Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök 5:24 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kivételezett helyzetben a TV2

Budapest – A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint a TV2 nem követett el jogsértést, amikor a Napló című vasárnapi műsorában nem mutatta be a Jobbikot mint az egyik ellenzéki jelölőszervezetet. Egy nappal korábban ugyanez a testület elmarasztalta az ATV-t és a Népszabadságot, mert nem hívták meg az általuk szervezett vitára a Jobbikot.

A testület megtekintette a kifogásolt műsorszámot és tagjai 12:4 arányban elutasították a jogsértés megállapítását kérő beadványt arra hivatkozva, hogy az NVB egy műsorszám alapján nem állapíthat meg jogsértést, a műsorfolyam egy részét önmagában nem értékelheti.

Patyi Andás elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az NVB nem lehet sem szerkesztő, sem pedig cenzor, így nem szólhatnak bele abba, hogy az egyes műsorszolgáltatók milyen műsortípusban és mikor mutatják be az egyes jelölteket, jelölőszervezeteket.

Az NVB-hez egy magánszemély fordult azt kifogásolva, hogy a TV2 március 30-i Napló című műsorában az ellenzéki pártok kampányát mutatták be, ám az összeállításból, szerinte szándékosan, kimaradt a Jobbik. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a műsort úgy mutatták be, mintha abban az ellenzéki pártok teljes körét megjelenítették volna, miközben abban kizárólag a baloldali pártok, illetve azok képviselői szerepeltek.

A kifogástevő azt kérte, az NVB állapítsa meg az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölőszervezetek között, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvek megsértését, amit a testület elutasított.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Kivételezett helyzetben a TV2, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Aki a TV2-ben dolgozik, annak is feltűnhetne, hogy mivé vált a munkahelye.
    Persze tudom a számlák fontosabbak. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. A TV2 egy új szerelem.
    A kedvesnek még minden meg van engedve.
    Most van a hoci hoci, aztán jön a nesze nesze..(mondják felénk)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Patyi Andás elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az NVB nem lehet sem szerkesztő, sem pedig cenzor, így nem szólhatnak bele abba, hogy az egyes műsorszolgáltatók milyen műsortípusban és mikor mutatják be az egyes jelölteket, jelölőszervezeteket.
    Tiszta sor,vasárnap az Operánál sem jelölteket,sem jelölőszervezeteket
    nem láttunk,így az NVB jogosulttá vált az ATV,mint műsorszolgáltató
    szankcionálására,bár,mint tudjuk,ő nem szerkesztő,nem is cenzor.
    Lehet,hogy kicsit erőltetett,de ez az Orbán-rendszer
    gránitszilárdságú talapzata,ez a nyakatekert jogászkodás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. “– Nem csak a pszichológusok, de a biológusok is (pl. Selye János, aki Montreálban tanulmányozta a stresszt) megegyeznek abban, hogy amikor stressz van (és most Magyarországon ez van), akkor – pragmatikusan nézve – csak nagyon kevés választás van abban, hogy mit lehet csinálni. Pontosan négy dolog. Az első: hogy az ember küzd azért, amit akar, hatékonyan. Tehát ha nem jó, amit Orbán és a kormánya csinálnak, akkor az ember küzd, hogy ne legyen ez a kormány. És az életét adja, de küzd. Ez lehet hatékony, megváltozik a kormány, valódi demokrácia kezdődik, minden jobb lesz, és akkor az ember jobban érzi magát. Második lehetőség: menekülni, de hatékonyan. Meg kell oldani, hogy a stressz megszűnjék. Itt lehet hagyni az országot. Lehet menekülni – én 16 éves voltam, amikor elmenekültem. A harmadik lehetőség: segítséget és védelmet kérni valakitől, aki meg tud védeni ettől. A negyedik alternatíva, ha a másik három nem működik (tehát ha nem tudsz hatékony lenni, harcolni ellene, menekülni tőle vagy védelmet kapni ellene), akkor beledöglesz, biológiailag akkor beteg leszel és meghalsz. Ez a stressznek a biológiája. Ha valaki élni akar, akkor a negyedik alternatívát nem akarhatja választani. A jelen helyzetben itt ki védene meg? Nem valószínű, hogy lehetne találni valakit találni, aki meg tud védeni.”……….

    Ha a szeretetből nem lesz járvány akkor beledöglünk gépnarancs feldmár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Röhej. Tények (!) című műsor egyik híre ” a Magyar Nemzet szerint Mesterházy tudott Simon pénzének származásáról.”
    Várkonyi Andrea hányás nélkül ki tudta mondani ezt a mondatot.
    Szerintem:
    - egy kormányújság véleménye nem Tény. Ez bebizonyosodott az utóbbi években.
    -egy hírhamisításban,rágalmazásban élenjáró újság nem viszonyítási pont és az általa közölt izé nem Tény. A lezárult és a folyamatban lévő ellenük indított perek a bizonyíték rá.

    Szóval a TV2 simán ballag lefelé Magyar Nemzet-be.Röhej de ki kell mondani ,hogy a bulvárújságok becsületesebbek,mint egy “komoly” napilap,ők bevállalják a gagyit. A Magyar Nemzet és már a TV2 is komolynak álcázott űbergagyi,aminek szintén nem szabad hinni…. mint a lókupecek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Ha nyernek “REMÉLEM NEM ” teljesen megszállják a médiát.Undoritó, hogy nincs már most sem , vagy alig választási lehetőség, mert minden csapból ők folynak.A sok birka meg béget nekik, pl békemenet stb elég nagy az Isten állatkertje, az agymosottak tömege élteti őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos