Ronai and Ronai
AMERIKAI

Martonyi hazudott a kormányzati döntésről az azeri ügyben? 2012. szeptember 13. csütörtök 11:09 | AN

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Martonyi hazudott a kormányzati döntésről az azeri ügyben?
Budapest – Martonyi János külügyminiszter szerint a kormány döntött Ramil Safarov átadásáról, ezért a kormány minden tagjának vállalnia kell a felelősséget. Ez azonban az origo.hu-nak egy sehol nem cáfolt híre szerint közönséges hazugság, mert a lap azt írta, hogy korábban a kormánytagok és a szakvélemények ellenezték és lebeszélték Orbánt, augusztus végén viszont már nem is került az ügy a kormány elé, hanem Orbán egyszerűen utasította Navracsicsot, hogy minden aggály ellenére írja alá a kiadatást.
.
A tárcavezető az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén elmondta, az azeri katonatiszt 2004-ben kezdődött ügyével Magyarország „akarva-akaratlanul” bekerült az azeri-örmény konfliktusba, amelyből az átadással ki akart lépni. Kovács László (MSZP), a bizottság alelnöke ezzel szemben hangsúlyozta, az ország a lépéssel éppen hogy belépett a konfliktusba. Martonyi János határozottan visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy a döntés hátterében bármilyen megállapodás állt volna Azerbajdzsánnal, és ezt – tette hozzá – az idő is igazolni fogja.
.
A miniszter az ellenzéki képviselők kérdéseire sem kívánt a döntés részleteiről, annak előzményeiről beszélni, így arról sem, hogy az egyes tárcáknak vagy a kormánytagoknak mi volt az álláspontja a kiadatásról. A kormány döntött, ezért a kormánynak kell vállalnia a felelősséget – szögezte le. Orbán Viktor miniszterelnök azonban kedden azt mondta, ő mondta ki a döntést az azeri kiadatási ügyben, amelyben semmi olyan nem történt a magyar kormány döntése nyomán, amellyel előtte ne számoltak volna.
.
Martonyi János szerint az azeri fél egyértelmű kötelezettséget vállalt a büntetés folytatására, ezért a magyar kormány jóhiszeműen járt el. „A teljes biztosíték lehetetlen”, de létezik jóhiszemű együttműködés, aminek azonban Azerbajdzsán nem tett eleget – fogalmazott. Szavai szerint fájdalmas és nem könnyű döntést hoztak a kiadatásról; ezzel utalt az évszázados jó magyar-örmény kapcsolatokra, a Magyarországon élő örményekre, valamint az örmény származású aradi vértanúkra.

Martonyi szavait azonban cáfolják az origo.hu egy cikkében megjelent belső információk. Eszerint “a baltás gyilkos kiadatását információink szerint a kormány előtt is már többször – először még 2010-ben, majd az idén júniusi bakui látogatása után – felvetette a miniszterelnök (azt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is megerősítette, hogy a téma Orbán Viktor Ilham Alijev azeri elnökkel folytatott nyári bakui látogatásán is szóba került). A lépésről azonban a Safarov által elkövetett gyilkosság “borzalmas voltára”, illetve a diplomáciai kockázatokra hivatkozva mindkét alkalommal lebeszélték Orbánt a kormánytagok – az eljárást forrásaink szerint ráadásul legélesebben éppen a diplomáciai botrányban legrosszabb színben feltűnt Navracsics Tibor ellenezte. Augusztus végén ugyanakkor a téma már nem került a kormány elé, hanem Navracsics Tibort egyszerűen utasította Orbán, hogy az aggályok ellenére írja alá a kiadatási megállapodást. A miniszterelnök a döntésnél azt sem vette figyelembe, hogy a kiadatás előkészítésére felkért igazságügyi minisztérium szakértői az eljárásról készített, a Külügyminisztérium véleményét is figyelembe vevő állásfoglalásukban újból kifejezetten ellenezték, hogy Magyarország kiadja a gyilkost Azerbajdzsánnak.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Martonyi hazudott a kormányzati döntésről az azeri ügyben? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Gondolom a kormánydöntés kormányülésen történt, ami megfelelően dokumentálva van az érvek ellenérvek és okok feltárásával együtt!

    Egyébként ki tud ma elképzelni egy kormányülést Orbán vezetésével, ahol a kinyilatkoztatáson és a lelkes egyetértésen kívül ellenérv is elhangozhat!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Már elkésett a vezér mentegetése! :(((((
    HAZAÁRULÓ – AZ IS AKI VELE TART!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. Gusztavnagy
    Az orbáni kormányüléseknek régen nem volt jegyzőkönyve, gondolod, hogy most van? 1000 évre titkosítva, ha van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. “…összkormányzati döntés volt a baltás gyilkos kiadatása…” – mondotta martonyi.
    .
    - Igen?
    .
    Akkor remélem, összkormányzati szinten felfordultok egy kelletétnél dühösebb örmény merényletében. Vihetnétek magatokkal vagy 100 “államtitkárt”, meg egyéb ingyenélő politikai prostituáltat is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Martonyi kommúnista megkapta a csuti kanásztól hogy ezt a hülyeséget kell szajkóznia,pár nappal a valóság kipattanása után.Holnap majd másik talpnayaló fog hasonló hülyeséget hablatyolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Martonyi lemondott, de az újabb hírek szerint mégis marad. Kár. Bár ennél nagyobb baj, hogy a többi is marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Lemondott? Ki mondta? Sehol nem látom nyomát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Martonyi eddig is talpnyaló volt, de eddig intelligensen tudta palástolni. Most nyíltan felvállalta a talpnyalást ! Nem tudom mi az értelme annak, hogy mentegeti Orbánt, amikor Orbán már bevallotta, hogy ő hozta meg a döntést, tehát ő a felelős! Ezek után Martonyi (még ha parancsra is, de) felmenti Orbánt a felelőssége alól. Hát ez óriási talpnyalás, gerinctelen meghunyászkodás! SZÉGYELLJE MAGÁT, ÉS TŰNJÖN EL A KÖZÉLETBŐL !!! Gerinctelen korrupt ember, mint a többi miniszter és államtitkár ! Akiben csöpp gerincesség van, az már rég lemondott volna, mint Ángyán József !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Most már illene az érintetteknek színt vallani, ha ebből a helyzetből még szeretnének kikászálódni!
    Azt még tán lenyelnék nekik, Orbánt ismerve, hogy az Ő kérlelhetetlen utasítására cselekedtek!
    Ha nem a lavina alatt fognak maradni, nem lesz nagy kár értük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. m

    Ha összkormányzati döntés volt, akkor most az összkormányzati lemondásnak kell jönnie.
    .
    Imádom ezeket a Fidesz droidokat: felkapnak egy frázist, de még véletlenül sem képesek annak megfelelni. Ez az ostoba Martonyi meg ahelyett, hogy csendben próbálná meghúzni magát a háttérben (miután óvatosan „megkommunikálta”, hogy a döntés nem az ő döntése volt), még alaposan alányal a hibbant vezérnek.
    .
    Orbán Viktor környezetében elképesztő a szervilizmus – ilyesmi még Kádár idejében sem volt! Nézem a képet a neten: a Magyar-Holland focimeccsen Orbán mellett áll az OTP-s Csányi Sándor – mellesleg az MLSZ elnöke – és vidáman nézi a csúfos vereséget. http://sport.ma.hu/tart/cikk/g/0/143583/1/sport/MagyarorszagHollandia_rendesen_kikaptunk__kepek
    .
    Egyébként írtam az amerikai magyar nagykövetnek, magyarázza meg nekem a történteket – ha válaszolni fog, közzé teszem a válaszát. Amúgy meg javaslom a kommentársaknak, tegyenek hasonló lépéseket – és tegyük közzé Magyarország válaszait a témában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Nagyon súlyos az a dosszié ott Felcsúton!
    Martonyi nem lát gondot a kiadatás miatt.
    De most elutazik valahová, ahol a külügyminiszterek segítenek az örmény konfliktus elrendezésében……
    Szóval: hogy lehet ekkora süllyedéssel ilyen magasra emelkedni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Martonyi ragaszkodik a jóléthez. Bármit megtesz érte.
    Hiszen, ha nem teszi. Kirúgják komcsiként.
    Úgy-e látszik milyen jó a zsarolhatóság?
    Mire is számithatunk a külügyértől ezután?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Túlavasúti – szerintem megélne ő már abból amilye van és amíg él!
    Felcsútra ment mindenki, akinek valamilyen funkciót szánt Orbán, ott szembesült ki-ki a maga dossziéjával.
    Azt nyilatkozta Martonyi, hogy kitart, de hogy otthon az ágyban mit gondol, az más. Kell ezt magyarázni?!
    Reméljük, hogy mások is gondolkoznak otthon az ágyban…és, hogy egyre többen lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Hát persze! Miért ne hazudott volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. csakén 2012. szeptember 13. csütörtök 21:15
    Barátom én már éltem a Horthy rendszerben. Láttam olyan – rendszerből – kiugrott
    embert, kinek alattomosan elvették mindenét. (nem sajnálom, megérdemelte)
    Utána utcazenészként koldult. Hiába volt doktorátusa, “gondoskodtak” róla, hogy
    munkanélküli maradhasson élete végéig. Hiszen aki munkát adhatott neki, félt
    nehogy baja származzon belőle. Az összes “megmondható” a rendszer embere volt.
    Direkt példát mutattak vele is, hogy ne akarjatok igy járni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Még annyit, hogy sajnos mi még abban a régi rossz rendszerbe almodjuk
    magunkat. El sem tudjuk képzelni, hogy az őfőméltóságos, méltoságos , nagyságos, tekintetes..vitéz hakapeszik világba kerülve ilyenek megtörténhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Becsületes emberek, ha akaratlanul is, de olyan hibát követnek el, mint a viktor főbe lövik magukat, vagy lemondanak és eltünnek a közéletből. Bűnözöket, mint a viktor, becsületes országokban felelősségre vonnak és leváltanak, elkergetnek. Tehát Magyarországon sem az emberek nagy többségének, (beleértve a kormányt) sem a viktornak nincs semmi becsülete. A kisebbség szájára pedig rátenyereltek a bűnözők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. http://nol.hu/belfold/az_ombudsmant_nem_erdekli_a_kormanyulesek_dokumentalasa_

    Document nyet, pálinka dá. Közünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Szerencsétlen Martonyi.
    Úgy tűnik,van az a pénz ami mindennél többet ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Martonyi nem szokott igazat mondani, ez így volt már a 60-as évek óta, amikor beszervezték megfigyelőnek a 3-as ügyosztályra. Egyébként senkinek nem jutott még eszébe megkérdezni, hogy a feltételezések szerinti 3 milliárdos olajüzlet meghiúsulása (a baltás gyilkos kiadatásáért) helyett mennyit kaphattak dollárban svájci számlájukra a Közgép-vezér és barátai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. *
    Ne bántsátok Orbánt, ne bántsátok Martonyit, hisz ők megmondták:
    ” a baltás ügyet a magyar kormány lezártnak tekinti “.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. “Szerencsétlen Martonyi”?
    Neki is van egy dossziéja a főnökénél, talán a sukorói befektetővel való tárgyalásokról, de ki tudhatja, mi még!
    Addig arra kell táncolnia, amit a főnök fütyül, pntosabban arra, amit újabban nótázik…sokaknak van ám dossziéja és a muszáj nagy úr, pedig egyszer vége lesz ennek is, akkor pedig kiderül mit is írt a hogyishívják…..oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Az azeri baltásgyilkos ügye a jéghegynek a legkisebb csúcsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap | AN

A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet 2012. szeptember 26. szerda | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos