amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Szerinte „ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP”, pedig nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és a mostanit.
.
„Bajnait sokra tartom. Fontos szerepe lehetne az ellenzéki együttműködésben, Orbán leváltásában, a leendő kormányzásban” – közölte Gyurcsány Ferenc. Véleménye szerint azonban „teljes tévedés” lenne, ha utódja a Milla élére akarna állni, mert nem osztozhat a múlt eltörlésének, az MSZP és a DK megbélyegzésének politikájában.
.
„Ha meg az ellenzéki együttműködés meghirdetését tervezi, akkor nagyon rossz színpadot választott” – utalt a DK elnöke arra, hogy Bajnai Gordon felszólal a Milla október 23-i rendezvényén. „Ez a döntés több mint ellentmondásos, hajlok rá, végzetes stratégiai hiba” – jegyezte meg Gyurcsány, aki szeptember végén azt közölte, pártja nem indít önálló miniszterelnök-jelöltet 2014-ben, hanem a demokratikus ellenzék közös jelöltje mögé áll be, ha lesz ilyen, ugyanakkor a szocialista kormányt 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezető Bajnait „könnyebb szívvel és mélyebb meggyőződéssel” támogatná, mint bárki mást.
,
.
Mesterházy Attila csütörtöki sajtótájékoztatóján azután válaszolt az ellenzéki együttműködés lehetőségét és Bajnai Gordon jövőbeni szerepét firtató újságírói kérdésekre, hogy ismertté vált, a volt kormányfő beszédet mond az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) október 23-i demonstrációján. Az MSZP elnöke elmondta, jó személyes viszonyban van Bajnaival és ennek fenntartására törekszik, de nagy bajnak tartaná, ha tízmillióból csak egy alkalmas ember lenne az ország vezetésére, szerinte sokkal több van.
.
Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: büszke arra, hogy a szocialista frakció támogatta a Bajnai-kormány sikeres válságkezelését.
.
Mesterházy Attila változatlanul korainak tartja azt a kérdést, hogy ki lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Szavai szerint ezt „kellő időben” el fogják dönteni, és azt választják majd, akivel a legnagyobb az esély a győzelemre. A funkciók szétosztása előtt azonban el kell készíteni a kormányváltáshoz szükséges programot.
.
„Ma már az Orbán, takarodj! egy általános mondat Magyarországon, de emellé azt is oda kell tenni, hogy mit szeretnénk csinálni” – mondta, megjegyezve, nem feltételezi, hogy Bajnai Gordon másképp gondolkodna, és pozícióra jelentkezne be a Milla tüntetésén.
.
Kérdésre elmondta, örül Bajnai visszatérésének a politikába. „Tök jó (…), minden segítő kézre és új gondolatra szükség van az ellenzéki oldalon az elmúlt húsz év politikai megoldásainak meghaladásához” – fogalmazott a politikus.
.
Közölte azt is, arra biztatják támogatóikat, hogy vegyenek részt a Milla október 23-i tüntetésén. Mesterházy egy hónappal ezelőtt találkozott Juhász Péterrel, a Milla vezetőjével. A Juhász kezdeményezte megbeszélést annak ellenére jó hangulatúnak minősítette, hogy „nem mindenki imádja a szocialista pártot a Millában”. Mint mondta, Juhász Péter nem kérte őket arra, hogy maradjanak távol az október 23-i demonstrációtól, mint ahogy Bajnai Gordon részvétele sem került szóba köztük. Hozzátette: máskor is kész hasonló egyeztetésre.
.
A szocialista párt elnöke beszélt arról is, hogy mára egyértelmű, az MSZP nélkül nem lehet leváltani az Orbán-kormányt, ami felelősséggel is jár, a kormányváltás érdekében az eddiginél is nyitottabbnak kell lenniük az együttműködésre más demokratikus szervezetekkel. De ez várható el a potenciális partnerektől is – jelezte.
.
Mesterházy Attila szerint bár az újságírók rendre nála érdeklődnek az ellenzéki együttműködés esélyéről, nem az MSZP, hanem az LMP utasítja el, hogy parlamenti pártokkal közösködjön. A szocialista párt viszont éppen ezért készül arra is, hogy ha kell, egyedül is le tudja váltani az Orbán-kormányt.
.
„Mi van akkor, ha az LMP kitart a végéig, és nincs együttműködés, mert önállóan akarják megmérettetni magukat? Akkor a szocialista párt ne induljon a választásokon, mert nem jött össze a szövetség, és maradjon itt a nyakunkon Orbán Viktor? Dehogy” – fogalmazott.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 13 szavazatból)
Bajnai a Millával nyomul huszonharmadikán, 3.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(389)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

389 Reader’s Comments

  1. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szívesen törnék szét a fejükön egy régi vágású hosszú sodrófát, vagy nem suhintanám meg őket egy térdzokniba fogott marék ólomgolyóval, esetleg némi rugdosással vegyítve. De beérem az ábrándozással….. Álom, álom, édes álom…
    http://www.youtube.com/watch?v=3-eRRTRXvc0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Juj, hát ti óriási tüntetést akartok? Ejnye-ejnye!
    Remélem a TÍVÍ
    majd közve- titi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. kekec (2012. október 14. vasárnap 21:47)
    ” …legyártok egy táblát ” NEM MILLA SZAVAZÓ” szöveggel.”
    — Ezt egészen pazar ötletnek tartom!
    .
    kekec (2012. október 14. vasárnap 22:44 )
    “…képes lenne eliminálni a lakcímnyilvántartást, csakhogy legyen értelme a választási cenzusuknak”
    — Ez sokkal nagyobb gazemberség lesz, mint amekkorának elsőre látszik. Mert ha megszűnik a lakcímnyilvántartás, akkor az adatbázisát nyilvánvalóan megsemmisítik. Na és kinek lesz továbbra is nyilvántartása, mégpedig napra kész? Na kinek? A Fidesznek, Kubatovnak. Az összes többi párt nyálazhatja a telefonkönyvet.
    .
    kekec (2012. október 15. hétfő 08:47)
    “… remélem, hogy a következő tömegtüntetést a Szolidarítás szervezi a
    demokratikus ellenzéki pártokkal együtt. A kérdés persze az, hogy HOL, …”
    — Néha már arra gondolok, nem lenne-e ésszerűbb akár a város szélén vagy azon kívül tüntetni.
    A tüntetésnek két fő célja/értelme van:
    - megmutatni magunknak, hogy vagyunk, és hányan,
    - megmutatni az ellenfélnek, hogy vagyunk és hányan,
    - legyen hangsúlyos hír a dologból.
    Az első teljesül, bárhol tüntetünk is. A másodikról bizonyosan tudni fog az, aki ellen tüntetnünk. A harmadik akár úgy is megoldható, ha a tüntetés szervezője hív — akár külföldről — tudósítókat.
    Tehát egyedül a sajtó-része billeg, de az akkor is billeg, ha a gőzszolgálati média szorítja be két sorba a hozzá való, 2-3 lézengőt mutató képeivel. Ha meg külföldi tudósítók lennének, talán kevésbé lehetne elmismásolni a tüntetést.
    .
    És végül:
    Lehet, hogy mégis neked (kekec) van igazad: Juhász ugyan antipatikus, de mégis összetrombitált egy tüntetést: használjuk ki, hogy (talán akaratán kívül) jót tett. Ha úgy sül el, ahogy remélem, úgysem fog több ilyet szervezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Bocs, a tüntetés két fő célja három…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. kekec
    Ha Orbán ötgyerekes családapaként egy várhatóan kétséges kimenetelû (politikai) tömegakcióra gyerekeket szervez be, nincs ki mind a négy kereke. Aljasság a védtelen gyermekekkel és a távolból aggódó szüleikkel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. bumburi
    2012. október 15. hétfő
    19:39

    Egyetértek e kommenteddel teljes mértékben!
    Én is vidékről mennék fel Budapestre és tényleg nem két fillér az út Budapestre!
    Ha 23-án nem is , de 24-én semmi akadálya nem lenne, hogy fent legyek és a kapukat döngessem a Parlamentnél!
    De abban is igazat adok neked, – mint mindig – hogy tényleg nem tüntetgetni kellene, hanem most már erőteljes fellépést kellene sűrgetni , mert a tesze-tosza dolgoknak már nincs értelme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. sedona
    Mindezeket azért írtam, mert nagyon naiv az, aki azt hiszi, hogy Orbán egy erőteljesebb tüntetés következtében nem lépi meg a kekec által vizionált szankciókat. Így is, úgy is az lesz a vége, amikor felfogja a vezér, hogy nemsokára kitelik neki.És ha már.. Meg kell történnie megváltoztathatatlan dolgoknak, akkor jobb előbb,mint később.
    Itt már jelezte előttem proaktiv,hogy milyen ember az, aki gyerekekkel veszi körül magát egy bizonytalan kimenetelű ünnepségen,én tovább megyek. Egy gátlástalan szemét alak,akinek semmi sem drága!
    Az ilyenekkel szemben már most lépni is késő lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Ego
    Basszuskulcs! Tényleg ez lehet a fő szempont. Jelenleg minden párt megvásárolhatja az adatbázist, hogy levelezni tudjanak a potenciális szavazókkal.
    Így minden párt a “saját” listájára lenne kénytelen hagyatkozni, a frissítésekhez nem jutna hozzá. – és arra azért nem venném be a ciánt, hogy az a “megsemmisített” lista copyja a fidesznek nem maradna meg.
    Juhász meg tud szervezni, szükség is lenne valakire, aki képes aktivizálni az eléggé kényelmesen tespedő ellenzéket – csak le kellene mondania arról, hogy a történelmi példákat követve HÁROM RÉSZRE SZAKÍTSA az országot.
    Ha meg pártot indít, indítsa jobbközépre/ről/nek. Ott van űr, van igény és van potenciális tömeg. Mert nem minden demokrata baloldali – ezt tudomásul kéne venni, még ha eddig ennek nem sok jelét mutatták is. Ha már mindenáron megosztani akar: ossza meg a jobboldalt, azzal Orbánt gyengítené, nem Orbán ellenzékét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. proaktiv
    A “távolból aggódó” szülők ritka nagy szemetek. Hogy engedhetik oda a gye
    rekeiket? Agyrém!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. kekec
    Most olvastam a HVG-n a hírt, hogy rablóvezérnek nevezte egy német újságíró Orbánt.És nem csak őt.
    Ajánlom figyelmedbe, hogy szimpla tüntetések nélkül is ki fog dőlni a kályhacső Orbánnál az ilyen tudósításoktól,és mindenki meg fogja inni a levét. Hamar bekövetkezhet ( tőlünk függetlenül is) az, amit írtál.
    Akár békés lesz a tünti, akár nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. bumburi
    Nem vízió, hanem törvény és rendeletszövegeken alapuló erős meggyőződés. Amelyek nagy részét az utóbbi hónapokban fogadták el. És amíg nincs valós kormányváltó hangulat és tömegtámogatás, nem SZABAD felülni semmiféle provokációnak, de főleg nekünk nem szabad provokálni. Az erőszak nélküliségben nagy erő van – Gandhi kisöpörte vele az angolokat Indiából. Csigalom, nyugavér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Bumburi
    Nem csak egy újságiró nevezte rablóvezérnek ezt a suttyót,hanem a német
    KÖZSZOLGÁLATI rádió. Azt is mondták ,hogy utcai bandák szintjén működnek
    és a “haverjaival” teljesen kifosztja az országot. Na,erre varrj gombot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Egyébként (eddig) ez a legjobb elemzés a lakcímnyilvántartás eltörléséről:
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/15/rogan_antal_nincs_szukseg_sajtos_pogira

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. kekec
    Valahogy azt érzem ki a nekem címzettből, mintha én is provokátor lennék.
    Nem sértődtem meg, mert nem is vagyok az.Csupán másképp látjuk az elintézés módját.
    Jössz Gandhival…Kívánom, hogy legyen nekünk is egy Gandhink.De nincs, és nem is lesz, mert ez Magyarország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Barry1
    Azt hiszem egyről beszélünk.Örülök neki, hogy van olyan bátor ember, aki leírja az igazat,és nem a kozmetikázottat nyomatja.
    Csak nem értem az ” erre varrj gombot” esetemben.
    Mintha nem egy lenne a véleményünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. bumburi
    Ürügy az kell. Hitler felgyújtatta a Reichstagot, Horthy bombáztatta Kassát. Még a nácik is ragaszkodtak ahhoz a látszathoz, hogy “úgy kezdődött, hogy visszaütöttünk” Nem maguk miatt, hanem a lelkiismeretük miatt sajnálatosan csökött hívőik és a külvilág miatt. Kételyem nincs, ha nagyon szorul a hurok, előállít majd ürügyet. De ne tegyünk neki szívességet azzal, hogy előre prezentáljuk neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. bumburi
    Én is nagyon szívesen vernék a sötét fejekbe sodrófával egy kis világosságot. Csak reálisan látom, hogy ennek nincs itt az ideje. Nem a gyepálás indokoltságán – az időzítésen vitatkozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. kekec
    Egy őrülttel hiába viseltetsz “tapintatosan”,a végzetét nem kerülheti el.A megelőzés beindításához lehet egy ilyen cikk is elindító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. kekec
    És hiába vitázunk mi ezen, hidd el, az események lavinaszerűen fognak elindulni. Jó éjt, kiszálltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. bumburi
    Ezt csak a közszolgálatira értettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. egyébként kommunikációs szakember szerint Orbán MÁR elveszítette a választást és a fidesz lehet, hogy már 2014 előtt összeomlik:
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/3513-orban-mar-vesztett-csak-meg-nem-tudja
    ….
    Mostanában nagyon foglalkoztatja Orbánt a halál gondolata, özvegyi juttatásokról rendelkezik, és a beszédeiben is felbukkan utalás. Én ugyan nem nagyon hiszek az ezotériában, de olvastam régen egy elemzést a TM (transcendentális meditáció) egy lehetséges hatásáról: akit sokan gyűlölnek, az ebbe belebetegszik, és nagyon sok diktátor ezért betegedett meg rákban, vagy más súlyos betegségben. A nép akaratátvitele miatt. Érdemes Natura anyánknak esélyt adni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. bumburi
    Az a szép az életben, hogy mindig felülmúlja a profi forgatókönyvírók képzeletét.
    Másképpen: Ember tervez – Isten végez.
    Amit bizonyít, hogy Egyeske a külföldi politikusok részére már kezd nagyon aggasztó lenni! A statisztikai valószínűséget meghaladja az általa eliminált országvezetők száma:
    http://index.hu/belfold/2012/10/15/a_fidesz-atok_miatt_bukott_a_litvan_miniszterelnok/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Úgy gondolom, hogy mi akik itt vagyunk az “Amerikai Népszava forumán , egyet akarunk, hogy ez a elvetelmültet egyszer s mindenkorra, kipateroljuk a hatalomból a bagázsával együtt!
    Az Oktober 23-át felfoghatjuk úgy is , hogy egy történetnek a kezdete mint az erõszak eszközeinek állandó tökéletesedését, és úgy is, mint az erõszakról való lemondás folyamatát.
    Értem ezalatt, hogy vagy kezünkbe vesszük sorsunk alakulását nem hagyjuk, hogy OV rendszerének legyünk kiszolgáltatva.Ennek a szándéknak, elhatározásnak egy ominózus személyiségnek kell az élére állnia, de a közös, építő munkában mindenkire szükség van , hiszen tudjuk, hogy céljaink megvalósítása csak együtt sikerülhet!!!!
    Bumburi mondatával élnék :”"”"”Meg kell történnie megváltoztathatatlan dolgoknak, akkor jobb előbb,mint később.”"”
    ITT VAN AZ IGAZSÁG !!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Eddig a legszimpatikusabb hozzászólás (most éppen a DK-ról de egyébként is:
    Re: 2012.10.11. A Milla és Bajnai
    Szerző: Hajciho Dátum: Tegnap, 15:44

    Ismét bebizonyosodott a számomra, hogy két külön dologgá vált az elv és a gyakorlat.

    Gyurcsánynak igaza van abban, hogy nem lehet relativizálni a különbséget a demokratikus erők, és a demokráciát elpusztító jelenlegi rezsim és az ellenzéki jobbik között.
    Azonban két különböző dologról van szó.
    Az elvi, eszmei igazságról, és a társadalom megítéléséről.

    Tudomásul kell vegyük, hogy mindenkinek jogában áll bármely demokratikus erőt nem szeretni, vagy szeretni.
    Tudomásul kell vegyük, hogy vannak olyanok akik nem értik, hogy nem vehető egy kalap alá mindaz, amit húsz év alatt tettek, vagy nem tettek a politikai pártok a demokrácia keretein belül, és amit ma tesz a rezsim.
    Tudomásul kell vegyük, hogy vannak olyanok akik ostoba önérdekből fennen hangoztatják a különbségeket, ahelyett hogy törekednének annak megértetésére, ami közös.

    Azt azonban nem kell, nem szabad megtegyük, hogy azért, amiben nem értünk egyet, eltántorítson bennünket annak demonstrálásától, amiben egyetértünk.

    Ezért aztán nem értek egyet abban, hogy a DK hivatalosan nem kíván résztvenni a Milla tüntetésén.
    Nem szabad, hogy csatlakozzunk a széthúzás ostobaságához.
    Nem szabad beállni az LMP által forszírozott és a Milla vezetője által cinikusan hangsúlyozott megkülönböztetésdibe, mert ez a demokratikus összefogás ellen ható lépés.
    Állítom, hogy nem csak jogom van arra, hogy kifejezzem abbéli egyetértésemet, hogy ezt a rezsimet meg kell dönteni, de kötelességem is.
    Ettől még egy pillanatig sem fogok szimpatizálni az LMP sunyi szeparizációs propagandájával, nem fogok egyetérteni a zavaros világlátásával, de el fogom fogadni, ahogy most is elfogadom, ha a demokrácia helyreállításáért cselekszik.
    Ahogy el fogom fogadni az MSzP-t, a 4K-t és az összes többi politikai, civil, szakszervezeti, alapítványi csoport, bárki, ezirányú cselekvését, demonstrációját is.

    Ma még nem tudom, ahogy senki más sem, hogy miként is fog létrejönni, és működni az a választási erő, ha egyáltalán létrejön, és működni fog, amelyik alkalmas lesz, lehet arra, hogy a történelem szemétdombjára hajíthassuk a jelenleg regnáló hordát.
    Tudom, hogy itt iszonyú és idegtépő, roppant érzékeny alkuk és kompromisszumok tömege fog elvezetni addig, hogy egységesüljön a rendszerváltó erő.
    Remélem, hogy összeáll.

    23-a feladata és jelentősége éppen abból kell, hogy álljon, hogy a demokratikus oldal résztvevői megmutassák, hogy elvi ellenérzéseik és érdekeik ellenére, képesek egységesülni, mert egy dologban egészen bizonyosan TÖKÉLETES AKARATEGYSÉGBEN vannak, és ez az ORBÁN-REZSIM leváltása.

    Valóban igaz az, hogy ez még KEVÉS, hiszen abban is egyezségre kell MAJD jussunk, hogy miképpen is képzeljük az ÚJ DEMOKRATIKUS REND működését. Hogy mik a társadalom által elvárt KÖZMEGEGYEZÉS egyes pontjai, amelyeket EGYETLEN POLITIKAI ERŐ SEM kerülhet meg.
    Azonban ennek megfogalmazására, összegzésére, elfogadására és elfogadtatására, van egy egész évünk!

    23-án, a NEM akarjuk a rezsimet és ezért hajlandók vagyunk félretenni a különbözőségeink hangsúlyozását a kardinális szempont.
    Ezt kell megmutassuk.
    Ez az alapja annak, hogy meg lehessen tenni a következő lépést.

    És nem, nem hazudunk, nem vagyunk biodíszletek, ha ennek a szándéknak a kifejezésére jelenünk meg a tüntetésen.

    Tessék tudomásul venni: Ma ez az, ami az embereket a demokratikus oldalon összeköti!

    Nem az elvont, elvi finomságú részletek, a csak politikusok, politikával foglalkozók számára érzékelhető és értékelhető finomságok, bármennyire is tudjuk, mi kevesek, hogy ezek később lényegiek lesznek!

    A sajnálatos az, hogy Gyurcsány sem érzékeli, vagy méginkább nem akar (tud?) tudomást venni róla, hogy a demokrácia egyes elemeiről, a demokrácia gyakorlásának a módozatairól csak magában a demokráciában van értelme vitát nyitni.
    Ma a feladat magának a demokratikus berendezkedés elérésének a lehetőségét megteremteni!
    Ehhez pedig – első lépésben – el kell söpörni az Orbán-rezsimet.

    Ebben – úgy vélem – teljes az egyetértés a társadalom többségében.

    Szóval menjünk csak el az Egyetem-térre, aztán menjünk át a Millára, és mutassuk meg: Mi demokratikus érzelmű és elkötelezettségű magyarok, egyek vagyunk abban, hogy demokráciát akarunk a hazánkban.
    A technikai részletekről pedig vesszenek össze a különböző vezetők, de aztán jussanak is egyezségre. Ez az ő felelősségük!
    Mi azt biztosítjuk a számukra, hogy az összefogáson keresztül letesszük a voksunkat a demokrácia mellett. Ez a mi KÖZÖS elszánásunk és erőnk.

    Tüntessünk 23-án! Nem megfeledkezve az ‘56-os hősökről, és ‘56 népéről, amely szabad, demokratikus, és szolidáris államban akart békében élni.

    Tisztelegjünk előttük.
    Hajciho

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. sedona
    Én meg a Prédikátor könyvével válaszoltam:
    „Ideje van az ég alatt minden akaratnak.“
    De akarattal nem lehet sürgetni sem a vetést, sem az aratást. El kell jönni az idejének. Amikor a nép többsége (8 millió felnőtt állampolgár zöme) akarja a változást. Az meg még nem jött el, amikor a legnagyobb tábor a pártot nem választóké, Már nem Orbáné – de még senki másé sem. És MÉG nem Orbán ellenes. Számtalanszor figyelmeztettelek titeket: a NET még reprezentatív felmérésnek sem tekinthető. Ne abból induljatok ki, hogy itt “mindenki” a változás mellett van. A nép sunnyog és kivár. Még elzsongítja, hogy őt kímélve kormányoz Orbán, hiszen azt írja az újság és azt mondja a TV. is. Elhiszi, hogy hamarosan jó lesz, sőt sokan bedőlnek a szabadságharcos mesének is.
    Ez ellen tényleg Orbán tehet a legtöbbet. Napról-napra dolgozik saját megbuktatásán, de még időre lesz szüksége, hogy teljesen elintézze magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. és a DK-ról még egy értelmes hsz:
    Szerző: Pinty Dátum: Tegnap, 18:42

    Gyerekek, térjetek magatokhoz, mert ez már nevetséges. Hagyjátok abba, hogy pártkatonákban gondolkodtok. Ne higgyétek, hogy minden tüntető valamelyik párt elszánt híve aki párt.vezérének parancsát betű szerint, vakon végrehajtja.

    Hány tüntetője van a DK-nak? Én ott voltam a Szalai utcában, annyian voltunk mint egy közepes iskolai évnyitón – tehát kb ezren. A többi pártocska sem áll sokkal jobban, és ha az MSZP-nek megszavazok 4 ezret, akkor is max. 10000 ember az, akit a pártok mozgatnak.

    Számoljunk. A Szabad Sajtó úton leszünk legalább kétszázezren, de inkább négyszázezren. Négyszázezer dühös budapesti és felutazott vidéki, akinek elege van Orbánból és aki ki akarja fejezni dühét. Aki másutt és másképp nem nyilváníthat véleményt, minthogy elmegy tüntetni október 23-án. Hogy hová? Hát oda ahová lehet, oda ahol a legtöbben lesznek, mert a tömegben az erő. Komolyan azt hiszitek, hogy pár ezer ember eltiltásával bármit is változtatni tudtok a dolgok menetén?

    Azt hiszitek, hogy ez a négyszázezer törődik azzal, hogy ki az a Juhász, vagy Kónya? Hogy mit mondott Gyurcsány, vagy Mesterházy? Azt hiszitek, hogy Juhász, vagy Kónya fogja megmondani, hogy mit akarjon ez a tömeg? Egy frászt! Vagy ELTALÁLJÁK, hogy mi a tömeg vágya, vagy ki lesznek fütyülve.

    Azt hiszitek számít, hogy pár ezer embert a zseniális politikusok ide vagy oda terelnek? A négyszázezer akkor is négyszázezer lesz, ha nem megy el egy DK-s egy MSZP-s és egy LMP-s sem.

    A tömeget a tömeg akaratát nem lehet semmibe venni, CSAK KIMARADNI LEHET BELŐLE.
    Az okos politika a tömegekkel együtt mozdul, az ostoba meg szembe megy a tömegakarattal.
    A tömeg most Orbánt akarja leváltani. Lehet ehhez a tömeghez csatlakozni (a tömeghez és nem a vezetőikhez) és lehet ezt a tömeget elhagyni, de akkor ne várja senki, hogy a DK-t a komoly „rendszerváltó erők” között tartsák számon a jövőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. bumburi Neked van igazad. Már eddig is túl sokat vártunk , ezért követhettek el az ország népével mindenféle gyalázatot. Csírájában kellett volna elfojtani!Ehelyett végig asszisztáltuk, hogy feje tetejére állították az országot. Mégis mire kell még várni? Ha mi nem teszünk semmit, helyettünk senki sem fogja megoldani a gondjainkat a megaláztatást. A “Hej ráérünk arra még!” hozzáállással majd meg lehet nézni milyen gyalázatot visznek még véghez 2014-ig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. kekec azért várd ki a végét, hogy egyáltalán össze jön e a hőn áhított 400 ezres tömeg. Mert aki csatlakozni akart a millához (külön buszt szerveztünk vidékről) a felének már elment az étvágya juhász kirekesztősdi játéka miatt. És ne ferdítsél, mert a Szalay utcában nem ezren voltak a DK-s naggyűlésen! Ez süket médiás duma. Szíve joga az ellenzéki pártoknak külön ünnepelni, ha egyszer olyan kijelentések hangzanak el juhász szájából, hogy akik 20 év alatt részt vettek a politikában azok ne menjenek oda. Ja, hogy a szimpatizánsok mehetnek?? Na ne! Az elkötelezett pártszimpatizáns oda fog menni, ahol a pártja ünnepel. Nem az ellenzéki pártok vezetőit kell elmarasztalni, ezért kizárólag juhász felelős a megosztó megnyilvánulásai miatt. Nehogy má a farka csóválja a kutyát!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Anyúúúúú! Már csak hetet kell aludni
    és jön a Messiás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Zsigmond
    Hiába van nekem,és azt hiszem sokunknak még igazam(unk),a többség a kekec álláspontján van. ( vagy nem…) Mindenesetre arra várni,hogy Orbán maga alatt vágja a fát úgyis,dőreség, amit lehet hogy sokszor meg fogunk bánni.
    Mint ahogy személy szerint én,vétkes mulasztásnak, sőt bűnnek tartom, hogy ez a nyamvadt ellenzék nem vonult ki a nagy házból a tákolmány bevezetésétől kezdve,és birka módon úgy mozognak azóta is, mint a marionett figurák, akiket Orbán mozgat.
    Ennyire gyávák lennének?
    Ennyire “megfontoltak”, vagy csak nem akarják a konfrontációt,mert akkor ugrik a pénz, amiért ott meresztik az alsó felüket?
    Szégyen, ezerszeres szégyen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. proaktiv okt. 15. 21:31
    “…ha ötgyermekes apaként…”
    Nem az övéikkel veszik körbe magukat, Romániából hozzák őket és lehet, hogy árvaháziak…nem hiszem, hogy ilyen hangulatú gyűlésre egy szülő is elengedné a gyerekét, akkor már nem szülő, de még nevelőnek sem nevezném!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. A DK állásfoglalása hibátlan:
    http://www.youtube.com/watch?v=AMd02VK0Tx4
    Molnár Csaba – 2012.10.16. – ATV Start – Rosszabbul élünk, mint a kormányváltás előtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. gets linkje: Molnár Csaba – 2012.10.16. – ATV Start – Rosszabbul élünk, mint a kormányváltás előtt
    .
    Figyeljétek meg a kérdező búcsúmondatát! Alig hallatszik, de ez a vége: “…és igazuk van.”
    .
    Na, ide is eljutottunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. girbegurba
    Engem is meglepett, hogy kimondta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Optimista
    Én ott voltam a Szalai utcában és – sajnos – szerintem a becslés még felfelé is kerekített. Ami egyébként nem az én becslésem – én csak linkeltem.
    Márciusban a Millán voltunk vagy 70 ezren (szöveg szerint százezren) Talán az Astoriáig még elfért volna + 30 ezer. ott meg már összeérnénk a Deák téri jobbik gyűlés szélével. 400 ezer ember az Emkéig, vagy tovább érne, és kétlem, hogy addig volnának kivetítők és hangszórók.
    A kormány előre lefoglalt minden olyan területet a fővárosban, ahol valódi tömeg tudna megjelenni. Tehát a Milla rendelkezésére álló területet 100 ezer ember is vartagon kitamponozza. Kételyeim vannak aziránt, hogy a Szolidaritás a szűk mellékutcákból egyáltalán be tudna csatlakozni a tömegbe, ha a Millára elegen mennek ehhez (azaz többen, mint a Szolira)
    Igazi NAGY gyűléshez majd ki kell találni valami “nem hagyományos” területet, ahol tényleg elfér több százezer ember, és tömegközlekedéssel is megközelíthető. A fidesz pl. ellenzékben tudott csinálni nagygyűlést Csepelen is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Kedves Kekec!
    Akkor ez a 400 ezer ember , csak kitalálció volt ?
    Erről ment a vita e forumon is, hogy lesz ennyi ember, most pedig a szavaidból azt veszem ki, hogy jó ha szűken lesznek 100 ezren!
    Végülis az is szép szám, csak félek attól hogy a Juhász az ATV-ben való szereplése nem éppen a legjobban sikeredett!
    A Parlament elé nem lehet menni demonstrálni?
    Ott elfér rengeteg ember és nem lenne vita ebből és még aktuális is lenne a helyszín!
    Bár ahogy elnézegetem a dolgokat, oda tuti hogy nem kapna engedélyt sem a Milla , sem a Szolidaritás, de még az MSzP vagy a DK sem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kedves Kekec!
    Akkor ez a 400 ezer ember , csak kitalálció volt ?
    Erről ment a vita e forumon is, hogy lesz ennyi ember, most pedig a szavaidból azt veszem ki, hogy jó ha szűken lesznek 100 ezren!
    Végülis az is szép szám, csak félek attól hogy a Juhász az ATV-ben való szereplése nem éppen a legjobban sikeredett!
    A Parlament elé nem lehet menni demonstrálni?
    Ott elfér rengeteg ember és nem lenne vita ebből és még aktuális is lenne a helyszín!
    Bár ahogy elnézegetem a dolgokat, oda tuti hogy nem kapna engedélyt sem a Milla , sem a Szolidaritás, de még az MSzP vagy a DK sem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Barry1
    “A “távolból aggódó” szülők ritka nagy szemetek. Hogy engedhetik oda a gyerekeiket?”
    .
    Biztosan pénzért. Nekik ott plusz bevételért. Szervezett külföldi kirándulás a gyerekeknek, útiköltség térítéssel, plusz álombeli zsebpénz a részvételért címszó alatt nem is hangzik rosszul azoknak, akik azt hiszik, hogy van ingyenebéd. Nincs, de az ünnepi utazás politikai rizikóját nem sokan ismerik, mert nem Magyarországon élnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Libajnaiznak rendesen a megszólalása kapcsán a vekkeres nyalókái!
    Hiába nyert pereket, mintha nem is hallanák!!!!!!
    De volt egy nagyon szomorú eset, melyet soha nem szabadna elfelejteni: Veszprémben a Nyugdíjintézetben szíven szúrta magát egy rokkantnyugdíjas: ha maguknak én csak ennyit érek….
    Szóval csak azt akarom mondani, hogy sok-sok ember lett már öngyilkos ebben a két évben, vonat alá ment anya a fiával, két férfi egyszerre ült a sinekre, és sokan mások, névtelenek, már nem is írják meg, ha ilyen eset miatt áll a vonatforgalom, aztán ablakon vetették ki magukat többen is, felrobbantották a lakásukat, tavaly télen 400 honfitársunk hült ki és fagyott meg!
    Abba kellene már hagyatni a libajnaizókkal ezt a beszólást, mert sajnos ebben a két évben sokkal több áldozata van a kormány embertelenségének!!!!!!!!!!
    Gondolom a tüntetésen ez fő-fő téma lesz az ellentüntetők részéről, de ki kellene védeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. csakén
    “Nem az övéikkel veszik körbe magukat, Romániából hozzák őket és lehet, hogy árvaháziak”
    .
    Jól látod, mert nem kizárt, hogy intézeti gyerekeket utaztatnak Pestre. Van ott egy árvaházas atya, aki elég régóta tolja Orbán, Semjénék és a politikai katolicizmus hazai szekerét – Romániából. A statiszta gyerekekért majd megkapja Orbánéktól (a magyar államkasszából) a pénzjutalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. sedona
    2012. október 16. kedd
    20:12
    Az a 400ezer ember az a békamenet “létszámát megállapító” belügyminisztériumi hivatalos “tájékoztatón” volt.
    Mérvadó demonstrációs létszám megállapítás szerint ez jó közelítéssel is maximum tized akkora volt, ami azért látszott soknak, mert vonuló tömeget másképpen kell becsülni, mint az állva tömörülőt. :)
    Számolja valaki utánuk – osztjónapot!
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. “Bajnai: az unortodoxia feléli a tartalékokat
    .
    Helyette a bizalom helyreállításával, a tőkevonzó és tőkemegtartó képesség erősítésével, a foglalkoztatással és a gazdaság fejlesztésével kellene foglalkozni ahhoz, hogy Magyarország beinduljon – mondta a volt miniszterelnök egy konferencián.
    .
    Bajnai Gordon is beszédet mondott a Portfolio.hu „Budapest Economic Forum” elnevezésű keddi konferenciáján, amelyben a gazdaságpolitika sikeres modelljéről, az attól való jelenlegi távolságról is beszélt. Gazdaságpolitikai fordulat nélkül Bajnai szerint nincs IMF-megállapodás. De a megállapodás szerinte nem csodaszer, csak egy kívánatos haladék lenne Magyarország számára.”
    A volt miniszterelnök négy téma köré csoportosította a szerinte szükséges teendőket – írta a lap.
    .
    Folytatás:
    http://fn.hir24.hu/gazdasag/2012/10/16/bajnai-az-unortodoxia-feleli-a-tartalekokat/
    .
    A hozzászólások tükrözik, amit ´csakén´ írt. Libáznak, ahelyett, hogy a gazdasági unortodxiából a menekülés Bajnai által felvázolt útját követni vagy cáfolni képesek lennének. Szánalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Főleg azért szánalmasak, mert már a szánkig ér a szoaré, valaki megbillenti annyi nekünk, de ezeknek még mindig jól csinálja a Fidesz!
    Csak tudnám, mi az, amit jól csinál?
    Most olvastam, hogy Lézerdzsoni szerint sem kell lakcímnyilvántartás, támogatja Szerveranti ötletét!
    Így eltörlik és mindjárt lesz oka a regisztrációnak, mert ugye, ha nincs lakcímnyilvántartás, akkor kell a regisztrálás! Logikus nem!!!!!!!!
    Ötletelgetnek, hogyan lehetne a választást megnyerni – az meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg normális kormányzással, normális gazdaságpolitikával, de leginkább tisztességes törvényekkel!
    Tudom, ez a szó, hogy tisztesség nem szerepel a fideszes szótárban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. sedona
    Na akkor még egyszer – pedig már én is írtam! A kormány és a fidesz ELŐRE lefoglalt MINDEN alkalmas területet, ahol tömeg tüntethetne. A MILLA csak nagy cirkusszal kapta meg a Szabadsajtó utcát- éppen a korlátozott területe miatt.
    A Deák téren a vonakonda ünnepel, ahonnan a rádióhoz vonul az Astorián át. Tehát a Milla rendezvénye NEM NYÚLHAT TÚL az Astorián, vagy az ott állók között nyomakodik át a vonakonda a rádió felé menet.. Azaz a rosszabbik biokordonként óvja Orbánt, hogy meginduljon feléjük a Millás tömeg. De ezt az időzítés is biztosítja: a Milla 3-kor kezdődik, Orbán 4-kor. Aki meg akarja hallgatni Bajnait – nem érhet át a Kossuth térre. Azt a jobbik és a rendőrségi blokád is akadályozni fogja. Az csak Orbán beszariságát bizonyítja, hogy még így is gyerekek mögé bújik. Valószínűleg attól fél, hogy egy örmény “embert farag” belőle.
    A márciusi 70ezer fővel a Papnevelde utcáig volt tele a Kossuth L. utca. Kétlem, hogy onnan az Astoriáig 30-40ezernél több fő elférne.
    A Kossuth téren a fidesz rendez “központi kormány” rendezvényt, a békemenet meg a közelben sétafikál. A szoli ezért nem kaphatott az Operához engedélyt, és szorult a nagyobb tömeg elhelyezésére alkalmatlan Clark Ádám térre.
    Ezek tehát kényszerű adottságok, amihez alkalmazkodni kell.
    (ha volt valami, ami piszok húzás volt 01.02-áb az Operánál az IDŐZÍTÉS volt: szépen udvariasan befejezték, mielőtt nagyobb gondokat okozhatott volna a “hivatalos” rendezvénynek.
    Na: ezt hívják “őfelsége ellenzékének” jobb helyeken!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Köszönöm szépen válaszodat Kekec!
    DE!
    Tartok attól, hogy a megint bekövetkezik ugyanez ami a “”"” az Operánál is volt az IDŐZÍTÉS : szépen udvariasan befejezték, mielőtt nagyobb gondokat okozhatott volna a “hivatalos” rendezvénynek.”"”"”
    Én pedig erről szoktam burkoltan ugyan, de írásaimat a hangsúlyt fektetni!
    Mert ha most megint nem lesz semmi látszatja – nagyobb lesz a füstje mint a lángja – akkor bizony majd jövő tavasszal lehet ismét valami!
    De bumburi , Sommas, és én is azon a véleményen vagyunk, hogy már nem szabadna tovább várrni !
    2014-ig a választásokig, ezt a kalamajkát élni , sokunknak ez már nem fog menni !
    De félek és tartok attól , hogy a választásokig , még sok érdekes dologgal fogunk találkozni OV és kiscsapatától !
    Egyébként pedig e soraid alapján , arra jutottam, hogy a Milla megmozdulás az egyetlen alternatív megoldás, hisz Clark Ádám téren kevesen férnek el, a Kossuth térre nem lehet menni , ott rendőri kordon lesz !
    Hát akkor meglátjuk mi lesz oktober 23-án !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. sedona
    A MILLA első tüntetése télen, zimankó idején volt. Ahogy a németek mondják: “Nincs rossz időjárás, csak rosszul öltözött ember” Tehát az időjárás meleg helyzetben nemakadály. De közben eszembe jutott még egy szempont:
    Mivel a MILLA rendelkezésére álló terület tényleg vagy 100 ezer emberre korlátozott, ennél több már ütközne a vonakonda vonulási útvonalával: lehet, hogy szándékos Juhásztól ez a tömegelriasztó viselkedés. Nem férünk oda 3-400 ezren, ezért tenni kellett, hogy ne is legyen annyian. Erre mondjuk jobb technika lett volna, ha a megyei székhelyekre rendeznek a budapesti mellett még 19 másik MILLA tüntetést. Csak annak valószínűleg anyagi akadályai vannak: 20x több színpad, hangosítás… Olcsóvv néhány elriasztó nyilatkozatot tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. nem akadály, legyenek, olcsóbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Bajnairól és a millás Juhászról:
    http://piroslapok.blog.hu/2012/10/16/kedves_milla_ez_az_m6-os_autopalya_hogy_is_van
    “Millának: szimplán hülyeségeket beszél a főnökötök. Azt hiszi, hogy a tényeket pont elég felületesen ismerni, bármit mond az úgy is van… ja és elég a misztikus Fidesz kommunikáció: a szocik loptak, hazudtak!

    Bajnai Gordonnak: politikai dilettánsokkal nem megy. Aki komolytalan emberekkel mutatkozik, maga is komolytalanná válik! Tessék ezen gondolkozni!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Közgazdaságtanhoz értő emberek véleményére lennék kíváncsi!
    Szerintem totálisan elírták ezt a cikkben, mert nem akarom elhinni!!!
    “”"”"Az egészségügyi hozzájárulás mértéke 10 százalékról 27 százalékra nő”"”"”

    Hogy a menykő csapjon le erre a kormányra !!!
    300 forintért tüntetett a Fidesz , hogy ne vezessék be!!!
    Erre, brutális mértékkel felemelik az egészségügyi hozzájárulást!!
    Nem hiszem el, hogy ez nem verik ki senkinél a biztosítékot!
    Ezek után kérdezem, – ha igaz ez a megszorítás a sok közül – nem lenne célratörőbb már most leváltan e Fidesz kormányt a fenébe???????

    Mert ez áprilisi tréfának tűnik nekem, hogy most 100 ezer forint után 27 ezer forintott fizessek az egészségügynek? KIZÁRT DOLOG!!!!!
    MERT HÜLYE AZÉRT NEM VAGYOK!!!!!!

    Bruttó havi bér: 100000 Ft
    Havi adó : (-)16000 Ft
    Havi adókedvezmény: (+)0 Ft
    Nyugdíjjárulék (10% vagy a felső határ): (-)10000 Ft
    Egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék (8.5%): (-)8500 Ft
    Nettó bér: 65500 Ft

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Bajnai Gordon politikai elképzelésieről fogalmam sincs. Az egyetlen eligazító tényező az, hogy miniszter volt Gyurcsány Ferenc kormányában.
    De sem miniszterelnöksége alatt, sem később meg sem mukkant demokrácia kontra diktatúra és “jobb” kontra “bal” kérdésében. Pusztán arra lehet építeni, hogy nyíltan közli gazdasági elképzeléseit, és láthatóan nyílt információkkal kíván dolgozni.
    De nekem nagyon nem tetszik, hogy mindeddig nem foglalt állást az alapvető kérdésekben: szabadság, polgári demokrácia, jogállam, tulajdon. Nagyon olyan rossz érzésem van, mint Medgyesi esetében, aki választási kampányát teljes egészében a gazdaságra hegyezte ki (beígérte az osztogatást), és szót sem szólt piktorék ocsmányságairól.
    Világos, hogy Bajnai nem osztogatna, de nem ez az egyetelen szempont.
    Túl sok a gyanús mozzanat. Szeretném, ha végre egyértelműen foglalna állást. Ha nem teszi, akkor benne sem bízom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos