Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétezer szavazat dönthet a kétharmadról 2014. április 8. kedd 0:40 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétezer szavazat dönthet a kétharmadról

Budapest – Kétezer, eddig fel nem dolgozott egyéni szavazat dönthet arról, ki lesz a következő négy évben a XVIII. kerületi székhelyű, 15-ös számú egyéni választókerület képviselője: a Fidesz-KDNP-s Kucsák László vagy Kunhalmi Ágnes, a baloldali összefogás jelöltje.

Ha a Fidesz jelöltje lesz a befutó, akkor Orbán Viktor pártja 133mandátumot és ezzel kétharmados többséget szerez, amennyiben az ellenzéki politikus nyer, akkor „csak” 132 mandátuma lesz a Fidesznek és éppen lemarad a kétharmadról. Az ügy persze szimbolikus jelentőségű, hiszen a kormányzópárt adott esetben könnyen megszerezheti néhány Jobbikos, vagy LMP-s képviselő támogatását.

A választókerületi eredmények 98,68 százalékos feldolgozottsága mellett Kucsák László 20 104 szavazatot kapott, míg Kunhalmi Ágnes 20 082-öt, így a különbség mindössze 22 szavazat. Az országban ez a legszorosabb eredmény az első két jelölt között.

Arra azonban, hogy kiderüljön, ki kapja a mandátumot, még várni kell szombatig, ugyanis várhatóan akkor bontják fel a szavazókörben a szavazás napján lezárt urnákat. Ezek az urnák ugyanis arra várnak, hogy megérkezzenek az átjelentkezéssel, illetve a külképviseleteken szavazók voksai.

A Nemzeti Választási Iroda oldalán közzétett tájékoztatás szerint pontosan 2000 fel nem dolgozott szavazaton múlik, melyik jelölt nyeri a versenyt, azaz ki kaphatja meg a képviselői mandátumot.

Miután az átjelentkezés és a külképviseleti szavazás voksai megérkeznek és azokat bekeverik a szavazókör szavazatai közé, a szavazatszámláló bizottságnak meg kell állapítani a szavazás szavazóköri eredményét, ez várhatóan szombaton történik. Az eredmény ellen azonban még jogorvoslattal lehet élni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 17 szavazatból)
Kétezer szavazat dönthet a kétharmadról, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Meg lesz az!
    Magyarország jobban teljesít! (az is bolond volt aki kitalálta a helyzetre igazítva. szerintem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  2. bumburi, örülök, hogy még látom a neved.
    Apró öröm, de őszinte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  3. Hát, hihetetlen eredmény. Önként mentünk a vágóhídra. Ilyen buta, alattvaló ország nincs még egy. Elképesztő, hogy az ország saját maga ellen, érdekeit semmibe véve szavazott. Most vagyunk a szakadék szélén, vagy már inkább zuhanunk. Bye, bye Köztársaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  4. Tökmindegy. Ha nem lesz meg a kétharmad, a Fidesz kilóra meg tudja venni a szükséges számú képviselőket. De még ez sem kell, mert ott van külső támogatónak a Jobbik, a Fidesz élcsapata.
    A Fidesznek az lenne talán jobb, ha nem lenne kétharmada, csak majdnem. Így csiki-csukit játszhatna: ha kell, gőzhengerként működne megvásárolt 1-2 külső szavazattal a 2/3-hoz, ha meg valamit rá akar kenni az udvari ellenzékére, akkor valahogy pont nem lenne meg a 2/3-os szavazattöbbség és mutogathatna az “ellenzék”-re, hogy lám, akadályozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  5. A XXI. századi határon belüli rabszolgaság folytatódik :((((
    Tovább zsarolják a szegényeket.
    A határon túliakat abból a pénzből fizették és fizetik, amit a honi rászorultaktól erővel vettek el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  6. Orbánnak igaza van, lényegtelen, hogy megvan-e a 2/3-ad, 1-2 lmpést vagy jobbikost bármikor meg tudnak majd vásárolni…
    A választás pedig egyértelmű döntést hozott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  7. Oldberg
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Ego!
    Teljesen igazad van. Bár számomra nyilvánvaló, hogy simán behúzzák a kétharmadot, hiszen a “nemzeti” választási bizottság elég sok esetben bizonyította, hogy a fidesz érdekeit szolgálja, de ha valami véletlen folytán mégsem ez a helyzet állna elő, akkor egyszerűen megvesznek maguknak néhány jobbikos, vagy akár LMP képviselőt. Ahogy korábban is történtek átszavazások, és átülések más frakcióba, most sem lesz ez másként. Orbán nem fogja kihagyni az újabb esélyt, amely ismét olyan hatalmat ad a kezébe, amivel megvalósíthatja az összes rémálmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Ez csak a parasztvakítás része.
    Meglesz a kétharmad, hiszen a fidesz intézett mindent.
    A csillagok is ügyesen voltak elrendezve.
    http://aranykozep.nolblog.hu/archives/2014/03/27/A_csillagok_is_ugyesen_vannak_elrendezve/
    Biztosan csaltak, de ez a balfasz ellenzék még ahhoz is hülye, hogy körbejárja a dolgokat.
    Én pl. azt láttam, hogy a választó körzetemben az ott lévő megfigyelőkön csak a nevük volt, a párt neve, ill. logója amely delegálta őket az nem. Tehát én azt sem tudtam milyen pártok küldöttei ülnek ott.
    Aztán: az összefogás vajon bekérte-e egyenként a körzetek eredményeit a delegáltjaitól, és azt összehasonlította-e a végén a hivatalos eredménnyel?
    Simán beletörődtek a végeredményben, pedig tudják, hogy tele van aknával a rendszer, a fidesz mindenhez hozzáfér (a központi rendszert is államosította), van kubatov lista stb.
    És arra nincs eszük, hogy ezt az egyszerű matekot elvégezzék??
    Olyan eredményt csalt magának a fidesz, amilyet csak akart, meglesz a kétharmad, bármibe lefogadom, csak még egy kicsit játszanak az idegeinkkel.
    Vajon miért nem tudták azt az egy körzetet megszámolni már rég, miért pont arra kell várni szombatig, ha a többi több ezer körzetet meg tudták számolni??
    És pont ilyen kerek (2000) szavazat van az urnában?
    Itt mindenki hülye???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  10. antifülke (2014. április 8. kedd 08:39)
    Itt mindenki hülye???
    Van az a pénz, amiért igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  11. Sajnos a kormány váltók még nem alkalmasak az önálló kormányzáshoz.A fiatalság és tapasztalat hiánya miatt csúfos vereséget eredményezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  12. Most jött el a bojkott ideje! A tisztességes ellenzéknek mindent, de mindent sérelmeznie, akár bojkottálnia kell a parlamenti munkában, legyen szó, bármily csekély megszorításukról, kormányhoz kötődő botrányról (ha pl. nem akarják napirendre venni Paks vagy Rogán súlyos korrupciós ügyét), vagy egyszerűen csak lesöprik az ellenzék javaslatait. Minden ilyen estben szórólapokkal, plakátokkal, megafonos kocsikkal és aktivistákkal kell elárasztani az országot és azonnal tájékoztatni a nemzetközi sajtót és hírügynökségeket és az EU-t, mely utóbbit egyébként sürgősen fel kell szólítani, vizsgálja meg, mire és hogyan költik itt a pénzét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Csak rá kell nézni a térképre. A kérdés költői.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. http://hvg.hu/itthon/20140407_Rogan_leverte_a_versenytarsakat_az_ingatl

    Abban az országban ahol Rogán Antal nyerhet, de ezek után azt mondom, hogy Simont álszent módon lecsukják ott biztos, hogy csak a pártokat kell hibáztatni? Az emberek, a választok erkölcsi érzékével minden rendben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  15. Én ebben a körzetben élek. Pénteken a házunk előtt megjelent egy román rendszámú kisbusz, kiszállt belőle kb. 20 ember, majd elindultak az okmányiroda felé. Szombaton megemlítettem mindezt Kunhalmi Ágnesnek a lőrinci piacon, aki azt mondta, hogy 1000 fővel növekedett meg Pestlőrinc lakossága az elmúlt pár napban. (Pestlőrinc jobban teljesít:)) 1000 importált szavazóval is csak 20 fős a többség. Az biztos, hogy tanulni fog a Fidesz mindebből: legközelebb 2000 főt vezényel majd ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. Meglesz az a kétharmad, de ha mégsem lenne, akkor sincs semmi gondjuk. Emlékezzünk vissza, mit is mondott Orbán már évekkel ezelőtt. Most kell megcsinálni mindent, mert lehet, hogy nem lesz még egyszer kétharmaduk. És meg is tettek minden galád, törvénytelen dolgot, ezen munkálkodtak szorgosan az elmúlt négy évben.
     
    antifülke:
    “És pont ilyen kerek (2000) szavazat van az urnában?”
    Nem. A honlapon az áll a számok előtt, hogy max. Magyarázat: “A 2014. április 11-én megszámlálandó szavazatok lehetséges maximuma, a külképviseleti szavazatok és az átjelentkezettek szavazatainak megszámlálására kijelölt hazai szavazókörben “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. nincs mar ezen mit filozni, BL-nek mindenben igaza volt.
    Egy dolgon erdemes csak szerintem elgondolkodni:
    http://m.mandiner.hu/cikk/20140407_hodos_hajnalka_fogalmatok_sincs_mi_van_videken

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Franci111 (2014. április 8. kedd 08:48)
    A fiatalság és tapasztalat hiánya miatt csúfos vereséget eredményezett.
    — Igen, ez mindent megmagyaráz. 25 év végülis tényleg nem elég felnőni és tapasztalatot szereezni. Plusz gyerekkorukban nem kapták meg a piros tűzoltóautót, ami súlyos lelki sérülést okozott nekik. Ők igazán nem tehetnek semmiről. De talán majd újabb 25 év múlva. Vagy azután. Vagy valamikor. Bízzunk bennük, ők a mi ellenzékünk.
    Meg Orbán házi ellenzéke. Ehhez már felnőttek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Nyilvánvaló, hogy lesz az a pénz, amiért majd valamelyik lmps-nek korpásodni kezd a haja. A jobbiktól is érkezhetnek persze jövevények, de szerintem azok jobban összezárnak. Szóval, ha ez a körzet nem is lesz meg a fidesznek, (kicsi az esély rá) majd kipótolják átigazolókkal úgy 6-8 hónapon belül. Addig is majd a jobbik, bár szóban hangoztatja majd állítólagos fenntartásait, szépen együtt szavaz majd orbánékkal minden lényeges kérdésben, ahogyan azt eddig is tették. A tényleges fasiszta frakció létszáma eddig is a fidesz és a jobbik képviselőinek összege volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. ha nektek ez kell parasztok, akkor legyen ez: jó étvágyat parasztország
    a zsozsó egy jelentős része meg románban landol, a szőrösnyelvű , bérszavazó ustyunál szt’jónapot az is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Hiányozni fogtok :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Orban Viktor 12 evet ul a nyakunkon ez mindent elarul ! Szegyen es gyalazat emberek zome nem latja mekkora haramia az alcsutdobozi JUHASZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Kétezer szavazat ide vagy oda ez már el van b… va köszönhető elsősorban a ravaszul kimódolt választási törvénynek, másodsorban az otthon kuksolóknak, akinek részben köszönhető ez az eredmény, harmadsorban a gondolkodni kevésbé tudóknak. Nem hiszem el, hogy nem látjuk, vagy nem akarjuk látni az Orbán kormány káros kormányzás következményeit. Nem értek a politikához, de el igazodok abban. Nincs olyan réteg akibe jókorát ne rúgott volna, és ezt a rúgást Orbánnak úgy háláljuk meg, hogy újra lehetőséget adunk, hogy újra mérjen egy következő rúgást belénk. Olyan személyeket juttatunk a parlamentben / Dr. Simon Miklós/ akinek köztörvényes bűntársai börtönben, ülnek vagy pl. /Dr Tilky Attila/ aki alkoholos állapotban karambolozott, mindkettőjüket, a felelősére vonástól a mentelmi joguk mögé bújva menekültek meg. Milyen emberek ezek? ezek fognak a törvényhozásban rólunk dönteni? Elkeserítő ez a helyzet Orbán 3 ezer milliárd Ft magán nyugdíj megtakarítást is költségvetési körbe vonta, ennek ellenére a nyugdíj kassza hiányos. A devizák árfolyama a csillagos eget súrolja, 7 adót eltörölt, 17 adót bevezetett, az ÁFA 27% az állam adósság 84% fölött, és még képesek vagyunk elhinni, hogy Magyarország jobban teljesít, miközben gyerekek százezrei éhezik. Nem hiszem el, nem hiszem el. A háziasszonyok csak nosztalgiából fogják a csíkos szatyort és mennek? vásárolni. Haragszom Orbánra jobban mondva utálom, nagy emberismerettel rendelkezem, és nekem nem jön be a sunyi tekintete, ravasz gondolkodásmódja: A nép nem vette észre, hogy verejtékünkből Felcsúton saját telkén amit 50 évre átadott az államnak STADIONT építtetett, oda vasúti pályát. Még négy évet kért- kapott, érzésem szerint népnyúzó négy évre kell számolni, a hátam borzong, most fogja alattomos diktatúráját kiterjeszteni, most már késő. Igaza volt Bartus Lászlónak bojkottálni kellet volna első perctől kezdve ezt a választást, az új választási törvény miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Hát ki a tökömet érdekli, hogy van kétharmaduk, vagy nincs. Így is- úgy is is ők diktálnak(nem nekem),rothadjanak meg, tőlem 20 évig is lehet kétharmaduk, csak azokat sajnálom,akik önhibájuktól mentesen szenvednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos