Ronai and Ronai
AMERIKAI

Korrupció árnyéka vetül Orbánra 2012. szeptember 13. csütörtök 0:06 | AN

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Korrupció árnyéka vetül Orbánra

Budapest – A Külügyminisztérium és a KIM (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) is ellenezte az azeri baltás gyilkos kiadatását, ennek ellenére Orbán egyszemélyben döntött – ez derül ki azokból a minisztériumi véleményekből, amelyeket Bárándy Gergely szocialista képviselő idézett, miután betekinthetett a dokumentumokba. Orbán Viktor maga is azt nyilatkozta, hogy tisztában volt a várható következményekkel, semmi olyan nem történt, amire ne számítottak volna, mégis ő maga így döntött. A döntést megelőzte, hogy négyszemközt tárgyalt az azeri elnökkel, és miután Magyarország semmiféle ellenszolgáltatást nem kap az azeri féltől, felmerül a kérdés: mit adott az azeri elnök a baltás gyilkosért viszonzásul, és azt ki kapta? Demokratikus országokban ilyenkor ellenőrzik annak a személynek a lehetséges bankszámláit, aki az irracionális döntést minden szakmai érv ellenére meghozta. Orbán Viktorra a korrupció árnyéka vetül, ha nem ad értelmes magyarázatot az értelmetlen döntésre.

Martonyi János az Országgyűlés külügyi bizottságában ugyan azt mondta, hogy “összkormányzati döntés született”, és széjjel terítette a felelősséget, de Orbán Viktor korábban magára vállalta a döntést: miután a minisztériumok véleményét megismerte, ő döntött a kiadatásról. Bárándy Gergely szerint az azeri baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatos dokumentumok is azt bizonyítják, hogy a döntést a miniszterelnök egyszemélyben hozta meg. A kormány érintett tárcái és miniszterei a pozitív döntésben nem vehettek részt, mivel egyetlen irat sem javasolta Ramil Safarov átadását Azerbajdzsánnak.

A szocialista országgyűlési képviselő erről azt követően számolt be a sajtónak, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) betekintett a Safarov átadásával kapcsolatos ügy dokumentumaiba. Az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy a minisztérium hogyan követhetett el ekkora “hibát”, amely Orbánra nézve kellemetlen következményekkel járhat. Hacsak nem abból a szempontból engedtek nyilvánosságot a dokumentumoknak, hogy Magyarország jóhiszeműségét bizonyítsák, és azt a kommunikációs stratégiát kövessék, hogy Azerbajdzsán nem tartotta be a szavát. Répássy Róbert, a KIM államtitkára mutatta meg Bárándynak a dokumentumokat, és ha nem előre egyeztetett taktikai húzásról van szó, akkor a Fidesztől szokatlanul nagylelkű gesztusért még nagy árat fizethet: az iratok ugyanis egyértelműen Orbán felelősségét támasztják alá. Bárándy Gergely szerint a történtekért a politikai felelősséget Orbán Viktornak kell viselnie, miután a kockázatok ismeretében ő maga döntött. Miután Örményország megszakította Magyarországgal a diplomáciai kapcsolatokat, Orbán döntése nyomán háborús feszültség alakult ki a Kaukázusban, és Magyarországot terrortámadással fenyegették meg, a politikai felelősség azt jelenti, hogy a történtek után Orbánnak le kell mondania. Annál is inkább, mert az iratok is azt bizonyítják, amit ő maga is elismert, hogy “semmi nem történt a döntésünk után, amivel ne számoltunk volna előtte”. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a várható következményeknek a tudtával döntött Orbán úgy, hogy a gyilkost kiadják.

Miután Azerbajdzsán cáfolta, hogy magyar államkötvényeket vásárolna, vagy a kiadatásért bármilyen energiaszolgáltatást végezne, felmerül a kérdés, hogy akkor kinek és mivel ellentételezte az azeri elnök a baltás gyilkos kiadatását? Ha Magyarország nem kap érte semmit cserébe, akkor miért vállalta Orbán ezeket a következményeket? Miben állapodott meg négyszemközt az azeri elnökkel? Ha nem Magyarország kap érte valamit, akkor Orbánra a korrupció árnyéka vetül: milyen ellenszolgáltatásért vállalta ezeket a negatív következményeket, amelyekkel előre tisztában volt? Demokráciákban ilyenkor vizsgálóbizottság alakul, és nyomozás indul az esetleges csúszópénz felderítésére. A szituáció tipikusan korrupciós helyzet, miután a döntésnek egyetlen racionális indoka sincs, kivéve azt, ha Orbán Viktor titkos bankszámlájára utaltak az azeriek, vagy más formában ellentételezték a gyilkos szabadlábra helyezését.

Annál is inkább, hogy Bárándy Gergely több iratból is idézett, amelyekből az derült ki: sem a Külügyminisztérium, sem KIM nem javasolta a kiadatást.  Mint mondta, a KIM a 2011-ben készített hivatalos álláspontjában fenntartotta azt a véleményét, miszerint nem kívánja átadni a Ramil Safarov azeri katonatiszt ellen kiszabott büntetés végrehajtását Azerbajdzsánnak. A képviselő szerint egyértelmű az is, hogy a szakmai előkészítő iratok figyelmeztettek a várható külpolitikai veszélyekre, mindarra, hogy a hazájában hősként tisztelt katonát az esetleges átadását követően szabadlábra helyezik Azerbajdzsánban. Egy 2007 júniusában született külügyminisztériumi feljegyzésben például szerepelt, hogy Örményország Budapesten járó bécsi nagykövete aggodalmának adott hangot Magyarország Kaukázus-politikájának esetleges változása miatt. Eszerint Jerevánban attól tartottak, hogy az ország egy kedvező gazdasági, energetikai pozíciószerzés fejében hajlandó lenne Safarov átadására hazájának. A nagykövet ekkor előrevetítette, hogy az átadás után az azeri hatóságok, bíróságok a társadalmi nyomás miatt szabadlábra helyeznék a katonatisztet, ami indulatokat szakítana fel Örményországban, ennek következményei között pedig akár magyar területen végrehajtott terrorcselekményeket is elképzelhetőnek tartott. Egy örmény követségi tanácsos 2007-es az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban tett látogatásának dokumentumából pedig az derül ki, hogy a diplomata jelezte: a kiadatás akár háborút is generálhat – mondta Bárándy Gergely.

Nincs logikus magyarázat, mert Martonyi János egyetlen dolgot állít meggyőzően, hogy nem született Magyarország és Azerbajdzsán között titkos megállapodás, amelyben valamilyen ellentételezést ígértek volna a baltás gyilkosért cserébe. Ez Martonyi előadásában hihetően hangzik, és ha így van, akkor csak Orbáén és Ilham Alijev azeri elnök között lehetett egy titkos megállapodás, miután Orbán látogatóban járt nála. Az azeri elnöki hivatal egyik vezetője később úgy nyilatkozott, hogy az azeri elnök személyesen felügyelte a kiadatással kapcsolatos tárgyalásokat. Magyar oldalról Orbán hozta meg a döntést, azeri oldalról személyesen Alijev elnök tartotta kezében a tárgyalásokat. Csak köztük születhetett megegyezés, amelynek részletei nem ismertek. Csak annyi tudható, hogy a baltás gyilkos kiadatásával Orbán Magyarország érdekei ellen tett, a hátrányos következményekkel tistzában volt, amikor meghozta a döntését, és ezért Magyarország semmi ellenszolgáltatást nem kapott. Ha Magyarország semmit nem kapott, akkor ki kapott? Elképzelhető, hogy senki? Semmiért vállalta Magyarország azokat a következményeket, amelyekkel előre tisztában volt? Lehet, ilyen kockázatot vállalni annak reményében, hogy a gyilkos kiadásának “barátságos” gesztusa egy esetleges, jövőbeli üzlet számára megnyithatja az utat? A kiadatás után Magyarországnak rosszabbak az esélyei egy azeri üzletre, mint voltak előtte.

Ez azonban csak logikai következtetés és nem bizonyosság, ezt tényként senki nem állítja, mi sem. Erre vonatkozóan semmi bizonyíték nincs. A történtek után Orbán Viktornak tisztáznia kell magát a rávetülő gyanú árnyéka miatt. Meg kell magyaráznia, hogy ha Magyarország semmilyen előnyt nem kapott, és nem remélhetett a kiadatástól, akkor a jogi és a diplomáciai érvek ellenére miért döntött így. Ki kell jelentenie, hogy az azeri elnökkel nem kötött semmiféle magánjellegű megállapodást Magyarország háta mögött és Magyarország kárára.

Bárándy Gergely azt is elmondta, hogy indítványozni fogja az Országgyűlés alkotmányügyi, valamint a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságánál, hogy hallgassák meg a miniszterelnököt és az ügyben érintett minisztereket. Legkésőbb ezeken a meghallgatásokon fel kell tenni ezeket a kérdéseket, feltéve, hogy Orbán hajlandó bármilyen bizottság előtt megjelenni, miután ezek a demokratikus fórumok kizárólag az ő személyes jóindulatából működhetnek, és ha akarja, akkor leszavaztatja a meghallgatást és a napirendre vételt.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 34 szavazatból)
Korrupció árnyéka vetül Orbánra, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. Már szinte lényegtelen hogy mi is az ellentételezés.
    A lényeg ilyenkor egy normális országban a min.elnök
    lemond.
    Ha nem teszi, akkor lemondatják.
    Mondom, egy normális országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (68 szavazatból)
  2. Majd amikor 2030 körül megbuktatja ovit a demokratikus ellenzék, az azeriek menedéket biztosítanak neki, ez lehetett a titkos megállapodásuk tárgya. :-)) szégyeniben oda fog immigrálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  3. Te voisine.
    Ki minuszolt le már megint?
    Ilyen gyors a TEK? :-0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  4. Logikus levezetés, de csak az usában.

    Otthon fel sem merül majd, még az “ellenzék” sem pedzegeti.
    Valahogy túl könnyen veszik a legnagyobb disznóságot is és nem eléggé fennhangon kérnek számon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  5. Nemelég mostmár hogy ez a Martony egy súlytalan sekivé alakította át önmagát , még ráadásul aljas is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  6. Szinte látom magam előtt, amikor Németh átadja Gulijevnek a diplomáciai jegyzéket – közben összekoccannak a pezsgős poharak -, majd így szól:

    “Bocs Vilayat de ezt muszáj átadnom, hogy kicsit enyhítsünk a ránk nehezedő nemzetközi és belpolitikai nyomáson. Ugye nincs harag? Tudod, még egy picit adnunk kell a látszatra.”

    Ugyanis az átadott diplomáciai jegyzék zárómondata így szól:

    “Magyarország Külügyminisztériuma megragadja az alkalmat, hogy ismételt nagyrabecsüléséről biztosítsa Azerbajdzsán Köztársaság Budapesti Nagykövetségét.”

    Ha a jegyzéket komolyan gondolták volna, akkor az utolsó mondatban arról tájékoztatták volna őket, hogy megszakítják a diplomáciai kapcsolatokat az azerbajdzsánnal, mint ahogy Örményország tette ezt velünk.

    FM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  7. elég sokára esett le a tantusz
    gripen ügyre emléxik még valaki ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  8. Minek a bizottság? A Gripennél sem találtak semmi bundát.
    Pedig Vadai vezette a bizottságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. KORRUPCIÓ!!!!! Ha még valami komoly PÉNZ sincs a HÁTTÉRBEN a baltás gyilkos kiadatásában, akkor vajon mégis MIÉRT ADTA KII ORBÁN???? Csak pusztán hülyeségből??? Ezért alázta meg a Magyrországot a világ előtt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. Hibás a cím! Orbán maga a korrupció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  11. Martonyi János az Országgyűlés külügyi bizottságában ugyan azt mondta, hogy “összkormányzati döntés született”, és széjjel terítette a felelősséget …
    .
    Igaza van mindnyájan felelősek azért, ami ma Mo.-gon történik, ezért is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  12. Én azt is eltudom képzelni, hogy orbán jó pár milla dollárért adta el országunk becsületét, ami már svájci bankban fiadzik. Főleg az olyan városi legendák híresztelése után, hogy a közgépes simicska mellett valójában orbánné áll, aki üzleti ügyekben sokkal tehetségesebb uránál. Őt a cégnél strómanként nyerges úr képviseli, mert mégis hogy nézne, ki a First Lady egy olyan cégnél, ami az állami beruházások 90 %-át viszi!

    Hát ezektől minden kitelik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  13. Logikus a következtetés.Mégis…
    Ki hiszi azt ma el Magyarországon, hogy Orbánt felelőssége meri fogni bármilyen bizottság?
    Ki gondolja, hogy abban a pillanatban, amikor megfogalmazódik valamelyik bizottságban a számonkérés lehetősége,hogy nem oszlatja fel Orbán?
    Itt már veszve van minden!
    Akkor kellett volna felforgatni az országot, amikor a kötcsei beszéd napvilágra került, mert abban minden előre meg volt tervezve.
    Írástudóink, és a nagyszerű értelmiségünk tagjai ott tapsoltak neki!
    Nesztek magyar fél ázsiaiak,ezt kaptátok, mert kiérdemeltétek a hallgatásotokkal.
    A bárgyú mszp, és a még bárgyúbb Bárándy mégis mit gondolnak (tak)?AKKOR! egy szavuk nem volt!!!Pedig látható, és tudható volt, hogy minden aljasságra kész az Orbán banda.
    Eső után köpönyeg! Orbánnak jól kiépített csatornái vannak, ahova csordogálnak (vagy ömlenek) a jól megérdemelt jutalmak.
    A hegyek vajúdnak, és egeret szülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  14. Tisztességes ember háborog ilyenkor. Közben meg tudomásul kell venni a becstelen, mindenre elszánt emberek agya meg sajnos így működik. Néha már az az érzésem ov. közelébe csak olyan ember kerülhet, aki gerinctelen vagy legalábbis vállalja a hülyítő injekciót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Az utcán beszélgető emberek közül egy, megjegyezte : Orbánnak biztos a menedékjog megadását ígérték meg, ha nem pénzt kapott cserébe.
    Martonyi a Horn kabinetnél sima táska hordozgató, köpönyegforgató figura volt. Igazi kaméleon. Kollektív felelősségre vonás nincs, ezért annak leple alá bújik, az egyéni felelősség elől. Ez a mai Magyar állapot és politikusi jellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. Sándor-
    Mert az ilyesmire ÁLTALÁBAN nincs bizonyíték, viszont a Grippen ügyben kivételesen mégis csak volt, viszont a svédek hiába ajánlották fel, hogy szívesen átadnák nekünk, érdekes módon a magyar ügyészség arra nem volt kíváncsi (ahogy az ezüsthajón utaztatott magyar vizslára sem, mert poltpeti évekig “bent felejtette” a fiókjában az elévülési idő végéig). Fideszesek szemében ez az ártatlanság bizonyítéka – na de hát azok képesek azt is elhinni, hogy 12 helyes lecsúszás a versenyképességi rangsorban a “győzelem” bizonyítéka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Szégyenében???? Ezekben még porszemnyi érzés se nincsen!!!!!!!,,,,,
    ezek nem emberek,hanem maga a Sátán küldöttei!!!! Hiszem,hogy a joérzésü emberek végre tesznek a Haza érdekében!!!!Mert legyözhetök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Én is afelé hajlok, hogy ha kapott is valamit a saját számlájára, az csak egy kis “mellékes” volt, az igazi hús az, hogy az azeri nagykövet a Simicska klánhoz köthető, a felajánlott együttműködési módok a Simicska klán által elnyert közbeszerzések munkálataihoz illeszkednek. Márpedig, ha valami ügy jár, úszi és hápog, mint egy kacsa – az kacsa. Tehát az egész cirkusz a Simicska klán térnyerését szolgálta. Anikó asszony strómanságával is, vagy anélkül. Lehet, hogy Orbán majd ONNAN kapja meg a saját számlájára, ami “JÁR”, mert nem kockáztatta a közvetlen átutalás esetén a lebukást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Én is simlicskára gyanakszom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Miniszterelnöki felelősség

    Azeri ügyben hányfajta felelőssége van a Miniszterelnöknek?

    1.) Morális . Tudatosan vállalta fel annak a lehetőségét, hogy egy etnikai indíttatású gyilkos nem tölti le büntetését. Ez megbocsáthatatlan. A háromszáz rendörrel két hét alatt rendet teszek Borsodban országában, az etnikai gyilkosságok keresztüzében mit üzen a Miniszterelnök ezzel az országnak?
    Csak én döntöm el ki bünhödjön?

    2.) Politikai. Belpolitikai, mert veszélybe sodorta az országot és a terrorizmust engedi kibontakozni azzal, hogy annak tárgyává teszi a magyar és azeri itt élő politikusokat és esetleg ártatlan embereket. Ezt a cikkben hazaárulásként fogalmazták meg.

    Nemzetközi politikai , mert egy olyan regionális feszültség gócba dobott gyújtólángot amelyet még a nagyhatalmak is igyekeznek izolálni.

    3.) Büntetőjogi. Nekem ne mondja senki, ha egy miniszterelnök a tételes jog ellenében dönt és nem kér bíztosítékot – nem tájékoztató levelet – akkor neki a törvényszegés miatt nincs büntetőjogi felelőssége. Miért állna minden jog felett. Az állam még nem Ő.
    Ebből a háromból egy is elég a lemondáshoz. Ha pedig nem mond le a többiek nem bujkálhatnak tovább. Az összkormányzati felelősség alapján akkor nekik kell lemondani. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Tavaly október 23-án a világ négy égtája felé mentek a kormány vezetői, akkor építgették a számlanyitást, ha netán nyúlcipőt kell húzniuk!
    Akkori pénzmozgások figyelése sok segítséget nyújtana, persze csak annak, akit igazán érdekelné a korrupció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Aki tudatosan, ráadásul ekkora volumenű ügyben hazája érdeke ellen tesz, az a világon mindenhol HAZAÁRULÁS!!!!!!!!!

    Nem szabad hogy ezt megússza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  23. Tisztelettel megjegyezném, hogy erre a kérdésre semmiféle értelmes magyarázat nem adható!
    Az a bizonyos kiadatási egyezmény, pedig lehetőséget és nem kötelezettséget ír elő!
    Már máshol feltettem a kérdést, hogy Magda Marinkót mikor adják ki, vagy részesítik kegyelembe, talán kiváló TEK-es lehetne!????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. kekec
    Élénken emlékszem a magyar vizslára. Egyetlen példányt sem kézbesített nekem a posta. Csak a Demszkyről szólót kaptam kölcsön. De annak minden oldalát tapasztaltam és egyetértettem.
    A Gripperől van bizonyíték svédben. De Vadai Ágnes (eléggé zaklatottan) arról számolt be, hogy nincs bunda a bizottság szerint.
    Azeri ügyben van bizonyíték azerben. De Bárándy itthon olvashatta a döntéselőkészítés dokumentumait.
    Ezek szerint a kormányfő a szakértőkkel ellentétben érdek nélkül döntött.
    Vagy próba- szerencse eljárással, vagy vak tyúk is talál szemet módszerrel kereste a szarva közt a tőgyét. De csak a veszett balta nyele sikerült.
    Dakotásul mondva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Kiss Sándor!
    .
    Mégis, akkor miért adta ki ? Kérdezed.
    Hát azért, amiért anno, 1938-ban Chamberlain angol miniszterelnök kiadta Csehszlovákiát a németeknek. Aztán hazaérvén, a reptéren büszkén meglobogtatta az addig legerkölcstelenebb Müncheni “békeszerzódést”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Kíváncsi lennék arra, hogy mit ad ingyen a fideSS és vezére!!!!!!!!!!!! :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  27. T. gusztávnagy!
    A fideszes trollok szerint ki kellett adni, mert sokba került az etetése!
    Magda Marinkóé is sokba kerül, de a kettő együtt megbillenti a büdzsét!)))))
    Erről szól a jövő évi büdzséhez benyújtott újabb, 60 módosító inditvány, spórol a kormány….
    Módosítják az özvegyi nyugdíjakra vonatkozó szabályt is – valaki biztosan megözvegyült fideszéknél….
    Ha ennyi átalakításra van szükség az alaptörvényben, a munka törvénykönyvében, stb. – akkor miért nem mennek el egy szabóságba, ott kiélhetnék az átszabási hajlamukat, miért egy országot akarnak vezetni – átszabnak, és elszabnak – mi lenne, ha nem készültek volna fel a vezetésre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Uraim! Nincs itt már semmi probléma, megoldottuk a szintiszta echte magyar Colát is.
    http://index.hu/belfold/2012/09/13/vegre_itt_a_magyar_ellenkola/
    Kéretik kellő komolysággal olvasni a cikket.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. A min.elnököt tájékoztatták a lehetséges következményekről az illetékes szaktárcák, tehát pontosan tudta, hogy Safarov kiadása az azerieknek a kiemelt nemzetbiztonsági kockázattal járó ügyek kategóriájába tartozik. Ezt ő maga elismerte. A kérdés az, hogy van-e alkotmányos joga arra, hogy egyszemélyi döntést hozzon a megfelelő illetékességű szervek véleményét figyelmen kívül hagyva. Magyarul, ha holnap reggel orbán úgy ébred, hogy hadat üzen mondjuk az USA-nak, akkor csak úgy, a parlament, még akkor is, ha az csak egy rossz bábszínház, és a szakirányú minisztériumok, szolgálatok megkerülésével megteheti ezt? Vagy netán az álláshalmozó szíjjártó egymaga helyettesítheti mindezeket? Annak aki nem olvasta melegen ajánlom Herman Wouk: Zendülés a Caine hadihajón Pulitzer -díjas könyvét. Talán némi párhuzam állítható a mostani történések, és a regény között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. A tömeg megéljenezte, mert olyan naív lehetett, mint a miniszterelnökük. Pedig tudni illik, hogy a diplomáciában és a politikában már a naívság is bűn. Ha olvasta volna a Mein Kampfot, vagy a tikosszolgálat dolgozott volna nem dobja oda koncnak Cshszkót…
    Azért valamit mégiscsak tudott Chamberlain és Orbán is [az azeri viszonyokról], csak úgy tettek, mintha naívak lennének. Valami erkölcsi emelkedettség – az a szikra – hiányzott, ill. hiányzik belölük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. A Gripen ügybe az mszp is belekeveredett, azért nem feszegetik, de a baltás ügy tiszta Orbán akció, ezért képességeikhez képest kihasználhatja az ellenzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. Korupt az egész bagázs,a rendörség,ügyészség stb.is most olvasom hogy a körmendi gyermekgyilkosságnál kiderült a 9-1/2 évet leült emberke ártatlan,megvan az igazi gyilkos,de az ügyet 50-évre titkositották.Kérdéseim:ki titkositott,volt hozzá joga,milyen indokból titkositott és végül kinek a rokona a gyilkos?Bár a baltás gyilkos átadása után már azon sem csodálkoznák ha ő tette volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Korábbi, “Viktátori négysoros” szösszenetem újabb sorokkal gazdagodik.

    Saller, koki, pocak, tocok
    Ez minden, mit fölmutatok
    Árulok én baltást, hazát
    Miközben játszom a lazát
    Riszálom a pávatollat
    Gátlás nélkül kirabollak
    Leszarom a sok-sok zavart
    Amit torzult elmém kavart
    Szóra nyitom hazug számat
    Avval terelem a nyájat
    Reménykedtek? Már hiába
    Itt, egyketted-Ázsiába’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  34. Sokáig azt gondoltam, hogy a magyar jobboldal nem primitív és pénzéhes erőcsávók gyülekezete. Másképpen vélik elérni a haza felvirágoztatását, mint pl. én, de ez nem bűn.
    Ezt gondoltam egészen 2006-ig. Akkor aztán a konzervatív oldal – legalábbis a hallható, látható része – hagyta magát végképp eltakarni egy orbitális hazugsággal, szentté emelt egy intelligenciahiányos, hataloméhes krakélert. Sőt, a 2006-ban a Kossuth téren emelt szónoki dobogón sok emblematikus képviselőjük saját szavaival ütötte rá az egyetértés pecsétjét erre a szennyes, politikának hazudott pávatáncra. Ennek egyenes következménye, hogy a “páva” elszabadult, és immár szemérmetlen nyíltsággal veszi semmibe a realitásokat. A Safarov-ügy kipattanásakor még úgy véltem: nem lehet egy ország felelős “első szolgája” annyira mohó, hogy néhány, zsebbe dugott dollárért eladja nemzete becsületét.
    Ma már úgy látom: még néhány dollár sem kellett hozzá. Elég volt az “álamférfinak” kijáró tisztelet és mosoly, amivel Azerbajdzsánban fogadták a nemzetközi politikában már páriának tekintett Orbánt. Elég volt az az érzés, hogy bár a szakemberek óvtak a döntéstől, az utolsó szó kimondására mégiscsak neki van hatalma. Szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Végülis, ez előre tudható volt.
    Egyetlen kérdés maradt még mindig megválaszolatlanúl: a MIÉRT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Érdemes lenne egy kicsit később egy ( kifejezetten ) bátor oknyomozónak az azeri pénzügyi köröknél érdeklődni, lehet érnének meglepetések. Amúgy meg nem szükséges, hogy egy bankszámla valakinek a saját nevére szóljon. Lehet offshore cég is, és akkor soha ki nem derül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. pikk!
    Nagyon találó: a képességeihez képest kihasználhatja…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Orbán zárt ajtok mögött tárgyalt az azeri elnökkel,és megegyeztek,hogy
    Orbán kiadja nekik a baltás gyilkost,csak ugy baráti gesztusbol.
    De Viktor nagyon szereti a pénzt,és nagyon sokat,ö kicsivel nem éri be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. maki – ki mondta, hogy a saját nevükre nyitottak számlát?!
    Okt. 23-án Dél-Amerikába, Ausztráliába utaztak, szétrebbentek a világba, a nagy nemzeti magyarok az ő legfényesebb ünnepükön, bárki nevére megtörténhetett a dolog, még a ló is kilógott, nemcsak a lába….hát, hogy soha? Remélem, hogy nem!
    Nekem nagyon tetszik – Kisember, hát itt a vége…..kissé hosszú az agonizálás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Orbánnak ezért le kell mondania és az egész Fidesznek,mert összeugrasztotta
    az azerieket és örményeket,háborus veszélyt idézett elö,az országunkat is
    veszélybe sodorta,akármikor terrorcselekmények fordulhatnak elö.Viktornak
    ennyit ér a magyar nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. jaja49 Lehet, hogy nagyon egyedül maradok a véleményemmel, de a jelenlegi kormány tagjai közül Martonyi ér valamit. Tökéletes diplomata, aki a munkáját is e szerint szeretné elvégezni. A felelősséget nem eltusolja, hanem a nyilvánosság felé diplomatikusan nyilatkozik. Szerintem nem elvakultan lojális, csupán szakmájának megfelelően nyilatkozott. A valós felelősöket az ügyészségnek, illetve a rendőrségnek KELLENE megtalálni.
    Az, hogy az említett szerveknek mi alapján kellene a vizsgálatot lefolytatniuk? Lehetne talán hatalommal való visszaélés. Hiszen minden létező kormányszerv ellenezte a kiadatást, kellően indokolva véleményüket. Ezt egy személy felülbírálta amivel kárt okozott – diplomáciai bonyodalom, és vélhetően hasznot is szerzett.
    De komolyabb esetben lehetne a gyanú hazaárulás is. Hiszen ha emlékeim nem csalnak a Bárándi által megtekintett iratok között szerepelt olyan, amelyik ecseteli, hogy Magyarországot vagy az ország külképviseleteit terror támadás is érheti. Aki ennek ellenére adott utasítást a kiadatás lebonyolítására az – vélt vagy való – kárt okozott az országnak remélt haszon fejében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Ha Orbán elvállalta a felelősségét, mivel ő döntött, akkor Martonyi miért maszatolja szét másnapra?! Ne beszéljenek már össze, meg vissza!
    Egyik nap mindannyian, másik nap Orbán, aztán megint mindannyian, de ezt már óránként variálják!
    Már csak a sámándobos hiányzik, hogy verje a taktust hozzá, egyre gyorsuló ütemben!
    Martonyi ehhez asszisztál a lemondása helyett, hát lelke rajta, meg a renoméja is, ha egyáltalán….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  43. Kedves vasalatos!
    1. Van az az erkölcstelen hazaárulás, amit már semmiféle szakmai kompetenciával nem lehet takargatni. Martonyinak nem az a bűne, hogy kezdő korában “táskahordozóként” működött az akkoriak mellett. Minden szakmában gyakornokként kezdi az ember, és előfordul, hogy elküldik “reszelőzsírért”. (Ha a nickneved összefügg a szakmáddal, akkor ismerned kell ezt a “tréfát”, amit a vasasok gyakran elsütöttek a kezdő segédek kárára.) A külügyminiszter bűne az, hogy szakmai tekintélyével egy vállalhatatlan egyszemélyi döntést menteget.
    2. Ha az ügyészséget vagy a rendőrséget érted “szervek” alatt, szerencsére még Orbán se verte annyira szét a jogállamot, hogy feljelentés nélkül, “megérzésre” kezdjen kutakodni. Azt viszont már megtette, hogy csak személyes érintettség esetén panaszkodhatsz, és ebbe bőven bele lehet kötni, amúgy fideszes “jogászilag”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. Ne felejtsétek el az ausztriai pszihiáter nagyon-nagyon sok pént kérhet a kezelésért, aminek a fedezetét nem itthoni számláiról akarja a Vezír fizetni mert az talán feltűnne a banki ügyinzétőknek és kikürtölnék a népnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Szervek alatt szerepelhetne pl. még a hágai Nemzetközi Bizottság is.
    Vagy Bíróság, mint pártatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. Még egy dolog jutott eszembe és talán nem elhanyagolható!

    A napokban értesülhettünk arról, hogy a SPANYOL BÍRÓSÁG döntése alapján kiadják nekünk a fekete sereg vezérét!

    Hogy is van ez kérem!!!??? A független igazságszolgáltatás bármely ítéletét, döntését felülírhatja egy miniszterelnök!

    Ezen azért el kellene rágódni egy keveset!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. “vetül”???!!!
    Eltakarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Remélem, az örmény terroristák Orbánt és családját veszik célba. (Minnél hamarabb, annál jobb!). Azért gondolom, az örmények is tudják, ki a hunyó.
    -
    A hazai ellenzéknek itt van az alkalom, hogy lesöpörjék orbánt és bandáját a színről. Már csak a vezető hiányzik aki mögé érdemes odaállni. Azután jöhet a szikra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Azt hiszem, minden épeszű emberben felmerülnek a cikkben említett kérdések. És a logikus következtetés is. Mert ezen kívül már csak egyetlen magyarázat lehetne: annyira gyűlöli az örményeket, hogy így tör borsot az orruk alá. (Most jól megkaptátok! Beee!) Az elmeállapota alapján már akár ez is elképzelhető…
    Azt meg ugye tudjuk, hogy csak arra kell vigyázni, hogy “ne mi kapjuk a legtöbbet”.
    Na de azóta ez is változott: Ma már erre sem kell figyelni. “De! Mi kapjuk a legtöbbet!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Geyza 2012. szeptember 13. csütörtök 01:31
    “Nemelég mostmár hogy ez a Martony egy súlytalan sekivé alakította át önmagát , még ráadásul aljas is.”:

    A viktátornak nincs beosztottja. Csak szolgája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos