Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyarok az azeri kormányt hibáztatják 2012. szeptember 14. péntek 13:19 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyarok az azeri kormányt hibáztatják
Budapest/Brüsszel – A magyarok többsége ismeri és az ország szempontjából fontosnak tartja az azeri kiadatási ügyet, a kialakult helyzetért pedig Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé – ismertette közvélemény-kutatásának eredményét a Fidesz által pénzelt intézmény. Eközben Azerbajdzsánt elmarasztaló állásfoglalást fogadott el csütörtökön Strasbourgban az Európai Parlament (EP), miután a képviselők plenáris vitát folytattak a Magyarország által Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov Azerbajdzsánban történt szabadon engedéséről.
.
A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas: a felnőtt lakosság 94 százaléka hallott már róla. A válaszadók Magyarország szempontjából nagy jelentőségűnek ítélték a Safarov-ügyet: a lakosság 74 százaléka vélekedik úgy, hogy az eset fontos az ország szempontjából, ezen belül 39 százalék nagyon fontosnak tartja azt.
.
Az ezer magyar felnőtt megkérdezésén alapuló, telefonos kutatás eredménye szerint a kialakult helyzetért a lakosság 59 százaléka Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé, míg 32 százaléka a magyar kormányt okolja. A válaszadók mindössze 9 százaléka nem tudott vagy nem akart nyilatkozni ebben a témában – áll az összefoglalóban.
.
Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.
.
Az EP az állásfoglalásban elítélte Ilham Aliyev azeri elnök döntését, amellyel kegyelemben részesítette a Magyarországon – örmény katonatársa meggyilkolásáért – életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit. Hangsúlyozta, hogy a Safarovnak adott kegyelem ellenkezik az átadás jogalapjául szolgáló nemzetközi szerződés szellemével, egyben megsértette a magyar hatóságok számára adott diplomáciai biztosítékokat.
.
Az EP elítél minden olyan lépést, amely a hegyi karabahi konfliktus további kiszélesedéséhez vezet, egyben támogatásáról biztosít minden olyan erőfeszítést, amelynek célja a térségbeli feszültségek enyhítése, az örmény-azeri konfliktus békés rendezése.
.
A néppárti kezdeményezésre napirendre tűzött kérdésben az Európai Parlament által elfogadott végleges szövegben szerepel az, hogy Azerbajdzsán hivatalos levélben írásos garanciát adott arra, hogy az átadott elítélt büntetését nem változtatja meg, és Safarov legkorábban 25 év elteltével szabadulhat, valamint azt is, hogy Azerbajdzsán hivatalosan később tagadta, hogy erre vonatkozóan diplomáciai garanciát adott volna Magyarországnak. Ennek kapcsán az EP leszögezi, hogy véleménye szerint Azerbajdzsán megsértette a magyar hatóságoknak adott diplomáciai biztosítékokat.
.
Az EP az állásfoglalásban tudomásul veszi Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, miszerint Magyarország a nemzetközi kötelezettségeivel összhangban járt el.
.
A Fidesz EP-delegációja szerint kiegyensúlyozott határozat született. A képviselők kiemelték, hogy a parlamentben a vita során az Európai Bizottság is kijelentette: Magyarország a megfelelő azerbajdzsáni garanciák birtokában járt el.
.
„Az Azerbajdzsánról szóló vita sajnos egy álvita, a baloldal motivációi és módszerei ugyanis egyértelműek: Magyarország elítélése a valódi cél”, vélekedett Schöpflin György fideszes EP-képviselő. A Fidesz EP-küldöttségének közleménye szerint a magyar szocialisták ismételten mindent megtettek azért, hogy a dokumentum Azerbajdzsán mellett a nemzetközi joggal összhangban eljáró magyar kormányt is elítélje, ez a kísérletük megbukott.
.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport állásfoglalása szerint a baloldali módosító indítványok leszavazásával kiegyensúlyozott határozat született, és az Európai Bizottság a vita során kijelentette, hogy Magyarország a megfelelő azerbajdzsáni garanciák birtokában járt el.
.
Az Európai Parlament honlapján található dokumentáció tanúsága szerint Herczog Edit magyar és Véronique de Keyser belga szocialista EP-képviselő módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy az Azerbajdzsánt elmarasztaló állásfoglalásba az is belekerüljön, hogy az Európai Parlament „véleménye szerint a korábbi magyar kormányokkal ellentétben, amelyek kellő elővigyázatossággal figyelembe vették egy ilyen átszállítás lehetséges nemzetközi és regionális következményeit, és ennek fényében úgy döntöttek, hogy nem adják ki Ramil Safarovot, az aktuális magyar kormány nem járt el a szükséges elővigyázatossággal, és nem vette figyelembe egy ilyen döntés esetlegesen súlyos következményeit”.
.
Herczog Edit a határozati javaslat parlamenti vitájában ki is fejtette, hogy szerinte a dokumentumnak arra is ki kellett volna térnie, hogy a magyar kormány kellő körültekintéssel járt-e el egy ilyen kényes diplomáciai kérdésben.
.
Ulrike Lunacek, a Zöldek osztrák képviselője azt szerette volna rögzíteni az állásfoglalás szövegében, hogy az Európai Parlament „felvilágosítást kér a magyar kormánytól a Ramil Safarov Azerbajdzsánba történő átszállítása lehetséges következményeinek előzetes értékeléséről, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a magyar miniszterelnök miért ítélte elfogadhatónak annak igen magas kockázatát, hogy Ramil Safarovot azonnal kegyelemben részesítik, ahelyett, hogy további garanciákat kért volna az azeri kormánytól arra vonatkozóan, hogy ez nem fog megtörténni”.
.
Az Európai Parlament többsége végül sem a szocialista, sem a zöld módosító indítványt nem támogatta, így egyik sem került bele az állásfoglalás végleges, elfogadott szövegébe.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 8 szavazatból)
A magyarok az azeri kormányt hibáztatják, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Vazzeg, megint kisebbségbe kerültem, mert nem tartozom a többségi magyarokhoz, akik ezt a helyzetet csak Haverbajdzsánra fogják.
    Sajnos azt nem tudni, ki végezte a közvélemény kutatást,de csak a nézőpont vagy a századvég lehetett, mindkettő több milliárdos állami megbízásokat kaptak az elmúlt 2 évben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. A régi nóta:
    Mindig más a hibás.
    Mer a Magyar az jó..az egy tündibündi.
    Mások a gonoszak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. “…A magyarok az azeri kormányt hibáztatják …”
    .
    - Naná.
    .
    Érzékelik azért, hogy itt valami irgalmatlan nagy gáz van, és ez nem lesz elkenve nagypofájú, sértett hőzöngéssel.
    .
    Így aztán, egyből berántják a bullshit- generátort újra; nem én voltam, nem mi tehetünk róla, mindig más a hibás, nem, mi vagyunk a legjobbak, most is csak áldozatok vagyunk, mert becsaptak minket (KIK???), és amúgy is, a nemzetközi összeesküvés lehet ebben is a magyar ellen.
    .
    Na, nem baj, bosszantsák csak tovább az örményeket (és most már az azerieket is) ezzel a baromsággal!
    .
    Ezek ugyanis nem tréfálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. “…A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas: a felnőtt lakosság 94 százaléka hallott már róla…”
    .
    - Te k…csög közvéleménykutató, te! Te agyalágyult, kretén balfék!
    .
    A “hallott már róla” mióta egyenlő az “ügy ismeretével”?
    .
    ÁÁÁÁHHHHHH!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Azt hiszem, vagy legalábis remélem, hogy az Örmények fehér emberek, és tudvalévő:” A fehér ember nem felejtt”, ezért emlékezni fognak a döntéshozó személyére, nem csak arra, hogy állítólag magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Ja…
    -Csak bele kell nézni bármelyik netes fórumrovat e témát taglaló topikjába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Az a helyzet, hogy a magyar lakosság nem az ügy részleteit ismeri, hanem amit az üggyel kapcsolatban a magyar közmédia eljuttat hozzájuk. Azaz: az ország lakóinak túlnyomó többsége úgy kajálja a hazugságot, mint kacsa a nokedlit.
    Más lenne a valóság, ha beindulna végre egy Szabad Európa Rádió-hoz hasonló hírlefedés, dehát a világ inkább ámuldozik azon, miként válik tökéletes birkaakóllá az egész ország, mint hogy ébresztgetésbe kezdenének. Igaz, pattanás vagyunk mi csak az ő szemükben, és ebben nagyon is igazuk van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Szokasos gerinctelen fidesz kommunikacio.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. A telefonos közvélemény kutatás alapját a magyar kormány biztosította a közvélemény kutatók részére, ezt honi berkekben Kubatov listaként elhíresült adatbáziskén nevezik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Nagy hazugság.
    A magyarok nem az Azeireket, hanem Orbánt hibáztatják.
    Ez a közvélemény kutatásnak nevezett propaganda a
    Századvég nevü fideSS seggnyalo cégétöl származik.
    Kormánytol kapott, csoro magyar emberektöl elvett 2.4
    milliárd forintért bármit mondanak, amit az Orbán Viktor nevü
    elkövetö csak akar.
    Nincs hir értéke ennek a dumának.
    FideSS piár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. vágtázó halottkém

    Én nem az azeri kormányt hibáztatom, hanem ORBÁN MOCSKOS HAZUG KÉPMUTATÓ KORMÁNYÁT és még tovább is megyek, ÉN ORBÁN VIKTORT HIBÁZTATOM!
    Meggyalázta egy katona halálát, egy ország becsületét tiporta a posványba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  12. Csatt !!!
    Bárcsak meghallaná már végre olyan is a szavadat,
    akinek modja lenne rá egy ilyen rádiot beinditani !!!
    Nagyon kellene , egy Szabad-Europa rádio, a fideSS
    állami aggitpropp tv-rádio duma ellenében !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Két fél között fennálló nézeteltérés esetén ugyan ki a hibás?
    TERMÉSZETESEN A MÁSIK, MERT NEM AZT AKARJA AMIT ÉN!
    Csak legyen aki elhiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Hát ha a Kubatov névjegyzékről vettek le 1000 telefont, akkor nem is olyan rossz a helyzet, ha a fideszhívők 40 %-a is a kormányt hibáztatja!

    Ez Magyarország összlakosságára vetítve még 85% felett is lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. Jusefnek tökéletesen igaza van! A Századvég szakszerűtlen felméréseivel tendenciózusan hazudik és a hazugságait a közmédia gőzerővel terjeszti. Komoly szakemberek csak mosolyognak, ha csak a Századvég nevét hallják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Hagy ringassa csak a fidess és ovi a hazugságokban magukat. Hozza csak ki a Századvég annyira megszerették a zemberek ezt a kormányt, csak ezeket akarják sokáig. A pofon és a kijózanodás meg a választások után jön.
    Egyébként meg ha fidessre szavazók listája alapján készült a felmérés nem is olyan jó mert 32% a kormányt okolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Ilyen felméréssel vezették félre a 2002-s választáskor is Orbánékat. Aztán lett is pofáraesés. Újra abba a hibába esnek, hát ők tudják.
    Nem lenne jobb tisztességes adatok alapján felkészülni a választásokra, legalább egy valami lenne már tiszta, ha már a választási törvényt agyon manipulálják.
    Egyébként: A pokolhoz vezető út a jószándék köveivel van kirakva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Nos, ezzel majd szamoljon el az EP a NATO es a vilag fele. Hogy ott melyik felkegyelmu szopogatja orbant azt nem tudom, de az egesz foldresznek szegyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. Ideje lenne, hogy az Európai bürokraták jobban körüllnézzenek a magyar kormány hazudozásai ügyében. Rá kellene már jönniük, hogy azorbán-banda minden esetben átveri őket. Kovács László átnézte a külügy baltás gyilkossal kapcsolatos papírjait, és meggyőződött arról, hogy a baltás kiadatását navrasincs már azelőtt jóváhagyta, mielőtt az azeriák kormány által garanciának minősített tájékoztatása megérkezett volna. A rétvári nevű fidesznyik -nem szó szerint- lehülyézte Kálmán Olgát az egyenes beszédben, amikor ő ragaszkodott ahoz, hogy az azeri tájékoztató nem garancia. Kiderült, hogy minden ellenkező állítással szemben a csuti már legutolsó azeri látogatásán levajazta az afgán elnökkel, hogy kiadja a baltást. Ezek a hazug fasiszta brigantik eladják az országot. A harminc ezüstnek pedig nyoma sincs. Két lehetőség van. Az egyik, hogy a fideSS már gyűjti a fekete pénzeket a választási kampányra, ezért a júdáspénzt ofshore számlán parkoltatja, másikpedig az, hogy a magánvagyonukat gyarapítják valmi kajmánszigeti,vagy egyéb titkos számlán. Idióta falkaforradalmároKk! Látjátok már kiket ültettetek a saját fejetekre (meg a mienkre)? Hazaárulókat, akik eladják a magyarok becsületét, és szétrabolják majd csődbe viszik az országunkat. Ráadásul benneteket is lenéznek ti félázsiai vadbarmok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Valami eszembe jutott az olvasottak kapcsán, ami csak áttételesen kapcsolódik a témához, de talán érdemes néhány szót vesztegetni rá.
    Nem most először, és nemcsak itt, sokan okolják, hibáztatják a nagyrészt jobbos médiát a tömegek, a lakosság zömének tájlkozatlanságáért, illetve félretájékozottságáért. Lehet ebben valami. Csakhogy. Ha az 1948 utáni időkre gondolunk, eszünke kell jusson, hogy akkoriban nem lévén se televízió, se internet, se telefonos lefedettség, a nép, az istenadta, kizárólag azt kapta információ gyanánt, amit a nyomtatott sajtó, meg a kétgombos néprádió adott neki. És azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt állítom, hogy gyakorlatilag még a Dörmögő Dömötör is a legdurvább kormánypropagandát sulykolta ezerrel. Aztán tessék, a nép, az istenadta, valahogy csak mégis összegründolt egy ötvenhatot, olyant, amilyent, DE a totális agitprop ellenére. Azaz, tudta, amit tudott, jóllehet, tűzzel-vassal igyekeztek őt meggyőzni az ellenkezőjéről. A lényeg, hogy – és most mindegy, hogy milyen okokból – nem értett egyet a leányzó fekvésével.
    Most volna módja, igenis, tömegesen volna módja más véleményt keresni, és találni, ám, láss csodát, mégsem teszi meg. (Nem a maroknyi berzenkedőről beszélek, hanem a “tömegröl”.) És miért? Miért nem lépi át az ingerküszöbét még a legprimitívebb hazugságosdi sem, még a legbotrányosabb, húsbavágó jogfosztás sem, még a legalpáribb embertelenség sem? Egyszerű: azért nem, mert most alapvetően egyetért a leányzó fekvésével. Mert valójában szíve szerint mennek a dolgok. Mert most végre azok vannak hatalmon, akik hozzá hasonlóan kisszerűek, közönségesek, faragatlanok, műveletlenek, trágárok és durvák. Akik, csakúgy mint ő (vagyis a nép, az istenadta), soha nem mosnak kezet a budiból kijőve, és csakúgy, mint ő, nem riadnak vissza a kismocskos üzletektől. Ne tévedjünk, nem pusztán arról van szó, hogy a “félázsiai” bepuszilja, amit mondanak neki föntről, és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy fönyissuk a szemét, nem, nem. Nem, ez a “félázsiai” nem bepuszil, elhisz, behódol, ez egyetért. Méghozzá mélységesen. Ahogy egy holt kultúra holt nyelvén egy holt időben oly szépen megfogalmazták: simili similis gaudet, azaz a simlis a simlisnek örül. Ahogy a bugris a bugrisnak.
    Ha nem így volna, nem így állnánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Eldrad
    Mivel a “kormány által fizetett” közvélemény-kutató nagy valószínűséggel a Kubatov-listából dolgozik, az eredmény kéretik a “még a fideszesek körében is” kiterjesztéssel értelmezni.
    1. Nem sikerült agyonhallgatni, az a zászlóégetés azért a narancsmámoron is áthatolt.
    2. A “jól megválogatott” közönség nem sokkal több, mint a fele dől be Orbánék magyarázkodásának (vagy legalábbis ezt állította a “kormány által fizetett” kutatóknak. Valós közvéleménykutatás tehát sokkal rosszabb képet mutatna a kormány szempontjából.
    3. “Megreccsent” Orbán tekintélye. Ez egy szektaként működő tábor esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. taotológia
    Bár az elemzéseddel alapvetően egyetértek (hiszen erről ír Bartus is hónapok óta) egy-két szempontot nem vettél figyelembe:
    1.A 2006-2008-as tüntetések bebizonyították, hogy ilyenekkel nem lehet kormányt dönteni. Pedig azok a bandák tényleg mindent bevetettek az éles lőszereken kívül, (bár nem tudhatjuk, hogy a labdába rejtett bombák mekkorát durrantak volna). Ezért sokan értelmetlennek tartják a tüntetéseket, még ha azok céljaival egyet is értenének.
    2. Az állampolgári jogok amputálása jelenleg még narkózisban zajlik, hat a “nem megszorítás” meg “nem az embereket, hanem a bankokat, multikat sarcolják” szöveg, mert sokan alapvető ismeretekkel sem rendelkeznek, hogy a triplabóvli minősítést és az egészségügy lerohadását, vagy a munkahelye elvesztését , esetleg csak az élete nehezedését összefüggésbe tudnák hozni. Ide tartozik továbbá az EM8 évezés, tehát a “Gyurcsányék eladósították az országot” és “nem lehet ilyen hamar rendbe tenni” szövegek is. Ennek ellenére már kezd sípolni a kukta, ne tudd meg milyen szövegek mennek pl a piacokon!
    3. Sokaknak meg mindegy, mi van a nemzetiszínű szósz alatt, “mert legalább nem a komcsik vannak hatalmon” Ezeket viszont az azeri ügy ejti gondolkodóba (akiket ez sem, azok amúgy is menthetetlen vakhitűek, az ilyenek szoktak a szektavezér utasítására tömeges öngyilkosságot elkövetni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Tisztelt “Taotológia”! Egyet értek Az Ön által lefordított Kertész Ákos levéllel !! Csak sokan ezt sértőnek érzik ! – Vagyis szokták mondani fáj az igazság !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Kekec, én úgy gondolom, hogy képesek lettek volna kormányt dönteni, nem azokon az “ilyeneken” múlt, mert nem ők gazoltak be, hanem a főnökük. Az utolsó pillanatban. Mert nem egy alulról szerveződött spontán buli zajlott, ellenkezőleg.
    Épp a második pontoddal kapcsolatban írtam mindazt, amit, ugyanis kettőig már egy négyéves gyerek, de még egy kutya is el tud számolni. Csak akkor nem, ha nem akar.
    3. A tömeges öngyilkosság eléggé zsenánt, akikről te beszélsz, sokkal inkább hajlanának a tömeges gyilkosságra, szerintem.
    Én azt mondom, hogy NEM a Szabad Európa Rádió esetleges létén vagy nemlétén múlik a közgondolkodás, mert aki hamisnak, elégtelennek, netán egyenesen büdösnek tartja, amit a közmédiából kap, az a SZER nélkül is képes (lenne) a saját ellenérzéseit megfogalmazni, ha vannak (volnának) ilyenjei. Én arról beszélek, hogy nincsenek. Én arról beszélek, hogy nem az egyoldalú tájékoztatás a fülsiketítő csend oka, hanem az elemi erejű, tömeges egyetértés a konszolidációnak hazudott kollaborációval. Madár; madár, nemdebár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Kedves bolygó, bizony fáj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Van igazság abban, amit taotológia (és Kertész Ákos) mond, de ez még nem a teljes igazság.
    .
    1945 előtt is hosszú évtizedekig működött az agymosás, és 1948 után a diktatúra nem tudta teljesen elszorítani a másik fél nyakát. Többek között azért sem, mert durván átlátszóan sárba taposó volt, meg azért sem, mert a sötétség erőit egész hadosztálynyi pap, lelkész is támogatta. (Az akkori diktatúra is sötét volt, de nem ugyanúgy, és nem annyira, mint az előző. Ez legalább megindította a társadalmi mozgást, tömegeket taníttatott, ipart fejlesztett. Csak míg az előző banda a feudalizmus felől akadályozta a gazdaságot, az újak egy utópia felől.) A szerzetesrendeket feloszlathatták, a vallásos tevékenységet korlátozhatták, de nem lehetett bezárni a templomokat, vagy megtiltani az egyházi temetéseket, stb.
    .
    Az 1956-os zavargásokat, majd felkelést, majd nem szabadságharcot (ami nem volt), hanem a felkelés utóvédharcait több tényező tette lehetővé:
    - a tömegek növekvő anyagi nyomora és társadalmi alávetettsége
    - a hatalom részéről megtervezett provokáció (olyasmit terveztek, mint később Mao Ce Tung, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból, és csírájában fojtsák el az ellenmozgalmakat, csak elszámították magukat)
    - a hatalom jellege: ugyanúgy elnyomó hatalom volt, mint az előző, meg sem próbáltkozott az előző elnyomó hatalom ideológiájának valódi elemzésével, a fasiszta – nyilas eszmék lényegének feltárásával. Nem is tehette, maga ellen dolgozott volna
    - az, hogy a hatalom ideológiája is dicsőítette a forradalmat általában
    - a hatalom idegen megszálló jellege, ami lehetővé tette a nemzeti hivatkozást
    - a sötétség erőinek kitartó ideológiai (akna)munkája, ami a fentiekkel együtt fenntartotta és erősítette a korábbi sötét ideológiákat.
    .
    “A leányzó fekvése” ügyében nem tudunk biztosat. Nem tudjuk, hogy a most alakuló rendőrállam hogy fog tetszeni a többségnek. Talán sehogy. A hazugsággyár sikerrel tévesztette meg őket, de hogy melyik momentum mennyire fogta meg az embereket, arról nincs pontos statisztikánk. A fentiekben említett sötét ideológia dolgozik, és uralkodik, hiszen a jogállam és a demokrácia alapelvei és működés nagyrészt ismeretlenek itthon. 1920 óta milyen rendszerek működtek Magyarországon? A legutóbbi, rövid életű Köztársaságban is (kb. 20 év) ugyanez a nép választotta a vezetőit.
    .
    Igen, a magyar nép többsége kulturgenetikailag az alattvaló / diktátor ellentét egyik pólusát foglalja el. Kulturgenetikailag, vagyis a történeti okok miatt. De ez nem eleve elrendelt, örök sorsunk. És nem is egyszerűen bugrisság kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kedves girbegurba, 56-ra: a tömegek nyomora és alávetettsége nem volt újkeletű, mondhatnám, szokva voltak hozzá. Nem egy büszke, identitásában és szellemében szabad nép lett leigázva. Korántsem.
    “Az akkori diktatúra is sötét volt, de nem ugyanúgy, és nem annyira, mint az előző. Ez legalább megindította a társadalmi mozgást, tömegeket taníttatott, ipart fejlesztett.” Pontosan. Véget vetett az addig jól bevált rendi gyökerű nyomornak és alávetettségnek, ha úgy tetszik, kollektivizálva azt, ami a háború utáni állapotokat tekintve ráadásul úgyszólván elkerülhetetlen volt. De milyen különös, hogy épp ez a megindított társadalmi mozgás, a tömegek tanítása, az ipar fejlesztése, (meg a többi helyes cél-rossz módszer) vezetett a szolgasorból frissen kiemelt tömegek lázadásához. Akik azelőtt tíz-húsz évvel még hírből sem ismerték a szabadságot, mert soha nem állt módjukban megtapasztalni, akik emberemlékezet óta a legdurvább kiszolgáltatottságban, súlyos nélkülözések közepette tengődtek, most fölemelkedvén, máris az elnyomás ellen fordultak. Hát, mi ez, ha nem a szocializmus apológiája? Mi egyéb, mint annak bizonyítéka, hogy a szocializmus az addig félállati sorban tartott tömegeket pillanatok alatt büszke, öntudatos, önérzetes, szabadságukra kényes, gondolkodó individuumok kooperációképes halmazává nevelte-nemesítette?
    Vagy mégsem? Mert elnézve ugyanezen tömegek mai (vissza)rohanását az ellenforradalomba, (a Horthy korba), hajlamos vagyok eltűnődni Leonardo, Einstein és Woodstock totális haszontalanságán, értelmetlenségén, fölöslegességén.
    Nem hiszek a megtérésben. Nincs az a szájtépő propaganda, ami engem meg tudna győzni a gázkamrák létjogosultságáról, vagy a nők-gyerekek-állatok-mások alsóbbrendűségéről. Vagyis nekem hiába nyomul ezerrel a Rab Belhoni Rádió. Ám ez a hajthatatlanság a túloldalra is igaz. Mert először van a saját, elidegeníthetetlen zsinórmértékem (amire a Költő aszongya, hogy “Az én vezérem bensőmből vezérel…”), aztán ahhoz keresek (ha keresek) szellemtestvéreket. Fordítva nem működik. Ezért a térítésben sem hiszek.
    Ez az egész történhetett volna másképp, volt rá egy esély, de nem szerettük, nem éltünk vele. Pedig a dolgok jelenlegi állása szerint ez az első esélyünk egyben az utolsó is volt. Lehet, ez nem eleve elrendelt, viszont örök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Hát persze, hogy mindenki hibás: aki egy emeletre helyezte őket, de a balta gyártója, sőt az árusító cég is nagyon hibás lehet ebben az ügyben!
    Állampolgári jog hülyének lenni és ezt el is játsza most Orbán, inkább vállalja a hülyeséget, mint azt, hogy mi az igazi indoka a kiadatásnak – ha tulajdonképpen mindenki ellenezte, mert tudták, hogy otthon nemzeti hős, az pedig nem ülhet börtönben! Ez nem hülyeség, hanem egyenesen bűn!
    Végülis a kordonbontó most kordonok közé szorul, rettegnek, de nekünk nem szólnak, csak a TEK fog még többször vizipisztolyos riasztásokhoz kirohanni, mert ők igenis tudják, hogy ez a mi ügyünk….ha a vezér mást is mond!
    Eladta az ország becsületét, kitette a lakosságot terrorfenyegetettségnek – és még mindig a helyén van!
    El tudom képzelni, ha ezt egy másik vezető követte volna el, itt most mi lenne?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Nekem csupán három kérdésem lenne:
    1.) Mennyibe kerül Nekünk (adófizetőknek) ez az aljanépe “közvéleménykutató intézet” fenntartása?
    2.) Kiknek próbál hazudni ezzel a “felméréssel”?
    3.) Mibe került Nekünk (AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK!) a Baltás elbaltázott, Baltazár által egyszemélyben elhatározott kiadatása?
    … és még ezek után VAN POFÁJUK ál-közvéleménykutatások “eredményeit” közzé tenni?! … ELKÉPESZTŐ!!!
    … és ezt is … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Változatlanul az a véleményem, hogy szükségtelen kétségbe vonni a többségi véleményről készített felmérést ez esetben. A közmédia sikeresen hallgatja agyon a valóságot, illetve hazudozik kedve és céljai szerint. A teljes valóság (kronológiai sorrend ismerete) nélkül mi várható a zemberek többségétől?
    Meggyőződésem, hogy ha csak egyszer is vennék a fáradságot hogy elolvassák, vagy végighallgassák a történetet, http://www.stop.hu/belfold/mindent-a-safarov-ugyrol-elozmenyek-es-kovetkezmenyek/1083145/?lstparts=1, persze ehhez az kellene, hogy eljusson hozzájuk, egyetlen közvéleménykutató sem lenne képes hasonló felmérésre hivatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Kedves taotológia,
    .
    Nem a szocializmus apológiája, hanem az ellenoldal gyakorlati bírálata. Ők nem voltak képesek ilyen eredményre, és most is csak rombolni tudnak.
    Nem világos, hogy most akkor az említett szocializmus felemelte, nevelte a tömegeket vagy sem. (Egyébként azt hittem, hogy azt még nem hívták szocializmusnak, hanem az a rendszer még vállalta, hogy forradalmi diktatúra. De nem végeztem rendszeres tanulmányokat, nem tudom.)
    .
    Szerintem a rendszerváltás rövid időszaka is felemelő volt (minden mellékhatása ellenére), és bár a tömegekben nem tudatosult ennek kedvező hatása mindennapjaikra, azért mégis volt ilyen hatás. Például lényegesen megváltozott az önkormányzatok, hatóságok stílusa, az ügyintézés. Még a földhivatalok is átláthatóbbak lettek. Nem mindenhol egyformán, de szerintem egyértelmúen javult az összhatás. (Sajnos nem volt elég átütő a siker, nagyon nagy a visszahúzó erő is.)
    .
    Most, hogy újra rendőrállam épül, az emberek egyre inkább észreveszik, mit nyertek a demokráciával, most látják csak, mi minden volt az övék, amit a fize$$ diktatúrája elvesz tőlük. Sok bajuk volt a rendszerváltás miatt (nem pont amiatt, de ahhoz kötődően), sokan vesztették el állásukat, megélhetésüket, de a fasiszta – náci diktatúra alatt még többet vesztenek: még a reményt is, hogy valaha jobb lesz. Hiába harsog a papagájkórus, hiába a média kisajátítása, a fenyegetés és a megtorlás: az igazság terjedni fog. És akkor majd kiderül, hogy az emberek sokasága most is “büszke, öntudatos, önérzetes, szabadságukra kényes, gondolkodó individuumok kooperációképes halmazává” válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Az úgynevezett szocialista táboron belül egyetlen egy volt, mely az hirdette önmagáról, hogy felépítette a szocializmust (Szu), az összes többi legfeljebb fejlett szocializmust építő országnak titulálta önmagát.
    Egyébként mindenben igyekeztek megkülönböztetni magukat a “másik” világrend országaitól, ezért hozzárakták jelzőként hogy szocialista demokrácia, például.
    A proletár diktatúra idején szinte önkritika nélküliség (önmagukat tévedhetetlennek, hibátlannak tartották, később viszont ahogy távolodott az ország a bosszú beteljesedésétől (1962) egyre erősödő önkritikussággal hivatkoztak arra, hogy fő céljaikat, a társadalmi javak egyenlő elosztását, a demokratikus elvek maradéktalan érvényesítését nem sikerül megvalósítaniuk.
    Azt hiszem, a 89-es csalódás abból ered, hogy túlértékelték a zemberek a képesség szerinti megélhetési lehetőség mítoszát. Csak akkor derült ki, hogy a képesség alaptőke nélkül semmit nem ér, amikor már tehették képességeikbe vetett hitüket az ablakba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Kedves girbegurba, én úgy ítélem meg, hogy a szocializmus igenis felemelte a tömegeket, pontosabban kiemelte őket egy megcsontosodott, romlott, fejlődni (tanulni) képtelen, idejétmúlt, feudalisztikus hierarchiából. Most, innen belegondolva, nem lehetett egyszerű.
    A rendszerváltás kedvező hatása (ha volt ilyen), és felemelő pillanatai (ha voltak ilyenek) azért nem tudatosultak a tömegekben, mert nélkülük történt meg minden. Ahogyan a Kossuth téri hugyoládé és annak minden folyománya, úgy a rendszerváltás sem alulról szerveződő népi kezdeményezésre (még rengeteg ehhez hasonló förtelmes szófüzért ismerek ám!) épült, hanem finnyás értelmiségiek elvont (lila) játékaként lebegett, valahol fönt. A köztömeg (a plebsz) akkor éppen a konszolidáció addig százezerszám leírt i-jére izzadta föl immár legálisan csempészhető pornólapok, és Gorenjék képében a pontot. Pedig jobb lett volna jobban figyelni, mert amíg ők a fagyasztóládák édes terhe alatt roskadoztak, addig a fejük fölött eldőlt a ma sorsa is.
    A hivatalok, hatóságok stílusa valóban jobb, hatékonyságuk, megbízhatóságuk, és ami a fő, lényegük nem.
    S hogy mit vesznek észre az emberek? Miről is szól a fenti cikk? Hányan is voltak tüntetni nyáron a rokkantakkal? Hányan voltak ma a DK-tüntetésen? Hányan öntötték le Horthy szobrát festékkel? Hányan alkottak élő láncot, hogy kiszorítsák akárhonnan is a fasiszta protozoákat? Hányan üvöltenek, hogy ne mi bukjuk a legtöbbet? Hányan érzik valóban, zsigerből erkölcsi mélypontnak ezt a baltás skandalumot?
    És hányan vagyunk mi, kedves girbegurba? Vagyunk-e egyáltalán, vagy csak képzeljük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kedves taotológia,
    Az elejével egyetértek.
    Hogy mit vesznek észre az emberek, és mikor lesz látható, hogy észrevették, az majd kiderül. Apró hírek jutnak el hozzám a növekvő elégedetlenségről. Ezen nem csak az elégedetlenség mélységét, hanem létszámát, elterjedtségét is értem. Egyelőre hat a pártpropaganda, az alattomos hazugságok, rágalmak, fenyegetések rendszere, de már kezd magához térni az elvarázsolt sokaság.
    Hogy végül ki győz, mi lesz a végeredmény, azt persze még nem tudhatjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Szerintem, jobban teszi Orbán, hogy minden nap, minden vallás nyelvén imádkozik az Úrhoz, hogy az Örmény, Azeri konfliktus ne csapjon át háborúba.
    Putyinék csúnyán lebüntetnék, és rajta keresztül a magyarokat.
    Na majd utána jöhetnek a közvélemény kutatók.
    Akkor megtudjuk mibe került ez nekünk.
    Az EP meg nem fog csodálkozni, és nem fog kiállni mellettünk.
    Igen nagy árat fogunk ezért fizetni, ha elszabadul a pokol, és ezt egy demokratikusnak mondott ország miniszterelnökének köszönhetjük, mely ország tagja az EU-nak, a NATO-nak.
    Bízom, nem tud kirobbantani egy háborút Orbán a hülye döntésével.
    Nem imádkozom, de bizakodok, hogy a büntetését a választók fogják kiszabni.
    Részemről eldőlt!
    Orbán takarodj, vidd magaddal a kormányod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. taotológia
    Na, pont EKKORÁT tévedett Mindszenthy, amikor elmondta a beszédét az “egyházi vagyonok visszavételéről” Szerintem nem üldözni kellett volna, hanem kitüntetni 56 után, mert nála többet senki sem tett azért, hogy a parasztok otthon maradjanak, és az események ne váljanak valódi tömeges támogatást élvező népfelkeléssé. Mert a parasztok éppen a gyerekek tanulási lehetőségét mérlegelték, amikor passzívak maradtak.
    Mert 56 – városi értelmiségi és munkás ügy volt. Azaz olyan rétegek vettek benne részt (már eltekintve a vödör tetejére került fekáliától) akik nem az előző 5 évben kaptak némi gerincet, hanem vagy a polgárosodó családban, vagy a munkásmozgalomban legalább a gerinchúrig eljutottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. szendam
    Milliárdokkal tömi Némethné a Századvég Alapítványt
    NOL | 2012. február 28.

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,18 milliárd forintot fizet ki a Századvég Alapítványnak olyan tanulmányok, kutatások elvégzéséért, amely vagy a minisztérium dolga lenne, vagy nincs is hozzá sok köze – írja a Napi Gazdaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. girbegurba
    És mennyivel jobb volt élni (de legalábbis egyszerűbb,) egy diktatúrában, amelyik nem is hazudta magát polgári demokráciának, hanem “népi demokráciának”
    és felvállalta, hogy a többség diktatúráját képviseli a kisebbséggel szemben, mint most, egy magát polgári demokráciának hazudó diktatúrában, amely a kisebbség zsarnokságát képviseli az “annyitisér” tömegek felett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Kedves kekec, az úgy nem ér, hogy csak a kötőszavaimat olvasod el, aztán azok ilyetén olvasatú végkicsengésén fölháborodva kiabálva rám borítod Mindszentyt vödröstül, fekáliástul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Mai Népszava online:

    ” Az igazsághoz tartozik, hogy a csütörtöki plenáris ülésen az EP képviselők kevesebb mint egytizede vett részt és szavazott, – állítja a szocialista politikus, ezek egyötödét a teljes létszámban jelen lévő Fidesz delegáció tette ki. A határozatképességet nem vizsgálták. Az ülésen Surján László elnökölt, a határozati javaslatot Schöpflin György fogalmazta, mindketten a Fidesz politikusai.”

    Jó nagy gittegylet lehet ahol határozatképesség nélkül lehet határozatot hozni, az ellenvéleményeket pedig még csak nem is rögzítik. Ja és az érdekelt fél az elnök. Tragédia. Hülyeség exportálva Brüsszelbe.

    Ez a határozat ennyit is ér. Semmit. Ráadásul hamis és valótlanságon alapul. Miért hagyják ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Itt Az Ep állás foglalása.

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2012-0356+0+DOC+XML+V0//HU&language=HU

    Kiemelés a szövegből:

    “- véleménye szerint, bár a Safarovnak adott elnöki kegyelem összhangban van az elítélt személyek átszállításáról szóló európai egyezmény betűivel”

    Akkor ki nem járt el jogszerüen? A jog betüje szerint? Aki kiadta! Mit tett? Törvényt sértett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Agyament fasiszta ovi – hiába mosogatják diplomáciailag – ő engedte szabadon a baltás gyilkost. A “Nincs indíték” c. cikk a lényeget rögzítette. Az EP lejáratja magát, ha így folytatja. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Így alázzák Magyarországot filmen!

    http://www.youtube.com/watch?v=yJ4nrKD6ocI&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. @hamond
    Ha jól láttam reggel a filmet,- csak óvatosan!- egy új szereplőt is bevontak a picsi-pacsiba, nézzed meg a suskát átadó kezek mandzsettáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. szendam
    a Századvég nekünk nagyon sokba kerül. Tudunk 3 md-os tanácsadói szerződésről, a cégek tőkeemeléséről és tízmilliós nagyságrendű jövedelmekről. Meg hogy a kormány nem felel a Századvéggel kapcsolatos kérdésekre.
    .
    Azt hinné az ember, annyira nem értenek a szakmájukhoz, hogy még a – bulvárlapok vagy műsorok sugallt szavazásait idéző – módszereiket is közzéteszik. (Milyen előnyökért dobják sutba a szakmai renoméjukat?) Nem hiszem azonban, hogy ennyire hülyék lennének! Ördögi, amit folytatnak.

    .
    Ebben a telefonos kérdezésben két lehetőséget állítottak a válaszadók elé: vagy Azerbajdzsán vagy Magyarország a hibás. Próbáljatok meg felelni a kérdésre! Igaz-e, hogy Mo. hibásabb, mint Ab? Nem igaz. Igaz-e, ha Ab. a hibás, akkor Mo. ártatlan? Nem igaz.
    Akármit felel valaki, kognitív disszonanciát kell átélnie. Ez beindítja a tudattalan önigazolást, és gondolkodását hozzáigazítja az általa elfoglalt állásponthoz. Az Ab-t okoló álláspont hívei hajlamosak lesznek az ismereteiket úgy szelektálni és rendezni, hogy tényleg vagy még inkább hibásabbnak lássák Ab-t. A Mo-t okolók pedig a hazaszeretetükkel kerülnek konfliktusba, és hajlamosak lesznek szintén kevésbé hibásnak látni Mo-t. A nem válaszoló 9% kisebb részéről gondolhatjuk, hogy ezt átlátva tért ki a válaszadás elől.
    Az eredmények közzététele megint csak befolyásolja az eredeti álláspontokat.
    .
    Azt hiszem, ez megtervezett visszaélés a szociológia és szociálpszichológia eszközeivel, a tömegek finom manipulálása céljából.
    Ez lehet az ok, ami ennyi pénzt megér ovinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. taotológia
    Elolvastam az EGÉSZ szövegedet, és arra reagáltam. Merthogy te általánosítottad a véleményedet, amivel szemben rámutattam, hogy a véleményed csak szűkebb körben érvényesült – pont azok nem vettek részt 56-ban aktívan, akikre a szöveged leginkább ráillett volna: akik csak 45 után kaptak némi jogot és lehetőséget az emberi életre, de főleg a gyermekeik felemelkedésére.
    Az EP átverése
    Az Unió olyan amilyen, éppen az ilyesmik miatt akarnak elmozdulni a federatív irányba. Az igazi kérdés az, hogy EZT MIÉRT TŐLED KELL MEGTUDNI?
    Az ellenzéknek a csapból is ezt kellene folyatnia! Ahogy ezzel ellentétben a jobbosok nem győznek a “döntésre” mint jóváhagyásra hivatkozni.
    …..
    Az örmények (a hazaiak) viszont nem csupán hibáztatják a “magyarokat” hanem feljelentést is tettek “ismeretlen tettes ellen” hivatali visszaélés miatt.
    Teljesen jogos: ha beavatkozni a döntésbe egy beruházás esetén meghaladja az kormányfő kompetenciáját, akkor egy gyilkos elengedéséről dönteni az összes alárendelt szerv javaslata ellenében – még inkább.
    Kíváncsian várom, poltpetiék mit kezdenek ezzel? A lehetséges esetek:
    A/ Visszautasítják a nyomozást, mert “bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel”
    B/ Nyomoznak, és azután állítják ugyanezt.
    Indokolásként egyaránt az EP határozatot hozzák majd fel “Az EP átverése”
    hsz-ból tudjuk, hogy az hogyan született. Éppen ezért érthetetlen, hogy legalább az ellenzéki oldalon ez nem kapott nagyobb nyilvánosságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Bocs a link lemaradt (van ám ott “vesztegetés gyanúja” is! Meg “adatgyűjtés” – gondolom az örmények utána néznek az anyagiak mozgásának. Ha egyáltalán elérhető – ők ki fogják kotorni.
    http://hvg.hu/itthon/20120918_Feljelenti_a_baltas_gyilkos_kiadoit_az_or#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_9_18

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Kedves kekec, hát azt mondod, hogy 56-ból kimaradtak pölö az első generációs értelmiségiek (mondjuk úgy, hogy az egyetemisták), akiknek a szülei néhány évvel azelőtt még mondjuk zsellérek, vagy a “tizenháromházakban” tengődő ipari proletárok voltak?
    Ezt írod: “…pont azok nem vettek részt 56-ban aktívan, akikre a szöveged leginkább ráillett volna: akik csak 45 után kaptak némi jogot és lehetőséget az emberi életre, de főleg a gyermekeik felemelkedésére.” Akkor mégiscsak ellenforradalom volt? Tényleg igaz, hogy a régi rend restaurációs próbálkozása volt? Lehetséges ilyenformán, hogy 56-ot kizárólag a wittnerek csinálták a mindszentyk érdekében? Csakugyan? Nocsak.
    De van itt más is. Mert ezt is írod: “Az EP átverése
    Az Unió olyan amilyen, éppen az ilyesmik miatt akarnak elmozdulni a federatív irányba. Az igazi kérdés az, hogy EZT MIÉRT TŐLED KELL MEGTUDNI?”
    Hoppá. Mit is tetszett tőlem megtudni? Ez az igazi kérdés! Tudniillik, én egy árva, megveszekedett mukkot nem szóltam az Unióról, de még csak nem is gondoltam rá, még ráutaló magatartással sem. Nem tetszik engem valakivel összetéveszteni? Mondjuk, olyasvalakivel, aki szereti, ha ok nélkül üvöltöznek vele. Mert én speciel nem szeretem. Mondhatni, kifejezetten rühellem. Kedves kekec.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Azért nem utolsó szempont, hogy a megkérdezettek kb. 90%-a hallott az azeri kiadatásáról!
    Majd a véleményük is ki fog alakulni, ha a kinti bíróság eljár ez ügyben!
    Magam részéről örülök a félrevezető kimutatásaiknak, mellyel a cövek lelkét kívánják simogatni, ezzel többet ártanak, mint gondolnák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. taotológia
    Ugye nem akarod, hogy jobbernek nézzelek, mert jellegzetes jobbos technika olyat tulajdonítani a mások szövegének, ami nincs benne, és aztán azzal vitatkozni, nem a tényleges mondanivalóval?!
    Az “első generációs értelmiségiek” részt vettek a NÉPFELKELÉSBEN, ami viszont a pogromok miatt kezdett ellenforradalmi jelleget ölteni, amikor is az oroszok a Jalta-i egyezményben biztosított befolyási övezetük védelmében beavatkoztak. Így jobb? Én egyébként – szerintem elég világosan – a SZÜLŐK passzívításáról írtam! Akik nem maguk tanultak tovább, és akiknek a szabadság élménye még egy évtizedre sem terjedt ki – ami nem ellensúlyozhatta az alávetettségben eltöltött korábbi egész életet. Milliókról – a pár százezerrel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet 2012. szeptember 26. szerda | AN

Gulyásdiplomácia: Miért kellene Orbánnak lemondania? 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

Korrupció árnyéka vetül Orbánra 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos